«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο ΠΑΪΣΙΟΣ – Ο ΜΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!


σημ.Διόδοτου: Έχουμε ξεκάθαρα δείξει ότι δεν ανήκουμε στην κατηγορία των μπλογκ που παρουσιάζουν προφητείες, γιατί είναι δυσδιάκριτο πλέον το όριο των πραγματικών από τις κατασκευασμένες. Το να ακούς όμως έναν άνθρωπο, κλασσικά του ελληνοκεντρικού χώρου, όπως ο Δημήτρης Μαντές, να περιγράφει αυτά που ακολουθούν, αυτό αποτελεί πραγματικά ένα βραχυκύκλωμα στο όλο θέμα. Και δεν προκαλεί εντύπωση, τόσο η παρουσίαση των προφητειών που ήδη γνωρίζουμε, όσο η βιωματική άποψη του γράφοντος, εν έτει 1975, κατά τρόπον που πολλοί θα ζήλευαν.


Αν με ρωτήσετε σε τι Θεό πιστεύω και τι είμαι, με έναν τίτλο και μία λέξη, θα έλεγα πως είμαι «Ελληνοκεντριστής»!
Ελληνοκεντριστής θα πει αυτός που έχει ως κέντρο της ύπαρξής του και ως κέντρο του Σύμπαντος την Ελλάδα!!!
Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ότι ορίζει αυτή η πρόταση.
Ασφαλώς και οι περισσότεροι παρανοούν τις λέξεις που διαβάζουν διότι ζούμε στην εποχή της παράνοιας και της σύγχρονης Βαβέλ. Γι΄ αυτόν τον λόγο εξηγούμαι.
Δεν θα έλεγα ακριβώς “Δωδεκαθεϊστής”, αν και στον Απόλλωνα και την Αθηνά, δέομαι, ομιλώ και συνδιαλέγομαι καθημερινά. Οι Θρησκείες και τα Ιερατεία αποτέλεσαν πάντα τροχοπέδη στην πρόοδο των Λαών και στην ατομική εξέλιξη των ανθρώπων. Ο σύγχρονος Έλλην δεν έχει ουδεμία χρεία και ανάγκη να θρησκεύεται, με την στενή έννοια του όρου, όταν ελευθερωθεί και έλθει στο Μεγαλειώδες Φως της Ελληνικής Κοσμοθέασης.
Από την άλλη, «Ελληνοκεντριστής» σημαίνει μακριά από κάθε θρησκεία, ειδικά το χριστιανισμό που όπως έχω πει και άλλοτε δεν έχει καμία σχέση με το Χριστό (γι΄αυτό την ονομάζω και «ψευδοχριστιανισμό»), επειδή δεν έχει ουδεμία συνάφεια με την διδασκαλία του Χριστού, που είναι κατά βάση διδασκαλία της Αγάπης και όχι του συμφέροντος. Ο χριστιανισμός, ως μεταγενέστερη θρησκεία, με Εβραϊκές καταβολές, ανάγεται και στηρίζεται στην διδασκαλία των Αρχαίων Ελλήνων και ειδικά όλα τα «Πατερικά κείμενα» είναι απλές αντιγραφές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας.
Παράδειγμα, «Ψέγε μηδένα» (κανένα να μην κατηγορείς) είπε ο Μένανδρος, «Μήν κρίνετε, ίνα μή κριθήτε», ο Ιησούς Χριστός!
«Φόνου απέχου» το Δελφικό παράγγελμα, «Ου φονεύσεις» ο Χριστός και εκατοντάδες άλλα!
Ο Ελληνοκεντριστής είναι αυτό που λέμε απλά “Πατριώτης”, λέξη πάλι παρεξηγημένη, αφού συγχέεται με το “εθνικιστής”, ή ακόμη χειρότερα με το “φασίστας” και ένα σωρό άλλες έννοιες που η πολυπλοκότητα και η παράνοια, φρόντισαν να αποκτήσουν ατομικό, μεμονωμένο και ιδιαίτερο, αν και όχι πάντα με θετικό πρόσημο, νόημα.
Ποιητικά ίσως θα ήταν η καλλίτερη προσέγγιση:
Ελληνοκεντριστής είναι αυτός που έβαλε πρώτα και πάνω απ όλα στην καρδιά του την Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Αγάπες, οικογένεια, παιδιά, έρωτας, τέχνη, πολιτική, παιδεία, εξέλιξη, τιμιότητα, ανδρεία, αριστεία, τελειότητα και πολλά άλλα που χωρούν στην καρδιά του “Ελληνοκεντριστή”, με αυτή ή με οποιαδήποτε άλλη σειρά.
1975. Μεγάλη βδομάδα ήταν που αποφασίσαμε δύο νέοι ιεροσπουδαστές στο Α’ έτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, να επισκεφθούμε τον Άγιον Όρος. Εγώ ήμουν στα 18 και ο Αντρέας ο Χατζηδάκης από τη Μεσσαρά του Ηρακλείου, τρία χρόνια μεγαλύτερος, πήραμε το Λεωφορείο για την Ουρανούπολη.
Πειραχτήρι εγώ, ζωηρός, ανήσυχος, περίεργος, μόλις είχα αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Φιλοσοφική Σχολή (κόπηκα για ένα μόριο) και είπα να μη χάσω το χρόνο μου να πάω σ΄αυτό το Ιεροδιδασκαλείο, Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία για την ακρίβεια.
Ο Ανδρέας ήταν σεμνός και μαζεμένος, θρήσκος και ντροπαλός με άλλα γνωρίσματα και άλλα χαρίσματα.
Θυμάμαι του έλεγα στο λεωφορείο «Αντρέα κοίτα ένα κορίτσι, τι θεογκόμενα είναι αυτή αγόρι μου», του έλεγα ξαναμμένος. Ήταν και τα μίνι στη μόδα, το αίμα μου έβραζε, στα δεκαοχτώ ήμουν μη το ξεχνάμε.
Η απάντηση του Αντρέα ήταν μόνιμη και καταλυτική:
– Σκάσε διαβολεμένε!!!
Διασκέδαζα εγώ.
Ήταν πολύ νωρίς να καταλάβω ότι δεν ήταν όλοι σαν κι εμένα. Δεν μπορούσα να εννοήσω πώς σε κείνη την ηλικία, ένα κορίτσι σαν τα κρύα νερά, με μίνι φουστίτσα, που φαινόταν σχεδόν το βρακάκι της, με τα υπέροχα χυτά ξανθά της μαλλιά στους ώμους και το αγγελικό της πρόσωπο που σήκωνε μανιασμένη τρικυμία σε μένα, στον Ανδρέα, να μη σήμαινε τίποτε απολύτως! Και να είμαι και.. “διαβολεμένος” από πάνω!!!
Γι΄ αυτό διασκέδαζα.
Αγνό αθώο παιδί, που ότι με συγκλόνιζε του έδινα σημασία. Ότι δεν τάραζε την ψυχή μου, το προσπερνούσα αδιάφορα.
Φτάσαμε με πολύ κόπο στις Καρυές, την διοικητική πρωτεύουσα της Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους.
Μετά τα τυπικά χαρτιά, «Διαμονητήρια» τα λένε, ένα είδος διαβατηρίου αφού είμαστε σε «ξένο και ιδιόμορφο έδαφος», για μας ήταν διαρκείας ενός μήνα, αφού ήμαστε «Ιεροσπουδαστές», ένα βήμα δηλαδή πριν το Μυστήριο της Ιεροσύνης. Στους υπόλοιπους επισκέπτες δίνονταν άδεια μόνο λίγων ημερών, από τρεις έως πέντε, αν θυμάμαι καλά.
Ξεκινήσαμε με το «τραμ των δύο» (τα ποδαράκια μας δηλαδή), ζαλικωμένοι από ένα σάκο στον ώμο και ένα μπαστούνι για τα άγρια αρσενικά ζώα, με προορισμό το πρώτο Μοναστήρι της επίσκεψής μας, τη Μονή Σταυρονικήτα, ένα ιστορικό και απερίγραπτης ομορφιάς Μοναστήρι κρεμασμένο στην κυριολεξία στα βράχια του Αιγαίου.
Ήταν καμιά ώρα δρόμος και είχαμε φτάσει σε ένα λόφο κάπου μετά τα «Κάψαλα» που φαίνονταν από κει η Σταυρονικήτα και το απέραντο γαλάζιο του βόρειου Αιγαίου. Σταματήσαμε να ξεκουραστούμε σε μια σκήτη, όπου μας υποδέχτηκε ένας μοναχός γύρω στα πενήντα, ξερακιανός, λεπτός μα ευγενικός. Μας κέρασε λουκούμι, τσίπουρο και νερό της πηγής.
Εγώ άρχισα να χαζεύω τριγύρω και να παρατηρώ.
«Τι κάνει αυτός ο άνθρωπος εδώ μονάχος σαν το λύκο”, σκεφτόμουν. Είχε φτιάξει ένα πέτρινο καλυβάκι, το είχε σκεπάσει με κλαδιά και ξύλα και ζούσε εκεί μόνος (μοναχός για την ακρίβεια της λέξεως και αυτή είναι η πρωταρχική έννοια του μοναχού), χωρίς να έχει κανέναν και τίποτε ανάγκη.
Αυτή και μόνο η σκέψη ήταν αρκετή να κερδίσει ο μοναχός αυτός το σεβασμό μου, αν και δεν του τον έδειξα ευθύς εξ αρχής. Είπαμε, ήμουν δύσπιστος και πολύ πειραχτήρι, σε βαθμό που ούτε ο μοναχός αυτός γλίτωσε από μένα.
Ο Ανδρέας πιάστηκε στο παιχνίδι των ερωτήσεων και ο Μοναχός του εξηγούσε με χαμόγελο και ανοιχτή καρδιά όλα τα μεγάλα θεολογικά ερωτήματα που εμένα με κούραζαν και βαριόμουν αφάνταστα.
«Αντρέα να πηγαίνουμε σιγά σιγά», έκανα εγώ.
«Οι Μοναχοί στη Σταυρονικήτα θα μας κλείσουν έξω από την Πύλη και θα κοιμηθείς απέξω σαν το σκύλο», είπα βαριεστημένα.
Αλήθεια ήταν.
Μετά τη Δύση του ηλίου, οι μοναχοί σε κάθε μοναστήρι κλείνουν την πόρτα και δεν την ανοίγουν σε κανένα και για κανένα λόγο, μια συνήθεια που πηγάζει από τα χρόνια των πειρατών και για λόγους ασφαλείας.
Αυτοί οι δύο όμως είχαν ριχτεί σε έναν Αγώνα θεολογικού και Φιλοσοφικού περιεχομένου , ξαναμμένοι και οι δύο, που δεν μου έδωσαν καμία σημασία. Είχε περάσει αρκετός χρόνος. Ρολόι δεν είχα να τον μετρήσω.
Ξαφνικά την ώρα που μιλούσαν σήκωσε το χέρι του ο μοναχός και το τέντωσε προς μία κατεύθυνση στην κοντινή ρεματιά. Δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε μια πέτρα που κύλησε με θόρυβο! Ο Μοναχός χαμογέλασε ικανοποιημένος.
Ώπα!
Να κάτι ενδιαφέρον!!.
Η υπόθεση ήταν του δικού μου ενδιαφέροντος τώρα.
-Τι έκανες εκεί παππούλη, τον ρωτώ δύσπιστος και χαμογελαστός. Φακιρικά κάνεις; Μαγικά; Σηκώνεις το χέρι και φεύγουν πέτρες στο ρέμα; Ρώτησα με ειρωνική και περιπαιχτική μάλλον διάθεση, αλλά μέσα μου με είχε φάει η περιέργεια!!! Αυτό βέβαια το «τσίγκλησμα», ήταν πάντα το στυλ μου όταν ήθελα πληροφορίες. Τον κέντριζα τον άλλον.
– Ε, να! Δικαιολογήθηκε εκείνος. Η φίλη μου η καρδερίνα, είμαστε τόσο καιρό μαζί και μιλάμε, έφραξε ένας βράχος τη φωλιά της και μου ζήτησε να την απελευθερώσω, έκανε ντροπαλά και παιδιάστικα ο καλόγερος.
– Ναι, καλά! Κι εσύ άπλωσες το χέρι και έφυγε ο βράχος!!! Γαργάλα με να γελάσω, τον περιγέλασα αθώα μεν, αλλά από μέσα μου ήξερα πολύ καλά τι είχα δει και αυτό δεν άλλαζε με τίποτα.
– Ε, συμβαίνουν αυτά εδώ στις ερημιές μεταξύ των αγνών και αθώων πλασμάτων του Θεού, ειδικά όταν μένεις μόνος σου μαζί τους για πολλά χρόνια, έκανε καλόκαρδα ο καλόγερος και συνέχισε τη συζήτηση με τον Αντρέα.
Άρχισε να γέρνει ο ήλιος και διέκοψα την κουβέντα απότομα.
-Λοιπόν, πρέπει να πηγαίνουμε παππούλη, θα μας κλείσουν όξω οι καλόγεροι στη Σταυρονικήτα.
Πράγματι η κουβέντα διακόπηκε με απροθυμία και από τις δύο πλευρές. Αν τους άφηνα αυτούς τους δύο, τον Αντρέα και τον μοναχό, ακόμη θα..μίλαγαν!
Τότε ο Μοναχός ασχολήθηκε μαζί μου.
Με πλησίασε και με ρώτησε:
-Εσύ Δημήτρη; Δεν θα με ρωτήσεις τίποτε;
Ώπα!
Αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Πρώτα ήταν τα «μαγικά» με την πέτρα, τώρα τούτο.
-Δεν θυμάμαι να σου είπα το μικρό μου όνομα παππούλη!! Με έκπληξη αλλά και λίγο φόβο ίσιωσα το αδύνατο κορμί μου και τον κοίταξα στα μάτια.
-Εσύ δεν είπες πως είμαι λίγο ..πώς με είπες, φακίρης!!! Γέλασε καλόκαρδα και πλατειά καθησυχάζοντάς με.
-Λοιπόν; Δεν θα με ρωτήσεις τίποτε; Ο φίλος σου είχε πολλές ερωτήσεις, ξαναείπε με ευγενική διάθεση ο καλόγερος.
-Μπα! Δεν έχω καμία ερώτηση, απάντησα μάλλον βαριεστημένα.
Τότε ο μοναχός με πλησίασε κι άλλο.
Έβαλε το χέρι του πάνω στο κεφάλι μου.
Όλως περιέργως ,ούτε αντέδρασα, ούτε με παραξένεψε η κίνησή του, μη σας πω την περίμενα κι όλας!!!
-Εσύ Δημήτρη δεν έχεις ερωτήσεις, διότι είσαι ευλογημένος να έχεις όλες τις απαντήσεις, είπε γλυκά, ήρεμα και με επίσημη φωνή. Καλά κάνεις και δεν ρωτάς. Ό,τι απαντήσεις θελήσεις, θα τις βρεις μόνος σου!!! Θα πετύχεις πολλά και σημαντικά έργα στη ζωή σου. Βλέπεις, όσοι με αγνή και αθώα καρδιά, σαν την καρδερίνα πριν, ο Θεός τους ευλογεί και τους βοηθά! Θα κάνεις οικογένεια! Τρία παιδιά θα σου δώσει ο Θεός, πολλά παιδιά θα φέρεις στο Φως και πολλές συνειδήσεις θα βοηθήσεις. Μεγάλα και σπουδαία έργα θα κάμεις εσύ μικρέ Δημήτρη. Είσαι ευλογημένος!
Έτσι απλά είπε ο καλόγερος και με σταύρωσε στο μέτωπο!
Ύστερα πλησίασε τον Αντρέα.
-Εσύ Αντρέα θα γίνεις μοναχός σαν κι εμένα. Εδώ δίπλα στη Σταυρονικήτα. Το όνομά σου θα είναι Γαβριήλ. Έχεις πολύ Έργο μπροστά σου και θα έχουμε πολύ χρόνο να τα λέμε τακτικά.
Φύγαμε για τη Σταυρονικήτα και ίσα ίσα που προλάβαμε την Πύλη πριν μας κλείσει απέξω.
Στον επόμενο μήνα της παραμονής μας εκεί, συνέβησαν πολλά και θαυμαστά. Θα μπορούσα να τα ονομάσω και θαύματα, αλλά ούτε τότε πίστευα στα θαύματα, ούτε και τώρα.
Ο Αντρέας όμως πείστηκε για τα καλά. Θες όταν «αφόρμισαν» και έσπασαν τα σπυριά στο πρόσωπό του στην Κουτλουμουσίου, έτρεχαν πύον και αίμα σε όλο του το πρόσωπο, από την απλυσιά και τις σκόνες τόσων ημερών χωρίς μπάνιο, το πρόσωπό του έγινε αγνώριστο.
Μετά όμως το Μέγα Ευχέλαιο της Μ. Τετάρτης που τον «σταύρωσε» ο καλόγερος με ένα βαμβάκι στο μέτωπο, την άλλη μέρα το πρόσωπό του έλαμπε!!!! Ούτε ίχνος από τις πληγές!!!
Τον είδα να συλλογάται κάπου απόμακρα και μόνος.
Θέλετε στην Σκήτη της Αγίας Άννας που ο Αμερικάνος με την «πολαρόιντ» προσπαθούσε να φωτογραφήσει την εικόνα της Αγίας Άννας και δεν έβγαινε η φωτογραφία;
Πήγε να σκάσει ο έρημος!
Πήγαινε μπροστά στην εικόνα μέσα στο εκκλησάκι, πάταγε, τίποτα!!! Έβγαινε έξω, φωτογράφιζε ένα λουλούδι, «κζζζζζζζ» η φωτογραφία έβγαινε έγχρωμη! Ξανά πάλι μέσα, πάταγε τίποτα, Έξω πάταγε, δούλευε η Polaroid.
Μέχρι με πήρε απελπισμένος και μου λέει:
«Κάτσε εδώ να σε βγάλω και μη κουνηθείς»!
Κάθισα έξω στην αυλή και μου έβγαλε μια ωραία έγχρωμη φωτογραφία. Πάμε μέσα, μου λέει. Στάσου μπροστά στην εικόνα!
Πατάει, ξαναπατάει, τίποτα!!!
Κοιτάζαμε όλοι απορημένοι μα πιο πολύ ο δύστυχος Αμερικανός, κόντευε να του σαλέψουν τα λογικά.
Μας πλησίασε τότε ένας καλόγερος της σκήτης χαμογελαστός.
«Εξηγήστε του ότι η Αγία Άννα, δεν αφήνει κανέναν να τη φωτογραφίσει», είπε απλά και με χιούμορ!
Μόλις του εξήγησα, τρελαμένος ξαναδοκιμάζει στην εικόνα και τίποτε!!! Βγαίνει έξω έξαλλος και βγάζει τον κόλπο της Σιθωνίας γελαστό και καταγάλανο!
Μέχρι που αποκαμωμένος ήρθε μέσα μπροστά στην εικόνα.
Σταύρωσε τα χέρια του πίσω κι έκατσε προσοχή, σιωπηλός και αμίλητος, σα δαρμένο σκυλί μπροστά της για πολλή ώρα. (Δείγμα σεβασμού για τους Αμερικανούς).
Πάλι ο Αντρέας έμεινε σιωπηλός και απόμακρος.
Ύστερα από λίγες μέρες κι ενώ συνέβησαν κι άλλα πολλά θαυμαστά μου είπε: «Δημήτρη γύρνα μόνος στη Θεσσαλονίκη. Εγώ θα μείνω εδώ και θα γίνω καλόγερος».
-Τι έκανε λέει;!!!!! Ταύρος εγώ! Μαζί ήρθαμε, μαζί θα φύγουμε φιλαράκο μου και τον έπιασα από το γιακά τσαμπουκαλεμένος.
Μπορεί να ήταν μεγαλύτερος ο Αντρέας τρία χρόνια, αλλά ήταν ήσυχος και αγαθός σαν αρνί, οπότε ήταν του χεριού μου! Δεν το βάσταγε η καρδιά μου αν τον αφήσω εκεί, έτσι παρορμητικά όπως σκέφτηκε σε ένα θέμα που θα του άλλαζε ολάκερη τη ζωή.
Γυρίσαμε απρόθυμα στη Θεσσαλονίκη μετά τη Λαμπρή και συνεχίσαμε τις σπουδές μας κανονικά.
Την άλλη χρονιά, αφού εγώ λόγω του ζωηρού μου χαρακτήρα αποφάσισα ότι δεν ήθελα να γίνω Ιερεύς (το είχα ξαναζήσει αυτό άλλωστε και δεν ήθελα επαναλήψεις), εγκατέλειψα στην Εκκλησιαστική Ακαδημία και πήγα να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.
Μόλις έφυγα, έφυγε και ο Αντρέας. Πήγε στη Σταυρονικήτα, έγινε καλόγερος και όπως είπε ο παππούλης εκείνος, τα έλεγαν τακτικά.
Αφού έμεινε είκοσι πέντε ολάκερα χρόνια στη Σταυρονικήτα και στο Άγιον Όρος ο Ανδρέας, έφυγε από το Όρος και πήγε σε ένα Μοναστήρι της Νότιας Κρήτης, κοντά στη γενέτειρά του στο Τυμπάκι, στις Μοίρες.
Σαράντα δύο χρόνια έχω να τον δω τον Αντρέα.
Μιλήσαμε χτες όπου τον βρήκα στο τηλέφωνο επιτέλους και μια τον έλεγα Αντρέα, μια Γαβριήλ, ούτε κι εγώ ήξερα.
Στον κήπο του ήταν όλη μέρα, είχε του κόσμου όλα τα καλά και τα αγαθά. Καλαμπόκια, ντομάτες, πατάτες, αγγουράκια, μελιτζάνες, πιπεριές, καρπούζια, πεπόνια και άλλα πολλά από τα χεράκια του. Μέσα στην ευτυχία του μου έλεγε:
«Για να τρώμε μεις εδώ και για τους φτωχούς, τους περαστικούς, τους τριγύρω Δημήτρη! Ο κόσμος φτώχυνε, έπαψε να παράγει αγαθά και αυτό θα είναι η καταστροφή μας».
Έτσι απλά, έδωσε όλο το νόημα λες, τις πολιτικές απαντήσεις στην κρίση που μας δέρνει ανελέητα.
Όσο για μένα, όπως τα είπε εκείνος ο καλόγερος με τα «φακιρικά» του κόλπα. Έκανα οικογένεια, απέκτησα τρία παιδάκια, έγινα δάσκαλος, έγραψα βιβλία, γύρισα όλο τον Κόσμο, πέντε Ωκεανούς και πέντε Ηπείρους, φώτισα και φωτίστηκα με διδάγματα και εμπειρίες Ζωής.
Όπως τα είπε!
Τις απαντήσεις που γύρευα τις βρήκα μονάχος μου.
Ένας «μοναχός» κι εγώ, αλλά μέσα στον Κόσμο!
Κι αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία. Να είσαι αυτός που πρέπει, αλλά μέσα στον κόσμο, όχι κλεισμένος σε μια ερημιά, μακριά από τους πειρασμούς και την καθημερινή βιοπάλη.
Έτσι έμαθα ότι ο καλόγερος εκείνος, άφησε τη μοναχική σκήτη της ερημιάς στη Σταυρονικήτα και κατέβηκε στον Κόσμο, όπως ήταν και το δικό μου σκεπτικό δηλαδή. Κάπου στη Σουρωτή Χαλκιδικής πήγε, όπου χιλιάδες άνθρωποι τον επισκέπτονταν και έπαιρναν απαντήσεις.
Εκεί που είναι θαμμένος και σήμερα.
Ύστερα τον έκαναν και τον είπαν..«Άγιο»!
Ήταν ο Παΐσιος, ο γέροντας, ο μοναχός, ο αστείος και φιλόξενος αυτός γέροντας, ο «φακίρης», ο πρώτος άνθρωπος που μας υποδέχτηκε, «τυχαία» άραγε, στο Άγιον Όρος.
Και ότι είπε βγήκε αληθινό.
Εδώ είμαι να σας το επιβεβαιώσω τόσο εγώ, όσο και ο Αντρέας ο Χατζηδάκης στο Μοναστήρι των Απεζανών, μοναχός Γαβριήλ πλέον, εκεί είναι στον κήπο του και στα 63 του χρόνια εργάτης της γης να φροντίζει τους άλλους.
Μου είπε κι άλλα ο Παΐσιος.
Δεν ξέρω αν ήταν «Άγιος» και τι σημασία δίνει ο καθένας στη λέξη αυτή.
Γνωρίζω όμως καλά τι είπε στον Αντρέα και βγήκε, τι είπε σε μένα και βγήκε και τι άλλο ακόμη μέλλει να συμβεί, που μόλις έφτασε τούτη η ώρα.
Μου είπε για την Ελλάδα.
«Ελληνοκεντριστής» από τότε ήμουν και τον ρώτησα.
Και κείνος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα!
Μου μίλησε για τον «άνθρωπο με την καθαρή καρδιά» που δεν θα είναι πολιτικός, που θα μπει στο κεφάλι της Χώρας, τώρα που ο Τούρκος θα φάει το κεφάλι του, αφού πάει γυρεύοντας.
Μου είπε για το τι θα συμβεί στο μέλλον, αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, μου τα είπε και μένα με αυτό το νόημα, αλλά τότε δεν έδωσα μεγάλη σημασία, ούτε με ενδιέφερε τόσο η Πολιτική!
Μου φαίνονταν τόσο μακρινά!
Να όμως που επιβεβαιώθηκαν σαράντα τρία χρόνια μετά!
Στο σημείο αυτό θυμήθηκα και τι είχε δηλώσει ένας άλλος «προφήτης», ο Γιώργος Γκιόλβας.
Είχε πει λοιπόν ο Γεώργιος Γκιόλβας στην σύζυγό του, κάπου το έτος 2001, τα εξής δραματικά λόγια: «Ευτυχώς που πεθαίνω και δεν θα ζήσω όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που θα γίνουν το 2018»!!!

Σήμερα λοιπόν σας μίλησα για την πρώτη μου και τελευταία επαφή με το αμφιλεγόμενο αυτό πρόσωπο του Γέροντα που είχα την τύχη να γνωρίσω στα δέκα οχτώ μου χρόνια, πολύ πριν τον ανακαλύψει η ανθρώπινη περιέργεια και βλακεία αν θέλετε πολλές φορές και τον ανακηρύξουν «Άγιο»!!!
Κι αν με ρωτήσετε, αυτό τον τίτλο ούτε θα τον ήθελε, ούτε θα του ταίριαζε καθόλου, αφού στην δική μου συνείδηση έγραψε με το χιούμορ του, την ευγένεια, τα “φακιρικά” του όλα τα κόλπα, πράγμα που σημαίνει ότι άγγιξε ανώτερες πνευματικές σφαίρες και άλλους ουρανούς.
Αυτές τις σφαίρες που εξελικτικά είναι το ζητούμενο σε κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο, είτε οι άλλοι τον ανακηρύξουν άγιο, είτε όχι.
Αυτός θα στέκει εκεί με το νόημά του και το προσωπικό τους φως, σαν άστρο και σαν Μετέωρο.


Ας δούμε λοιπόν τι είχε πει αποσπασματικά ο Παίσιος, τόσο σε μένα, όσο και σε πολλούς ακόμη ανθρώπους που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν, έτσι όπως τα κατέγραψε ο Νίκος Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.
– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410
– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412
– «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413
– «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413
– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418
– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
– «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
– Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436
– «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…» σελ. 434.
– «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439
– «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441
– «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
– «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435


Θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα από το οποίο γράφονται αυτές οι γραμμές, (Μάρτιος 2018), θα ξεκινήσουν να συμβαίνουν όλα τα ανωτέρω. Αποδεδειγμένα στην Ελλάδα, κάθε τριάντα χρόνια ηχούσε το τουφέκι. Πέρασαν όμως εβδομήντα χρόνια και ο ήχος αυτός δεν ακούστηκε στη γειτονιά μας.
Ήρθε η ώρα να ακουστεί.
Οι συνετοί και οι φρόνιμοι ας προετοιμαστούν κατάλληλα.
Ετοιμότητα, ψυχραιμία, σύνεση!
Θα το διαβούμε και αυτό το «ποτάμι» που έλαχε, να εκπληρωθεί στη δική μας ζήση!
Ο Θεός ή οι Θεοί της Ελλάδας μας, θα προστατέψουν και θα αποτρέψουν τα χειρότερα για τον βασανισμένο μας τόπο!.

Δημήτριος Μαντές
7/03/2018


πηγή 
το είδαμε εδώ

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπητέ Διηνέκη,
    ευχαριστώ για την γνωστοποίηση των αναρτήσεων του Διόδοτου στο αναγνωστικό σου κοινό.
    http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/03/blog-post_77.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα συνάδελφε,
      Μην ευχαριστείς. Για την Ελλάδα παλεύουμε.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν θεοί αλλά μόνο ο Τριαδικός Θεός. ΄΄ότι πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια΄΄ όσο και να σε ενοχλεί είναι η αλήθεια. Ζεί Κύριος ο Θεός.
    Άλλωστε και ο Άγιος Παΐσιος στον Χριστό προσεύχοταν και όχι στον Απόλλωνα και την Αθηνά. Κάπου τα έχεις μπερδεμένα.Αν και πήγες όπως γράφεις στο Άγιο όρος και είχες την ευλογία να γνωρίσεις τον Άγιο παΐσιο δεν κατάφερες να τα ξεμπερδέψεις. Ελληνοκεντριστής=ειδωλολάτρης. Αγαπάμε την πατρίδα μα πάνω από όλα ο Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία βιωματική εμπειρία, ενός ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με έναν μετέπειτα ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  3. Ανεκαθεν, εγω προσωπικα, ταυτιζομουν με αυτο περισσοτερο:
    "Θεοί και άνθρωποι που έχουν νου, σε ανώτερη θέση έχουν την Πατρίδα" Πλάτωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Μαρτίου, 2018 13:15

    ΒΙΝΤΕΟ

    Οι 12 ενεργειακές μορφές του Ανθρώπου

    https://www.youtube.com/watch?v=Kd8g1DiRBXU


    AkratosAetos

    Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτ 2012

    Θεοί εν δυνάμει Άνθρωποι... ...Άνθρωποι εν δυνάμει Θεοί Οι Έλληνες κατάφεραν να εξανθρωπίσουν τα στοιχεία της φύσης, με τις ιδιαιτερότητες, τα θετικά και τα αρνητικά, με τις ξεχωριστές λειτουργίες του κόσμου. Κατάφεραν επίσης να θεοποιήσουν τον άνθρωπο, φτάνοντας στο απόγειο της Γνώσης, της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Επιστήμης, της Γλώσσας, του Έρωτα, του Κάλλους και του Πνεύματος. Να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου και να κατέβουν ξανά μυημένοι ώστε να διδάξουν στην ανθρωπότητα τις υπέρτατες αξίες και ιδανικά.
    Πηγές: «Τα τραγούδια της Λάιον», Ελληνική Μυθολογία Μουσική: Two Steps From Hell, Future World Music, Immediate Music, Audiomachine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Μαρτίου, 2018 13:16

    ΑΩ
    12 οι Τιτάνες και 12 οι Ολύμπιοι θεοί - 12 οι άθλοι του Ηρακλή - η Λητώ σε 12 ημέρες έφτασε στη Δήλο για να γεννήσει τον Απόλλωνα και την Άρτεμη - ο Αχιλλέας 12 Τρώες θυσίασε προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου - τη 12η ημέρα της επιστροφής του από τη Λήμνο ο θεός έριξε τον Λυκάονα γιο του Πριάμου στα χέρια του Αχιλλέα που ήταν γραφτό να τον στείλει στον Άδη - με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας όπου 12 ζωδιακές περιπέτειες έπρεπε να ξεπεράσει προτού φθάσει στην Ιθάκη και να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες στο παραδοσιακό αγώνισμα του Τόξου όπου ετοιμάστηκαν 12 πελέκυς στην σειρά - 12 τα κατορθώματα του Περσέα-Θησέα-Ιάσων - 12 ο ιερός αριθμός του αθροίσματος όλων των πλευρών του Πυθαγορείου ορθογωνίου τριγώνου - 12 οι Ώρες (εποχές) του έτους, θυγατέρες του Χρόνου και της Γαίας - 12 οι ιερές προφητικές ασπίδες που τις φύλαγαν οι Σάλιοι οι ιερείς του θεού Άρη - 12 μήνες ο χρόνος - 12 τα δένδρα της ζωής, 12 τα ζώδια, 12 ώρες η ημέρα και 12 η νύχτα, οι 12 πρώτες ημέρες του έτους ήταν πολύ σπουδαίες από θρησκευτική άποψη διότι ήταν αφιερωμένες σε ειδικές ιεροτελεστίες - 12 βιβλία "Σιβυλλικών Χρησμών" που εικάζεται ότι έχουν συγγραφεί σε ιουδαιοχριστιανικό περιβάλλον - Το κινέζικο «τσι» η ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα με μια σειρά από μεσημβρινούς-αόρατα κανάλια που κυλούν κάτω από το δέρμα μας και είναι 12 τα κύρια ζεύγη μεσημβρινών για κάθε πλευρά του σώματος στα οποία βασίζεται και ο βελονισμός - ο μύθος του Αρθούρου ( ο βασιλιάς Άρκτος ) με τους 12 ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, 12 οι υιοί/σύντροφοι του Σκανδιναβικού θεού Όντιν, 12 οι μαθητές του Κομφούκιου και του Μίθρα, 12 Οι Βουδιστικές αιτίες της ύπαρξης(Nidanas), 12 είναι τα ονόματα του Ήλιου στη σανσκριτική γλώσσα που προφέρονται όπως τα μάντρα - Στην ιαπωνική κοσμολογία ο Δημιουργός κάθισε σε 12 ιερά μαξιλάρια - 12 είναι οι πύλες του ανθρώπινου σώματος = 2 μάτια, 2 αυτιά, 2 ρουθούνια, το στόμα, 2 στήθη, ο ομφαλός, ο πρωκτός και τα γεννητικά όργανα - Το ανθρώπινο κύτταρο έχει 12 βιοχημικά άλατα, ..κ.α.... ...τα καμπαλο-εβραιο-χριστιανικά & μουσουλμανικά καθώς και τα τραπουλο-Ταρο-Αρκανοειδή και τις "ψυχικές αλχημείες" δεν θέλω να τα πιάσω γιατί σόι πάει το βασίλειο και θα λερώσουν το κείμενό μου... Εκείνος ο αρχαϊκός Ελληνικός πολιτισμός πίστευε ακράδαντα ότι το πεπρωμένο του ανθρώπου ήταν ο καθρέφτης του εσωτερικού του κόσμου, του Είναι του. Στο αέτωμα του ναού το χαραγμένο Δελφικό ρητό ‘’ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ’’, ήταν σαν να λέει: Θέλεις να γνωρίσεις το μέλλον σου; Γνώρισε τον εαυτό σου! Σε αυτό το φαινομενικά εμπαικτικό παράδοξο, οι Έλληνες εναπέθεσαν τη λύση του πανάρχαιου αινίγματος του ανθρώπου, το μυστικό των μυστικών, την απάντηση στην αιώνια ερώτηση για την ύπαρξη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ...Μια ερώτηση που ταρακούνησε όλες τις φιλοσοφίες του κόσμου, που αιωρούνταν μεταξύ του "Μοιρολατρικού Οιωνού" -ενός προκαθορισμένου και αναπόφευκτου μέλλοντος, και του πιστεύω του "Δημιουργού της μοίρας του". Ο άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του, το Είναι του, αυτήν την κιβωτό σκέψεων, ιδεών, διαθέσεων, γνωρίζει και το μέλλον του.. γιατί ό,τι σκεφτόμαστε, συνδέεται με τον κόσμο. Η ψυχολογία μας είναι το πεπρωμένο μας. Η αποκάλυψη του εαυτού μας είναι το κλειδί για να γνωρίσουμε τον κόσμο, ο δρόμος για να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε τα επερχόμενα.... KAI O ΠΑΤΕΡΑΣ "ΖΕΥΣ ΖΗΝ", Ο ΔΙΑΣ (Δι’ ου τα πάντα εγένετο)... είναι η ζεύ-ξη, η γέφυρα, το ΔΙΑ-μεσο, ο διαχωρισμός και η ένωση για την κατάκτηση του ΕΙΝΑΙ μας = Υπαρξη και Ζωή... «ἓν ὂν τὸ ὄνομα», του Διός – Ζηνός. Το ΔΙΙ και τω ΖΗΝΙ δηλ. ΤΟ ΔΙΝΕΙΝ ΖΩΗ... μία ιδιότητα που άπτεται της ουσίας της σύζευξης και διάζευξης. ΗΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Μαρτίου, 2018 13:16

    Και ο Χριστός 12 μαθητές είχε, τυχαίο? Προτού κάποιος/α πετάξει το φαρμάκι του/της ας σκεφτεί πόσο καλά ξέρει το αντικείμενο.
    ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Γαία : Θεά της Γης.Διόνυσος : Θεός του κρασιού και των σαρκικών απολαύσεων.Εκάτη : Θεά της μαγείας.Έρως : Θεός του έρωτα.Ήβη : Θεά της νεότητας.Ιασώ : Θεά της ίασης.Παν : Θεός της πανίδας και των ποιμένων.Περσεφόνη : Θεά του Κάτω Κόσμου.ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ……………………………………………………………………………
    Έχω τα στοιχεία που αποδεικνύουν την τεράστια διαστρέβλωση και την αλλαγή ΟΧΙ μόνο τον ονομάτων και πως έγινε αυτή η χειρότερη κλοπή της θρησκείας ενός υπερήφανου και μοναδικού λαού, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ( ΕΛΛΗΝ)!
    ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

    http://arxaiaithomi.gr/2016/06/18/%ce%bf%ce%b9-12-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Μαρτίου, 2018 13:43

    Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015
    Το Εκπληκτικό Μυστικό που κρύβουν και οι 9 Μούσες

    Το διαβάσαμε από το: Το Εκπληκτικό Μυστικό που κρύβουν και οι 9 Μούσες http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/9.html#ixzz51wPAIsfU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ «ΝΟΜΙΜΑ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    https://kyklwpas.blogspot.co.uk/2018/03/blog-post_768.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα αυτά που πιστεύει η Τουρκία η απομόνωση που νιώθει, αν νιώθει, και τα αντίστοιχα που βιώνει η Ελλαδα καθώς και τις κατά φαντασίαν συμμαχίες που έχει συνάψει...δεν έχουν καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα και τους σχεδιασμούς των ισχυρών.
    Κανένας από τους δύο λαούς δεν θα βγει κερδισμένος τελικά από μια πολεμική αναμέτρηση μεγάλης κλίμακας! Θεωρώ δεδομενο ότι ο Ερντογάν θα κάνει την βλακεία του αλλά θα βιώσει μεγάλη στρατιωτική ήττα σοκ που δεν θα περιμένει, και θα φέρει ανεπανόρθωτη αναστάτωση στην Τουρκία και αλλαγή πολιτικού σκηνικού εν μια νυκτί. Αρα οι Κεμαλιστές πάλι στην εξουσία και η ανεκτιμητη γεωστρατηγικα Τουρκία πάλι στην ζώνη επιρροής του Νατο και της Αμερικής. Ταυτόχρονα με έναν νέο κύκλο εξοπλισμών, εντάσεων και διεκδικήσεων από την Ελλάδα.
    Αυτη η κούρσα δεν θα σταματήσει ποτέ ουσιαστικά για τις δύο χώρες.
    Εμείς από την άλλη θα πάμε αλλά 30 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς ειδικά της οικονομιας και σε αντάλλαγμα της οποίας υποστηριξης-μαλλον εύνοιας Αμερικάνων και Ισραηλινών για την διατηρηση των
    εδαφων μας (!) θα παραχωρήσουμε κάθε δικαίωμα εξόρυξης πετρελαίου για 199 χρόνια...και απόλυτη εξάρτηση σε κάθε τομέα ειδικά τον στρατιωτικό από τους άνω!
    Συνάμα, κρατώντας την παράδοση που έχουμε μετά από οποιαδήποτε νίκη η ήττα θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδο εσωστρέφειαςε φοβου , αστάθειας και πολιτικών δραμάτων για την χώρα μας. Συνέχιση του braindrain, οικονομική εξαθλίωση και συρικνωση του πληθυσμου θεωρείται δεδομένη. Οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας (πιθανόν παρασκηνιακά!) και θα ελέγχονται σταδιακά όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό από τα Νατοϊκά κέντρα που θα τις συντηρούν.
    Έτσι βλεπω να γίνονται τα πράγματα κρατώντας...το ευνοϊκότερο για την Ελλαδα σεναριο σε περίπτωση γενικευμένης συραξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που περιγράφετε είναι μια κατάσταση ζόμπι. Θα προτιμούσα να γίνουμε οικόπεδο, σαχάρα, από ατομικές βόμβες...παρά αυτό.
      Εδώ όμως λέμε να πάρουμε και εκδικηση για όλη αυτή την περιθωριοποίηση και το μπούλινγκ που τραβήξαμε 2.500 χρόνια..
      Εγώ ο ίδιος, όσο είναι στο χέρι μου, οπωσδήποτε θα σαμποτάριζα μια τέτοια κατάληξη που περιγράφετε.

      Διαγραφή
    2. .
      .
      Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !
      .
      ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΕΣ
      .
      ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !
      .
      ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ !
      .
      ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΠΑΘΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
      .
      .
      ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ Κ@@Φ@Λ@ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
      .
      .
      ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
      .
      .
      .

      Διαγραφή
  10. Kώστα για ρίξε μιά ματιά και σε αυτό το άρθρο είναι κατ' εμέ πολύ σημαντικό για όλους μας!
    Hellas dp

    https://filonoi.gr/2018/03/08/dioti-mia-neo-nazistikh-organosis-mas-eleipe/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ09 Μαρτίου, 2018 08:11

    .
    ************
    Πατριωτισμός
    ************
    http://www.gnomikologikon.gr/images/catpics/patriot.jpg
    *********************************************************************
    Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον
    και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.
    Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος
    *********************************************************************
    Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη,
    θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών
    Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής ‐ Πέρσαι
    *********************************************************************
    Νόμιζε την πατρίδα οίκον, τους δε πολίτας εταίρους.
    Ξενοφών, 430-355 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός
    *********************************************************************
    Όταν πρόκειται να κινδυνέψεις για την πατρίδα σου ή για ένα φίλο, μη ρωτάς το μαντείο
    αν πρέπει να κινδυνέψεις.
    Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος
    *********************************************************************
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ09 Μαρτίου, 2018 08:12

    .
    .
    .
    Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς.
    Θέογνις, 6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής ‐ Ελεγείαι Α 778
    μτφρ: δεν υπάρχει τίποτε πιο αγαπημένο από την πατρίδα
    *********************************************************************
    Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό.
    Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
    Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης
    (σε συνομιλία με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του)
    *********************************************************************
    Κάλλιο για την πατρίδα κανένας να χαθεί,
    παρά να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί.
    Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
    «Θούριος», στιχ. 57-58
    *********************************************************************
    Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.
    Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963]
    (ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960)
    *********************************************************************
    Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας.
    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα
    *********************************************************************
    Νιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό.
    Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, 1829-1879, Εθνικός ποιητής
    *********************************************************************
    Ο ιερός τη πατρίδος έρως εμφωλεύει εις την καρδίαν, και η καρδία δεν γηράσκει ποτέ.
    Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
    *********************************************************************
    Αν είναι το σώμα μου να πεθάνει, αφήστε το να πεθάνει, αλλά μην αφήσετε τη χώρα μου να πεθάνει.
    Τζένγκις Χαν, 1162-1227, Μογγόλος κατακτητής
    (τα τελευταία του λόγια)
    *********************************************************************
    «Ηθικός Τρίπους», σελ. 118
    Για την Πατρίδα όλοι να ‘χωμεν μια καρδιά.
    Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
    «Θούριος», στιχ. 42
    *********************************************************************
    Καιρός είν’ της Πατρίδος ν’ ακούστε τη λαλιά.
    Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
    «Θούριος», στιχ. 80
    *********************************************************************
    Είναι καθήκον ενός πατριώτη να προστατέψει τη χώρα του από την κυβέρνησή της.
    Thomas Paine, 1737-1809, Άγγλοαμερικανός συγγραφέας
    *********************************************************************
    Τα δειλά των εχθρών σας πλήθη καταφρονήσατε•
    την κόμην πάντα ο θρίαμβος στέφει των υπέρ πάτρης κινδυνευόντων.
    Ανδρέας Κάλβος, 1792-1869, Έλληνας ποιητής
    *********************************************************************
    Ένας πατριώτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του εναντίον της κυβέρνησής της.
    Edward Abbey, 1927-1989, Αμερικανός περιβαλλοντολόγος
    *********************************************************************
    Πολιτικός είναι κάποιος που είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή σας για την πατρίδα του.
    Texas Guinan, 1884-1933, Αμερικανίδα ηθοποιός
    *********************************************************************

    Γνωμικολογικον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ09 Μαρτίου, 2018 08:13

    .
    .
    .
    ~
    ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
    ~
    Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
    ~
    https://promovies.pro/movies/300/
    ~
    Νύν Υπέρ Πάντων ο Αγών.
    .
    ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .
    .
    ~
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !
    ~
    ЭЄπανελληνισμός ΤΩΡΑ
    ~ ''ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ'' ~
    ~ Περίανδρος ο Κορίνθιος. ~
    .
    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
    .
    ~ Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων, μια φυλή Θεών. ~
    ~ Έχουν και οι δύο πνοή ζωής μόνο απο μια μητέρα. ~
    ~ Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους, ~
    ~ και η μια είναι τίποτε, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο ουρανό για σίγουρη Ακρόπολη. ~
    ~ Και όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυία και δύναμη με τους αθανάτους και ας μήν ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα. ~
    .
    ~ ΠΙΝΔΑΡΟΣ (ΣΤ Ωδή Νεμεονίκου) ~
    .
    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
    .
    ~ https://www.youtube.com/user/Athinades/about ~
    .
    ~
    https://3.bp.blogspot.com/-EAfRp3q9k-w/V_3fvR9lm-I/AAAAAAAAI1o/0bD5CITwlgEsUKYMtsSPrnLL25hm2wd_wCLcB/s400/kazantzakis-rita-polema.jpg
    ~
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ
    ΤΗΣ
    ΕΛΛΑΔΑΣ
    Νιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό.
    Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, 1829-1879, Εθνικός ποιητής
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουμε και λέμε επί του θέματος:Α) Ιστορικά-Χρονικά+Πολιτισμικά η Αρχαία Ελλάδα Σαφώς και Προηγήθηκε του Χριστιανισμού για αυτό εξάλλου διαχωρίζουμε τις 2 Περιόδους σε Πρό και Μετά Χριστόν Εποχή. Β)Στην Διάρκεια των Αιώνων επίσης Σαφώς γίνανε Πολλά Γεγονότα τα οποία αρκετός Κόσμος ΔΕΝ γνωρίζει αλλά κάμποσοι Γνωρίζουν Πλέον διότι τα έχουν Αναζητήσει Πέρα απο την Καθεστωτική/Συστημική Προπαγάνδα Ετών στον Χώρο της Κομματικής-Εκπαίδευσης +Α-Παιδείας. Γ)Σαφώς Προηγήθηκε η Ανάπτυξη του Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού με τις Τέχνες-Γράμματα-Γλυπτική-Αρχιτεκτονική-Γεωμετρία-Μαθηματικά κτλ. Η Δημιουργία νέων ιδεών/Αντιλήψεων για την τότε Περίοδο όπως η Δημοκρατία,το Θέατρο που ξεκίνησε απο την Αρχαία Αθήνα,η Ίδρυση των Φιλοσοφικών Σχολών στον Λόφο του Άρειου Πάγου μαζί βέβαια και με το Νομικό Σύστημα των Δικαστηρίων.Δ)Μαζί με την Ανάπτυξη Νέων Αντιλήψεων για την Εποχή ήρθε Αναπόφευκτα και η Αναζήτηση προς το Υπέρτατο Ον-Εξάλλου στα Θεατρικά Έργα που Παρουσιάζονταν μαζί με την Κατακεραύνωση των Διεφθαρμένων+της Φαύλης Εξουσίας,είχαν Αρχές&Αξίες&Ιδανικά περί Φιλοπατρίας-Αγάπης για την Ελλάδα,διατήρηση της Γλώσσας,την Διαφύλαξη της Οικογένειας,την Τιμή και το Ήθος που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΕΞΗ.Η Αναφορά στους Θεούς ή στον Θεό ήταν Δεδομένη διότι Πιστεύανε ότι ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ έχει Δημιουργήσει αυτό που ζούνε στην Καθημερινοτητά τους.Ε)Επίσημα υπήρχε η λατρεία προς το 12θεό και για αυτό σε Πολλά Μέρη ανά την Ελλάδα χτίστηκαν Λατρευτικοί Ναοί ώστε να Αποδίδουν Τιμή με Εορταστικές Εκδηλώσεις.Σε Κάθε Δρόμο στην Αρχή και στο τέλος του υπήρχαν είτε μικροί Ναοί (Κάτι Αντίστοιχο με τις Εκκλησίες Σήμερα)και έκαιγε το θυμίαμα (όπως σήμερα με το Λιβανιστήρι).Ήταν ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ για τους Αρχαίους ημών Προγόνους-Υπαρξιακό θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζ)Ανώτεροι Πνευματικοί-Σοφοί Άνθρωποι της Αρχαίας Ελλάδας + Αναζητητές της Αλήθειας ΔΕΝ δεχόντουσαν το 12θέο ότι είναι κάτι το Αληθινό +το Αμφισβητούσανε αλλά Περισσότερο το Σεβόντουσαν Παρά το Πιστεύανε(Σωκράτης-Αριστοτέλης-Πλάτωνας-Σοφοκλής και πολλοί Ακόμα)Σίγουρα στους Περσικούς-Μηδικούς Πολέμους Υμνήσανε τους Θεούς+ Υπερασπιστήκανε την Πατρώα Γη,το Όμαιμον-Ομόγλωσσων-Ομότροπον-Ομόθρησκον κατά τον Ηρόδοτο έναντι των Βαρβαρικών Ορδών.Οπότε ο Αξιακός Κώδικας των Αρχαίων Ελλήνων Σαφέστατα είναι Κοινός με το πιο Σύγχρονο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια=Αρχές-Αξίες-Ιδανικά αλλά με διαφορετικά Λόγια,σε άλλη Εποχή με άλλο θρησκευτικό Υπόβαθρο,δηλαδή ΔΕΝ μας ήρθε Ουρανοκατέβατο το όλο θέμα του θεού-είναι Παλιά Ιστορία.Η)ΔΕΝ είναι Καθόλου Τυχαίο ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι χτίσανε τον Βωμό του Αγνώστου θεού στους Πρόποδες του Ιερού Βράχου επειδή Αναζητούσαν το Ανώτερο Ον και μετά απο Μερικά Χρόνια ήρθε ο Απόστολος Παύλος στον Άρειο Πάγο και έβγαλε λόγο λεγοντάς τους ότι: Ε! Άντρες Αθηναίοι εγώ ήρθα να σας μιλήσω για τον θεό που εσείς ΗΔΗ του έχετε στήσει τον Βωμό του.Είδα στην Πόλη σας ότι τιμάτε τους θεούς σας με τα αγάλματα που έχετε βάλει κτλ. τους μίλησε για τον Χριστιανισμό-Περί Ανάστασης των Νεκρών (στην Αρχή γελάγανε-δεν μπορούσαν να το πιστέψουν)ωστόσο απο τους Πρώτους που πίστεψε ήταν ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης Επιφανής Αθηναίος και έγινε απο τους Πρώτους Χριστιανούς για αυτό και πήρε το Όνομα ο Περίφημος Πεζόδρομος στην Δ.Αεροπαγίτου.Το γνωστό θέμα με το γεγονός ότι οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι χτίζανε Θέατρα-Ναούς επάνω σε ΛΟΦΟΥΣ-ΨΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ συνδέεται Κατά Πρώτον με την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ+ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ=ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κατά Δεύτερον τα Σημεία που πήγανε και τα Χτίσανε Εκπέμπουν μια ιδιαίτερη Ενέργεια διότι ΔΕΝ τα Επιλέξανε Τυχαία υπάρχουν Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία και λέγεται ότι είναι Πύλες προς κάπου...Κατά Τρίτον Χρησιμοποιήθηκαν οι Πρώτες Ύλες όταν ήρθε Ο Χριστιανισμός επειδή ήταν έτοιμα προς Χρήση.Αυτά σχετικά με το θέμα των Καταστροφών σε Ναούς της Αρχαίας Ελλάδας με την Αλλαγή των Περιόδων.Επιπροσθέτως γίνανε πολλά Περιστατικά Συγκρούσεων μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ ή ΕθΝΙΚΩΝ και των Πρώτων Χριστιανών ή Ζηλωτών βλέπε Σκυθούπολη,στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης επι Θεοδοσίου αν θυμάμαι Καλά (Όμως ο Μητροπολίτης στην Κυριακάτικη Λειτουργία έλεγξε τον Άρχοντα για την Σφαγή του Ιπποδρόμου και ΔΕΝ του Επέτρεψε να Παραστεί στην Λειτουργία),Καταστροφές Αγαλμάτων ή Μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη που λέγεται ότι πήγε το 12μετρό Άγαλμα του Δία απο την Αρχαία Ολυμπία. Χαραχτηριστικές ήταν οι Εκκαθαρίσεις που γίνανε και απο τις 2 πλευρές τότε η μια Λεηλάτησε-Κατέστρεψε ότι Υπήρχε Ελληνικό ΟΧΙ μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου είχε διαδοθεί ο Ελληνισμός-Ελληνικός Τρόπος Ζωής όπως: Χώρες Μ.Ανατολής και οι άλλοι ειδικά στην Ρώμη ρίχνανε στα Λιοντάρια/τίγρεις τους Πρώτους Χριστιανούς ή τους Διώκανε-Φυλακίζανε για αυτό και δημιούργησαν τις Κατακόμβες ώστε να Κρύβονται.Στο Σύνολο η Κάθε Πλευρά είχε γύρω στα 8 με 10 Εκατομμύρια θύματα κατά την διάρκεια της Αλλαγής των Περιόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εν κατακλείδι,η Ορθοδοξία ήταν ο Σωστός τρόπος για να λατρεύεται ο Θεός εξ'ου και η ετυμολογία της Λέξεως Ορθή=Δόξα δηλαδή ο Ορθός Τρόπος δια μέσω των Τελετουργικών-Μυστηρίων-λειτουργίας κτλ. και στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν Τελετουργικά στα Μυστήρια Βάφτιση-Γάμος-Κηδεία(μέχρι μια συγκεκριμένη χρονιά τους καίγανε,ύστερα ξεκίνησαν να τους θάβουν βλέπε Νεκροταφείο Κεραμεικού-Εκεί που ξεκινάει η Ιερά Οδός Όπισθεν της Πειραιώς επί της Οδού Ερμού είναι η Είσοδος του Αρχαιολογικού Χώρου)Υπάρχει ένα Καταπληκτικό βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται Πραγματικά να μάθει για αυτό το θέμα + πως Συνδέονται οι 2 Εποχές ΑΣΧΕΤΑ απο τα Γεγονότα που έγιναν με τίτλο: Οι Προάγγελοι του Ιησού Χριστού Απόλλων&Σίβυλλες

    https://www.politeianet.gr/sygrafeas/skarlakidis-k-charis-41177
    η Αρχαία Ελλάδα ήταν ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ για αυτό που ήρθε μετά γιατί διαφορετικά ΔΕΝ μπορεί να εξηγηθεί δια μέσου "λογικής" αυτή η Πολιτισμική Επανάσταση των Προγόνων μας σε Τόσους Τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήρθαν κανα δυο σχόλια, όχι από αυτά που επισημαίνουν το γεγονός πως κάποιες προφητείες είναι κατασκευασμένες από μυστικές υπηρεσίες κρατών, δηλ. δεν έχουν πει κάποια από αυτά τα πράγματα οι γέροντες.
    Τα σχόλια αυτά (τα οποία δεν ανάρτησα γιατί είχαν αγενή τόνο και προσβλητικό προς τις χριστιανικές πεποιθήσεις) αμφισβητούσαν την ενορατικότητα και αγιότητα πατέρων όπως ο Παϊσιος, ο Πορφύριος κ.ά..
    Θα τους πω το εξής:
    Κι εμείς ακόμα, αν αποφασίσουμε να ζήσουμε όσο πιο λιτά γίνεται και απογυμνωμένα, και προσηλωμένοι στην επαφή με το θείον, τόσο πιο πολύ απελευθερωνόμαστε από τα υλικά δεσμά. Έτσι, κάποιοι, σαν τους ασκητές της Ερήμου του Αγίου Όρους, έχουν προσεγγίσει την Αγιότητα και την Ενορατικότητα. Τρώνε μόνο αγριόχορτα, ψωμί και νερό σε μικρές ποσότητες (άσκηση) και δεν βλέπουν ανθρώπους. Απομόνωση και σκοτάδι. Παρέα τους ο Ήλιος, ο ουρανός, οι γλάροι, το πέλαγος, τα άστρα, …δηλαδή ο Θεός! Αποκτούν την ικανότητα να αραιώνουν την «κόλλα» της υλικής πραγματικότητας, στέλνοντας εικόνες του εαυτού τους να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους, είτε σε όνειρο είτε στην αρχή του μονοπατιού για την καλύβα τους. Τους παρακολουθούν νοερά από νωρίς, διαβάζουν τις σκέψεις τους, γνωρίζουν τί τους απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναφερθώ και σε κάτι άλλο, λίγο άσχετο με το θέμα:

      Ακούμε περί αρχαιοελληνικών προφητειών για την έλευση του Χριστού. Εγώ θα τις αποκαλέσω Προβλέψεις κυρίως, γιατί και ο Έλλην Λόγος κάποια στιγμή θα ήτο απαραίτητο να κληρονομηθεί/μεταλαμπαδευτεί ως νέα (Καινή) Διαθήκη.
      Η σημαντικότερη λοιπόν πρόβλεψη που έχει γίνει, αλλά την γνωρίζουν ελάχιστοι, γιατί στο διαδίκτυο ακούστηκαν περισσότερο ο Πλάτωνας, οι Σίββιλες, ο Αλέξανδρος κ.ά, είναι... ο Δημόκριτος! (460 π.Χ.)
      Ο Αριστοτέλης στο "Περί Ουρανού"-βιβλ.4-κεφ.6 μάς λέει «Ἀλλ’ ἐνστὰς λύει μαλακῶς· φησὶ γὰρ οὐκ εἰς ἓν ὁρμᾶν τὸν σοῦν, λέγων τὸν σοῦν τὴν κίνησιν τῶν ἄνω φερομένων σωμάτων».
      Και εκεί (αλλά και με τα συμφραζόμενα από Αριστοτέλη, καθώς και με το σύνολο του έργου του Δημοκρίτου) καθίσταται σαφές ότι:
      Κρυφίως σε μεταφυσικό, εμφανώς σε φυσικό επίπεδο, αναφέρεται πρώτος σε μια αναμενόμενη «ιδιότητα/μορφή» (μέσον-μεσσιανικό πρότυπο) η οποία φωτογραφίζει τον Ιησού ‘ «ιή» (=Διά Του Λόγου) + «σους» (=Άνωσις)».

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση:
      Η παραπάνω φράση «Ἀλλ’ ἐνστὰς λύει μαλακῶς· φησὶ γὰρ οὐκ εἰς ἓν ὁρμᾶν τὸν σοῦν, λέγων τὸν σοῦν τὴν κίνησιν τῶν ἄνω φερομένων σωμάτων» μάς λέει ο Αριστοτέλης ότι αποδίδεται στον Δημόκριτο.

      Διαγραφή
  18. Αυτες οι μερες θα ξαναρθουν.

    https://www.youtube.com/watch?v=K8Li-IkbdgI

    ΑπάντησηΔιαγραφή