«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Γαλλικό γλύψιμο και ψευτο-αριστερό παραμύθι.


Πρωτοσέλιδος τίτλος.. «Ελλάδα, η Αναγέννηση» και 32 σελίδες αφιέρωμα, από το περιοδικό που τον Ιούλιο του 2015 είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα "Τσαρλατάνο". Καραστημένη συνέντευξη με θρασύτατα ψέμματα από τον εξπέρ του είδους.. Αλ6!



«Η χώρα πάει καλύτερα και οι δύσκολες επιλογές των τελευταίων χρόνων δίνουν τους καρπούς» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Le Point», προσθέτοντας ότι «κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται».
Το περιοδικό, που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Ελλάδα, η Αναγέννηση» προβάλλει τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδό του με υπότιτλο «Αλέξης Τσίπρας: Κανείς δεν το πίστευε».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του περιοδικού αν – μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup - αισθάνεται ευτυχισμένος ο κ. Τσίπρας απαντά: «Ευτυχισμένος... είναι δύσκολο να το πει κανείς, πάντως σίγουρα ευτυχέστερος απ' ότι πριν».
«Θα έλεγα ότι η χώρα μου πάει καλύτερα και ότι οι δύσκολες επιλογές των τελευταίων χρόνων δίνουν τους καρπούς. Οι γενναίες αποφάσεις χρειάζονται χρόνο για να αποκαλύψουν την αξία τους. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και να’ μαστε εκ νέου στην κανονικότητα. Αλλά, αν κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται» σημειώνει.

Για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και τη συμφωνία που ακολούθησε μια εβδομάδα αργότερα, ο Πρωθυπουργός εξηγεί: «Πριν το δημοψήφισμα, η χώρα μου ήταν σε παγίδα. Οι πιστωτές δεν μας άφηναν κανένα περιθώριο (...) μου ζητούσαν τεράστιες θυσίες, εκπληκτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς χρήματα. Αποφασίσαμε την οργάνωση του δημοψηφίσματος για να επιστρέψει η Ελλάδα στα πράγματα και να ανακτήσει μια δύναμη στη διαπραγμάτευση. Το δημοψήφισμα επέτρεψε σε όλους να συνειδητοποιήσουν τις πιέσεις. (...) Να σας υπενθυμίσω ότι ουδέποτε είπα ότι ήθελα να δω την Ελλάδα εκτός ευρώ. Έκανα έναν συμβιβασμό με δύσκολους όρους για την Ελλάδα, αλλά κερδίσαμε αρκετό χρόνο και χρήματα για να κάνουμε τις προσαρμογές με πιο ομαλό τρόπο. Και ήμουν σε θέση να επιστρέψω στο λαό προσφέροντάς του μια προοπτική».

Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι «υπήρξαν μερικές φορές δυσάρεστοι» μαζί του γιατί δεν περίμεναν όλα αυτά... Στο τέλος όμως, όπως επισημαίνει «όλοι κατάλαβαν, οι πιστωτές και οι ίδιοι οι Έλληνες». «Έπρεπε να ειπωθεί η αλήθεια στο λαό. Εάν δεν κάναμε τίποτα, θα είχαμε πτώχευση. Τελικά αυτό το δημοψήφισμα είχε πολλές αρετές: από τη μια έπαιξε το ρόλο της δημοκρατικής βαλβίδας ασφάλειας, γιατί οι Έλληνες εξέφρασαν τα συναισθήματά τους. Από την άλλη επέτρεψε να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία προς όφελος όλων» υποστηρίζει.

Στην παρατήρηση ότι επί της ουσίας δεν είχε εκλεγεί για να κάνει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Τσίπρας εξηγεί: «Οι Έλληνες κατανόησαν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα μας επέτρεπαν να προσδιορίσουμε μια προοπτική, ένα μέλλον, ενώ είμαστε σε κατάσταση πτώχευσης. Σε αυτές τις στιγμές, ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει μια τέτοια κρίση. Ο χρόνος και η αλήθεια. Το 2015 η Ελλάδα δεν είχε πλέον καμία γεωπολιτική πίστη. Σήμερα, τρία χρόνια μετά απαλλαχθήκαμε από αυτήν την κατάσταση. Είμαστε εκ νέου ένας πυλώνας σταθερότητας. Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης, δεν είναι πλέον το πρόβλημα».

Σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι για κάποιον που δηλώνει αριστερός, οι μεταρρυθμίσεις ήταν μάλλον ριζοσπαστικές, ο Πρωθυπουργός αναφέρει: «Βρισκόμουν σε ένα μόνιμο δίλημμα, ανάμεσα στην προστασία των πιο αδύναμων και την πραγματικότητα των δημόσιων λογαριασμών. Αυτό όμως που με οδήγησε μέχρι τέλους ήταν ο φόβος για ένα Grexit. Θα ήταν η σίγουρη καταστροφή για τους πιο αδύναμους. Σε μια πτώχευση, οι πλούσιοι μπορούν πάντα να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Είναι σε ασφάλεια. Οι πιο αδύναμοι όμως κινδύνευαν να χάσουν τα πάντα. Το Grexit ήταν για μένα η κόκκινη γραμμή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, τελικά όμως ήταν υπέρ των πιο ευάλωτων. Μερικές φορές πρέπει να ξέρει κανείς να πάει κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, κόντρα στα στερεότυπα».

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται ως παράδειγμα τέτοιων αποφάσεων κόντρα στο κύμα την τελευταία του απόφαση για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». «Πολλές εθνικιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν την απόφαση αυτή. Θα ήταν εύκολο να παίξει κανείς με τα συναισθήματα των Ελλήνων. Το αρνήθηκα όμως, προτίμησα να κοιτάξω πιο μακριά: σκέφθηκα το καλό της περιοχής» αναφέρει.

Δηλώνει ακόμη ότι πήγε «κόντρα στον άνεμο, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε κοινωνικά ζητήματα» περνώντας «νόμους για τα δικαιώματα LGTB ή για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε ορισμένους νέους μετανάστες που γεννήθηκαν στο έδαφός μας. «Φυσικά και αυτές τις μεταρρυθμίσεις προσκρούουν στις πεποιθήσεις μεγάλου μέρους των Ελλήνων. Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία...τούτο ονομάζεται υπευθυνότητα» σημειώνει.

Στο ερώτημα για τα υψηλά πλεονάσματα έως το 2022 ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση. «Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι είναι δυνατόν να διατηρήσουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το 3,5% και να προστατεύουμε ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους. Ήταν μια πολύ δύσκολη άσκηση. Μειώσαμε τις άσκοπες δημόσιες δαπάνες. Επίσης, καταπολεμήσαμε τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, αυξήσαμε την απασχόληση. Το βάρος εξακολουθεί να είναι μεγάλο, αλλά εφικτό και θα ανακτήσουμε λίγο αέρα το 2019 και το 2010. Καταφέραμε να σταματήσουμε την κατάρρευση της οικονομίας και επιστρέφουμε σε μια πολιτική ανάκαμψης».

Ερωτηθείς εάν στηρίζει την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Φυσικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Μερικοί είναι σκεπτικοί, ειδικά οι Γερμανοί. Η Ευρώπη όμως θα είναι καλύτερα όταν οι φίλοι μας Γερμανοί συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλα Κοινοβούλια στην Ευρώπη ικανά να εκφραστούν όπως το γερμανικό Κοινοβούλιο. Βεβαίως το πολιτικό κόστος είναι σημαντικό, αλλά το να είσαι επικεφαλής απαιτεί την αποδοχή αυτού του κόστους για το καλό των λαών της Ευρώπης».
Πηγή: ΑΜΠΕ

naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. Αλήθειες είπε: Πως το δημοψήφισμα ήταν απλώς βαλβίδα ασφαλείας γιά να "εκφραστεί" ο λαός και πως ο ίδιος ενεργεί αντίθετα προς την λαϊκή βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί νιώθει "εις και επαΐων" ό πιτουρο-Κέφαλος. Μίλησε χθες για δικαιωματικη υπέροχη της μειοψηφίας.
      Βρεγμένη σανίδα που του χρειάζεται...

      Διαγραφή
    2. Η σανίδα στήν άκρη νά έχει ατσαλόπροκες.

      Διαγραφή
  2. Αυτος τροφοδοτει με αλαζονια τον δικο μας πιτουρο-Κεφαλο και αυτος πρωτος θα εξαερωθη.

    https://uploads.disquscdn.com/images/060400327ffd175c34c3543e2a9fe8d52f3e2fb57ba85a749e29f0b8cc1326c5.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή