«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

115 ημέρες στις φυλακές του Σουλτάνου...

https://i2.wp.com/www.evros-news.gr/wp-content/uploads/2018/06/Webp.net-resizeimage-15-10.jpg?resize=1000%2C500&ssl=1


Παυλόπουλος: Το ηθικό των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό”

Στους δυο αιχμάλωτους Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που συνεχίζουν δυστυχώς να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρθηκε άλλη μια φορά χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 


Μιλώντας στην Ύδρα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε: “Θέλω να υπενθυμίσω ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται, επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας ούτε το ηθικό των δύο ηρωϊκών Στρατιωτικών μας, το οποίο είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Πλήττει όμως, καιρίως, το κύρος της Τουρκίας και της Ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την Ευρωπαϊκή αλλά και την Διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, εν γένει, του Πολιτισμού μας. Η Τουρκική Ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διεθνή Κοινότητα”.

Φυσικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά ή και των υπόλοιπων πολιτικών, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Είναι λόγια του αέρα και η Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη του χειρισμού για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, είναι ανίκανη και αδιαφορεί να φέρει τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Μήπως τότε γίνει δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισης τους, επειδή θα διαθέτουν μόνιμη κατοικία.

Οι δηλώσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα των σχεδόν 4 μηνών, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να πιέσει και ο ίδιος τους αρμόδιους για την υπόθεση, ώστε να κάνουν κινήσεις ουσίας και όχι απλά δηλώσεις.

πηγή: evros-news.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Ιουνίου, 2018 09:37

    Ο ΠΤΔ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ .ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛ.ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΛΑΡΟΥΧΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ.ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΒΕΡΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΔΑΜΑΛΙΑ.ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΡΟΜΜΕΛ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ.Ο ΔΕ ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΙΠΕΡ 29 ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΣΤΟ POWER OF LOVE ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι τελευταίοι είναι οι καραμαλακες παύλα προδότες που έχουν να μαζέψουν πολύ σκατο απο υπονόμους όταν έρθει η ώρα. Αυτό θα είναι το επάγγελμα τους -τους έχουμε όλους σημειωμενους- και αν τους αρέσει... άν θέλουν να φάνε ψωμί για να ζήσουν..

      Διαγραφή