«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

8 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Κώστα !
    Γι' αυτό σε πάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά φίλε μου!
      Τα πράγματα θα σκληρύνουν πολύ. Το θέμα είναι να σκληρύνει κι ο κόσμος και να πνίξει τον κάθε πράκτορα που κυβερνάει και πρόκειται να κυβερνήσει χωρίς να τον επιλέξουμε.
      Καρτερία και Ευψυχία ! Και Εθνικο-απελευθερωτικός Αγών από εδώ και πέρα!

      Διαγραφή
    2. ΥΓ.
      Το Λονδίνο, τα τελευταία 5 χρόνια, έχει πήξει στην μπούργκα 5 φορές περισσότερο από την Αθήνα. Γι αυτό τη βρίσκει εκεί ο Αλ6ης. Φτάνει βέβαια να μην τον αγγίζουν όπως περνάνε από δίπλα του..
      Δεν πτοείται όμως, ψώνια στο Όξφορντ στριτ, φρέντο και γκουρμεδάκια στα κυριλάτα καφέ ρέστοραντ στον Τάμεση, δίπλα στα γλυπτά του Νταλί...

      Διαγραφή
    3. ΥΓ.
      τα έχουμε κάνει κι εμείς επί παχιών αγελάδων.
      Τώρα..πληρώνουμε...

      Διαγραφή
    4. ΥΓ.3
      Αλλά και τότε που τα κάναμε, ήταν από τίμια σκληρά νυχτοκάματα.
      Όχι σαν του αλεξο-μπούλη που τα είχε όλα στο πιάτο...

      Διαγραφή
    5. Άντε... να την μαρτυρήσω την πληροφορία που μού ήρθε από ένα εργ-ατικό πουλάκι:

      Το Αλ6 πήγε πιο νωρίς Λονδίνο, επειδή σήμερα είναι η 301η επέτειος της επισήμου ιδρύσεως της Μεγάλης Ανατολής της Αγγλίας.
      Πήγε να περάσει λοιπόν κι από τη στοά το παιδί...για τα "αμοιβαία" σ'χαρίκια!

      Διαγραφή
  2. ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ..https://epistimonikos.wordpress.com/2018/06/23/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καθηγητης Κ. Γριβας θεοσταλτος για την βασανιζομενη Πατριδα μας. Ο λογος του παραγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή