«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Θίχτηκαν οι Σιωνιστές από Ολλανδική παρωδία του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision που αναφέρει τα εγκλήματα τους.

To Ισραήλ δεν το ακουμπάει κανείς , εντάξει; Παραπήρατε θάρρος μερικοί! Κι όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και τους αγαπημένους του Ισραήλ όπως ο Μπουτάρης. Μία ροχάλα κι αν τον πέτυχε… και θα τους δικάσουν για απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση… Γιατί οι άνθρωποι του Ισραήλ είναι πιο ίσοι από τους ίσους. Γι αυτό σπεύδουν όλοι να προσκυνήσουν τον Νετανιάχου. Αποκτούν ειδική ασπίδα προστασίας... από Πολιτικούς, Δημοσιογράφους και Δικαστές. Τα Ποντιακά Σωματεία νίπτουν τας χείρας τους.              
Je Suis Boutari …    (VIDEO)



Ολλανδός κωμικός άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού Toy, κριτικάροντας τον ισραηλινό στρατό για τις δολοφονίες Παλαιστινίων. «Κοίτα πόσο όμορφα ρίχνω πυραύλους«, λέει, μεταξύ άλλων.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ολλανδία, αντιδρώντας σε μια παρωδία του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision, η οποία «φλερτάρει» με αντι-ισραηλινές θέσεις.

Το όλο θέμα προέκυψε όταν μια σατιρική ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού Toy. Οι νέοι στίχοι ήταν επιθετικοί προς το Ισραήλ και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Χάγη απέστειλε τη διαμαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό, που μετέδωσε το εν λόγω βίντεο, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού του Ισραήλ, Μίρι Ρεγκέβ σχολίασε την παρωδία στο facebook, γράφοντας ότι το Ισραήλ «δεν είναι παιχνίδι κανενός. Η υποκίνηση και η ψεύτικη προπαγάνδα δεν θα μας νικήσουν. Μόνο αυξάνουν το κατόρθωμα της Νέτα μας!».

Στο περιβόητο βίντεο, ο δημοφιλής Ολλανδός κωμικός Σάνε Βάλις ντε Βρίες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, εμφανίζεται σαν την Νέτα Μπαρζιλάι, ντυμένος με κιμονό και με διακριτικό χτένισμα.

«Κοιτάξτε με, είμαι μια πολύ γλυκιά χώρα. Οι ηγέτες του κόσμου τρώνε από το χέρι μου. Με ένα φιλί βάζω φωτιά. Θα κάνουμε πάρτι, θα έρθετε; Αργότερα, στο τζαμί Αλ-Ακσά, το οποίο σύντομα θα είναι άδειο», λέει το τραγούδι. Και συνεχίζει: «Από τη Χάιφα ως την Νεκρά θάλασσα, υπάρχουν πυροτεχνήματα. Έλα να χορέψουμε μαζί στο ρυθμό».

Αντί για τον original στίχο «Δεν είμαι το παιχνίδι σου», ο Ολλανδός κωμικός τραγουδά «Κοίτα πόσο όμορφα ρίχνω πυραύλους». Το τραγούδι συνοδεύεται από σκηνές από τις προ ημερών διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας, εικόνες με καπνούς από τις ίδιες κινητοποιήσεις και κατοίκους της Γάζας να μεταφέρονται με φορεία σε νοσοκομεία.




πηγή

2 σχόλια: