Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

ΚΚΕ - 100 χρόνια προδοσίας: η σειρά της Ηπείρου

του Λευτέρη Πανούση

Η πολιτική συμμορία του συριζα, από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις του αρχηγού της στο Τέξας, φαίνεται ότι έχει υπογράψει συμβόλαια με τον πλανητάρχη [όποιος κι αν είναι αυτός] καθώς και με τους παγκόσμιους νονούς, που διευθύνουν τη γενοκτονία των εθνών του λευκού ανθρώπου.
Και τα συμβόλαια αυτά, πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθούν. Ίσως και επί ποινή πολιτικού θανάτου, αν ο κάπο ντι τούτι κάπι των κόκκινων συμμοριών, φοβηθεί το κόστος όλων των προδοσιών του, παρελθουσών τωρινών και μελλούμενων και κοιτάξει να την κοπανήσει εγκαίρως από τη εξουσία [αν και ήδη μπορεί να είναι αργά]...Μετά την δρομολόγηση της μεταπώλησης της Μακεδονίας στους αλβανοσλαβοβούλγαρους και στα ΝΑΤΑ, έρχεται λοιπόν η ώρα της Αλβανίας και της Ηπείρου. Μια νέα οριοθέτηση των συνόρων, εις βάρος της Ελλάδος, συζητιέται κιόλας στα αφανή κέντρα της παγκόσμιας εξουσίας, ένα καινούριο '22 για την πατρίδα, που όταν ολοκληρωθεί, ενδεχομένως να γυρίσει την Ελλάδα πίσω στον 19ο αιώνα, όταν το νεαρό βασίλειο του Όθωνα, μετά βίας έφτανε μέχρι τη Λαμία...

Οι ροζοκόκκινοι πολιτικοί συμμορίτες έχουν αναλάβει εργολαβικά να φέρουν εις πέρας αυτά τα δύο σχέδια ακρωτηριασμού της Μακεδονίας και της Ηπείρου και να βάνουν επίσης τα θεμέλια για την κοσσοβοποίηση και την "ανεξαρτητοποίηση" της "Δυτικής Θράκης", ενδεχομενως υπό την προστασία κάποιας "ειρηνευτικής" δύναμης του ΟΗΕ, που θα διατηρεί δια των όπλων, τις νέες ισορροπίες στα Βαλκάνια. 

Κι αυτά τα συμβόλαια πρέπει να βιαστούν να τα ολοκληρώσουν προτού λήξει η 4ετής εργολαβία τους, που τους είχαν τάξει ο πλανητάρχης και οι παγκόσμιοι νονοί.
Αλλιώς...
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα τωρινά σχέδια του πλανητάρχη [ένας είναι προς το παρόν ο πλανητάρχης] όπως και των παγκόσμιων νονών, που συμπίπτουν σε πολλά σημεία [αν και ο Πρόεδρος Τραμπ τους χάλασε λιγάκι τη σούπα] είναι ίδια κι απαράλλαχτα με τα σχέδια του ΚΚΕ, στη δεκαετία  '40-'50.

Η περίφημη Μακεδονία το Αιγαίου, η Τσαμουριά, η ανεξαρτητοποίηση της "ανατολικής Θράκης" και οι αμέτρητες προδοσίες του ΚΚΕ, που αποσκοπούσαν στον διαμελισμό της Ελλάδος, μπαίνουν στη σειρά και πραγματώνονται σήμερα, όπου οι απόγονοι των τότε κόκκινων σφαγέων, κατάφεραν να πάρουν τη ρεβάνς του σμμοριτοπολέμου, υπό τις ευλογίες φυσικά και με την άμεση σύμπραξη των αφεντικών του πλανήτη.
Και μην σας φαινεται παράξενο, ότι οι πρώην υβριστές των Αμερικανών "φονιάδων των λαών", διαχειρίζονται σήμερα ακριβώς τα επιχειρησιακά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Διότι στο κλονισμένο κοσμοείδωλο των αριστερών, τα εθνομηδενιστικά και προδοτικά τους οράματα των μέσων του 20ου αιώνα, έβρισκαν πάτημα στο γεγονός ότι η Αυτοκρατορία του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, φιλοδοξούσε να γίνει εκείνη η Πλανητική διακυβέρνηση και ο Σταλιν, ο αδιαφιλονίκητος πλανητάρχης.

Και τότε και σημερα, η αριστερά δούλευε για μια Πλανητικη διακυβέρνηση και μια Παγκόσμια αυτοκρατορία, που θα πραγματώσει επιτέλους τη μόνη "ιδεολογία" του αριστερού, που δεν είναι άλλη από την ολοκληρωτική εξαφάνιση των εθνών και μάλιστα του δικού μας έθνους, του Ελληνικού.

Γιατί ο Ελληνισμός συγκεντρώνει εξ ορισμού του, το άσβεστο  μίσος του διεθνιστή [ενίοτε και σιωνιστή] αριστερού, επικαλύπτοντας μέσα από αυτή την ιδεολογία του τυφλού μίσους, την ατομική και συλλογική γύμνια του "κομμουνιστή", που έχει αποκοπεί από τις ρίζες του και τρέμει την αβάσταχτη μοναξιά της ύπαρξης του, χωρίς ρίζα και χωρίς συλλογική ταυτότητα.

Τότε λοιπόν, χάρη στη συμφωνάι της Γιάλτας δεν τους εδόθη η δυνα΄τοτητα να πετσοκόψουν την Ελλάδα και να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό. Τους δίνεται όμως σήμερα...

Επειδή λοιπόν ήγγικεν η ώρα της Ηπείρου [και πλησιάζει η ώρα της Θράκης, που ίσως κληθεί να την παραδώσει ο έτερος δελφίνος της εξουσίας, που περιμένει πως και πως] καλό είναι να μάθουμε πως την είχε ήδη δρομολογήσει το ΚΚΕ, στη δεκαετία του '40, μέσα απο τις συμφωνίες που είχε συναψει με τους φρικαλέους Τσαμηδες και με το Αλβανικό ΚΚΑ [Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας]
Όχι επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται [γιατί δεν επαναλαμβάνεται] αλλά επειδή η ιστορία μπορεί να μας διδάξει τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε...
'Αλλωστε η ιστορία της αριστεράς δεν είναι παρά η αφήγηση 100 και πλέον χρόνων διαρκούς προδοσίας, την οποία συνεχίζουν οι απόγονοι και οι επίγονοι των κόκκινων σφαγέων του 20ου αιώνα...
Και πρώτα απ' όλα να ρίξουμε λίγο φως στις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί μεταξύ ελληνόφωνου ΕΑΜ και Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας [ΚΚΑ]

Ξεπατικώνω εδώ από το εξαιρετικό ιστολόγιο του Κώστα Ηλιακού: "Ιστορία της Κατοχής"

"...Ενδιαφέροντα στοιχεία παρατίθενται στο βιβλίο "Συμπόσιο για την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης" εκδ. Σύγχρονη Εποχή.
Για όποιον δεν γνωρίζει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχουν καταγραφεί οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένο Συμπόσιο το οποίο είχαν οργανώσει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών και τα περιοδικά Εθνική Αντίσταση και Επιστημονική Σκέψη. Οι εργασίες του Συμποσίου διεξήχθησαν στις 23-26 Οκτωβρίου 1984 στην αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό.
Πρόκειται λοιπόν για σκληροπυρηνική αριστερή έκδοση.

 Οι ίδιοι λοιπόν οι κομμουνιστές ομολογούν ότι απ'τον Αύγουστο του 1943 ακόμα είχαν συνάψει συμφωνίες με τους Τσάμηδες:
                                  
                                             
"Συμπόσιο για την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης" σελ.162-3.


Συνεργάζονταν λοιπόν επισήμως με τους Τσάμηδες που είχαν συστήσει και το Απελευθερωτικό Μέτωπο Τσαμουριάς!

Ως γνωστόν οι Τσάμηδες κατά την διάρκεια της Κατοχής ήταν στην υπηρεσία των κατακτητών και δρούσαν ανθελληνικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για οποιασδήποτε μορφής φιλελληνική αντιστασιακή τους δράση κατά την Κατοχή. Παρ'ολ'αυτά είχαν συστήσει και Απελευθερωτικό Μέτωπο Τσαμουριάς και συνεργάζονταν με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ...

 Βλέπουμε επίσης ότι στην συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχε εκπρόσωπος του ΕΑΜ, των Τσάμηδων, του ΚΚ.Αλβανίας, συζητήθηκαν (υποτίθεται) προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (ούτε λόγως για Β.Ήπειρο) αλλά δεν βλέπουμε πουθενά εκπρόσωπο των Ελλήνων βορειοηπειρωτών! 

 Αξιοπερίεργο, αν όχι ύποπτο, είναι το γεγονός ότι ενώ γίνεται λόγος για μία απόφαση που πάρθηκε στην σύσκεψη, εντούτοις οι λεπτομέρειες αυτής δεν αναφέρονται πουθενά...
 Αν θυμηθούμε τις "πατριωτικές" θέσεις του ΚΚΕ πάνω στο βορειοηπειρωτικό ζήτημα, τότε βέβαια μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις....

Συνεχίζοντας παρακάτω στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε:                                              σελ.163.

 
 Μεσούσης της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ΕΛΑΣ κατά του ΕΔΕΣ το φθινόπωρο του 1943, οι ελασίτες ζητούσαν απ'τους Αλβανούς κομμουνιστές την ενίσχυση του 15ου Συντάγματός τους που πολέμαγε τον Ζέρβα.Πρόκειται λοιπόν ξεκαθαρα για μία ελληνο-αλβανική κομμουνιστική συνεργασία κατά των Ελλήνων αντιστασιακών του ΕΔΕΣ..."


Ιστορία της Κατοχής  

Και πάμε σε ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό κείμενο, από το ίδιο ιστολόγιο, που αφορά το σύμφωνο της Κονίσπολης, μεταξύ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και των Αλβανών κομμουνιστών

Από την ιστορία της Κατοχής

"...Στις 10/08/1943 είχε υπογραφεί ένα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, Αλβανών κομμουνιστών και Τσάμηδων. Η πηγή απ'όπου αντλήθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία ήταν σκληροπυρηνική κομμουνιστική, αλλά δεν ανέφερε το σύμφωνο αυτό καθεαυτό.
Το συγκεκριμένο σύμφωνο όμως δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε απόρρητο.
Μεταξύ άλλων παρατίθεται απ'τον υπασπιστή του Ζέρβα, Μιχάλη Μυριδάκη στις σελ.339-341 του βιβλίου του "Αγώνες της φυλής" και έχει ως εξής:
 
  
Επειδή κάποιοι μπορεί να αμφισβητούν την γνησιότητα του, να τονίσουμε ότι το σύμφωνο αναφέρεται και απ΄τον εαμίτη Μενέλαο Δαλιάνη στο έργο του "Η εθνική αντίσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία" σελ.129-131
 Ήταν γνωστό και ως σύμφωνο της Κονίσπολης, απ΄την τοποθεσία που υπεγράφη.

Διαβάζοντας τους όρους του παρατηρούμε ότι πρακτικά ταυτίζονταν οι Τσάμηδες με τους Βορειοηπειρώτες.Οι πρώτοι θεωρούνταν ως αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα και οι δεύτεροι ως ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Από καθαρά γεωγραφικής και εθνολογικής απόψεως αυτό ήταν σωστό, μόνο που από εθνικής και πολιτικής άποψης η ταύτιση Τσάμηδων-Βορειοηπειρωτών ήταν τελείως λάθος. 
Οι Τσάμηδες είχαν ευθύς εξαρχής ταυτιστεί με τους Ιταλούς κατακτητές και συνεργάζονταν ανοικτά μαζί τους κατά των Ελλήνων στοχεύοντας στην απόσπαση της Θεσπρωτίας (Τσαμουριά) απ΄την Ελλάδα. 
Αντιθέτως δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι οι Βορειοηπειρώτες είχαν δώσει αντίστοιχα δείγματα γραφής. Το ακριβώς αντίθετο. Πουθενά δεν αναφέρεται οποιασδήποτε μορφής σύμπραξή τους με τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ είχαν κάθε έννομο και ηθικό δικαίωμα να διεκδικούν την αυτονομία τους (βλ. συμφωνία της Κέρκυρας, απελευθέρωση της Β.Ηπείρου κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40-41) αλλά και να διαμαρτύρονται για τις εις βάρος τους διώξεις από τα αλβανικά καθεστώτα του μεσοπολέμου.
 Παρ'ολ'αυτά το ΕΑΜ με το παραπάνω σύμφωνο της Κονίσπολης τους έβαζε στο ίδιο τσουβάλι με τους Τσάμηδες, προφανέστατα κατόπιν σχετικής απαίτησης των Αλβανών κομμουνιστών.
 Άλλωστε όπως φαίνεται και στο έγγραφο, ενώ στην αρχή γίνεται λόγος για "Απελευθερωτικό Μέτωπο Τσαμουριάς"στο τέλος δεν υπογράφει κανείς εκπρόσωπος αυτής της άγνωστης οργάνωσης. Αντ΄αυτού υπογράφει ένας εκπρόσωπος του ΕΑΜ Αλβανίας (ονομαζόταν FNCL). Αυτό προκαλεί την υποψία ότι το "Απελευθερωτικό Μέτωπο Τσαμουριάς" ήταν μία πρακτικά ανύπαρκτη οργάνωση-σφραγίδα, έμπνευση των Αλβανών κομμουνιστών που ήλεγχαν φυσικά και το FNCL, οι οποίοι έτσι σκόπευαν να υποβαθμίσουν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.


 Ανεξάρτητα όμως απ΄τις προθέσεις των Αλβανών κομμουνιστών, ήταν απαράδεκτο για μία ελληνική οργάνωση που αυτοπροσδιοριζόταν ως εθνικοαπελευθερωτική, όπως ήταν το ΕΑΜ, να βάζει στην ίδια μοίρα Τσάμηδες και Βορειοηπειρώτες. Φαίνεται όμως πως για μία ακόμη φορά οι κομμουνιστές που ήλεγχαν το ΕΑΜ έβαζαν το διεθνιστικό τους "καθήκον" πάνω απ΄το εθνικό συμφέρον.

Τελικώς, το σύμφωνο της Κονίσπολης δεν εφαρμόστηκε ποτέ ολοκληρωμένα και λίγο καιρό μετά ακυρώθηκε και τυπικά με την σύμφωνη γνώμη Ελλήνων και Αλβανών κομμουνιστών.
Το σύμφωνο αυτό τελικώς ακυρώθηκε.
Οι λόγοι της ακύρωσής του αναφέρονται απ΄τον εαμίτη Μενέλαο Δαλιάνη και είχαν να κάνουν με την προβλεπόμενη απ΄το σύμφωνο της Κονίσπολης συγκρότηση Αρχηγείου της ελληνικής μειονότητας. Αυτό συγκροτήθηκε στις 3 Σεπτέμβριο του ΄43 με πρωτοβουλία του Γιάνναρη (αυτός που υπέγραψε το συμφωνητικό για λογαριασμό του ΕΑΜ).
 
Σχετικά με αυτό, ο Δαλιάνης λέει στο έργο του "Η εθνική αντίσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία" (σελ.138):  
"Όμως είναι γεγονός ότι την εκπροσώπηση της Μειονότητας στο Αρχηγείο την έβαλε στα χέρια της η δεξιά παράταξη με τους προσκείμενους στο ΕΔΕΣ-Ζέρβα Αριστοτέλη Χαρμπάτση και Λευτέρη Γκουβέλη που διορίστηκε διοικητής της ομάδας φρουράς του Αρχηγείου".

Παρακάτω λέει (σελ.144): 
 "Όταν η ηγεσία της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΑ Αργυροκάστρου έμαθε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της Κονίσπολης και διαπίστωσε ότι η συμφωνία αυτή ήταν αντίθετη με την πολιτική γραμμή,που είχε θεσπίσει το ΚΚΑ και το FNCL Αλβανίας απέναντι του προβλήματος της Μειονότητας, πήρε απόφαση και την ακύρωσε. Ο απεσταλμένος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΑ Χακί Τόσκα μετέβη το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του ΄43 στον Θεολόγο και στην συγκέντρωση των παρτιζάνων που υπηρετούσαν στο Αρχηγείο μαζί με τον Λευτέρη Τάλιο, αφού ανέλυσε ότι τόσο το Συμφωνητικό της Κονίσπολης όσο και η συγκρότηση του Αρχηγείου της Μειονότητας αντέβαιναν στην γραμμή του FNCL για την Μειονότητα, ανακοίνωσε την απόφαση για απόρριψη του Συμφωνητικού της Κονίσπολης και την διάλυση του Αρχηγείου της Μειονότητας. Αντιτάχθηκαν στην απόφαση οι ιθύνοντες της δεξιάς παράταξης, της προσκείμενης στο ΕΔΕΣ-Ζέρβα".
 

Μερικές μέρες μετά, οι του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ έσπευσαν να πράξουν το διεθνιστικό καθήκον ακολουθώντας κατα πόδας τους Αλβανούς συντρόφους τους, και απέρριψαν επίσης το σύμφωνο της Κονίσπολης. Λέει ο Δαλιάνης (σελ.147):
 "Την παρέκκλιση που έγινε, με το Συμφωνητικό της Κονίσπολης και την σύσταση του Αρχηγείου της Μειονότητας, από την καθορισθείσα πολιτική γραμμή που θα εφαρμοζόταν στις μειονότητες, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ του ΚΚΕ και του ΕΑΜ Ελλάδος και του ΚΚΑ και FNCL Αλβανίας, την κατέκρινε και η Πανηπειρωτική Επιτροπή του ΕΑΜ Ελλάδας και η ηγεσία του 15ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Την θέση τους γι'αυτό το ζήτημα την κάνανε γνωστή στο λαό με την παρακάτω προκήρυξή τους στις 14 Νοεμβρίου 1943".

 Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα απ΄αυτήν την προκήρυξη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ που διατάσσει ουσιαστικά τους βορειοηπειρώτες να ακολουθούν την γραμμή του αλβανικού ΕΑΜ (FNCL)  και να ενταχθούν στους αλβανούς παρτιζάνους παραθέτουμε εδώ (σελ.147-8):
Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το συμφωνητικό της Κονίσπολης ακυρώθηκε απ΄τους κομμουνιστές, Αλβανούς και Έλληνες, μόλις έγινε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των βορειοηπειρωτών στο αρχηγείο της ελληνικής μειονότητας ήταν φιλικά προσκείμενοι στον ΕΔΕΣ, και τους οποίους το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κατηγορούσε ότι προέβαιναν σε "αντιπατριωτικές πράξεις και δημιουργούσαν δικαιολογημένη προκατάληψη στα αδέλφια τους Αλβανούς"....

 Προφανώς απέτυχαν στο σχέδιό τους να ελέγξουν πλήρως τους βορειοηπειρώτες και έτσι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το σύμφωνο, συκοφαντώντας παράλληλα και τους εδεσίτες βορειοηπειρώτες. Αν βέβαια οι εκπρόσωποι των βορειοηπειρωτών στο Αρχηγείο ήταν φιλο-εαμικοί δεν θα είχαν κανέναν λόγο να το διαλύσουν.
 
Με τον τρόπο αυτό και με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ/ΕΑΜ, η ελληνική μειονότητα της Β.Ηπείρου τέθηκε ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο των Αλβανών κομμουνιστών τους οποίους οι ελληνόφωνοι ομοϊδεάτες τους αποκαλούσαν "αδέλφια"...
Η ιστορικη συγκυρια εφερε σημερα τους αποφασισμενους εξολοθρευτες του Ελληνισμου, να εχουν τη δυνατοτητα να καμουν πραξη τα όσα ονειρευόντουσαν στον προηγουμενο αιωνα.
Σημερα ομως το γραικυλικό μας αιμα δεν ειναι πια Ελληνικό. Μπολιαστηκε με το αιμα του Αλβανού, του Αφρικανού, του Ασιάτη ή της Ουκρανέζας και νοθεύτηκε.
  

6 σχόλια:

 1. Εξαιρετικο αρθρο. Το *ισως* στη τελευταια προταση δεν θα πραγματωθει ποτε. Το Αμερικανικο αριστερο τερατουργημα το οποιο επετεθη με μανια κατα του πολιτισμου του λευκου ανθρωπου βρισκεται σε ατακτο υποχωρηση. Οι Αμερικανοι πατριωτες απο Σεπτεμβριο ανεβαζουν ταχυτητα. Τριζουν τα θεμελια του Deep State. Γιουνκερ, Μερκελ και τα εδω τσολια τους ειναι ηδη παρελθον. Ακουστε και αυτο με προσοχη.

  https://www.youtube.com/watch?v=G4skCIH2mUw&ab_channel=DouglasM.DucoteSr.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ...ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ...
  ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΛΕ...ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ...
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΕ ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΕΝΝΟΙΩΝ ΟΠΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ...

  ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡA [ KAI ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ] ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΕ PISV HOT-SPOT...
  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΕΖΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝ ΖΩΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΩΛΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή