«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Στέφανος Χίος: " Την αρχαιοελληνική λέξη Πένθος...έχουν δικαίωμα να την χρησιμοποιούν μόνο άνθρωποι με θρησκευτική συνείδηση και όχι ένας πρωθυπουργός άθεος! " (φωτό, βίντεο)
















Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Στέφανο Χίο, σε όσα χώνει σε τυχάρπαστους που βρέθηκαν σε κυβερνητικούς και νομαρχιακούς θώκους και με την ασχετοσύνη και την αναλγησία τους διέπραξαν εγκλήματα απέναντι στους πολίτες. Σε αυτή την ανάρτηση συμπεριλαμβάνονται στοιχεία από pronews.gr και makeleio.gr
[σημ.: ενημερώνεστε από τις δύο ανωτέρω ιστοσελίδες, μέχρι και την Δευτέρα 20.11.2017, για την τραγωδία καθώς και για την εξέλιξη του κύματος κακοκαιρίας στην Ελλάδα, πατώντας κλικ στους δύο αυτούς τίτλους και στην συνέχεια, μετάβαση στις αρχικές τους σελίδες]


Οι εικόνες που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές συγκλονίζουν - Σπίτια και καταστήματα θαμμένα στη λάσπη - Αυτοκίνητα «σκαρφάλωσαν» στις αυλές - Σε απόγνωση οι κάτοικοι.
Εικόνες Αποκάλυψης και έναν τραγικό απολογισμό αφήνει στο πέρασμά της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική, αφήνοντας στο έλεος του θεού και το μένος της φύσης την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.
Μέχρι τώρα, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία που μετέτρεψε σε έναν χείμαρρο κόκκινης λάσπης τους δρόμους της Μάνδρας. Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.
Οι εικόνες που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές θυμίζουν , την ώρα που η κακοκαιρία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής και αποτύπωσε με τις πιο συγκλονιστικές λεπτομέρειες την τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία.Το μένος της φύσης «ξήλωσε» μέχρι και τοίχους σπιτιών, ενώ η λάσπη έχει «ρουφήξει» ό,τι υπήρχε στην αυλή






















Ο Στέφανος Χίος στο Εκρηκτικό Δελτίο του ΑRΤ 15-11-2017

 

 

3 σχόλια:

  1. Ο ορινος ογκος των Δερβενοχωριων καηκε πριν απο λιγα χρονια. Αντιπλημμυρικα εργα μηδεν. Φετος καηκε η Ανατολικη Αττικη το ιδιο εργο. Δεν κινειται φυλλο. Με το που αναλαμβανει αυτη η συμμορια ανακοινωνει σε εξη μηνες θα καθαρισει με τα αντιπλημμυρικα στη Μανδρα. Τα χωματουργικα ειναι ακομη στο δρομο. Δεν υπαρχει πλεον αμφιβολλια οτι δεν ειναι απλα τεμπεληδες και αδιαφοροι αλλα στυγνοι εκτελεστες σχεδιου καταστροφης της Ελλαδος. Δεν εχουμε επιλογη, η τους ξεφορτονωμαστε αμεσα η παμε για καψιμο και πνιξιμο ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απιθανε Κωστα! Αυτο το *Married with children* που το βρηκες. Τρομερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή