«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Επιστολή συμπαράστασης, από συμπατριώτη μας στη Σύρο, προς τους στρατιωτικούς μας που κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Ανδριανούπολης.



Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις τουρκικές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη χωρίς ακόμα να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται. Η περιπέτεια του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, έχει αγγίξει όχι μόνο τους στενούς συγγενείς του, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Απλοί άνθρωποι προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους γονείς και να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στον λοχία και τον ανθυπολοχαγό μας.
Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησε ένας κάτοικος της Σύρου, που έγραψε μια επιστολή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Μια επιστολή με λέξεις που δυναμώνουν τον αγώνα επιβίωσής τους, των οικογενειών τους, όλων των Ελλήνων και των ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία, τη λήθη και το ψεύδος. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Στρατή Ευστρατίου οποίος με αυτή την πρωτότυπη κίνηση ζητάει από όλους τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο και να στείλουν μία επιστολή σε αυτά τα παιδιά.

Η επιστολή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

 



«Αδέλφια τους χαιρετισμούς μας από την Σύρο και από κάθε άνθρωπο που έχει Ελλάδα μέσα του. Η μοίρα σας επέλεξε για να έχετε στην ζωή σας κάποιες ημέρες, στην φυλακή του προαιώνιου εχθρού της πατρίδας μας.
Να ξέρετε ότι πολλοί από εμάς θα ήθελαν να αντικατασταθούν με εσάς, για να απαλύνουν τον πόνο σας και γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για την πατρίδα μας ακόμη και την ζωή μας. Αδέλφια εμείς όλοι θα ξεχαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Εσάς θα σας γνωρίσουν μέσα από την ιστορία της Πατρίδας μας πολλές γενιές Ελλήνων και θα σας θυμούνται τα παιδιά μας σαν ήρωες του Ελληνικού έθνους.
Μην λυγίζεται και το κεφάλι ψιλά κάθε στιγμή και σε όποιον έχετε μπροστά σας. Μέσα στην φυλακή της Ανδριανούπολης δεν είναι φυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Μέσα στην φυλακή της Ανδριανουπολης είναι η Ελλάδα γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε αδέλφια. Καλή Λευτεριά και γρήγορα κοντά μας»

 

πηγή

2 σχόλια:

  1. γιατί δεν απαιτούν η κυβέρνηση φωτογραφίες και βίντεο από το κελί των αιχμαλώτων;; στο βιαστικό βίντεο που τους μετέφεραν πρόσφατα δείχνουν ταλαιπωρημένοι, δεν τολμώ να σκεφτώ βασανισμένοι, όπως δεν τολμώ να σκεφτώ ότι προορίζουν καρόλους για βασιλιάδες στην Ελλάδα, με επισκέψεις σφυγμομέτρησης αντίδρασης του πόπολου, επαληθεύοντας εκείνο που είπε η γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου, ο κόσμος θα ζητήσει βασιλιά, κι όταν της απάντησαν ότι δεν τον θέλουν οι Ελληνες, εκείνη είπε ΄΄γιατί;; θα σας ρωτήσουν;;;΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνέχεια: «Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά!»
    Η Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου – Δρίβα (+2002)
    κάτι επισκέψεις παλιά στο Βατοπέδι και πολύ του άρεσε και ηρεμούσε και ζωγράφιζε ο Κάρολος... ξυπνήστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή