«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί να θέσει βέτο στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων.

http://greeknewsondemand.com/wp-content/uploads/2018/06/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CF%82-3-735x400.jpg Ένας απρόσμενος σύμμαχος στο «πρόσωπο» της Αυστρίας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση της Αυστρίας απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνηθεί να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για την ένταξη της Τουρκίας.
Την 1η Ιουλίου, η Αυστρία και στην ουσία ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, αναλαμβάνουν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ενημερώθηκαν από αυστριακούς κυβερνητικούς, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει τη συμφωνία, έως ότου η ΕΕ υποχωρήσει και αποσυρθεί από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ”η συμφωνία για το Σκοπιανό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι πιθανόν να «τορπιλιστεί» στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες”.

Η Αυστρία φέρεται να απειλεί με βέτο, αν στο κείμενο συμπερασμάτων που θα δοθεί προς έγκριση στη Σύνοδο, περιλαμβάνεται στη λίστα των υπό ένταξη χωρών και η Τουρκία, μαζί με τα Σκόπια, τη Σερβία, και το Μαυροβούνιο. Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, έχει εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και δεν δείχνει διατεθειμένος να υπαναχωρήσει.

https://7spymania.blogspot.com/2018/06/blog-post_1.html?spref=fb

4 σχόλια:

  1. μπας κι είναι οι κοκκινογέλεκοι στρατός από αλλου προς βοήθεια μας που είπε ο αγιος Κοσμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αφήνετε τις προφητείες να ανασκουμπωθείτε όλοι να δούμε πως θα διώξουμε την κόκκινη χούντα!
    Όλο προφητείες λέγανε και στο βυζάντιο ότι θα τους σώσει ο Θεός (τώρα θα μας σώσει το "ξανθό γένος"!!!) και αντί να πολεμήσουν κλειστήκανε στα μοναστήρια 300.000 άντρες και έμεινε χωρίς στρατό ο αυτοκράτορας και έπεσε η πόλη! Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς...
    Ο Θεός δεν σώζει κανένα που τον θεωρεί ανάξιο να σωθεί, επειδή προτιμά να πολεμούν οι άλλοι και αυτός να κάθεται και να περιμένει να τον σώσουν...
    Συν Αθηνά και χείρα κίνει!!! Ξυπνήστε!!!
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ”η συμφωνία για το Σκοπιανό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι πιθανόν να «τορπιλιστεί»

    έχασα κάτι;
    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα τώρα που ξέρετε τι έγινε πριν 1000 χρόνια,εδώ δεν ξέρουμε τι έγινε πριν 100,κ' τι γίνετε σήμερα..Οι γνήσιες προφητείες που είναι εκ Θεού θα βγουν μέχρι κεραίας..Και φέτος είτε μας αρέσει είτε όχι είναι το έτος Γ.Π.Π.(ευτυχώς γιά εμάς)..Τώρα ότι πρέπει ο Λαός να κάνει ότι μπορεί κ' ότι πρέπει να κάνει για το συμφέρον της χώρας αυτό είναι αυτονόητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή