Διόδοτος ο Ερυθραίος (4ος αι. π.Χ.): Ένας από τους συντάκτες των Εφημερίδων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θέματα: Ειδήσεις, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αναλύσεις, Φιλοσοφικά, Πολιτικά, Ιστορικά, Εθνικά, Διεθνή και Ταξιδιωτικά Θέματα, Χιούμορ, Συνωμοσίες, Βιβλίο, Μουσική. Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε εν παντί ! — ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ –
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.
Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πωπωπωπω πολύ κουραστικός δεν τον άντεχω...λυπάμαι Σουλα ( Κώστα μην το δημοσιεύσεις αν θέλεις)...απλά μου σπάει τα νευρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓούστα είναι αυτά Σούλα μου.. Εμένα μού είναι ξεκούραστος στα αυτιά και γενικά πολύ συμπαθής. Αυτοί που μού σπάνε τα νεύρα είναι οι Μάριος (Αγωγή) και ο Θάνος Κόκκαλης ("δημοσιογράφος"). Ο ένας ξεκινάει με το "Χαίρεται, Λοιπόν!" χαχαχα και σε κρατάει σε κλίμα τρόμου μέχρι το τέλος. Ο άλλος.. σε παίρνει ο ύπνος μέχρι να ολοκληρώσει το θέμα του, και κυρίως μού την δίνει η λαιμαργία του για κλικς, αφού βάζει τίτλους που σε ξεγελάνε ότι κάποια καινούρια πληροφορία έχει, αλλά βλέποντας το βίντεο διαπιστώνεις ότι ήδη ήξερες την πληροφορία.
ΔιαγραφήΓια την Ιστορία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρο καιρού επικοινώνησα διαδικτυακά με τον Μάριο (Αγωγή) και του πρότεινα να προσθέσει ένα Μουσικό ''Σήμα'' ή, εναλλακτικά, ένα Ποίημα, σαν Εισαγωγή στην Εκπομπή του για να ''σπάσει'' Η Απέραντη Μαυρίλα καπνιζόντων ερειπίων, με ντεκόρ έρεβος βαρύ που κι οι τυφλοί βλέπουνε διπλό σκοτάδι.
Ενθουσιάστηκε, όπως μου δήλωσε, και μου ζήτησε να του στείλω τις προτάσεις μου, που τού΄ στειλα αμελητί
https://www.youtube.com/watch?v=BE13dAMwGuk
'Η, εναλλακτικά, Το Ποίημα
Η ΠΕΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΝ
(Πίναξ Ἡμιτελής)
Ἔχει πιὰ δύσει ὁ ἥλιος τοῦ χειμῶνα,
καὶ γρήγορα, σὰ θέατρο, σκοτεινιάζει,
ἢ σὰ νὰ πέφτει πέπλο σὲ μία εἰκόνα.
Ἄλλο δὲ βρίσκει ὁ ἄνεμος, ταράζει
μόνο τ᾿ ἀγκάθια στὴν πεδιάδα ὅλη,
μόνο κάποιο χαρτὶ σ᾿ ὅλη τὴ φύση.
Μὰ τὸ χαριτωμένο περιβόλι
αἷμα καὶ δάκρυα τὸ᾿ χουνε ποτίσει.
Ἀδιάκοπα τὰ δέντρα ξεκινοῦνε,
κι οἱ πέτρινοι σταυροὶ σκίζουν σὰ χέρια
τὸν οὐρανὸ ποὺ σύννεφα περνοῦνε,
τὸν οὐρανὸ ποὺ εἶναι χωρὶς ἀστέρια.
(Ὡραῖο, φρικτὸ καὶ ἀπέριττο τοπίον!
Ἐλαιογραφία μεγάλου διδασκάλου.
Ἀλλὰ τοῦ λείπει μία σειρὰ ἐρειπίων
κι ἡ ἐπίσημος ἀγχόνη τοῦ Παγκάλου.)
Αλλά προφανώς τις απέρριψε -αναφαίρετο άλλωστε δικαίωμά του- γιατί έκτοτε δεν επικοινώνησε μαζί μου.
Ι.Ν.
🤣
ΔιαγραφήΕντάξει το έχει πει ότι του στέλνουν μηνύματα να σταματήσει να είναι τόσο υπερβολικός και τόσο απαισιόδοξος αλλά έχει πιστέψει ότι η συνέχεια είναι μαύρα σκοτάδια μόνο.Αυτό υπάρχει στο μυαλό του γιατί επηρεάζεται από τις ανακοινώσεις ή από τα γεγονότα που συμβαίνουν.Αν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν θα δούμε ότι δεν έχουν πάει όλα και τόσο καλά για αυτούς που εξουσιάζουν και τα σχέδια τους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.Ο Μάριος μετά το φιάσκο με τον Τραμπ έχασε τελείως την αισιοδοξία του, όπως και οι περισσότεροι από εμάς που πιστέψαμε στο όνειρο της σωτηρίας από τον Τραμπ.Αν το δω με τη λογική ο Τραμπ είναι ένας απατεώνας,αν το κοιτάξω μέσω της αστρολογίας ανήκει στην κατηγορία αυτών που βρίσκονται μέσα στην κυβέρνηση και στην καρδιά αυτών των θεσμών αλλά μπορεί και να είναι αυτός που θα ανατρέψει στο τέλος τους πιό διεφθαρμένους,δεν χτίζει γέφυρες, παίζει τον δικηγόρο του διαβόλου, έχει έναν θεατρικό τρόπο, προκαλεί αναταραχές και καταστροφές, έχει αλαζονεία που εκνευρίζει τους άλλους, νομίζει ότι είναι ο ίδιος ο Θεός και έχει τουλάχιστον εννέα ζωές, περισσότερες ζωές και από τις γάτες, μύθος που υπήρχε στην αρχαία Αίγυπτο.Αν τα καταφέρει να επιβιώσει μπορεί και να μας εκπλήξει τελικά.Όμως το σημαντικό δεν είναι τι πιστεύουμε από όποια πλευρά κι αν το βλέπουμε αλλά το αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυρυδίκη