«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: η συμφωνία ΔΕΝ χάλασε. Απλώς το ζήτημα πρέπει να λυθεί «ξαφνικά».

γράφει ο Αριστείδης (ο Δίκαιος;)


Για να διαβάσετε παρακάτω πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα: 
1) Ο κλασσικός Έλλην καθεστωτικός δημοσιογράφος είναι το ανάλογο της νυχτερίδας: μικρός εγκέφαλος, κρέμεται ανάποδα, κυκλοφορεί νύχτα, τρέφεται με αίμα, μεταδίδει μικρόβια. 
2) Υπουργός προπαγάνδας της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι ο Νίκος Παππάς.

 
Τον Μάη του 2015 (εκεί γύρω στην εκατοστή ημέρα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου) έγραφα: Τόσες «διαρροές» είναι ή «κόψιμο» ή ακράτεια. Και τα δύο βρωμάνε. 

Ειδικά στο Σκοπιανό έχουν δώσει ρέστα: διαρροές σκόπιμα διφορούμενες, αλληλοσυγκρουόμενες, σχιζοφρενικές. 
 
 
Μην πιστεύετε τίποτε. Συμφωνία υπήρχε εξαρχής: είχαν συμφωνήσει ότι θα συμφωνήσουν (αφεντικές διαταγές). 
Τώρα υποτίθεται ότι η «δουλειά» (business as usual) κολλάει στα Σκόπια (αυτά Παρασκευή μεσημέρι). 

Την Κυριακή το πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με συμφωνία. Ή την άλλη Κυριακή. Ή κάποια μέρα με καύσωνα. Ή σε κάποια αργία. Σε μια βδομάδα, σ’ ένα μήνα, σ΄ ένα χρόνο. Να ανακουφιστούν και τα εκδοτικά συγκροτήματα (σύσσωμα υπέρ συμφωνίας, τετελεσμένα επιθυμούν, τετελεσμένα θα μεταδώσουν ξαφνικά). 

Είναι Οργουελικό το σενάριο: δυστοκία τάχα και αγωνία, δύσκολη η κατάσταση, άγχος, αβεβαιότητα, μετά σιωπή και περίσκεψη. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, νεύρα τεντωμένα, όλα κρέμονται από μια κλωστή και … αίφνης χαρμόσυνες σάλπιγγες. Τέλος καλό, ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν, λυτρωτική λύση, win-win και άλλες Αμερικανιές. 

Το Σκοπιανό θα λυθεί «ξαφνικά» κι εμείς πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. 

Μην πιστεύετε τίποτε οι πατριώτες. Μην επαναπαύεστε. 

Υπουργός προπαγάνδας είναι ο κύριος Παππάς. 
 
 

1 σχόλιο:

  1. «Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγῃ πίσω»...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή