«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Τσίπρας, ΓΑΠ, Κοτζιάς, Παυλόπουλος, Σαμαράς, Μπουτάρης, Καμίνης...και λοιποί αξιολύπητοι νάνοι...



Έχουν ακολούθους, έχουν πολυτελή μέσα μετακίνησης, φορούν ακριβά παπούτσια, Τα σπίτια τους είναι εκθαμβωτικά, το ίδιο και τα γραφεία τους, στο Μαξίμου, στα Δημαρχεία και σε άλλα Μέγαρα... απολαμβάνουν ακριβές καλλιτεχνικές παραστάσεις, γκουρμεδάκια σε ακριβές ταβέρνες, συναντούν εντυπωσιακές προσωπικότητες, τα παιδιά τους σπουδάζουν σε ακριβά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν μοχθούν, δεν ιδρώνουν, δεν χρειάζεται να έχουν στην άκρη χρήματα για γιατρούς...

Γιατί λοιπόν νάνοι;...
Γιατί αξιολύπητοι που λέει ο τίτλος;...

Διότι...
ζουν το κάθε τους λεπτό με την αίσθηση ότι όλα είναι, όχι δανεικά, αλλά κλεμμένα.

Γιατί γνωρίζουν ότι αυτό που επαγγέλλονται είναι αέρας κοπανιστός, μια κοροϊδία. Αντί να εξαντλούν τον ημερήσιο χρόνο τους δημιουργικά, υπεύθυνα και με αίσθηση καθήκοντος, επιδίδονται στο να εξαπατούν, να ψεύδονται και να προδίδουν την εμπιστοσύνη πολιτών και τα πραγματικά συμφέροντα μιας χώρας.

Παράλληλα, έχουν την συναίσθηση του πόσο νάνοι είναι όταν τους δίδονται εντολές από αλλοδαπά βεβαίως-βεβαίως αφεντικά, να τις δρομολογήσουν και να τις φέρουν εις πέρας χωρίς να προσθέσουν προσωπικές πρωτοβουλίες λόγω "ευαίσθητων" ισορροπιών.

Αυτό εν ολίγοις, σημαίνει απόλυτη αίσθηση ανελευθερίας, μόνιμη αίσθηση φόβου και πνιγηρότητας, συνεχή έλεγχο ειπωθέντων και κινήσεων του σώματος και των χεριών. Σαν τα σοκολατάκια τα παραταγμένα σε θηκούλες μέσα στο πολυτελές κουτί.

Από την άλλη μεριά, να φοβούνται επίσης και το λαό που εξαπατούν. Να έχουν μόνιμη αίσθηση του μίσους που έχουν καλλιεργήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους, με τις κοινωνικές αδικίες  που δημιούργησαν και τις εθνικές προδοσίες στις οποίες υπέπεσαν.

Τη στιγμή που λύνουν τα ακριβά κορδόνια τους ή βγάζουν τις παντόφλες για να κοιμηθούν, τους έρχονται φλασιές-εικόνες τού πόσο θα ήθελαν να τους λιθοβολήσουν ή να τους λιντσάρουν, κάποιοι χιλιάδες εκεί έξω...
Μα φυσικά...!!!!..και όλοι τους φέρνουν καθημερινά στο μυαλό τους το ζεύγος-κουφάρι Τσαουσέσκου! Δεν υπάρχει άλλη εικόνα πέραν αυτής που να τους έχει στοιχειώσει τόσο πολύ!...


Έχουμε όμως εμείς, οι πτωχοί κι εξαπατημένοι, τέτοια προβλήματα;.....
Να πρέπει να είμαστε τόσο σούζα (ή σοκολατάκια) απέναντι σε ξένους εντολοδότες χωρίς ψυχή (ψυχροαίματους "ερπετοειδείς" 🙂) που γνωρίζουν άπειρους τρόπους για να μας σβήσουν από την Ιστορία, ή και βιολογικά, ανά πάσα στιγμή αν θελήσουν;...

Έχουμε πίσω μας λαό που να μας μισεί τόσο ώστε να καραδοκεί για να μας προσφέρει 🙂 ένα τέλος αλα Τσαουσέσκου, μόλις του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία;...

Έχουμε καμία ανησυχία ώστε να κάνουμε κάκιστο ύπνο, γνωρίζοντας πως το πρωί που θα σηκωθούμε μπορεί να δούμε στις ειδήσεις πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάζουν φωτογραφίες μας σε χειραψίες με σωματέμπορους και εμπόρους όπλων ή ναρκωτικών;...


ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ!

Τί να ζηλέψουμε λοιπόν από εσάς, φοβισμένα και αξιολύπητα μικρά ανθρωπάκια;;;

Ο γράφων ναι, ομολογεί: Ζηλεύει τα ρολόγια σας. Όχι τα ρολόγια της ζωής σας...ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ!... τα Rolex εννοούσα, τα  Harry Winston και τα Vacheron Constantin.


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 

4 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ24 Ιουνίου, 2018 11:58

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝΕ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΕΧΟΥΝ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ROLEX ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑ.......ΝΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΝΟΙΑΤΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝΕ. ΥΓ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά φίλε μου ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!
      Θα μας αμείψει ο Θεός και με το παραπάνω. Για την ώρα, μας έχει δωρήσει τον καθαρό και ατάραχο ύπνο των τιμίων ανθρώπων, κάθε βράδυ που ξαπλώνουμε για να ξεκουραστούμε.

      Διαγραφή
  2. ΓΟΥΔΙ ΚΡΈΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΜΟΝΗ ΛΎΣΗ ΝΑ ΣΩΘΕΊ Η ΕΛΛΆΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας την οικογενειακή φωτό του Τσίπρα βολτάρωντας στο Λονδίνο που ανάρτησε ο Διηνέκης μου γεννήθηκε αμέσως το εξής ερώτημα ... Μα καλά δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (πούστης) νεοέλληνας/ες να τόνε πλησιάσει και να του σκάσει δυό χαστούκια ή κλωτσομπουνίδια ντάλα Λονδίνο;;; Γιατί τέτοια συστολή;;; Τι φοβήθηκαν;;; Μην τους συλλάβει η London Metropolitan Police ή η MI6;;; Θα ήταν μιά χρυσή ευκαιρία να περάσουν το μήνυμα στους μισέλληνες ελληνόφωνους πολιτικούς ότι ΟΠΟΥ και να δραπετεύσουν ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή