«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Θα χρειαστείτε ηρεμιστικά για αυτή την ανάρτηση...



ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ! Ουγγαρία: Η Βουλή ψήφισε τον αντιμεταναστευτικό νόμο «Stop Soros»

 

Η νομοθεσία ποινικοποιεί τις προσπάθειες βοήθειας μεταναστών από μεμονωμένα άτομα ή οργανώσεις – Πήρε το όνομά της από τον αμερικανό επενδυτή Τζορζ Σόρος που στηρίζει ΜΚΟ. Σειρά διατάξεων που ποινικοποιεί κάθε προσφορά βοήθειας σε παράτυπο μετανάστη που ζητά άσυλο από μεμονωμένα πρόσωπα ή ΜΚΟ ψήφισε το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.

Ο νόμος, που αποκαλείται επίσημα «Stop Soros » («Σταματήστε τον Σόρος»), απαγορεύει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις να δρουν σε περιπτώσεις ασύλου, ενώ έλαβε το πράσινο φως παρά την αντίθεση της ΕΕ και ομάδων ακτιβιστών.

Σύμφωνα με το νόμο, όποιος βοηθά παράτυπους μετανάστες που θέλουν να παραμείνουν στην Ουγγαρία, αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης. Επίσης, η Βουλή πέρασε τροπολογία με την οποία απαγορεύσει σε «αλλοδαπό πληθυσμό» να εγκατασταθεί στην Ουγγαρία.

Παρά τις αντιδράσεις, το κόμμα του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν πέρασε με ευκολία τις αλλαγές, καθώς το κόμμα του Fidesz διαθέτει πλειοψηφία 2/3 στο σώμα. Άλλωστε η εκστρατεία επανεκλογής στηρίχθηκε σε επιθέσεις κατά του αμερικανού επενδυτή Τζορτζ Σόρος και της ΜΚΟ που στηρίζει. Ο Ορμπάν πιστεύει ότι ο Σόρος έχει ενθαρρύνει τη μαζική μετανάστευση για να υπονομεύσει την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης έχουν επικρίνει το νέο νόμο ως αυθαίρετο και αόριστο και θεωρούν ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.

dexiextrem.blogspot.com


Το Βέλγιο ξεκινά τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων - Και που τους στέλνει; Στην Ελλάδα.

 

Ένα τόσο αφιαλτικό, όσο και αναμενόμενο σενάριο για την Ελλάδα φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σύυμφωνα με την ιστοσελίδα New Europe, το Βέλγιο θα ξεκινήσει εκ νέου τις επαναπροωθήσεις αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει για επτά χρόνια.

https://2.bp.blogspot.com/-oIhQWGbWr0s/WypdjHhMxyI/AAAAAAAAFlA/0AEwh-iO-Hoymtfz_LUADbQO4LfqyGcuQCLcBGAs/s640/prosfuges.JPG 
Θα ξεκινήσει δηλαδή να εφαρμόζει και πάλι τους όρους της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων και μεταναστών θα πρέπει να εξετάζονται στην πρώτη χώρα της ΕΕ στν οποία εισήλθαν.
Το έτος 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το Βέλγιο  για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα καθώς, την εποχή εκείνη, η Ελλάδα δεν διέθετε σύστημα υποδοχής που να εγγυάται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο.Ήταν η πρώτη φορά που το δικαστήριο καταδίκασε κράτος για απέλαση που έγινε σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει η συνθήκη Δουβλίνο II.
Στα τέλη του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε και πάλι την αποστολή των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017 διότι θεώρησε ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα βελτιώθηκαν(!!!).
Όπως προβλέπει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, για να γίνει επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων από ένα κράτος της ΕΕ στην πρώτη χώρα εισόδου, θα πρέπει πρώτα  να λάβει μεμονωμένες εγγυήσεις ότι οι συνθήκες φιλοξενίας του θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες. Εξαίρεση γίνεται για ευάλωτα άτομα και ανηλίκους. Κοντολογίς στο Βελγιο θα παραμείνουν οι οικογένειες, οι γυναίκες και τα παιδιά και στις χώρες υποδοχής όλοι οι υπόλοιποι, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου, Theo Francken, επιθυμεί να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα τους αιτούντες άσυλο το συντομότερο δυνατόν.
Την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε στο Αξιωματικό Δικαστήριο των Αλλοδαπών,η πρώτη προσφυγή ανάντια στην απόφαση για επαναπροωθήσεις. Στο εν λόγο δικαστήριο οι μετανάστες μπορούν να προσφύγουν κατά των αποφάσεων του Γενικού Επιτρόπου για τους Πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, ένας Παλαιστίνιος αιτών άσυλο που έφθασε στο Βέλγιο από την Ελλάδα και υπέβαλε αίτηση ασύλου στο Βέλγιο τον Οκτώβριο, είχε ασκήσει έφεση εναντίον απόφασης για επαναπροώθησή του στην Ελλάδα. Η προσυγή του απορρίφθηκε την Παρασκευή.

Είναι δεδομένο πως η απόφαση του Βελγίου θα βρεί πολλους μιμητές ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για τις χώρες του Νότου. Η Ιταλία με τον Ματέο Σαλβίνι στην ηγεσία του Υπουργείου εσωτερικών ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως δεν πρόκειται να δεχτεί επανεισδοχές μεταναστών, για την Ελλάδα και την Ισπανία ωστόσο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και θα κληθούν να στεγάσουν και να περιθάλψουν εκ νέου ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πρόσφυγες και μετανάστες.
Είναι απορίας άξιον το πως εξήγαγαν οι φωστήρες των Βρυξελλών το συμπέρασμα πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί. Δύο είναι τα τινά: είτε η Κομισιόν ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η Ελλάς έχει βγεί απο μια βαθιά οικονομική κρίση και αναπτυσεται ραγδαία, είτε απλά δεν τους ενδιαφέρει το τι συμβαίνεισ τον νότο και κοιταζουν σαν τον κακό γείτονα, να διώξουν το πρόβλημα απο την αυλή τους και να το μεταφέρουν στον διπλανό. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι αυτό βεβαίως βεβαίως. Πριν λίγα χρόνια η Υπουργός Μεταναστευτικής πολίτικής της Ελλάδας Τασία Χριστοδουλοπούλου έβγαινε δημοσίως και μιλούσε για μετανάστες που "εξαφανίζονται". Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τους συναντήσει εκ νέου.
Οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ βλέπουν την μεταναστευτική κρίσει να σκάει κάτω από τα πόδια τους ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σαν βόμβα, και δεν είναι διατεθεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα......

unpolitical.eu

 

Γερμανία: Θέλεις ελάφρυνση; Πάρε άλλες 50.000 λάθρο.

 

Θα φωνάζουν όλοι Φρουρά και δεν θάρχεται. Θάχει φύγει για να σωθεί… Σύνδεση του χρέους με το Προσφυγικό
Όπως μεταφέρει κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άριστη γνώση των συνομιλιών, στο εσωτερικό της Γερμανίας επικρατεί αναβρασμός και η καγκελάριος δέχεται μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται η ίδια να είναι αναγκασμένη να κάνει πίσω σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρώτα πρώτα στο προσφυγικό.

Η Μέρκελ θέλει να διώξει πρόσφυγες που έχει δεχτεί στη Γερμανία. Και αυτό θέλει να το πετύχει με διμερείς συμφωνίες, τις οποίες θα επιδιώξει να υπογράψει κυρίως με την Ελλάδα και την Ιταλία.

Όσον αφορά τη χώρα μας, η καγκελάριος εμφανίζεται να συσχετίζει το θέμα με την ελάφρυνση του χρέους που καλείται να συμφωνηθεί αύριο στο Eurogroup. Αν «διευκολυνθεί» στο θέμα των προσφύγων, θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στο θέμα της ελάφρυνσης από αυτό που φροντίζει το Βερολίνο να διαρρέει τις τελευταίες εβδομάδες.

Και ενώ μέχρι τώρα ξέραμε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό ήταν να λαμβάνουν οι πρόσφυγες βίζα εισόδου π.χ. από την Ελλάδα και μετά μέσω των relocation quotas που έχουν συμφωνηθεί να πηγαίνουν στη χώρα της αρεσκείας τους, π.χ Γερμανία, τώρα η Μέρκελ, με την ανοχή των Μακρόν και Γιούνκερ, θέλει να κάνει στροφή 180 μοιρών και να συμφωνήσει σε διμερές επίπεδο ότι οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε να κατοικήσουν εκεί που μπήκε η πρώτη σφραγίδα της βίζας εισόδου.

Σε ερώτηση γιατί να πρέπει να επωμιστεί η Ελλάδα αυτό το βάρος, λάβαμε την αναμενόμενη απάντηση που ακούμε χρόνια τώρα, ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα, η κατάσταση στα νησιά είναι απαράδεκτη, πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, θα δοθούν κονδύλια για βοήθεια» κ.λπ.

Σε αντερώτηση πώς μπορεί η χώρα να σηκώσει επιπλέον βάρος υπό αυτές τις συνθήκες, η απάντηση ήταν αποστομωτική: Η Ελλάδα τότε θα πρέπει να κάνει συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να επιστρέψει τους πρόσφυγες που ήρθαν από εκεί!

Σε μια τρίτη ερώτηση δε για την κατάσταση στην Τουρκία, τις ελληνικοτουρκικές σχέσεις αλλά και τη μηδενική επαφή Βρυξελλών-Άγκυρας, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι προέχει η προστασία της κ. Μέρκελ…
Να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε μακριά από τις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των Σκοπίων, αφήνοντας κυρίως τους Αμερικανούς «να κάνουν παιχνίδι». Ο λόγος ήταν για να μη συνδεθεί η συμφωνία με την ελάφρυνση του χρέους, καθώς φαίνεται πως είχε ήδη στο μυαλό της να τη συνδέσει με το μεταναστευτικό.

ixnos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. http://www.anher.gr/documents/carpets%20anouncement.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομμουνίστρια :
    “Αν «διευκολυνθεί» στο θέμα των προσφύγων...
    Εάν διευκολυνθεί στο θέμα της Μακεδονίας
    Εάν κάνετε μια οπισθοχώρηση κάτω στα Γιαννενα
    Εάν τα βρούμε στο Αιγαίο
    και κάνουμε κάτι στο Ιόνιο, ε τότε το συζητάμε για την Θήβα η οποία δεν πιστεύω να έχετε αντίρρησίν πως δεν είναι Ελληνική..."

    “Δρυός Πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται”

    Ξένοι και εγχώριοι κομμουνιστές πεμπτοφαλαγγίτες ,
    συνεχίστε έτσι .

    Φανέρωσαν οι εχθροί του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας , τον τελευταίο άσσο που είχαν στο μανίκι τους!
    Αυτός θα τους κάψει!
    Την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ιδέα του Δούρειου ίππου χρησιμοποίησαν βάζοντας μέσα στα σπλάχνα του κλεμμένες φράσεις της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ Ελληνοχριστιανικής παιδείας, οι μόνες που θα μπορούσαν να μας αγγίξουν. Διότι είναι Θεϊκές και πηγάζουν ΑΠΟ την καρδιά μας!
    Με αυτές μας παγίδεψαν!
    (Με ωραία Ελληνικά και Χριστιανικά λόγια ,
    για φτωχούς για δικαιοσύνη για ελευθερία ισότητα κλπ.)

    Σφίξτε τα δόντια Έλληνες!
    Αυτή η κομμουνιστική ψυχρολουσία είναι δώρο Θεού, για να φυτρώσουν άπειρες...βελανιδιές που δεν θα πέφτουν ούτε με όλα τα πυρηνικά τους!
    Είμαστε το φως και είναι το σκοτάδι!
    Εχουμε με το μέρος μας τον Χριστό έχουν τον εξαποδώ!
    Το κεράκι άναψε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ αρχας το δηθεν μεταναστευτικο θεμα λογω του θηριωδους ογκου και του απιστευτα καταναγκαστικου τροπου που λαμβανει χωρα ειναι προβλημα ΒΙΑΙΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ στον εθνικο χωρο των Ευρωπαικων κρατων.Προβλημα που καταλυει βαναυσα την Εθνικη κυριαρχια τους.Προκειται περι καραμπινατης ΑΙΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ και εν προκειμενω δι ημας η ΕΛΛΑΣ.Διοτι οι λαθρο θα μεινουν στην χωρα μας και αυτο ειναι το σχεδιο!!Και ειναι προφανες αυτο οταν η ΕΕ δεν δεχεται ουσιαστικα ουτε ποσοστωση ουτε κοινη φυλαξη των συνορων και αποτροπη.Για ξεκαρφωμα καποιοι λαθροεισβολεις θα πανε και πιο πανω αλλα ο κυριος ογκος θα παραμεινει στην Ελλαδα.Απο εδω η Ευρωπη οταν τους χρειαζεται θα τους ανακαλει στα εργοταξια και στα εργοστασια της αφου πρωτα υποχρεωσει εμας τους να τους δωσουμε Ελληνικα χαρτια, ιθαγενειες και τα τοιαυτα.Ισως θελουν να κανουν το ιδιο και στον υπολοιπο Νοτο αλλα εκει υπαρχουν ακομα κρατη που ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.Ειδαμε πως αντεδρασε προσφατα η Ιταλια!Βλεπουμε καθημερινα και πως αντιδρα η Ισπανια!!Να μη μιλησω για τον Βορρα που μολις εφτασε το προβλημα στο οπτικο τους πεδιο πεταξαν τις πλερεζες της υποκρισιας και του δηθεν ανθρωπισμου και εκλεισαν τα συνορα.Μεχρι και πολυβολα εβγαλαν!!Στο αγυριστο η Σενγκεν στον αγυριστο οι ντιρεκτιβες και οι κατευθυνομενες διεθνεις οργανωσεις.Ετσι δεν εγινε???Λειτουργησαν εθνικα για τους πολιτες τους πλην ομως μυωπικα, ακρως υποκριτικα και φοβικα.Φοβουνται την ΝΤΠ που τους κρατα δεσμιους παντοιτροπως.Ενω υποτιθεται ειναι κρατη δικαιου,κανενα κρατος δεν διενηργησε δημοψηφισμα για ενα τοσο καταλυτικο και δυσθεωρατα σημαντικο θεμα!!!!!Κατα μια εννοια ομως η Ελλαδα τους ξεμπροστιασε δια των μειοδοτων που την κυβερνουν.Κατι σαν θεωρια του χαους.Αναγκαστηκαν να λαλησουν γιατι ισως δεν ειχαν προβλεψει τοσο ελλειμμα εθνικης κυριαρχιας απο την Ελλαδα.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!Οι Ουγγροι πρωτοι και μπραβο τους ανελαβαν να εφαρμοσουν την Ευρωπαικη λαικη βουληση που τοσο ειχε τσαλαπατηθει απο τις εγκαθετες και Σοροπληκτες κυβερνησεις.........Η ΝΤΠ πεπρωται να ηττηθει κατα κρατος και να μην εχει κανενας αμφιβολια περι αυτου!!Η Ελλας ως ανυπερβλητο πολιτισμικο και πνευματικο αποθεμα θα ξαναλαμψει στο στερεωμα!!Κανενα απο τα κυριαρχα πνευματικα και θρησκευτικα δογματα δεν μπορει να αναμετρηθει με τα προταγματα και τις αξιες της παγκοσμιας Ελλαδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή