«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ...



Όπως το είχαμε προβλέψει (εδώ) στις 14/2/18, «Από πολύ καιρό, σε συστημικά ΜΜΕ (Πρώτο Θέμα, Τα Νέα, Το Βήμα, enikos.gr, ski.gr κ.ά..) παρουσιάζεται η Τουρκία ως υπερδύναμη που είναι στο πλευρό των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Δοκώ πως αυτό θα ενταθεί το επόμενο διάστημα από όλο το σύστημα και την ίδια την κυβέρνηση, ως μοχλός-εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό, για να υποχωρήσει στις αντιστάσεις του υπό το φόβο του πολέμου».

Το επεισόδιο στα Ίμια, τα τουρκικά μαχητικά που δεν άφηναν το ελικόπτερο CH-47D του Π.Κουρουμπλή να φύγει από Στρογγύλη, και αν λάβουμε υπ'όψιν μας και τις δηλώσεις Τσίπρα προς Αναστασιάδη  «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλιμακωθεί η κατάσταση...ψυχραιμία και αναζήτηση συμμαχιών στον διεθνή περίγυρο»... 
..δηλαδή "ας το κάνουμε μόκο γιατί δεν έχουμε δυνάμεις"...

...τί άλλο αποδεικνύουν;... Ότι η κυβέρνηση μπήκε σε πορεία να μας πείσει ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στην Τουρκία. Μέγα ψέμμα και ειδικά γι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ανεξαιρέτως του τί πουστιές θα κάνουν μέχρι το καλοκαίρι που θα αρχίσει πραγματικά το "πανηγύρι".  Πουστιές του στυλ "απώλεια ή φθορά πολεμικού υλικού" ή καμιά πυρκαγιούλα όπως του ZUBR μέσα στο ναύσταθμο Αμφιάλης το 2012 (εδώ).
Και η ζημιά στο "Γαύδος" βέβαια, δεν είναι λίγο πράγμα. Άσε που το είχαν άοπλο σκοπίμως, για να μην ρίξει καμία προειδοποιητική ντουφεκιά ώστε οι "απρόσεκτοι" Τούρκοι να διορθώσουν την πορεία τους έγκαιρα.

Και το στημένο σκηνικό με τον Κουρουμπλή πού το βάζεις... Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου είχε αμφιβολίες για το ότι δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να έριχναν το ελικόπτερο οι Τούρκοι...
Γιατί το λέω αυτό... Γιατί μια τέτοια επιθετική/δολοφονική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας θα συντάρασσε τόσο την διεθνή κοινή γνώμη, που θα απέσερναν όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις (όπως φαίνεται κι εδώ) οποιαδήποτε στήριξη τής παρέχουν. 

Κι αυτό το σκηνικό στημένο λοιπόν... Σε αγαστή συνεργασία με το φιλαράκι του Τσίπρα, τον Ερντογάν.

Αυτή η κυβέρνηση έχει την ηθοποιία στο αίμα της από την στιγμή που εκλέχτηκε. 
"χρουπ!"... και φτού τους μην τους ματιάσουμε!!


(οι σύνδεσμοι της ανάρτησης είναι παρμένοι από εδώ)
 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Ένας λαός-αχταρμάς, από πεντέξη εθνότητες καί πεντέξη θρησκείες, δεν μπορεί να γίνει υπερδύναμη - όσο κι αν το προσπαθεί. Με τις πρώτες πραγματικές δυσκολίες, θα διαλυθεί.
    Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι Τουρκαλάδες στη Συρία έχουν εκτεταμένα κρούσματα λιποταξίας, αλλά προφανέστατα οι εδώ αρδ έχουν αυστηρή εντολή από την πρεσβεία (έ, όχι καί "- Ποιά πρεσβεία;"!) να μη γράφουν τίποτε σχετικό. (Εδώ, σαν τον Ράν-Τάν-Πλάν, τους απασχολεί ένα σκάνδαλο που εκδηλώθηκε προ εξαετίας καί πλέον.)

    Κατά τ' άλλα, ηπαπαραίοι καί Ρωσσάκια τά 'χουν συμφωνήσει κάτω απ' το τραπέζι (ως ατύπως υπογράψαντες μιά οιονεί "Νέα Γιάλτα"), αλλά τέτοιες λυκοφιλίες δεν κρατάνε πολύ. Θα τα σπάσουν σύντομα. Καί με πάταγο!
    Μπορεί τώρα τα συνεταιράκια ν' αφήνουν την Ελλάδα να σιγοβράζει στο ζουμί της, αλλά αμφότεροι θα το πληρώσουν πανάκριβα το συγκεκριμένο ...φαγητό. Καί δεν φαντάζονται πόσο ακριβά!

    Υγ: Πολύ γέλασα με τον Σανράϊζ προς το τέλος, εκεί που λέει γιά τις κηραλοιφές! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα
      Ήταν σπόντα για τον "βελαζων"μπουφο ψευτοπατριωτη.

      Ας ελπίσουμε να πέσεις μέσα στις, με περίσκεψη πάντα,εκτιμήσεις σου αγαπητέ Εργοδοτα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ εργοδοτη, για εμάς τους μη μυημένους, μηπως μπορείς να αναπτύξεις λίγο την τελευταία σου παράγραφο πριν το Υγ;

      Διαγραφή
  2. @Ανώνυμον της 23ης Φεβρουαρίου, 2018 21:40' :

    Ευχαρίστως!

    Η πρώτη πρόταση προκύπτει απ' τη συμπεριφορά τους. Ρωσσία καί ηπαπάρα μέχρι τώρα έχουν μόνο λεκτικές αψιμαχίες - καί αν. Στην πράξη, κοιτάζουν ν' αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν απ' όσους περισσότερους μπορούν (ορυκτά, χρήμα, κτλ κτλ), φροντίζοντας παράλληλα να μην μπαίνει ο ένας στα πόδια του άλλου. (Τακτική μαφιόζων, που "μοιράζουν" τους τομείς της πόλης.)
    Τα ανίσχυρα κρατίδια (όπως η Ελλάδα), απλώς τ' αφήνουν να βράζουν στο ζουμί τους.
    Νόμος της ζούγκλας, βεβαίως, αλλά ο τίγρης καί το λιοντάρι ακόμη δεν τσακώνονται. Το σχεδιάζουν (να τσακωθούν) γι' αργότερα, πιθανώτατα μέσα σε μιά εξαετία από σήμερα.

    Αυτό που εννοώ με τη δεύτερη πρόταση, είναι πως -παγκοσμίως- ελάχιστοι σήμερα κατανοούν τους χρονικούς κύκλους της Ιστορίας / του Μάτριξ / όπως θές πές το. Κάποια κορυφαία λαμόγια (πχ Κίσσιγκερ) ξέρουν αρκετά γιά το θέμα, αλλά δεν το πιστεύουν ότι έτσι συμβαίνει. Καί κάποιοι από μας τους ξέρουμε - καί ταυτόχρονα ξέρουμε πως θα συμβούν.

    Αυτά τα θέματα απαιτούν Έλληνες, καί δεν είναι γιά τα δοντάκια του καθενός. Νά, γιά παράδειγμα, όλοι σήμερα ξέρουν από Αστρολογία. Σωστά; Σωστά. Αλλά όλοι "ξεχνούν" ότι ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των πολλών. Όχι του ενός (Λέων). Όθεν, οι τρέχουσες προσπάθειες γιά ένα παγκόσμιο κράτος, μία "πανθρησκεία", ένα παγκόσμιο νόμισμα, κτλ κτλ, είναι καταδικασμένες εξ ορισμού. Αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στις διάφορες λέσχες Μπίλντερμπεργκ. Δεν θα το κατανοήσουν. Δεν μπορούν! Παρά το ότι έχουν καί γνώσεις σχετικές, καί βιβλιογραφία απροσπέλαστη σε κοινούς θνητούς.

    Στην Εποχή των Ιχθύων καί με μέγιστο θεό τον Κρόνο, η Ελλάδα του Διός όντως θα έπιανε πάτο. Αλλά αυτό τέλειωσε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή