«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026

Εννοείται...τί θα παρακαλέσουμε τον άγιο που γιορτάζει σήμερα!😉

                                            Περισσότερα εδώ

12 σχόλια:

  1. Θα πρότεινα πρίν γίνει "αναχωρητής", να γίνει πρώτα "στηλίτης" 😁

    Εν τω μεταξύ, διαβάσατε την παρακάτω είδηση ; (άσχετη με την ανάρτηση, αλλά δεν υπάρχει άλλη πρόσφατη σχετικά με το θέμα. Sorry Kostas).

    "Κονγκό: Πολιτικός ζητούσε μέτρα για τον Έμπολα και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από γείτονές του"

    https://www.dimokratia.gr/kosmos/750894/kongko-politikos-zitoyse-metra-gia-ton-empola-kai-xylokopithike-mechri-thanatoy-apo/

    Λοιπόν, στο ... Ζαΐρ, βγήκε ένα μεγαλοστέλεχος κόμματος στο ραδιόφωνο και τους έλεγε ... διάφορα για τον Έμπολα (βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει !!).

    Αποτέλεσμα ; Το κόμμα δήλωσε ότι οι δράστες τον ξυλοκόπησαν, λεηλάτησαν τα υπάρχοντά του και έβαλαν φωτιά στο σπίτι του.

    Ωστόσο, το κόμμα ανέφερε ότι ο Καροντουά ήταν ένα «αθώο θύμα επειδή υπερασπίστηκε τη θέση του κόμματος σχετικά με την ύπαρξη της νόσου του ιού Έμπολα (…) και την απειλή που αυτή συνιστά για τον πληθυσμό» (βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει !!)

    Ο πληθυσμός του Ζαΐρ (τώρα το λένε Λαϊκή Δημοκρατίας του Κονγκό) είναι 116.452.162 κάτοικοι. Σύμφωνα με το άρθρο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 8.000 και των θανάτων σε 3.901.

    Δηλαδή κρούσματα 0,0068 % και θάνατοι 0,0033 %

    Για τα παραπάνω ποσοστά ο πολιτικός ζήταγε "μέτρα". Εκεί στο Ζαΐρ, τον ξυλοκόπησαν, λεηλάτησαν τα υπάρχοντά του και έβαλαν φωτιά στο σπίτι του.

    Δεν ισχυρίζομαι ότι έκαναν το σωστό, καθ' ότι ο άνθρωπος κατέληξε, αλλά μοιραία συγκρίνω ρε παιδιά !!!!

    Την καλημέρα μου

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε καλά του ξηγήθηκαν!!!
      Του λαμόγιου που κάτι τού έταξαν οι φαρμακευτικές.
      Κι εδώ, άγριο κυνήγι και λιντζάρισμα σε όποια λαμόγια όποιας κυβέρνησης ξαναρχίσουν την ίδια παραμύθα.

      Διαγραφή
    2. Πόσο καλό αποχετευτικό δίκτυο υπάρχει στο Ζαΐρ;

      Διαγραφή
  2. Οικοδεσπότα και συνοδοιπόροι κάθε ιδεολογίας καλημέρα σας.
    Ο Άγιος Κυριακός και κάθε άνθρωπος που αγίασε μετά την αποδημία του,
    αγίασαν γιατί ακολούθησαν στο μέγιστο βαθμό που μπορούσε ο καθένας τους την διδασκαλία και το παράδειγμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
    Όπως ο Χριστός έδινε αγάπη σε όλο τον κόσμο με τα λόγια τα έργα τις ιάσεις ασθενών και την συγχώρεση όλων όσων τον σταύρωσαν,
    έτσι και οι Άγιοι αγαπούσαν όλον τον κόσμο ακόμα και τους εγκληματιες όσα εγκλήματα κι αν έκαναν αλλά απεχθάνονταν τις αμαρτίες.
    Για αυτό και ο Χριστός τους έδωσε αυτό το χάρισμα.
    Εάν θέλουμε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας κάνει χάρες
    πρέπει να αγαπήσουμε ακόμη και εγκληματίες.
    Δύσκολο πράγμα
    ακόμα και το να δηλώσει κάποιος αγάπη στον άνθρωπο δίπλα του,
    πόσο μάλλον στους άλλους.
    Επειδή
    με ότι έχω διαβάσει σε αυτή την γωνία του διαδικτύου ,
    φαντάζομαι τί θέλει ο οικοδεσπότης ως χάρη από τον Άγιο.
    Δυστυχώς !!!
    η κακία που μεταφέρουν μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων όλοι όσοι μας κάνουν την ζωή ενδιαφέρουσα ,
    έχει κυριεύσει πολλούς ανθρώπους ,
    οπότε μην περιμένετε να έρθει η λύση για την δικαιοσύνη που ζητάτε.
    Πρόταση;
    Η Προσευχή.
    Όχι η προσευχή για τους δικούς μας
    αυτή γίνεται σίγουρα.
    Η προσευχή για όλους τους κυβερνώντες κυβερνητικούς κομματικούς και όσοι σκύλοι τους ακολουθούν.
    Το αποτέλεσμα που σίγουρα δεν θα το πιστέψετε είναι
    Όσοι από αυτούς είναι άνθρωποι με καλή καρδιά και φιλότιμο θα απορρίψουν ότι ακολουθούν από κόμματα και ιδεολογίες και θα αντιστρέψουν το ενδιαφέρον τους προς το καλό των συνανθρώπων μας.
    Όσοι είναι εμποτισμένοι με την κακία και την δουλοπρέπεια το καλύτερο που μπορεί να πάθουν είναι να τρελαθούν από την αγάπη που θα τους περικυκλώσει,
    κάτι που δεν το γνωρίζουν και δεν το καταλαβαίνουν οι σκοταδόπιστοι είναι η αγάπη και θα τους τρελάνει.

    Έτσι θα καθαρίσουν οι σταύλοι με τους κόπρους .
    Έτσι είναι το παράδειγμα του Χριστού.
    Έτσι μας ζητάει ο Χριστός να προσευχόμαστε
    Γεννηθήτω το θελημά Σου Κύριε,
    όχι το θελημά μου.

    Ο Άγιος Κυριακός και όλοι οι Άγιοι αυτόν τον δρόμο βάδισαν και διδαξαν
    Αμήν

    Δόξα το Θεό πάντων ένεκεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένεις εσύ την Κούλα να μετανοήσει..;;;
      Με αυτό τον καημό θα μείνεις.
      Τί να μετανοήσει.. ποιος..; Η Κούλα που μάς μισεί θανάσιμα ; Θα μάς μισεί μέχρι που θα κλείσει για πάντα τα μάτια της. Το άτομο είναι καρακομπλεξικό. Μάς μισεί γι αυτό που είμαστε επειδή δεν είναι αυτός σαν εμάς. Τουλάχιστο το προηγούμενο αμόρφωτο μισούσε μόνο την Ελλάδα, από ιδεολογία, γιατί μεγάλωσε ως κνίτης.

      Διαγραφή
    2. Αγνωσται αι βουλαι του Κυριοι πραγματι. Δηλαδη ο Τριαδικος Θεος που γνωριζει τα παντα γιατι περιμενει απο 2ποδα οντα οπως ο πχ ο Σορος, ο Ροκφελερ, ο Γκειτς κοκ να μετανοησουν, ενω αυτοι συνεχιζουν να βασανιζουν την ανθρωποτητα μου λες;

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    3. Κατά Τον Πνευματικό μου, Φωτοδότη Φάρο του βίου μου παντός, Ο Θεός δεν περιμένει απο τους Σόρος, Ροκφέλερ, Γκέιτς κ.λ. να μετανοήσουν – Όντας Πάνσοφος, δεν είναι αφελής,
      Αλλά τους επιτρέπει, κατά παραχώρησή Του, να βασανίζουν την ανθρωπότητα με τις Ευλογίες του Καζαντζάκη:

      ''Θεός δεν είναι; Ό,τι του καπνίσει κάνει. Αν δεν μπορούσε να κάμει Αδικίες, Τι Παντοδύναμος θά ‘τανε;''
      Νίκος Καζαντζάκης – «Τελευταίος Πειρασμός»

      Καλώς ή κακώς, δεν το συζήτησα με τον ιερέα της ενορίας μου καθώς –ως εκ του γεγονότος ότι όταν μιλάει για Τον Πάπα, αντί να Τον καταράται, στάζει το στόμα του μέλι– συνάγω, μετ' απολύτου βεβαιότητος, πως είναι Αιρετικός, ΚρυπτοΟικουμενιστής.
      Είθε Ο Θεός να τον λυπηθεί και να τον συγχωρήσει.
      .
      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    4. Η αρνητική ενέργεια τραβάει καί εκπέμπει αρνητική ενέργεια.
      Επειδή συνέχεια ότι κάνουν το δηλώνουν μέσω τραγουδιών και ταινιών,
      το έχουν δηλώσει καί αυτό.
      Στην ταινία των Γκοστμπαστερς την δεκαετία του 80
      θυμηθείτε στις τελευταίες σκηνές, το πώς ο κόσμος μάλωνε όταν είχε κυκλώσει το μουσείο
      από το οποίο εξέπεμπε η αρνητική ενέργεια.
      Ο Θεός
      με το Τρίτο πρόσωπό του
      το Άγιο πνεύμα
      βρίσκεται ανάμεσα μας
      και περιμένει τις ενέργειές μας για να εκδηλώσει την Αγάπη Του.
      Δεν περιμένω κάποιον από τους "μεγάλους" να μετανοήσει.
      Όσοι έχουν μέσα τους σκοτάδι για τους ανθρώπους
      επειδή στέκονται και λειτουργούν στο σκοτάδι
      η αγάπη του Θεού
      διαλύοντας το σκότος θα τους τσακίσει
      σωματικά και πνευματικά .


      Διαγραφή
    5. Ο Ιησούς δίδαξε και το φραγγέλιο.
      Astillais

      Διαγραφή
    6. Τούτο το γένος των δαιμόνων μόνο με νηστεία και προσευχή μπορεί να εξέλθει.
      Αυτά μας είπε ο Χριστός.
      Με αυτά μπορούμε να τους πολεμήσουμε

      Διαγραφή
    7. Ναι μεν ο Ιησούς άρπαξε το φραγγέλιο και έδιωξε τους εμπόρους από τον Ιερόν Ναό - Οίκον Του Επουρανίου, Ομοουσίου Του Πατρός προκειμένου, δικαίως, ο οβολός των θεοπίστων, θεοσεβών, εχόντων Φόβον Θεού να μην πηγαίνει στην πραμάτεια των εμπόρων αλλά στα παγκάρια, τα ''φιλόπτωχα'' και τους περιφερόμενους δίσκους του Ιερού Ναού,
      Αλλά πιό έξυπνοι οι έμποροι φόρεσαν ράσα, επέστρεψαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα εις τον Ιερόν Ναό δηλώνοντας Λειτουργοί Του Οικοδεσπότη Υψίστου.
      Και, ως προς την Κερδοφορία, με την βοήθεια Του Θεού δεν τα πήγανε κι άσχημα

      https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisisiaellados/apistefto-poso-poso-ypologizoun-tin-periousia-tis-ekklisias-tis-ellados/

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
  3. Πολλές φορές έχω πεί ότι τους θέλω κρεμμασμένους στο Σύνταγμα,αλλά αυτό είναι το απείρος σωστότερο...μόνο αγάπη καί προσευχή γιά όλους τους.Το οφθαλμός αντί οφθαλμού ήρθε καί κατέριψε ο Χριστός.
    Γιάννης Παγκράτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή