«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!!!

 
" Ο Τσίπρας είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως..."

Κι όπως λέει ανάρτηση του pronews.gr (εδώ), " η Ελλάδα το 1992 αναγνώρισε μόνο το πώς λεγόταν πριν η γειτονική χώρα και όχι κάποια μελλοντική της ονομασία. H Αθήνα ουδέποτε αναγνώρισε ούτε εκχώρησε το όνομα Μακεδονία και αυτό που επιχειρεί ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής πρόκειται για διαστρέβλωση της ιστορίας"

Σε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (12-2-2018) είπε:

 "..η Ελλάδα καλώς ή κακώς έχει αποδεχθεί το όνομα εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ!!!

Έχουμε πει στο ιστολόγιό μας, από τις 6/2/18 (εδώ), ότι:

Το όνομα πΓΔΜ, εκτός του ότι περιλαμβάνει τη λέξη "πρώην", ..αναφέρεται και σε "Διαμέρισμα" πρώην Κράτους, "Δημοκρατία"... φάντασμα πια. Δύο λοιπόν λόγοι που το καθιστούσαν "ας πούμε" ανεκτό για 26 χρόνια. Εσείς τώρα κύριε Τσίπρα και λοιποί... πάτε να χαρίσετε το "Μακεδονία" σε ονοματοδοσία Κράτους.

Η δήλωσή μας αυτή είναι απλοϊκής βέβαια μορφής, για να πάρει και ο πιο απλοϊκός Έλληνας μια βασική ιδέα του ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ.

Στην πραγματικότητα, αντί της λέξεως "γεωγραφικό διαμέρισμα" θα ήταν ορθότερο να λέγαμε "μία από τις ομόσπονδες δημοκρατίες" ή "μία από τις 6 συστατικές χώρες" της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Δεν είναι Γιάννης..είναι Γιαννάκης! Θέσιν γεωγραφικού διαμερίσματος ουσιαστικά είχε, εντός ευρύτερης Κρατικής οντότητας. Γι αυτό και δεν έγινε ουδεμία ουσιαστικά παραχώρηση (προδοσία) το 1992, τηρουμένης της χρονικής διευκρινήσεως "πρώην".
Το 1991, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία (ομόσπονδη δημοκρατία-συστατική χώρα) έγινε ανεξάρτητο κράτος.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ



                                                               ..όπου Γιώργος, βάλε Τσίπρας..... 🙂






6 σχόλια:

  1. Μετα απο τις δυο Κυριακες τιποτα δεν πρεπει να ηρεμησει. Κινιση, Κωστα, παλμος μεχρι να φυγουν τα κουνουπια απο Αυτην την Αγια Χωρα. https://www.youtube.com/watch?v=cfJlb6osR0w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

    ''Όλα έγιναν και γίνονται σε βήματα και σε βάθος χρόνου ώστε να μη τα προσέχει κανένας. Στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να περνάνε στον κόσμο σαν αναμενόμενες εξελίξεις ή σαν μεταρρυθμίσεις.

    Ιστορικά, το “νέο” στον κόσμο γεννιέται

    όπου υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών (δημογραφικό, μεταναστευτικό)
    όπου υπάρχουν διεκδικήσεις (πόλεμος, βία, κοιτάσματα)
    όπου υπάρχουν έντονα κοινωνικά φαινόμενα και κίνδυνος επιβίωσης
    Αυτά ήδη συμβαίνουν στην Ελλάδα, άρα είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών στην περιοχή.

    Πίσω απο τις συζητήσεις για το όνομα της FYROM και το Αλβανικό είναι τα κοιτάσματα (ποιός θα τα φάει). Το να περάσουν νέα νομοσχέδια κάτω απο το τραπέζι είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά δεν είναι το μείζον.

    Η Γιουγκοσλαβία έχασε όλα της τα εδάφη που είχαν φυσικό αέριο και έμεινε ως Σερβία χωρίς κανένα κοίτασμα. Η Ελλάδα χωρίστηκε σε περιφέρειες ανάλογα με τα κοιτάσματα (βλέπετε και εδώ). Επόμενος στόχος το σύνταγμα της χώρας μας (βλέπετε εδώ και εδώ). Τα έχω γράψει αυτά και πολλές φορές. Μετά απο δέκα χρόνια τα ίδια θα λέτε αλλά θα είναι αργά. Πάααααρα πολύ αργά. Η φωτοχοποίηση της χώρας μας ήταν μέσα στο μεγάλο κόλπο. Και η Βενεζουέλα πτώχευσε πρώτα πριν της βουτήξουν τα πετρέλαια για να “ξεχρεώσει”.

    Έχω γράψει και για το υπάρχον φυσικό αέριο στη Δυτική Θράκη, για την τίγκα με φυσικό αέριο FYROM και τη έξοδο της στο Αιγαίο προ αμνημονεύτων ετών. Έχω γράψει για τη διάνοιξη του Αξιού αλλά και για τα κοιτάσματα της Αλβανίας (βλέπετε εδώ). Μη τους ακούτε που σας λένε “παίχτε τον κάνει καλό στην υγεία” και σας βάζουν και “υλικό” στη τηλεόραση. Σας κοροϊδεύουν. Ξυπνείστε. Για τη φυλακή είναι όλοι.''

    Ο έλεγχος των κοιτασμάτων πίσω απο τις πιθανές συμφωνίες της Ελλάδας με τη FYROM και την Αλβανία
    http://zcode-gr.blogspot.gr/2018/01/blog-post_31.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ14 Φεβρουαρίου, 2018 02:08

    .
    Ὥρα νὰ δράσουμε μόνοι μας γιὰ τὴν Μακεδονία!!!!
    .
    .
    13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
    .
    .
    https://filonoi.gr/2018/02/13/ora-na-drasoyme-monoi-mas-gia-thn-makedonia/
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ14 Φεβρουαρίου, 2018 13:08

    .
    Παραδίδουν τη Μακεδονία με… ψηλά το κεφάλι
    .
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-u6XN8T7DBXg/WoPdpR-CjpI/AAAAAAAASVk/KFii4qz-ydQR4qCAEWVJRdnSSe1hTUHIgCLcBGAs/s1600/IMG_5634.JPG
    .
    .
    .

    http://arxaiaithomi.gr/2018/02/14/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5/
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστα για δες και αυτό
    Ὅσο κυττᾶμε τὸ δάκτυλο, τόσο χάνουμε τὸ δάσος. Ὅσο περιορίζουμε τὸ ὁπτικό μας πεδίον σὲ αὐτὰ ποὺ μᾶς ὑποδεικνύουν, τόσο χάνουμε χρόνο, ἀπομακρυνόμενοι ἀπὸ τὰ πραγματικὰ πεδία τῶν πραγματικῶν μαχῶν. Καὶ ὅσο χάνουμε χρόνο, τόσο δίδουμε χῶρο στὰ σαπρόφυτα νὰ μᾶς διαλύουν καὶ νὰ μᾶς δημιουργοῦν ψευδαισθήσεις ἐπικρατήσεώς τους. Μά, ὅσο κι ἐὰν φαντάζῃ μακρυνὴ ἡ ὥρα τῆς ἀνακάμψεως, ἐν τούτοις δὲν εἶναι καὶ τόσο. Κι αὐτὸ δὲν τὸ λέω ἐγὼ μὰ οἱ βεβιασμένες κι ἀκραῖες κινήσεις τῶν σαπροφύτων, ποὺ ἐναγωνίως πασχίζουν νὰ προλάβουν κάτι. Κάτι, ἀλλά τί;

    Υ.Γ. Όπου σαπρόφυτα οι ελληνόφωνοι πωλητικοί και ο εμετικός συρφετός τους.

    Σε όσους λοιπόν ονειρεύονται πολέμους και προγεφυρώματα καλύτερα να ψάξουν γιατί κάποιοι ΤΩΡΑ παίζουν αυτό το παιχνίδι;;;

    Μήπως γιατί δεν έκατσε η Νοβάρτις;;;

    Μήπως γιατί τα συλλαλητήρια που προετοιμάζονται θα είναι ακόμα μεγαλύτερα;;;

    Πολέμους και πράσινα ιπτάμενα άλογα από τον επιχειρηματία που έχει ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις του (πάνω από 200) στην ακτογραμμή του Αιγαίου μην περιμένετε. Πόσο μάλλον όταν οι στρατιές της Πόλης και του Αιγαίου βρίσκονται πολύ κάτω του 50% (εντελώς αποδυναμωμένες) ελέω ηττών στο “κλαδί της ελίας” που τελικά του βγήκε στραβό του Έρνι και του έχει γυρίσιε και έχει μπει στον κ@λο του μέχρι το παχύ έντερο…
    Hellas dp

    ΑπάντησηΔιαγραφή