«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία -------------- [εικόνες & βίντεο]

( σημ. Διόδοτου: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το βίντεο στο τέλος της αναρτήσεως θα το αφαιρέσουν από το youtube. Το ιστολόγιό μας το έχει κατεβάσει σε μορφή mp4 και θα προσπαθήσει να το ανεβάσει ξανά από άλλο λογαριασμό, αν χρειαστεί. Το πιο σίγουρο είναι πάντως, πως το "1984" του Τζώρτζ Όργουελ ... είναι εδώ, ενωμένο..και ιδιαζόντος βίαιο εις βάρος των λαών. )

Σκηνές βίας εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό εκλογικών τμημάτων της Καταλωνίας, ενώ οι
πολίτες επιχειρούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Οι υπηρεσίες υγείας στην Καταλωνία ανέβασαν κατακόρυφα τον αριθμό των τραυματιών από τα επεισόδια αναφέροντας ότι 337 άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα εξαιτίας του τραυματισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Καταλωνίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους στην Ε.Ε. για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

violence1 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία εισέβαλαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα σε όλη την Καταλωνία και προσπάθησαν να απωθήσουν τους ψηφοφόρους που ήθελαν να προστατεύσουν τις εισόδους των εκλογικών τμημάτων.

“Αδικαιολόγητη χρήση βίας” από την αστυνομία καταγγέλλει ο Κάρλες Πουτζεμόντ

Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί “αδικαιολόγητη χρήση βίας,” ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.

2017-10-01T093951Z_797593600_RC1E4D54AFB0_RTRMADP_3_SPAIN-POLITICS-CATALONIA-UGC-711x400 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης καλεί τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Η δήμαρχος της Βαρκελόνης Άντα Κολάου κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

violence2 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
violence3 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
«Παράλληλα, πήραν από εμάς, προσωπικά αντικείμενα τσάντες, πορτοφόλια… Είχα βγάλει τα γυαλιά μου και καθώς δεν μετακινήθηκα, αυτά, ποδοπατήθηκαν. Ήταν μια θλιβερή σκηνή, ενώ ο αδερφός μου κατέληξε στο νοσοκομείο. Τελικά, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να κατασχέσουν το εκλογικό υλικό».

violence5 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
Τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας πολίτης τραυματίστηκε στο μάτι από πλαστική σφαίρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Sant Pau) στην Βαρκελώνη, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Επίσης, το υπουργείο των Εσωτερικών της Ισπανίας, γνωστοποίησε ότι εννέα αστυνομικοί, αλλά και δύο μέλη των λοιπών υπηρεσιών ασφαλείας, τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να σταματήσουν την διεξαγωγή του απαγορευμένου από την Μαδρίτη, δημοψηφίσματος. Παράλληλα, το υπουργείο δημοσιοποίησε βίντεο “κουκουλοφόρων” που πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στο κέντρο της Βαρκελώνης.


Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας

H Mπαρτσελόνα ζήτησε από την ισπανική Λίγκα την αναβολή του αγώνα με την Λας Πάλμας που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:15 (ώρα Ελλάδας). 
Νωρίτερα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε καλέσει έκτακτη σύσκεψη, την ώρα που είχαν αρχίσει τα πρώτα επεισόδια σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Εκφράστηκε προβληματισμός για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει ο σύλλογος και κατόπιν εστάλη το αίτημα για αναβολή.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην χώρα της Ιβηρικής, υπήρξαν φωνές εντός των «μπλαουγκράνα» που έλεγαν ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε αναβολή, δεν θα ήταν δυνατόν η ομάδα να αγωνιστεί την ώρα που η κατάσταση στην Καταλονία είναι έκρυθμη.
Αν, φυσικά, συνέβαινε, κάτι τέτοιο, η Μπαρτσελόνα θα έχανε το παιχνίδι στα χαρτιά και θα της αφαιρούνταν τρεις βαθμοί. Ωστόσο, η ισπανική ομοσπονδία δεν ανακοίνωσε επίσημη αναβολή, κάτι που άφηνε την αναμέτρηση στον αέρα.
Θυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Καταλονίας είχε αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, τα οποία ήταν προγραμματισμένα από τις 14:00 (τοπική ώρα) και μετά.
Περίπου μισή ώρα πριν από την επίσημη σέντρα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες κάνουν κανονικά ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι πόρτες δεν έχουν ανοίξει.
Λίγο πριν της 5 ώρα Ελλάδας, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι η αναμέτρηση απέναντι στην Λας Πάλμας θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο εκτρόπων.
22157023_10155103107384397_1199912537_n Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]

Σύντομο ιστορικό

Στις 6 Σεπτεμβρίου οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, παρότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το είχε κρίνει αντισυνταγματικό και χωρίς να υπάρχει πλήρης συναίνεση μεταξύ των Καταλανών.
Η επαρχία είναι σχεδόν διχασμένη αναφορικά με το θέμα, όμως η πλειονότητα των κατοίκων επιθυμoύσε, σε ποσοστό 70%, να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα με την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης. Από τις 6 Σεπτεμβρίου ούτε οι νομικές προσφυγές, ούτε οι συλλήψεις και οι έρευνες έχουν αποτρέψει τους αυτονομιστές της Καταλονίας, όπου ζει το 16% των κατοίκων της Ισπανίας. Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της επαρχίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, δήλωσε ότι νιώθει πως φέρει «μια μεγάλη ευθύνη» και ζήτησε μεσολάβηση στην αντιπαράθεση με τη Μαδρίτη.

DLCVEQiX0AA6FpQ Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
Ωστόσο, η ΕΕ έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το δημοψήφισμα. «Είναι μια πολύ σοβαρή στιγμή», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση νίκης του «ναι» θα ληφθούν «πολιτικές αποφάσεις» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έπειτα από μια «μεταβατική» φάση στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν διαπραγματεύσεις για την απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία. Οι συνέπειες μιας απόσχισης της επαρχίας, που έχει το μέγεθος του Βελγίου με 7,5 εκατ. κατοίκους συνολικά, δεν μπορούν να εκτιμηθούν, όπως και αυτές του Brexit. Ανησυχούν όμως πολύ τους Ισπανούς.
Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι αναρωτιούνται δε ποιες θα είναι οι συνέπειες στο χώρο του ποδοσφαίρου από τυχόν απόσχιση, με την Μπαρτσελόνα στο επίκεντρο της συζήτησης. Eπίσης, η Καταλονία συμβάλλειο στο 25,6% των ισπανικών εξαγωγών, το 19% του ισπανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, ενώ 20,7% των ξένων επενδύσεων πραγματοποιούνται στην επαρχία.

DLCWVtQX0AA1eAo Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
DLCWNAXWsAAZQnq Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
DLCV-lZW4AUXQFb-1 Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]
DLCV_bCWkAAhkWf Στο αίμα πνίγηκε το δημοψήφισμα στην Καταλωνία [εικόνες & βίντεο]




2 σχόλια:

  1. Κρατικο χρημα στην Ελλαδα δεν υπαρχει απο το 1860.......το αφαιρεσαν προσφατα και απο τουρκια........το αφαιρεσαν και απο πορτογαλια.......ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ.......εξου και οι κανιβαλλισμοι εκει.......

    Και αυτος ειναι και ο λογος που εφαγαν τον Κενεντι.......διοτι υπεγραψε τον νομο 11110 που εβγαζε το μονοπολιο της fed να τυπωνει ρασινα χαρτακια dollars......δυστηχως δεν το ολοκληρωσε γιατι ειδε τα ραδικια αναποδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!!!
      Αλλά διανύουμε την τελευταία δεκαετία της απληστίας τους...

      Διαγραφή