«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ - ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

(ηχογράφηση-βίντεο)


σχόλιο Διόδοτου: Αυτά είναι ενδιαφέροντα θεολογικά ζητήματα, τα οποία χρειάζεται ο κόσμος για μια σωστότερη προσέγγιση του θείου, και για να επανεξετάσει την αθεΐα του και την υλιστική του κατάντια. Μάλιστα εδώ, δίνεται μία από αυτές τις απαντήσεις...με τον σαφέστερο και συντομότερο τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει.

 


σχόλιο Σοφίας Βλάχου ('Φιλοσοφία και Έρευνα'):

Τό Πύρ τής κολάσεως καί τό Άκτιστον Φώς είναι τό ίδιο!
Επιτέλους, νά πού καί ένας φωτισμένος γέροντας μάς αποκάλυψε τήν αλήθεια γιά τήν πορεία τής ψυχής μετά τόν θάνατο.
Ή ψυχή λοιπόν , αφού αποδεσμευθεί από τό σώμα, ακολουθεί τόν δρόμο γιά τό φώς, αυτό τό φώς πού οί πρόγονοί μας τό έλεγαν Ήλύσια Πεδία.
Τό φώς αυτό δέν είναι τού ήλιου μας , αλλά τής Τρισηλίου Θεότητος { δέν είναι τού παρόντος νά αναλύσουμε ποιά είναι ή Τρισήλιος Θεότης...ίσως μιά άλλη φορά.}.
Τό φώς λοιπόν αυτό τό Άκτιστον, στίς ψυχές πού έχουν απελευθερωθεί από τά υλικά καί γήϊνα, αυτές πού έχουν κατανοήσει τί εστί αγάπη καί μόνο αγάπη {νά λοιπόν ποιές είναι οί αμαρτίες μας } αυτές οί ψυχές Φωτίζονται από αυτό τό Φώς καί "βλέπουν" τήν αληθινή οδό πρός τόν Θεό.
Οί άλλες, οί κολλημένες {κολασμένες όπως λέγουν} , δυστυχώς αυτό τό Φώς τό νοιώθουν ώς Πύρ πού τούς βασανίζει. Καί βέβαια δέν "βλέπουν" καμμιά οδό γιά πουθενά.



 

14 σχόλια:

  1. Και οι φραγκολατίνοι παπικοί, το πήραν από τους διεισδύσαντες στο Βατικανό ταλμουδιστές, σύμφωνα με τους οποίους, οι "άδικοι" θα βράζουν αιωνίως σε καζάνια με ζέοντα κόπρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου mnk αστέρι!
      Θα αναφερθώ σε αυτήν την ζέοντῃ κόπρον. Ταύτισέ την με το "σπίρτο", δηλ. την καύση που δημιουργείται στο χώμα των σκουπιδότοπων. Από εκεί, από μία τέτοια χωματερή που άχνιζε και φώτιζε τα βράδια το μεθάνιο από την σήψη/καύση των σκουπιδιών, έξω από την Ιερουσαλήμ...από εκεί εμπνεύστηκε το -από τότε- ταλμουδικό Ιερατείο που σταύρωσε και το Χριστό, την ιδέα της Κολάσεως.

      Διαγραφή
    2. Και το όνομα αυτών Φαρισαίοι/νομοδιδάσκαλοι/ραβίνοι.

      Διαγραφή
  2. "Οι εν τη γεέννη κολαζόμενοι, τη μάστιγι της αγάπης μαστίζονται... Τουτέστιν εκείνοι οίτινες ησθήνθησαν, ότι εις την αγάπην έπταισαν, μείζονα την κόλασιν έχουσι πάσης φοβουμένης κολάσεως. Η γαρ λύπη η βαλλούσα εν τη καρδία εκ της είς την αγάπην αμαρτίας, οξυτέρα εστί πάσης κολάσεως γινομένης."
    (Αββάς Ισαάκ ο Σύρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Κώστα από πότε ο μάνατζερ Bill Koutsou έγινε φιλόσοφος;

    Για δες εδώ χολιγουντιανές υπερπαραγωγές:

    https://www.pemptousia.gr/video/omilies-apo-tin-panigiri-tou-agiou-andrea-sti-skiti-tou-agiou-andrea-stis-karies/

    ΣΚΑΤΑ στο εβραιοπαπαδαριό ! Μια ζωή απατεώνες και προδότες του έθνους!

    ΟΥΣΤ, ταλμουδόσαυρες!

    Υ.Γ. Σύντομα όλες αυτές οι μαυροφορεμένες πόρνες της Σιών θα γνωρίσουν το ξίφος που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάρκο,

      ο ηγούμενος που μιλάει στο βίντεο που έβαλα δεν είναι ο Κουτσού. Είναι αυτός: http://gerontesmas.com/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-%CF%83%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85/

      Μιλαει πρώτος (πριν από τον Κουτσού) και στο βίντεο που μου έστειλες.
      Είναι τίμιο άτομο, τον έχω γνωρίσει. Ένας φίλος μου βρέθηκε και σε λειτουργία του και τράβηξε και βίντεο το 2010. Τους έλεγε "εδώ γύρω μας τώρα πετάνε μικροί άγγελοι και αυτό γίνεται σπάνια, μόνο όταν δεν υπάρχει ούτε ένας παριστάμενος με ακάθαρτη ψυχή". Το κουφό είναι ότι στο βίντεο που παρακολούθησε ο φίλος μου στο σπίτι του, φουλ σκριν, φαινόντουσαν δεκάδες σπινθήρες στο μέσον της εκκλησίας και μερικές να κάνουν γκελ στο τέμπλο. Κουφό όντως έτσι;..

      Διαγραφή
    2. Κατά τα άλλα, ο τύπος αυτός είναι σπάνια περίπτωση.
      Τρεις φορές πήγα στο Άγιον Όρος και σε διαβεβαιώ (επειδή δεν είμαι χθεσινός και σκανάρω τα άτομα με απόλυτη γνώση που δεν ξέρω από πού έρχεται) ότι κάτω από 5% είναι το ποσοστό τέτοιων μοναχών κι ηγουμένων.
      Επικροτώ την όλη κριτική σου.

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλαράκι ο τίτλος του άρθρου λέει "ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ". Μήπως θα πρέπει να μαντέψω τίνος είναι η φωνή αφού δεν υπάρχει εικόνα; Ή μήπως κάνω λάθος και ο Εφραίμ έλαβε την θεία φώτιση και δεν είναι πλέον λαμόγιο;

      Τέλος πάντων, μία (1) τελευταία ερώτηση έχω:

      Πώς γίνεται και όλοι αυτοί οι "αμόλυντοι" ρασοφόροι, το 5 % που λες, αντί να έχουν βάλει φωτιά να τα κάψουν όλα, είναι κώλος και βρακί με τους μασόνους πολιτικάντηδες που μας έχουν βουλιάξει στα σκατά;

      Μη μου πεις ότι "χτυπάνε το σύστημα από μέσα" γιατί θα βάλω τα γέλια.

      Διαγραφή
    4. Ο ένας λέγεται ΕΦΡΑΙΜ Σκήτης Αγ.Ανδρέα και ο άλλος (ο Κουτσού) λέγεται ΕΦΡΑΙΜ Μονής Βατοπεδίου. Πού είναι το δύσκολο...Εξάλλου την φωνή την αναγνωρίζω, τρεις φορές έχω διανυκτερεύσει στην Σκήτη αυτή.

      Δεν τα έχουν κάψει όλα γιατί δεν θέλουν να λερώσουν τις σκέψεις τους με τις ανωμαλίες και τις απατεωνιές των διπλανών τους. Ο καθένας από αυτό το 2% κοιτάζει την προσωπική του πνευματική εξέλιξη και πορεία προς την αγιότητα.
      Η πνευματική πορεία για έναν "της προκοπής" μοναχό, έχει στον Ορθόδοξο Μοναχισμό..στοιχεία "ατομιστικά". Δεν θα κοιτάξει ο διπλανός σου μοναχός να σε βοηθήσει να μην παρεκλίνεις από τον δρόμο του Θεού. Ο εαυτός σου είναι δική σου ευθύνη, αυτή είναι η άσκησή σου.
      Αυτή είναι η εξήγηση. Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.
      Δεν χτυπάνε κανένα σύστημα, ούτε απ'έξω ούτε από μέσα. Ισχύει το "σώζων εαυτόν σωθήτο". Όσο στην κοσμική σου ζωή (προ μοναχισμού) ειχες το δικαίωμα-υποχρέωση-θέληση να διορθώσεις το κακό με δράση, μπαίνοντας στην ζωή του Μοναχισμού, άλλαξες κεφάλαιο...ό,τι είχες κάνει είχες κάνει. Τώρα σου έμεινε μόνο ο εαυτός σου και μόνο αυτόν έχεις υποχρέωση να τον εξυψώσεις για να τον παρουσιάσεις στον Θεό όσο το δυνατόν άμεμπτο και ελεήμονα καθ'όσον ζούσες (δηλαδή ότι βοηθούσες με τον λόγο σου προσκηνητές και άλλους).

      Διαγραφή
    5. Α!...και το 5% αυτό (στο οποίο δεν ανήκει ο Κουτσού), δεν είναι κανένα "κώλος-βρακί" με πολιτικάντηδες, επιχειρηματίες, γνωστούς κι αγνώστους πούστηδες επισκέπτες κλπ. Ίσα ίσα που εξαφανίζονται από τις κοσμικότητες αυτές, αυτοί.
      Με άλλα λόγια αποφεύγουν και το παραμικρό λέρωμα από την πονηρία που πλανιέται σε κάθε είδους συχνοτίσεις και συναγελασμούς.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ως προς το πρόσωπο έχεις δίκιο. Η απροσεξία όλη δική μου. Απλά στο βίντεο που έβαλα έπεσα σε δύο Εφραίμ. (Ο Κουτσού οφείλει να το αλλάξει σε Σουφραίμ).

      Ως προς τα υπόλοιπα, αν αυτοί οι-για-πάρτη-τους-"άγιοι" δεν χτυπάνε το σύστημα των υπολοίπων (ρασοφόρων και μη) το οποίο εκπροσωπεί το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ είναι όχι μόνο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ στο έθνος και στην κοινωνία αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί προπαγανδίζουν με την στάση τους ένα ολέθριο ψέμα.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
      Σουφραίμ 😃 😄 😅 😆

      Διαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=nt0mxDrkwmM

    https://www.youtube.com/watch?v=Zbqz9vLWpvM

    ΑπάντησηΔιαγραφή