Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Τα ψέματα και οι απάτες του Τσίπρα για τη Μακεδονία…
Του Θανάση Κ.

Πολύ σπάνια έχουνε ειπωθεί τόσα μαζεμένα ψέματα.

* Πρώτο ψέμα: ότι βρισκόμαστε κοντά σε οριστική λύση – και μάλιστα erga omnes – για το όνομα των Σκοπίων.
Ψέμα! Αυτό που διαπραγματεύονται είναι μια διαδικασία επίλυσης του ονοματολογικού μεσοπρόθεσμα, με αντάλλαγμα μιαν άμεση έναρξη ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τα Σκόπια θα πάρουν τώρα αμέσως «πρόσκληση» για ένταξη στους Ατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ), ένταξη όμως που θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου, με «αντάλλαγμα» την υπόσχεση ότι θα δεχθούν ένα σύνθετο όνομα με τη λέξη «Μακεδονία» (Άνω, Βόρεια κλπ.) και συνταγματικές αλλαγές που θα ολοκληρωθούν με δημοψήφισμα αργότερα.
Υποτίθεται ότι, αν τα Σκόπια δεν κάνουν στο μεταξύ όσα έχουν υποσχεθεί (αλλαγή συντάγματος κλπ.), τότε θα μπορεί η Ελλάδα να βάλει βέτο στην Ευρωπαϊκή τους ένταξη (στο ΝΑΤΟ θα είναι σχεδόν αδύνατο).
Η πραγματικότητα είναι, βέβαια πολύ πιο δύσκολη: Θα πιέζεται η Ελλάδα να άρει το βέτο της – αν κάποια στιγμή τολμήσει να το θέσει. Ή να «ικανοποιηθεί» για πολύ «διακοσμητικές» αλλαγές στο Σκοπιανό σύνταγμα (όπως αυτές που έχουν ήδη γίνει και που κρίνονται απ’ όλους ως «απολύτως ανεπαρκείς»).
Αυτό που δεν μας λένε: ότι η γλώσσα των Σκοπίων («Μακεδονική») και η εθνότητα («Μακεδονική») δεν πρόκειται να αλλάξουν! Αντίθετα, με την εκκολαπτόμενη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα επισήμως θα αναγνωρίσει «Μακεδονική» γλώσσα και – το σπουδαιότερο – «Μακεδονική εθνότητα».
Οπότε, άντε στο μέλλον να εξηγήσει κανείς, ποιοι είναι «Μακεδόνες» και ποιοι όχι…
Κι άντε να πείσεις ότι Μακεδόνες είναι οι Έλληνες κι όχι οι κάτοικοι της Βόρειας (ή Άνω ή Νέας) «Μακεδονίας»…
Κι άντε να δούμε, πως θα αντιμετωπίσει κανείς το «λογικό» επιχείρημα αύριο, ότι οι Βόρειο-Μακεδόνες έχουν κάθε λόγο να θέλουν να ενωθούν κάποτε με τους «Νότιο- Μακεδόνες».
Αυτό που εμφανίζεται ως «λύση» σήμερα, θα είναι τεράστια εθνική απειλή αύριο. Πολύ περισσότερο που θα έχει την πλήρη αναγνώριση από την επίσημη Ελλάδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην Ιστορία ως η πρώτη κυβέρνηση εθνικού κράτους που αναγνώρισε επίσημα αλυτρωτισμό που στρέφεται εναντίον της!
Και… «πανηγυρίζει» γι’ αυτό.
Λύνει μιαν «εκκρεμότητα». Και δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα

* Δεύτερο ψέμα: ότι δήθεν δεν «δίνουμε» κάτι (το όνομα). Αντίθετα, με την λύση που ετοιμάζουν «παίρνουμε» κάτι (επιθετικό προσδιορισμό στη λέξη «Μακεδονία» – που έχει ήδη καταχωρηθεί διεθνώς).
Αυτό κι αν είναι ψέμα: Εκείνο που δεν μας λένε, είναι ότι με την ένταξη των Σκοπίων στον ΟΗΕ, με προσωρινό όνομα FYROM, το 1993, αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα το δικαίωμα να εγκρίνει εκείνη το τελικό όνομα της γειτονικής της χώρας! Ενώ επιβλήθηκε τότε στα Σκόπια η υποχρέωση, να διαπραγματευθούν το οριστικό τους όνομα με την Ελλάδα.
Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε χώρα με… προσωρινό όνομα στα Ηνωμένα Έθνη.
Κι ακόμα πιο σπουδαίο: ποτέ στο παρελθόν δεν αναγνωρίστηκε η υποχρέωση της νέας χώρας να διαπραγματευθεί το οριστικό της όνομα με γείτονά της.
Αυτό σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα τότε αναγνώρισε ότι ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση της Ελλάδας με το όνομα των Σκοπίων.
Αλλιώς δεν θα επέβαλε τέτοια πρωτοφανή ρύθμιση…
Εκείνο που κάνουμε τώρα, είναι να παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας!
Δεχόμαστε οριστικό όνομα για τα Σκόπια που ΔΕΝ ακυρώνει τον αλυτρωτισμό τους. Αντίθετα μακροχρόνια τον εμπεδώνει.
Μπορεί να μην αποκτούν μονοπώλιο στην ιστορική παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά προσέξτε:
Επισήμως, διεθνώς αναγνωρισμένη «Μακεδονία» (έστω και Βόρεια) θα είναι η δική τους. Η δική μας θα είναι εσωτερική υποδιαίρεση άλλης χώρας (της Ελλάδας)…
Επισήμως, διεθνώς αναγνωρισμένοι ως «Μακεδόνες» θα είναι εκείνοι! Εμείς θα είμαστε τοπική πληθυσμιακή υποδιαίρεση των Ελλήνων…
Επισήμως, αναγνωρισμένη διεθνώς εθνότητα και γλώσσα «μακεδονική» θα είναι η δική τους. Κι άντε μετά να ξεχωρίσεις τους αρχαίους Μακεδόνες από τους σύγχρονους…
Καταστροφή!

* Ψέμα τρίτο: μας λέει ο Τσίπρας ότι τάχα, η «Μακεδονία» – το όνομα η ταυτότητα και η παράδοσή της – «χαρίστηκε» από όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 70 χρόνια!
Άρα έχει «χαθεί» η υπόθεση. Δεν την «έδωσε» ο ίδιος. Απλώς αυτός «κέρδισε» ένα επιθετικό προσδιορισμό για τους γείτονες (άνευ πρακτικής αξίας, όπως είδαμε).
Αυτό κι αν είναι, όχι απλώς ψέμα, αλλά προπαγανδιστική στρέβλωσηαληθινή απάτη!
Πρώτα-πρώτα ξεχνάει να μας πει ότι η Αριστερά γενικώς και το κόμμα το δικό του πιο συγκεκριμένα ήταν ΠΑΝΤΑ υπέρ του πάρουν τα Σκόπια το σύνολο των Μακεδονικής ταυτότητας!
Η Ελληνική Αριστερά γενικώς στήριζε τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Τίτο, η πολιτική του οποίου δημιούργησε εκ του μηδενός τη «Μακεδονία των Σκοπίων».
Όπως η Ελληνική Αριστερά του ΚΚΕ, είχε στηρίξει – κι είχε πολεμήσει – για «ανεξάρτητη Μακεδονία» το 1947-49! (δηλαδή για εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας)
Όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε μέχρι πολύ πρόσφατα να ονομάζονται τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Τι μας λέει τώρα ο Τσίπρας;
Ότι δυστυχώς οι «προηγούμενες κυβερνήσεις» άφησαν να γίνει κάτι που ο ίδιος και το κόμμα του και η παράταξή του πάντα ήθελαν;
Μπορεί οι «προηγούμενοι» να μην αντιστάθηκαν όσο έπρεπε, αλλά εκείνοι, τουλάχιστον, αντιστάθηκαν.
Ο ίδιος (ο Τσίπρας) και το Κόμμα του (ο ΣΥΡΙΖΑ) και η παράταξή του (η Αριστερά) ήθελαν πάντα να δώσουν πλήρως τη «Μακεδονία» στους γείτονες!
Και πάντως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (της οποίας αρχηγός ήταν κάποτε ο ίδιος ο Τσίπρας) πήγαινε στα Σκόπια και οργάνωνε εκδηλώσεις μαζί με τους ακραίους «μακεδόνες» του εθνικιστή Γκρουέφσκι διαδηλώνοντας υπέρ της πλήρους αναγνώρισης των Σκοπίων ως «Μακεδονίας» από την Ελλάδα…
Και υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης του Τσίπρα (όπως ο Τσακαλώτος) για παράδειγμα, υπέγραφαν δημόσιες εκκλήσεις μόλις το 2008, να αναγνωρίσει η Ελλάδα τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Μπορεί οι «προηγούμενες κυβερνήσεις» να μην κατάφεραν να αποτρέψουν την «προδοσία», αλλά ο Τσίπρας και το κόμματα του συμμετείχαν πλήρως στην προδοσία!

* Ψέμα τέταρτο: η διεθνής αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» έχει ήδη «συντελεστεί». Οπότε τι θέλετε και διαμαρτύρεστε; Απλώς αναγνωρίζεται σήμερα μια «πραγματικότητα» που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Και της βάζουμε κι ένα επιθετικό προσδιορισμό για να σας… «απαλύνουμε το πόνο».
Αυτό κι αν είναι απάτη:
Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί τα Σκόπια επείγονταν να λυθεί το πρόβλημα;
Γιατί το προσωρινό τους όνομα ήταν αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: προσωρινό!
Και γιατί είχε δύο «πρώην μέσα»:
«Πρώην Μακεδονική», που σημαίνει κάτι που δεν υπάρχει πια
Και πρώην «Γιουγκοσλαβική», δηλαδή μέρος μιας Ομοσπονδίας που επίσης δεν υπάρχει πια.
Ήταν μια «πρώην» χώρα. Και ως «πρώην» δεν είχε ταυτότητα. Και δεν θα αποκτούσε ποτέ ταυτότητα, μέχρι να την αναγνωρίσει επισήμως με οριστικό όνομα η μόνη χώρα που τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη είχαν αναγνωρίσει πως έχει δικαίωμα να έχει τελικό λόγο: η Ελλάδα!
Αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο και μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά δικαίωμα της Ελλάδας – να εγκρίνει το οριστικό όνομα των Σκοπών – τώρα το απεμπολεί η κυβέρνηση Τσίπρα!
Προφανώς γιατί ποτέ δεν το ήθελε, ποτέ δεν το πίστεψε, πάντα το υπονόμευε…
Υπάρχουν πάμπολλες χώρες που αναγνωρίστηκαν διεθνώς, κι ύστερα ξε-αναγνωρίστηκαν ή άλλαξαν ονόματα. Επειδή το επέλεξαν οι ίδιες ή επειδή τους το επέβαλαν οι διεθνείς συσχετισμοί.
Τι θα πει 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίζει διεθνώς τα Σκόπια με το «συνταγματικό τους όνομα». Ναι, όμως άλλες 50 χώρες ΔΕΝ τους είχαν αναγνωρίσει με το όνομα αυτό. Και όλες οι χώρες είχαν αναλάβει τη δέσμευση να τους αναγνωρίσουν τελικά με το οριστικό όνομα που θα ενέκρινε και η Ελλάδα.
Και στο μεταξύ κάποιες από εκείνες που τους είχαν αναγνωρίσει με το «συνταγματικό όνομα» το έχουν μετανιώσει και το λένε δημόσια…
Στη διεθνή πρακτική κάτι που έγινε στο παρελθόν μπορεί να ανατραπεί. Ιδιαίτερα όταν στηρίζεται στο ψέμα. Ή σε παραλογισμό. Ή σε ξεπερασμένους συσχετισμούς δυνάμεων…
(Η Εθνικιστική Δημοκρατία της Κίνας(Ταϊβάν, ή Φορμόζα) ήταν η μοναδική Κίνα που ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη από δύο δεκαετίες περίπου. Κι ύστερα έπαψε να είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως χώρα…)
Όταν σηκώνει κεφάλι ο αλυτρωτισμός γύρω σου, δεν τον νομιμοποιείς ποτέ. Δεν μετράς ποιοι και πόσοι τον έχουν αναγνωρίσει διπλωματικά.
Εσύ πάντως δεντον νομιμοποιείς. Γιατί αν σήμερα τον νομιμοποιήσεις, τότε αύριο υπό τον πίεση διάφορων «συνδυασμών δυνάμεων» μπορεί να χρειαστεί να συνθηκολογήσεις μαζί του…

*Είναι ψέμα επίσης, πως τάχα, με το που κλείνουμε την «εκκρεμότητα» με το όνομα, θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε οικονομικά με τα Σκόπια. Τι ανοησίες είναι αυτές;
Επί δύο δεκαετίες η Ελλάδα είχετεράστια οικονομική διείσδυση στα Σκόπια. Χωρίς να έχει λύση το πρόβλημα του ονόματος…

* Είναι ψέμα, ότι θα μπορέσουμε τάχα να αποκλείσουμε την οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στα Σκόπια, μόλις λύσουμε το όνομα. Η Τουρκία όσο διαθέτει η ίδια οικονομική ισχύ θα διεισδύει οικονομικά (και στα Σκόπια και στην Αλβανία). Όταν πάψει να έχει οικονομική ευρωστία, θα πάψει να διεισδύει οικονομικά. Το ποιος και πόσο θα «μπει» στα Σκόπια εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση τη δική μας και της Τουρκίας αντίστοιχα
Όχι από το αν έχουμε… αναγνωρίσει το όνομα των Σκοπίων. Και χωρίς καμία αναγνώριση εκ μέρους μας επί δέκα χρόνια και πλέον ήμαστανη δεύτερη χώρα σε επιχειρηματική διείσδυση…

* Είναι ψέμα τέλος, ότι με το που κλείνουμε το «μέτωπο» με τα Σκόπια, θα μπορέσουμε επιτέλους,«να επικεντρωθούμε στο μεγάλο μας κίνδυνο: την Τουρκία»!
Αυτό κι αν είναι απάτη: η εκκρεμότητα με το όνομα των Σκοπίων, σε τίποτε δεν εμπόδισε την Ελλάδα να φτιάξει δική της πολεμική βιομηχανία (όπως έκανε η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια), να ενισχύσει την αποτρεπτική δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (όπως η Τουρκία ενίσχυσε τους εξοπλισμούς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δικών της ενόπλων δυνάμεων). Σε τίποτε απολύτως δεν μας εμπόδισεη «εκκρεμότητα» με το όνομα.
Όπου μείναμε πίσω, είναι γιατί φταίει το κεφάλι μας, όχι… τα Σκόπια!
Ό,τι πετύχαμε όλα αυτά χρόνια (ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακήρυξη ΑΟΖ της Κύπρου, «τριγωνικές συμμαχίες» Ελλάδας-Κύπρου με Ισραήλ κα Αίγυπτο) το πετύχαμε ΠΑΡΑ την διατήρηση της «εκκρεμότητας» με τα Σκόπια.
Κι ό,τι δεν πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, (το ότι μας πήραν οι Τούρκοι φαλάγγι στους εξοπλισμούς) δεν το πετύχαμε ανεξάρτητα από την «εκκρεμότητα» με τα Σκόπια.
Αντίθετα, αν στείλουμε το «μήνυμα» ότι η Ελλάδα υποχρεώνεται να συμβιβαστεί με τον διακηρυγμένο και απροκάλυπτο αλυτρωτισμό των Σκοπίων, τότε όλοι θα περιμένουν – και με το δίκιο τους – ότι θα συμβιβαστούμε τελικά και με την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Όταν συμβιβάζεσαι με αδύναμο γείτονα, κατά μείζονα λόγο περιμένουν να συμβιβαστείς μετά και με πανίσχυρο γείτονα.

Τα Σκόπια, όπως και να τα ονομάσουν, θα τα διαλύσει διεθνώς η εσωτερική του διάβρωση από την υποβόσκουσα σύγκρουση αλβανοφώνων-σλαβοφώνων. Και οι ίντριγκες Βουλγάρων και Αλβανών από δίπλα…
Είναι ένα μικρό κράτος, εντελώς ασταθές, που εμφανίζεται ως «ενιαίο εθνικό κράτος μακεδόνων», την ώρα που δέχεται πως έχει… δύο «συστατικές εθνότητες»! Που η μία εκ των οποίων δεν είναι, ούτε δηλώνει,ούτε νιώθει, «μακεδονική»…

Και πρόσφατα συγκρούστηκε με την άλλη, με τους «μακεδόνες» – που κι αυτοί σήμερα είναι διαιρεμένοι μεταξύ τους (σε «βουλγαρίζοντες» και μη).
Τα Σκόπια, όπως και να ονομαστούν, είναι δύο ή τρεις «εθνικές συνιστώσες» σε…συσκευασία μιας- ψευδεπίγραφης! Είναι ένα θνησιγενές ψέμα
Κι αυτό το ψέμα σπεύδουμε να νομιμοποιήσουμε δίπλα μας, εν ονόματι της …σταθερότητας!

Τόσο ανόητοι! Τόσο πολιτικά «μυωπικοί». Τόσο εθνικά «ασπόνδυλοι»…

Ο Τσίπρας θα φύγει. Αλλά η ζημιά που έκανε στη χώρα θα μείνει.
Τουλάχιστον να ξέρει, ότι αυτή ειδικά τη ζημιά που πάει να κάνει τώρα, θα την πληρώσει ο ίδιος πιο ακριβά απ’ όλες τις άλλες

ΠΗΓΗ


πηγή

19 σχόλια:

 1. Διηνεκη,

  Καλημέρα!
  Κατ'αρχήν, ευχαριστώ για τις προωθησεις των αναρτησεων.

  Συμπλήρωμα στην διαπίστωση σου:
  Άσχημο τέλος θα έχουν όπου κι αν πάνε...και σε εξωτικα νησια του Ειρηνικου. Κι αν δεν τους βρουμε εμεις, θα τακτοποιησει ο Θεος αυτους τους καταστροφεις.
  Γιατί την αγαπάει την Ελλάδα ο Θεός. Την οδηγεί τώρα στον πάτο του πηγαδιού για να καθαρθει, και μετά θα την αναδείξει, τοποθετώντας την στην θέση που ανέκαθεν αντικατοπτριζε την αποστολή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Θεός, αγαπά την Ελλάδα.
  Η Ελλάς δεν αγαπά τον Θεό Κώστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οικοδεσπότα!

  Άλλο να τους βρεί καί να τους τακτοποιήσει ο Θεός, κι άλλο να τους βρούμε καί να τους τακτοποιήσουμε εμείς.

  Έχει άλλη γλύκα! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γλύκα βερίκοκου και "τί εστί"
   χαχαχαχα

   Διαγραφή
  2. "ἐλπὶς δὲ κινδύνῳ παραμύθιον οὖσα τοὺς μὲν ἀπὸ περιουσίας χρωμένους αὐτῇ, κἂν βλάψῃ, οὐ καθεῖλεν: τοῖς δ' ἐς ἅπαν τὸ ὑπάρχον ἀναῤῥιπτοῦσι ̔δάπανος γὰρ φύσεἰ ἅμα τε γιγνώσκεται σφαλέντων καὶ ἐν ὅτῳ ἔτι φυλάξεταί τις αὐτὴν γνωρισθεῖσαν οὐκ ἐλλείπει. ὃ ὑμεῖς ἀσθενεῖς τε καὶ ἐπὶ ῥοπῆς μιᾶς ὄντες μὴ βούλεσθε παθεῖν μηδὲ ὁμοιωθῆναι τοῖς πολλοῖς, οἷς παρὸν ἀνθρωπείως ἔτι σῴζεσθαι, ἐπειδὰν πιεζομένους αὐτοὺς ἐπιλίπωσιν αἱ φανεραὶ ἐλπίδες, ἐπὶ τὰς ἀφανεῖς καθίστανται μαντικήν τε καὶ χρησμοὺς καὶ ὅσα τοιαῦτα μετ' ἐλπίδων λυμαίνεται".

   Μέγας Θουκυδίδης, Ιστορίαι, V, 103.

   Διαγραφή
 4. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου31 Μαΐου, 2018 11:35

  Κώστα-Ταύρε συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω μέχρι κεραίας τα γραφόμενα σου.
  Όμως δε συμφωνώ καθόλου με την προτελευταία πρόταση του κειμένου: "Αλλά η ζημιά που ΕΚΑΝΕ στη χώρα θα μείνει"
  Οχι αυτή η προδοσία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει. θα βαλουμε ασπίδα τις ίδιες μας τις ζωές στο πανεθνικό συλλαλητήριο που ήδη ανακοινώθηκε κι αν τολμήσουν να υπάρξει νεκρός, εκεί είναι που θα φάνε τα μούτρα τους. Κι ας μην ξεχνάμε ότι το "κλιμα" στην Ευρώπη δε σηκωνει αυτή τη στιγμή μια εξέγερση στην Ελλάδα. Συνεπώς ή θα κάνουν πίσω ή θα πέσουν.

  Ολοι τώρα ας επικεντρωθούμε στο να πετυχει το πανεθνικό συλλαλητήριο!
  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανοητος δεν ειναι. Ενας ανθελληνας παραχαραχτης ειναι, που χρησιμοποιει το new speak οπως μας προειδποιησε ο Οργουελ. Πιστος υπαλληλος αυτουνου.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=W8Id0-Lsyr0&ab_channel=CampConstitution

  Στο παραγγελμα της Κατερινας ολοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. EY-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ31 Μαΐου, 2018 17:52

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΗΝΕΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟ-ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΕΙΝΩΝΤΑΣ ΔΙΨΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΓΡΙΜΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ'90 ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ Η ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΑΚΗ ΕΙΧΕ ΦΩΝΑΞΕΙ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ΄΄.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ.ΑΔΕΡΦΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ KING CRIMSON EPITAPH-------RAW MATERIAL DESTRUCTION OF AMERICA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Αυτοκτονήστε μαζί μας" είναι το σχόλιό σου αγαπητέ...
   Θέλω να πω ότι είσαι πολύ απαισιόδοξος. Χωρίς να έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις, ο Θεός θα οικονομήσει να πολεμήσουν και να αναδειχτούν, πάλι αξιόλογοι άνθρωποι και όχι απαραίτητα με το σθένος και την δύναμη αντιστοίχω ν τους άλλων εποχών. Διαφορετικές εποχές..διαφορετικοί άνθρωποι..διαφορετικοί πόλεμοι.. Φαντάσου ακόμα και μερικά μετρημένα στα δάκτυλα μπλογκς, όπως ο Διόδοτος, ότι μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στα σύγχρονα όπλα. Θα πουν κάποιοι..."Η Γκουγκλ φίλε, αμερικάνικη εταιρεία σού παρέχει την φόρμα για μπλογκ". "Χαίρω πολύ" θα του πω, "Και το Μ1 του 1940-45 αμερικάνικο ήταν".

   Διαγραφή
 7. Άσχετα με το Άρθρο ΑΛΛΑ Ενδιαφέροντα βιβλία

  1) Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ με 2 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 1+2 του Αλεξάντερ Σολτζενισκίν.
  2) Σύντροφοι Ευτυχώς Ηττηθήκαμε του Τάκη Λαζαρίδη.
  3) Η Μαύρη βίβλος του Κομμουνισμού Stephan Courtouis,Nicolas Werth στην Γαλλική.
  4) Τα Παρασκήνια του ΚΚΕ του Ελευθέριου Σταυρίδη Πρώην ΓΓ.του Κομμάτος.
  5) ΕΛΕΝΗ του Ν.Γκατζογιάννη.
  6) Η Κομμουνιστική Ουτοπία/Θύμα διπλής Δολοφονίας του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου πρώην κτλ.
  7) Η Μακεδονία στη Μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ 1919-1949 Π.Παπαγαρυφάλλου.

  8)Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ-Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του Εμμανουέλε Γκράτσι (Αυτοβιογραφία του Ιταλού Πρόξενου) για το 1940,Ι.Μεταξά.Εκδότης ΕΣΤΙΑ

  9)Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας και η Χωροχρονική Επέμβαση στους Περσικούς Πολέμους ΑΣΛΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ-Εκδότης ΕΣΟΠΤΡΟΝ.

  10)Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του Κώστα Τσαρουχά,Εκδότης ΠΕΔΙΟ

  11)Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ του Κων/νου Μπάρμπη,Εκδότης ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ
  Δημιουργία-Χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ με επίσημο Έγγραφο.

  12)"Η Οργή& η Περηφάνεια" της Οριάννα Fallaci,Εκδότης Γκοβόστης

  13) Οι Προάγγελοι του Ιησού Χριστού Απόλλων και Σίβυλλες-του Σκαρλακίδη Χάρη,Εκδόσεις ΔΗΛΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.!!!ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!
  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. - 31 Μαΐ 2018 - 19:29
  ------
  ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (;) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

  ΟΣΟ ΚΟΠΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΕΙ (ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ), ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ!
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..!!!

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  » Oι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.»

  ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Κ@ΛΟΧΑΡΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΟΥΝ, ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

  ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΨΗΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΓΙΑ 800.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΟΙΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο αυτό που άκουσα να λέει μια θεία μου στο Περιστέρι, 70 ετών:
   "Έχουμε αποφασίσει, από στόμα σε στόμα, όλοι μας να ψηφίσουμε σε εθνικές εκλογές, ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, και άντε κανένα Λεβέντη και ΧΑ από αυτούς που υπάρχουν".

   Διαγραφή
  2. Πες στη θεία σου στο Περιστέρι ότι αυτό έπρεπε να το είχαν κάνει το 2012. Τώρα είναι πολύ αργά για ψηφαλάκια. Την περπατούρα, το δίκανο του μακαρίτη και στο Σύνταγμα πριν υπογράψουν καινούργιο μνημόνιο οι πολιτικές κωλοτρυπίδες.

   Διαγραφή
  3. Κώστα αν ψηφίσετε μικρά κόμματα που θα έχουν κάτω του 3% οι ψήφοι πάνε στα δύο πρώτα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταλάβετε το και ενημερώστε. ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ 100% ΑΠΟΧΗ αλλά επειδή δεν γίνεται λόγω δημοσίων και σογιού, γύφτων και λαθροτέτοιων ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ... ποιός ο λόγος να συμμετέχω για να στηρίξω το σύστημα τους; έτσι και αλλιώς τα αποτελέσματα τα βγάζει ο κομπιουτορας της singular που ξέρουμε ποίος είναι από πίσω.
   Σταματήστε να υπακούετε και να παίζετε στο γήπεδο τους!!!
   δπ

   Διαγραφή
  4. Αυτό ΔΠ, ειπώθηκε με την έννοια ότι δεν θα ψηφίσει κανένας τα γνωστά τσυριζα, νδ, πασοκ, ποταμια, κκε. Εγώ βέβαια θα παρότρυνα "ούτε λεβέντη", ούτε χρυση αυγή" μιας και αυτήν την βλέπω σαν έναν χρήσιμο στο σύστημα μπαλαντέρ για την ανακατανομή εδρών, δηλαδή τον ίδιο ρόλο που έχει το κκε.

   Διαγραφή
 9. To Θέμα αγαπητέ Κωνσταντίνε είναι, να φροντίσουμε εμείς να τους στείλουμε οπωσδήποτε στον Θεό για τα περαιτέρω .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΟΡΓΟ ΘΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ.ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΑΖΙ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παναγιώτη το σχόλιό σου δεν βγάζει κανένα νόημα. Ποιος είναι ο Γιώργος και γιατί ανακατεύεις τις βίζες και ποιον ακριβώς βρίζεις;..δεν είναι όλοι οι ικανοί να τους κάνουν κυβέρνηση..δημόσιοι υπάλληλοι.

   Διαγραφή