«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πούτιν: « Τα πλοία μας με πυραύλους Kalibr cruise θα εγκατασταθούν μόνιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα απέναντι από τις ακτές Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ »



Φως έπεσε την Τετάρτη, 16 Μαΐου, στις μυστηριώδεις προθέσεις της Ρωσίας μετά την αινιγματική της μη παρέμβαση στις ισραηλινο-ιρανικές συγκρούσεις στη Συρία αναφέρει το ισραηλινό Debka 16.5.18 παραμονές της επίσκεψης Άσαντ στο Σότσι για συνάντηση με Πούτιν..

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: « Τα πλοία μας που φέρουν πυραύλους Kalir cruise θα εγκατασταθούν μόνιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα ». Θα λάβουν θέσεις απέναντι από τις ακτές της Συρίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile λαμβάνουν αυτό το βήμα πως σημαίνει ότι η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στη Συρία δεν έχει τελειώσει και ότι  έρχονται κι άλλες συγκρούσεις.

Αποκαλύφθηκε επίσης από στρατιωτικές πηγές της Μόσχας πως η Συρία και πιο συγκεκριμένα η 4η Μονάδα Τεθωρακισμένων  παρέλαβε από Ρωσία  σκληρούς εκτοξευτές  πυραύλων που αποκαλούνται σκόπιμα , διαμέτρου 500 χιλ., οι οποίος μπορεί να εκτοξεύσουν 3 πυραύλους που φέρουν 500 κιλά πυρομαχικά υψηλής  εκρηκτικής διάσπασης. Αυτοί έμειναν αλώβητοι από τα τελευταία χτυπήματα του Ισραήλ στη Συρία.

πηγή

3 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
    "Σκιάχτρο για τη Δύση": Το Ni είπε για "ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ" Ρωσικό όπλο.

    ☆ © МИА Россия Сегодня 2018
    Μόσχα, 1 Ιουνίου - RIA Novosti.-
    Η Δύση ανησυχεί για τα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, γράφει [1] το Εθνικό Συμφέρον (National Interest).☆
    ------

    Η δημοσίευση σημειώνει ότι η Μόσχα προτίθεται να εξοπλίσει την επίθεση των υποβρυχίων της κατηγορίας "μεγαλόσωμος -Husky" με υπερηχητικές ρουκέτες "Ζιργκόν". Το Ni χαρακτηρίζει αυτή την Σχέση "Γάμο των δύο πιο τρομερών τύπων Ρωσικών όπλων".

    Το Husky θα είναι το υποβρύχιο πέμπτης γενιάς. Αναμένεται να παρουσιαστεί σε τρεις εκδόσεις, το βασικό μοντέλο θα ζυγίσει από οκτώ έως 9000 τόνους, εξοπλισμένο με τις νάρκες και τις τορπίλες του.

    Με τη σειρά του, ο πύραυλος "Ζιργκόν" έγινε ο "Ρωσικός μπαμπούλας" για το δυτικό Ναυτικό, σημειώνει η έκδοση. Είναι σε θέση να επιταχύνει σε έξι Makh, και σύμφωνα με μερικά μέσα-μέχρι 8 ή 10.
    Mach..(Δεκα φορες την ταχυτητα του ηχου).

    Οι δυτικές χώρες έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τις τελευταίες Ρωσικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, το Βασιλικό Ναυτικό ανησυχεί το γεγονός ότι οι Βρετανικοί πύραυλοι αεροπορικής άμυνας Sea Sea ceptor δεν είναι σε θέση να υποκλέψουν το εξαιρετικά γρήγορο "Ζιργκόν".

    Νωρίτερα, αναπληρωτής διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού για τον εξοπλισμό Viktor Bursuc είπε ότι η κατασκευή των υποβρυχίων του έργου "Husky" θα ενσωματωθεί στο κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμού στην περίοδο 2018-2025 . Λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη των πολλαπλών χρήσεων πυρηνικών υποβρυχίων δεν αποκαλύπτονται.

    Το "Husky" ειναι υποβρύχιο πέμπτης γενιάς...!!!
    🔹️🔹️🔹️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εντολη ΠΟΥΤΙΝ ερχονται στο αιγαιο
    δεκα ρωσικα πυρηνικα πολεμικα πλοια,
    καινουργια, για πρωτη φορα τα οποια διαθετουν : τεχνητη νοημοσυνη - πυραυλους S-500 - Super stelth -
    Ηλεκτρονικα συστηματα πολεμου τελευταιας τεχνολογιας - τρισδιαστατα
    δορυφορικα ρανταρ και υπεροπλα πλασματος...Ο,τι τελειοτερο υπαρχει στον πλανητη σε στρατιωτικη τεχνολογια αιχμης στον θαλασσιο χωρο αυτη την στιγμη.
    Η εμβελεια τους ειναι ολη η τουρκια και ολη σχεδον η ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018
    Μπαταρία λειτουργεί με διαμάντι και διαρκεί 100 χρόνια.
    -----
    Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν μια πυρηνική μπαταρία με ημιαγωγό από διαμάντι.Η ιδέα της δημιουργίας μιας μπαταρίας που να λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια δεν είναι καινούργια. Δεκαετίες οι επιστήμονες πειραματίζονται με διαφόρων ειδών τεχνολογίες και υλικά για την δημιουργία μπαταριών που να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες τις πυρηνικής ενέργειας
    αλλά ταυτόχρονα να έχουν όσο το δυνατόν πιο πολλές εφαρμογές και φυσικά να είναι ασφαλείς για τον άνθρωπο.

    Αρχικά επιτεύχθηκε η κατασκευή πυρηνικών μπαταριών αλλά το μέγεθος τους ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε ευρεία χρήση τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διαφόρων ειδών πυρηνικές μπαταρίες μικρού μεγέθους από ακίνδυνα ραδιενεργά υλικά χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κάποια εξ αυτών να περάσει από τα εργαστήρια στην βιομηχανική χρήση.

    Επιστήμονες στην Ρωσία δημιούργησαν ένα νέο τύπο πυρηνικής μπαταρίας και αισιοδοξούν ότι μπορεί αυτή να μπει στην καθημερινότητα μας. Την μπαταρία ανέπτυξαν ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Υπέρσκληρων και Καινοτόμων Υλικών Άνθρακα στη Μόσχα που χρησιμοποίησαν διαμάντι αντί για πυρίτιο στην κατασκευή του ημιαγωγού και παράγει ενέργεια από την διάσπαση του ραδιενεργού ισότοπου νικέλιο-63. Σύμφωνα με τους ερευνητές η μπαταρία αυτή έχει διάρκεια ζωής 100 ετών και μια τεράστια γκάμα εφαρμογών. Η μπαταρία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από βηματοδότες που φυσικά δεν θα χρειάζονται ποτέ επαναφόρτιση μέχρι και σε διαστημικές τεχνολογίες.

    Η χρήση διαμαντιών μπορεί σύμφωνα με ειδικούς να βοηθήσει στην δημιουργία μπαταριών ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή που κατασκεύασαν οι Ρώσοι. Αναφέρουν ως
    παράδειγμα τον άνθρακα-14, ένα ραδιενεργό υλικό που με την χρήση ενός ημιαγωγού από διαμάντι θα μπορούσε θεωρητικά να δώσει μπαταρίες με διάρκεια ζωής που θα ξεπερνά τα πέντε χιλιάδες έτη.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή