«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ο ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


































Τιμούμε σήμερα την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Πατροκοσμά), εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα, Διδάσκαλου του Γένους, Πατέρα των Ελλήνων.

Και η ημέρα αυτή, κανονικά, 
θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί ως ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Γιατί απετέλεσε ίσως σημαντικότερη ιστορική προσωπικότητα και από τους Παπαφλέσσα και Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'.

Κύριο μέλημά του το χτίσιμο σχολείων και γυμνασίων για τους σκλαβωμένους Έλληνες. Πλήρως ενημερωμένος για τον κάθε συνωμότη και εχθρό του Ελληνισμού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Γι αυτό είχε και πολλούς εχθρούς, ώστε να κατηγορείται μέχρι και σήμερα για αντισημιτισμό κ.ά.

Η αλήθεια είναι πως δεν δίσταζε να συγκρουστεί, ακόμα και με τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, κατηγορώντας τους πως κακώς αυγατίζουν τα έχοντα και παράλληλα ξοδεύουν χρήματα για να κάνουν  κτιριακές κ.ά. επεκτάσεις στα μοναστήρια, την στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από περισσότερα σχολεία για την μόρφωση των ελληνοπαίδων και την επιβίωση της φυλής.

Δεν πρέπει να τον ξεχνάμε ποτέ και πρέπει να τον τιμούμε για την αυτοθυσία του, με αδιάλειπτη φιλομάθεια και αγάπη για την πατρίδα μας, τις παραδόσεις της και την Ιστορία της.

Περισσότερα εδώ

1 σχόλιο:

  1. Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί.
    Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον.
    Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατό μου και ένας όχι. Κοσμας ο Αιτωλός - Να σεβεσαι κόσμε! Τα σέβη μας άγιε μου! Bladerunner

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.