«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Επείγον - Για το συλλαλητήριο της Αθήνας

του Σάββα Καλεντερίδη

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πέτυχε, γιατί τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία και η οργανωτική επιτροπή δεν έδωσαν το δικαίωμα στα "πιστόλια" της κυβέρνησης και του συστήματος να το πολεμήσουν και να το λοιδορήσουν.


Η κοινωνία, οι πολίτες, παρά το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει το συλλαλητήριο, ακριβώς επειδή δεν έβλεπε πίσω από τους διοργανωτές κάτι επιλήψιμο, πίστεψε, κατανίκησε το φόβο και τους ενδοιασμούς που προκάλεσε η κυβερνητική προπαγάνδα και έκανε μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.
Είναι δε τόσος ο τρόμος των ιδεοληπτικών εξουσιομανών, που ακόμα και μετά την τεράστια επιτυχία της Κυριακής, συνεχίζουν να χύνουν δηλητήριο για το συλλαλητήριο, κάνοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και προσβάλλοντας τους Έλληνες πολίτες.
Όσον αφορά την ουσία, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μη κομματική πολιτική εκδήλωση της τελευταίας εικοσιπενταετίας, έχει καταδείξει χαρακτηριστική δυσαρμονία κυβέρνησης - εκλογικού σώματος, ενώ έχει γίνει και ένα διεθνές θέμα, αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, το επόμενο συλλαλητήριο, που αποφάσισε και ανακοίνωσε για την Αθήνα ένας πολίτης που δεν αποτελεί μέλος μιας ομάδας ή ενός σωματείου, έχει σοβαρές πιθανότητες να μην έχει την επιτυχία εκείνου της Θεσσαλονίκης, με καταστροφικές συνέπειες στο θέμα της Μακεδονίας.
Για να μην δικαιωθούν όλοι εκείνοι που καθυβρίζουν με μίσος το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σ' αυτό, θα πρέπει να γίνουν τα εξής;
Πρώτον, να αναλάβει άμεσα τη διοργάνωσή του μια ομάδα πολιτών με τέτοια χαρακτηριστικά, τους οποίους δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει κανείς από εκείνους που περιμένουν στη γωνία για να το υπονομεύσουν. Η ομάδα ατή θα πρέπει να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να τεθεί υπό την αιγίδα των σχετικών φορέων, όπως Παμμακεδονι΄κές Οργανώσεις, Μακεδονικά Σωματεία κλπ.
Δεύτερον, το συλλαλητήριο θα πρέπει να έχει έναν μόνο στόχο, να τονιστεί σε κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν δίνουν την άδεια στην κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε άλλον να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας.
Τρίτον, για να μην επαναληφθούν οι τραγελαφικές καταστάσεις της Θεσσαλονίκης, όπου οι ομιλίες ορισμένων αποτέλεσαν "βούτυρο στο ψωμί" των υπονομευτών και των υβριστών, να μην υπάρχει κανένας ομιλητής, απλά να χαιρετίσουν την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων, με χαιρετισμούς που δεν θα ξεπερνούν τα δυο λεπτά.
Τέταρτον, για καθαρά συμβολικούς λόγους να κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ένας απόγονος αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από Κρήτη και Μάνη (π.χ. Γύπαρης, Κατεχάκης, Τσοτάκος).
Συμπερασματικά, και επειδή είναι σφόδρα πιθανόν, είτε λόγω της δυναμικής που υπάρχει στην κοινωνία, είτε λόγω εμπλοκής διαφόρων κύκλων, το συλλαλητήριο να μετατραπεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση, η Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να περιοριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ένα και μοναδικό στόχο, που είναι να απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση του ονόματος από την κυβέρνηση.
Ένα εκατομμύριο κόσμος, είναι πολύ πιο ισχυρός από μια αδύναμη και ούτως ή άλλως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κόσμου κυβέρνηση και από ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να υπερασπιστεί την εθνική μας ταυτότητα.
Για τους προβοκάτορες δεν συζητάμε, αν η οργάνωση είναι αγνή πατριωτική και χωρίς σκιές και η συμμετοχή του κόσμου μαζική, οι προβοκάτορες δεν θα βρουν χώρο να δράσουν, όπως δεν βρήκαν στη Θεσσαλονίκη.
Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις, το συλλαλητήριο θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος εκείνων που οδηγούν τη Μακεδονία στο κρεματόριο.
Δεν υπάρχει χρόνος, αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο.
 

πηγή 
το είδαμε εδώ 

7 σχόλια:

  1. Όλα καλά, αλλά άφησα καί στα "Αττικά Νέα" το ίδιο σχόλιο:

    ΚΑΝΕΝΑΣ Γύπαρης δεν πρέπει να μιλήσει.

    Μέγα φάουλ του Καλεντερίδη αυτό. Μετά τον Μακεδονικό Αγώνα, ο βίος καί η πολιτεία του Γύπαρη είναι πολύ επιλήψιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια σκέψη για Ομιλητές σε αυτό το Συλλαλητήριο ή όταν ξαναπροκύψει κάτι άλλο.
    Σ.Καργάκος,Γ.Λεκάκης,Dorothy king=Αμερικανίδα Αρχαιολόγος-Ιστορικός,κοινό στοιχείο και των 3 είναι ότι έχουν Ελληνοκεντρικό τρόπο σκέψης +βγάζουν Ελληνικό Ψυχισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοτατα! Είναι από τους καταλληλοτερους.

      Διαγραφή
    2. και εγώ αυτό νομίζω-δεν ξέρω βέβαια πως γίνεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ να έρθουν ως Ομιλητές,αυτό είναι Ζήτημα των Διοργανωτών-Φορέων που έχουν αναλάβει το Εγχείρημα. Απο 45 λεπτά να μιλήσει ο Καθένας τους-θα έχουμε γεμίσει 2 ώρες και 15 λεπτά γεμάτες ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ότι αυτή αντιπροσωπεύει ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ.

      Διαγραφή
  3. Κώστα.....όπως λέει και η θεία Καλλιόπη ΑΝ ΔΕΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ......!!!!!! Μακάρι να γίνει "βαβούρα" μπάς και ξεβρακωθούν εντελώς οι κυβερνοκαριόληδες και ο κοιμισμένος λαός ξυπνήσει για τα καλά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. cpt. giannis
    Γενοιτο. Η κινηση γι* αυτους τους Νιμιτσακεουε ειναι ματ. Τους σπαμε το χερι πριν τη κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή