«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Δεν ξεχνώ τη Γενοκτονία των Ποντίων. (βίντεο)



Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου.
Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.
Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και χριστιανοί.
Το 1915 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Τη χρονιά εκείνη, και ενώ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν εμπλακεί στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η εξορία και στη συνέχεια η σφαγή των Αρμενίων, ενώ αρχίζουν οι πρώτες βιαιοπραγίες εναντίον του ποντιακού στοιχείου. Τον Δεκέμβριο του 1916 εκπονήθηκε από τους Τούρκους στρατηγούς Εμβέρ και Ταλαάτ σχέδιο εξόντωσης του άμαχου ελληνικού πληθυσμού του Πόντου που προέβλεπε «Άμεση εξόντωση μόνον των ανδρών των πόλεων από 16 έως 60 ετών και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικόπαιδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και εξόντωσης».
Το πρόγραμμα ξεκίνησε 15 ημέρες αργότερα και εφαρμόστηκε κυρίως στις περιοχές της Σαμψούντας και της Πάφρας. Η περιοχή της Τραπεζούντας είχε γλιτώσει από τη μανία των Τούρκων διότι είχε καταληφθεί τον Απρίλιο του 1916 από τον ρωσικό στρατό. Όταν όμως οι Ρώσοι εγκατέλειψαν την πόλη τον Φεβρουάριο του 1918, τότε ο μισός περίπου πληθυσμός της περιοχής εγκατέλειψε τις εστίες του και ακολούθησε τον ρωσικό στρατό κατά την υποχώρησή του. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Καυκάσου και των παραλίων της Γεωργίας.
Οι Πόντιοι πίστεψαν ότι το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου θα έφερνε και οριστικό τέρμα στα δεινά τους, αλλά διαψεύσθηκαν...

Οι εκκλήσεις τους για να συμπεριληφθούν στο ελληνικό κράτος δεν εισακούστηκαν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος θεωρούσε ότι ο Πόντος ήταν πολύ απομακρυσμένος από τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η υπεράσπισή του από τις τουρκικές επιδρομές. Σε αντάλλαγμα πρότεινε να προχωρήσουν οι Πόντιοι στη δημιουργία μιας ομοσπονδίας με τους Αρμένιους, και πράγματι ο αρχιεπίσκοπος Τραπεζούντας Χρύσανθος Φιλιππίδης και ο πρόεδρος των Αρμενίων Αλέξανδρος Χατισιάν υπέγραψαν τον Ιανουάριο του 1920 συμφωνία για τη δημιουργία ποντοαρμενικού κράτους. Όμως τον Νοέμβριο του 1920 ο αρμενικός στρατός ηττήθηκε στο Ερζερούμ από τις δυνάμεις του Κεμάλ με αποτέλεσμα να συνθηκολογήσουν οι Αρμένιοι και να μείνουν οι Πόντιοι μόνοι τους. Έκτοτε και μέχρι τον Αύγουστο του 1922 ο Κεμάλ, έχοντας εκκαθαρίσει τα δευτερεύοντα μέτωπα στη Μικρά Ασία, προχώρησε ανενόχλητος στη σταδιακή εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού. Οι πόλεις και τα χωριά κάηκαν, οι χωρικοί σφάχτηκαν, ατιμάστηκαν, εξορίστηκαν ή έφευγαν ομαδικά στα δάση και στα βουνά. Όσοι άνδρες συλλαμβάνονταν προωθούνταν στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας. Υπολογίζεται ότι στο διάστημα 1914-1922 εξοντώθηκαν περίπου 200.000 Πόντιοι.
Οι Τούρκοι εκτόπιζαν και εξόριζαν τους Έλληνες μέσα στην βαρύτερη κακοκαιρία, χωρίς να τους επιτρέπουν να παραλάβουν ούτε τρόφιμα ούτε στρώματα. Τα κυβερνητικά όργανα που συνόδευαν τους εκτοπιζόμενους δεν επέτρεπαν στα θύματά τους να σταθμεύουν σε κατοικημένα μέρη, αλλά μόνο σε μέρη έρημα και εκτεθειμένα στις χειμερινές συνθήκες. Ο σκοπός ήταν διπλός: πρώτα να μην μπορούν να στεγασθούν και έπειτα να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα. Δεν επέτρεπαν για κανένα λόγο να δώσουν βοήθεια στους γέρους γονείς ή στα ανήλικα παιδιά και στους αρρώστους, οι οποίοι εγκαταλείπονταν στα φαράγγια και στα δάση και πέθαιναν από την πείνα ή αποτελειώνονταν από την λόγχη των Τούρκων. Σε διάφορα μέρη της χώρας ιδρύθηκαν λουτρώνες δήθεν για στρατιωτικούς λόγους. Τα κυβερνητικά και αστυνομικά όργανα που οδηγούσαν τους μετατοπιζόμενους εξανάγκαζαν τους δυστυχείς για λόγους δήθεν υγιεινής να λουστούν. Έβαζαν κατά εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα λουτρά, γυμνούς, με θερμοκρασία 40 βαθμών. Τα ενδύματα των δυστυχών λεηλατούνταν. Όταν έβγαιναν από το λουτρό, τους εξανάγκαζαν να παρατάσσονται στο χιόνι και με θερμοκρασία κάτω του μηδενός και να περιμένουν επίσκεψη του αστυνόμου για καταμέτρηση, ο οποίος ποτέ δεν ερχόταν πριν από μία ώρα. Έπειτα άλλη μία ώρα περίμεναν τον γιατρό για ιατρική επιθεώρηση.
Κατά την επιθεώρηση χαρακτηρίζονταν άρρωστοι οι νεότεροι και υγιέστεροι, οι οποίοι θανατώνονταν κατά την αποστολή στο νοσοκομείο.
Από την έκρηξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου (1914) ως τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), οι Νεότουρκοι με τα σκληρά μέτρα που έλαβαν εναντίον των Ελλήνων του Πόντου με τη μέθοδο των εξοριών, βιασμών, σφαγών, εξανδραποδισμών και απαγχονισμών (κατά τον Πανάρετο Τοπαλίδη) εξόντωσαν:
α. κατά την περίοδο 1914-1918170.576 Ποντίους
β. κατά την περίοδο 1918-1922119.122 Ποντίους
συνολικά289.698 Ποντίους
ποσοστό δηλαδή 41,56% σε σύνολο 697.000 Ελλήνων κατοίκων, ενώ κατά τον Γ. Βαλαβάνη οι απώλειες των Ποντίων σύμφωνα με τη Μαύρη Βίβλο του Κεντρικού Συμβουλίου των Ποντίων στην Αθήνα ανέρχονται σε 303.238 ως το 1922, και 353.000 ως το Μάρτιο του 1924, ποσοστό που ξεπερνά το 50% του ολικού πληθυσμού των Ελλήνων του Πόντου.
  • Από το βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη Έλληνες του Πόντου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Η πρώτη φάση της Γενοκτονίας 1914-1918 
Η δεύτερη φάση της Γενοκτονίας
Απόψεις για την Γενοκτονία





πηγή: pontos-news.gr



12 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΛΈΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΣΈΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΊΩΝ ΑΡΜΕΝΙΏΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΈΝΑ ΘΈΛΩ ΝΑ ΞΈΡΩ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΠΟΤΈ ΘΑ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΑΝ. ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΆ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ, ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

      ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ Κ@ΛΟΥΣ..

      Διαγραφή
  2. Αυτο που κατεγραψε ο φακος ηταν
    ΓΑΜΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΩ...!!!
    Οταν ο μπουταρης τον εσπρωξαν και επεσε κατω τοτε μεχρι να σηκωθει
    ηρθε ενας σκυλος και τον ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ
    ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΑΚΟΣ...ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ
    ΣΚΗΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.....
    ....ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ...!!!
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα
      Δεν είναι αληθινή η φωτο αυτή. Είναι επεξεργασμένη, για να σατυρισει.

      Διαγραφή
  3. ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΤΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.
    ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΝΑΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί στο νοσοκομείο;;; Του προκάλεσαν τέτοια ανήκεστο βλάβη από το σμπρώξιμο και την καζούρα που έφαγε;;; 'Η τραυμάτισε τα γονατάκια από το πέσιμο;;; Μα δεν λένε ότι ο γέρος θα πάει ή από πέ... ή από χέ... ;;; Σ' εκείνον έτυχαν και τα δύο ταυτόχρονα!!! Του έφυγε το σκατό από την τρομάρα και του ανέβηκε η πίεση στα ύψη, αυτό είναι όλο!

      Διαγραφή
  4. Κώστα τον παρακάτω σύνδεσμο μου τον έστειλε φίλος στο email μου. Ο Μπουτάρ Pasha σε απόσπασμα από συνέντευξή του, με θράσος που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του, διατρανώνει : "I don't give a shit if he (Kemal) killed many Greeks or whatever". Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να τον πνίξουν στο Θερμαϊκό και έπειτα να κρεμάσουν το κουφάριτου ανάποδα από έναν φανοστάτη (α λα Μουσολίνι!!!) σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης γιά να θαυμάσουν οι μαλάκες που τον ψήφισαν τι δήμαρχο έβγαλαν. 'Ισως να είναι και ένας τρόπος να δουν οι ελληνόφωνοι χαχάμηδες πολιτικάντηδες τι τύχη τους περιμένει έχοντας γιά δεκαετίες αφοδεύσει στη μνήμη των νεκρών μας και στο τσαλάκωμα της εθνικής μας υπερηφάνειας και κυριαρχίας. Enjoy the video!!! Αν θες ανάρτησέ το στο μπλογκ σου.

    http://www.arxeion-politismou.gr/2018/05/mayor-boutaris-in-tell-all-interview.html?m=1

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις τελευταίες εκλογές Δήμων κ κοινοτήτων, δεν νομίζω -και ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη- το αποτέλεσμα να ήταν αυτό που ψήφισε ο κοσμος...

      Διαγραφή

  5. Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...!!!!
    AΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....!!!
    -------
    Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν/ σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν κατά την επίσκεψή του στη Βοσνία την Κυριακή
    Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούν την πιθανότητα μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του Tayyip Erdogan.
    Πληροφορίες δείχνουν ότι μια βαλκανική ομάδα τουρκικής καταγωγής σχεδίαζε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη την Κυριακή.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αnadolu το Σάββατο, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών δέχθηκαν αναφορές από τούρκους που ζουν στα Σκόπια για « την ύπαρξη αναφορών για απόπειρα δολοφονίας Erdogan κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε βαλκανική χώρα. »
    Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών μετέφεραν επίσης στους Τούρκους ομολόγους τους για το «σχεδιασμό μιας τουρκικής ομάδας να πραγματοποιήσει δολοφονία εναντίον του Ερντογάν κατά την επικείμενη επίσκεψή του στα Βαλκάνια».
    Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών άρχισαν έρευνα σχετικά με το θέμα αφού έλαβαν πανομοιότυπες πληροφορίες από διάφορες πηγές.
    Το Anadolu έμαθε ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη και οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπόρεσαν να μάθουν το χρονοδιάγραμμα, τη θέση ή τη μέθοδο της υποτιθέμενης δολοφονίας.
    Ο Ερντογάν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της Βοσνίας.
    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπακρ Μποντσάντ είπε ότι η επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία θα πραγματοποιηθεί .
    Ο Bouzdag, σε tweets μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «γνώριζε την ύπαρξη προβληματικών κύκλων και ήθελε να απαλλαγεί από Ερντογάν».
    Πρόσθεσε ότι « η χώρα του λαμβάνει τέτοιες επικοινωνίες, αλλά ο πρόεδρος δεν φοβάται τον θάνατο … ».
    Επεσήμανε ότι ο Ερντογάν «έφτασε σε αυτό που είναι σήμερα παρακάμπτοντας πολλές από τις απειλές και τις πιέσεις, συνωμοσίες και μηχανορραφίες, και θα συνεχίσει το δρόμο του με την ίδια αποφασιστικότητα.»
    ΕΙΠΑΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ...ΝΑ ΤΟΝ "ΦΑΝΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ☆ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΙ Ο..ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΕΕΘΑ☆
    -- 20.5.18 --
    Με έκτακτη μετάδοση από τη τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος A/ΓΕΕΘΑ προειδοποίησε Ελλάδα & Κύπρο με πόλεμο
    ...!!!!!!!
    Σε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, προχώρησε πριν λίγο ο Τούρκος Αρχηγός του..
    Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, το οποίο μάλιστα μεταδόθηκε σε έκτακτη μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση: «Aν υπάρξει ανάγκη να εκτελέσουμε το πατριωτικό καθήκον μας απέναντι στο έθνος μας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο θα το κάνουμε».
    Και συνέχισε απευθυνόμενος στις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες της Αθήνας και της Λευκωσίας: «Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς για το τι μπορούμε να κάνουμε».
    Η δήλωση μεταδόθηκε πριν από λίγο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Anadolu».
    Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των τουρκικών γεωτρήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και την επαύριο της ενεργοποίησης της ελληνικής Task Force για την αντιμετώπιση των τουρκικών γεωτρήσεων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που αποκάλυψε το pronews.gr την περασμένη εβδομάδα.
    Η Αγκυρα ήδη επιχειρεί να απαντήσει αυξάνοντας το επίπεδο της ετοιμότητας των αεροναυτικών δυνάμεων της σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
    H ελληνική TaskForce που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή θα αποτελείται από μια ισχυρή μοίρα του ΠΝ που θα αποτελείται από δύο φρεγάτες (μία κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και μια κλάσης Standard -στην εκσυγχρονισμένη της μορφή σε συνδυασμό με δύο ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ καθώς και 1 υποβρυχίου τύπου Type-214HN.
    Την αεροπορική υποστήριξη θα παρέχουν 10 μαχητικά τύπου F-16Blck52+ από την 115ΠΜ στην Κρήτη καθώς και ζεύγος μαχητικών Mirage-2000EGM από την 114ΠΜ στην Τανάγρα που θα φέρουν πυραύλους κατά στόχων επιφανείας τύπου AM-39 EXOCET.
    Αυτή η δύναμη θα κλιθεί να αποτρέψει τυχόν προσπάθειες γεώτρησης ή ερευνών στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όρια ίδια με τα όρια του ελληνικού FIR όπως έχει ανακοινώσει η Ελλάδα ότι έχει έκταση στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε διεθνή οργανισμό .
    "Γεώτρηση ξένης δύναμης εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας, σε οποιοδήποτε σημείο της, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά" δήλωσε πηγή του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr.
    Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι τυχαία η σύνθεση της TASK-Force καθώς η ενίσχυση της με τις ΤΠΚ σημαίνει ενίσχυση της αεράμυνας και ιδιαίτερα των αντιβληματικών της επιδόσεων με την χρήση των αντιαεροπορικών/αντιβληματικών συστημάτων RAM 21 θέσεων έκαστο που μπορούν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις κορεσμού και δημιουργώντας ακόμα μια ζώνη άμυνας μεταξύ των ESSM/RIM-7 Sea Sparrow και των CIWS PHALANX/πυροβόλων των 76mm.
    Εδώ να αναφέρουμε ότι με αυτή την δύναμη θα μπορεί έτσι η Task-Force να αντιμετωπίσει εισερχόμενυος στόχους στα 30χλμ με τους RIM-162C ESSM των ΜΕΚΟ, στα 19χλμ με τους RIM-7 Sea Sparrow της Standard, στα 9χλμ με τους RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM) των ΡΟΥΣΣΕΝ και εν συνεχέια να γίνει επέμβαση των PHALANX που περιορίζονται στα 2χλμ εκ των οποίων συνολικά η Task-Force θα φέρει 4 συστήματα πυροβόλου.
    Ειδικά το σύστημα RAM εγγυάται πολλαπλές καταρρίψεις καθώς είναι ουσιαστικά αυτόνομα και μόλις λάβει δεδομά νσότχου από το ρανταρ κατυθύνετια μόνο του στην πηγή εκπομπής θερμότητας όπως αυτή που εκπέμπει ένα πύραυλος.
    Δηλώσεις όπως αυτήν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πρώτη της γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο που έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και ότι αυτό πρόκειται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, λέγοντας επίσης ότι "καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί το momentum" δεν προκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ :
    "ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΤΩΧΥΝΕΙ.."!!!
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ -
    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΗΠΩΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2018 ???
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
    ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ..!!!
    - Πρωτιά για τους Έλληνες σε θρησκευτικότητα και προσευχή στην Ευρώπη..!!!

    Ελλάδα
    20/05/2018 - 13:27

    Το μεγαλύτερο ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%).

    Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία.
    Σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική από της χώρες που έχει ορθόδοξο θρήσκευμα. Την ίδια ώρα, το ποσοστό όσων δηλώνουν πως προσεύχονται και εκκλησιάζονται καθημερινά στις καθολικές χώρες είναι σημαντικά μικρότερο.
    Συγκεκριμένα το ποσοστό του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού στις καθολικές χώρες φτάνει το 25,6%, στις μικτές και προτεσταντικές χώρες το 7,7% και την ορθόδοξη Ελλάδα το 26%.
    Την ίδια ώρα το ποσοστό της καθημερινής προσευχής φτάνει το 46,2% στην Ελλάδα, το 25,4% στις καθολικές και το 17,9% στις μικτές προτεσταντικές χώρες.
    Και στις 19 χώρες, πάντως παρατηρείται μία υψηλή «εξατομικευμένη θρησκευτικότητα» χωρίς ωστόσο να τοποθετείται σε συγκεκριμένο δόγμα ή να καταλήγει σε συχνό εκκλησιασμό και προσευχή.

    Το 83,8% στο σύνολο των χωρών δηλώνουν θρήσκοι, μόνο όμως το 62,8% δηλώνει πως εκκλησιάζεται και το 58,2% ότι προσεύχεται.

    Στην Ελλάδα το 75% των πολιτών δηλώνουν θρήσκοι, παρά το γεγονός, ωστόσο ότι ο εκκλησιασμός αποτελεί το επίκεντρο της θρησκευτικής πρακτικής, το ποσοστό αυτό δεν αντικατοπτρίζει όσους εκκλησιάζονται.

    Το ποσοστό όσων εκκλησιάζονται συχνά είναι υψηλό στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πάνω από ένας στους τέσσερις πηγαίνουν στην Εκκλησία κάθε βδομάδα.

    Μεγαλύτερα ποσοστά εκκλησιασμού παρουσιάζουν η Πορτογαλία (30,1%), η Ιταλία (32,4%), η Ιρλανδία (53,8%) και η Πολωνία (56,7%). Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο εκκλησιασμός παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και κυρίως μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

    Το 1996 από την εκκλησία απείχε το 8,8% ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 3,9%.

    Τέλος, η εκκοσμίκευση φαίνεται πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, καθώς μόλις το 1,7% των πολιτών δηλώνουν «καθόλου θρήσκοι», ενώ αυτοί που παραδέχονται πως δεν εκκλησιάζονται και δεν προσεύχονται ανέρχονται μόλις στο 4,1%.-
    "ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή