«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ 629 ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ.



Αυτή πράγματι είναι μια καλή αρχή, κι ένα παράδειγμα προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη – και πρώτα και κύρια στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων».

Με προσωπική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού του πατριωτικού κόμματος της Λέγκας, Σαλβίνι, τα ιταλικά λιμάνια δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 λαθρομετανάστες.



 

Ο Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποία κρίνονται «πλησιέστερα και ασφαλέστερα».

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της και ελπίζουμε να εξακολουθήσει να ισχύει και για τις επόμενες «καραβιές»!

πηγή

4 σχόλια:

  1. ΕΝΩ Η ἙΛΛΗΝΙΚΗ῾ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΚΑΛΑ.

    Η κυβέρνηση συζήτησε την κατασκευή νέων μεταναστευτικών καταυλισμών παρόντος του πρέσβη του Μπαγκλαντές
    pronews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαντέψτε που θα δένουν τα καραβάκια μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ11 Ιουνίου, 2018 16:36

    ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ...............

    ΟΣΟ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι χαιρόμαστε για μία τέτοια εξέλιξη στην Ιταλία, νομίζοντας πως θα αρχίσουμε το ίδιο κι εμείς κάποια στιγμή.
      Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο αν αλλάξουμε κυβέρνηση, γιατί αυτή η πόρνη κυβέρνηση που έχουμε τώρα θα υποδεχτεί και τους Λίβυους μουσουλμάνους που έδιωξαν οι Ιταλοί..

      (συγνώμη για το λάθος που έγινε πριν από απροσεξία)

      Διαγραφή