«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ!



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!!!ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ;;;!!

Αποτέλεσμα εικόνας για νεοι στην καφετέρια 
 
Οι Έλληνες περνούν καλά..
Πόσο γελοίο ακούγεται..
Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν "καλά" το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τούς έχει ακόμη στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά..
 
Όχι, δεν περνάμε καλά.
 
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.
Όχι, δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα "χιλιάρια" ή το πολύ "χιλιοτετρακοσάρια", που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών..
Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.
Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαί ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός "πολιτισμένου κόσμου" που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.
 
Όχι, δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.
 
Όχι, δεν περνάμε καλά, γιατί στον παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας. [...]
 
Όχι, δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρεξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.
 
Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.
Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα.
Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι;
Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της;
Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια;
Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ;
Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.
Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις.
Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα "μεγάλα" να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς.
Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται "εντάξει είμαστε".
 
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.
Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως "εντάξει είναι μωρέ" δεν τρέχει και τίποτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.
Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε..
 
Οι Έλληνες περνάνε καλά.
 
Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.
Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές.
Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;
Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.
Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.
Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι. Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου...
Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε:
Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο..
Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι:
Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..
 
Ναι, οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο.
 
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
Εκατό φορές τη μέρα "θα είμαι καλό παιδί" Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.
Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας.
 
Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.
Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες; [...]
Ο Έλληνας την πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..
Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας.
Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο.
 
Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.
 
Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο. Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο. Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.
Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα..
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες...
 
Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.
 
Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά.
Ονειρεμένα...
 
(Το κείμενο είναι του Konstantinos Trempelis και το βρήκα στον «τοίχο» του Κωνσταντίνος Γκανακάκης.)
 
 
η αρχική φωτό είναι από εδώ

16 σχόλια:

  1. Αξιωματικοί και αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ.

    Χθές το ραδιόφωνον εξήγγειλε, ότι οι Αλβανοί βαδίζουν εναντίον της Ηπείρου. Βούλγαροι εισήλθον εις την Ελληνικήν Δυτικήν Μακεδονίαν και σφάζουν. Οποία προσβολή!!! Οι νικηταί μετεβλήθησαν εις ηττημένους. Γιατί;

    Εις τας τάξεις σας υπηρετούν Γερμανοί, Βούλγαροι και Ιταλοί, υπό το πρόσχημα δήθεν, ότι είναι κομμουνισταί και υπακούετε εις αυτούς.

    Έλληνες, γιατί δεν σας καλούν οι Βούλγαροι κομμουνισταί να πάτε στην Βουλγαρία να επιβάλετε εκεί το κομμουνιστικό καθεστώς πρώτα; να ρίξετε την Κυβέρνησίν των, πού ήταν σύμμαχος με τους Γερμανούς; να διαλύσετε τον στρατόν της και να τον κάμετε με καθοδηγητάς και καπεταναίους; Όχι, δεν σας καλούν, μπήκανε μέσα εις τας τάξεις σας εκμεταλλευόμενοι την φιλοδοξίαν, την βλακείαν και ασυνειδησίαν των μωροδόξων αρχηγών σας για να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονίαν και την Θράκην.

    Το Υπουργικόν Συμβούλιον σας καλεί δια τελευταίαν φοράν να στρέψετε τα όπλα εναντίον των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, που έχετε στας τάξεις σας και ύστερα να καταθέσετε τα όπλα και να καταταγήτε εις τον Εθνικόν Στρατόν και να πάμε όλοι μαζί εναντίον των Γερμανο-βουλγάρων.

    Όποιος παρουσιασθή και καταθέση το όπλον εντός 48ώρου αμνηστεύεται.

    Θα δικασθούν μόνον οι αρχηγοί και οι δολοφόνοι.

    Όσοι συνεχίσουν τον εμφύλιον πόλεμον θα δικασθώσιν ως στασιασταί εν ώρα πολέμου και προδόται της πατρίδος. Η περιουσία των θα δημεύεται υπέρ του Έθνους.

    Απευθύνομαι τελευταίως προς τον λαόν της υπαίθρου. Γνωρίζω ότι σας επεβλήθη τυραννία, έχετε υπομονή. Με την απελευθέρωση Αθηνών και Πειραιώς έχομεν οργανώσει ήδη 5 Ταξιαρχίας αρτίως εξωπλισμένας και εντός ολίγου θα επιβληθή το Κράτος του Νόμου.

    Εις ολόκληρον την χώραν θα σας αποδωθούν αι ελευθερίαι για να εκλέξετε το πολίτευμά σας και την Κυβέρνησίν σας. Το Έθνος μας θα καταλάβη πάλιν την πρέπουσαν θέσιν μεταξύ των συμμάχων Εθνών, την θέσιν που δικαιούται το τόσον αίμα.

    Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ολίγοι στασιασταί και οι εχθροί της.

    23 Δεκεμβρίου 1944

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

    Γ. Παπανδρέου

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΠΑΙΑΤ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!
    10/07/2018


    Γράφει ο Αντίοχος

    Ευρύτατες αρμοδιότητες έχει πάρει στις πλάτες του ο Ύπατος Αρμοστής Πάιατ, δικαιολογώντας απολύτως τον τίτλο που δίνουμε. Έγραψε σχετικά ο «Βηματοδότης»:

    «Η παρουσία στην αμερικανική πρεσβεία δημάρχων νήσων του Βορείου Αιγαίου, όπως της Χίου και της Σάμου, που δέχονται πρόσφυγες, είχε τη σημασία της. Τους προσκάλεσε ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ στη δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Ήθελε να τους ευχαριστήσει, όπως και το έκανε. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως καθώς η Ελλάδα αρχίζει να ανακάμπτει, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της με κάθε μέσο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε επενδύσεις».

    Το εστί μεθερμηνευόμενον, τους κάλεσε για να τους καλοπιάσει και να μη φωνάζουν για τα «προσφυγάκια»! Τα υπάρχοντα, αλλά και τα… εισαγόμενα εκ Γερμανίας, τα οποία θα σκάσουν μύτη τον Αύγουστο – που’ ναι παχιές οι μύγες!

    Επειδή δε, θα απορείτε που δεν κάλεσε και τον πανοκαμμενικό δήμαρχο Λέσβο, σας πληροφορούμε πως αυτός είναι ήδη… πεπεισμένος εδώ και καιρό – από τον νεοταξίτη πρεσβευτή (Ύπατο Αρμοστή), κατά τις συχνές επισκέψεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα στην Λέσβο! Χωρίς το… τιμημένο κουκουέ να τον χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητο» και να διαδηλώνουν τα φυτά της ΚΝΕ φωνάζοντας «Yankees go home»…

    (ΥΓ): Αλίμονο στους Έλληνες κατοίκους των τριών νησιών. Τίποτα άλλο!



    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα ειναι τυχαιο το γεγονος πως οι τουρκοι θα επιτεθουν στα δυο η -κατα αλλους-στα τρια αυτα νησια μας...
    Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι η λεσβος και η χιος θα υποστουν την επιθεση του τουρκικου στολου ... ωστοσο μετα τριων ημερων θα αφανιστει ολοκληρη η τουρκια απο τον χαρτη...λογω των ρωσικων υπεροπλων την οποια θα εκμηδενισουν κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
    Τι τρώμε; Κατσαρίδες, πριονίδι ξύλου, υγρό από πρωκτικό αδένα.
    Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
    Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες..κατσαρίδες και όχι μόνο..Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα.Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου.Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών.Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!
    Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά?
    Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
    «Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»...
    Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται: «Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπίρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων(EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
    «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα, κ.λπ.»
    ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤ
    Ας μιλήσουμε για κρέας
    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας.«Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λπ. Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφάγειου που προτιμάτε».
    Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί.
    «Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
    Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα
    Κι εδώ είναι το πιο... “ωραίο”...
    «Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
    Τι είναι όμως η κοχενίλη;
    «Είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό, αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας υπερ-ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, παρόλο που δεν δώσατε κάποιο σύνδεσμο δημοσίευσης.
      Θα γνωστοποιηθούν σε ξεχωριστή ανάρτηση, με συμπληρωματικά στοιχεία.

      Διαγραφή
  5. Το ειδα στο : www.neakriti.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!
      Το βρήκα τελικά μόνος μου, και ήδη έχει αναρτηθεί:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/07/blog-post_57.html

      Καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
  6. ☆Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓ.ΠΑΙΣΙΟΥ.
    ☆Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ 'ΣΤΙΓΜΗ'.
    ☆Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΡΑΝΗ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ...!!!
    ☆ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ...ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΣΚΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ " ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΞΕΝΑ BLOG.

    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ??? Βουλευτής της Ν.Δ. αμφισβήτησε δημόσια τη Συνθήκη της Λωζάνης (βίντεο)



    ΜΕΓΑΛΟ θεμα ηταν η επισκεψη της ΝΤΟΡΑΣ στην ορκομωσια του ΕΡΝΤΟΓΑΝ τωρα μπαινει μεγα θεμα με την ταυτιση αποψεων του ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ με τις ΑΠΟΨΕΙΣ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ....Αυτος ο τυπος ηταν αρχηγος της ...
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.....!!!
    Με μια πρωτοφανή δήλωσή του στα τοπικά μέσα της Ορεστιάδας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.. έγινε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που αμφισβήτησε δημόσια τη Συνθήκη της Λωζάνης και την πάγια εθνική γραμμή της χώρας.

    Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, που υπήρξε και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, χαρακτήρισε «επαίσχυντη και επώδυνη» τη Συνθήκη της Λωζάνης ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί μας βρήκε...Έχουμε γεμίσει μ..νοπανα, προδότες!
      Θα φάμε χοντρό πακέτο για να καθαρίσουμε την Ελλάδα από όλους αυτούς. ΑΛΛΆ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΊΣΟΥΜΕ!

      Διαγραφή
    2. Βρε μπας και το κανουν επιτηδες ολοι τους...να μας ξεφορτωθουν δηλαδη με τον ευκολο τροπο?..Εννοω να παθαινουμε εγκεφαλικα απο ολα αυτα που ακουμε?..

      Διαγραφή
  8. Κωστα φοβαμαι πως θα παθουμε ακομα πολλα εγκεφαλικα εχουν κανει τον λαο
    να ειναι συνεχεια "στα τεσσερα"
    και μας τον "περνανε" κανονικα...
    Περιμενω να δω ποτε θα σηκωσουμε....
    'κεφαλι'...εσυ τι λες θα (ξε)σηκωθουμε τελικα...η η προδοσια και οχι μονο θα πηγαινει συννεφο..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι θα τελειώσουν όλα αυτά με υπερ-βίαιο τρόπο..αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
      Σίγουρα θα βγουν λεπίδια και καραμπίνες κάποια στιγμή, αλλά αυτοί έχουν φέρει και τον ισλαμικό στρατό τους στην ελλάδα για να προστατευτούν. Συν τους ξεπουλημένους μπάτσους.

      Γι αυτό σου λέω...ποια εποχή συμμοριτοπόλεμου...Αυτό που έρχεται θα είναι το πρωτοφανές χάος επί της Αιγηίδος και θα γίνει ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ καθαρισμός κανονικά! 🙂
      Το έχω ξαναπεί: Θα είναι ηρεβάνς του ελληνο-ατλαντικού πολέμου. Σε κάτι τέτοιο θα εξελιχθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
      Η Ιστορία θα αλλάξει ΆΡΔΗΝ!

      Διαγραφή
  9. Όλη η ΕΛΛΑΔΑ αύριο θα γίνει μια ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τον Γέροντα του ΕΘΝΟΥΣ μας ,τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ - 9:09
    Μια σπάνια φώτο από το ιστολόγιο ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ

    Ευτυχείς όσοι αισθάνθηκαν το άγγιγμα του Αγίου εν ζωή.

    Περισσότεροι τυχεροί όσοι ενστερνίστηκαν τις συμβουλές του , άλλαξαν και προσανατόλισαν την βιωτή τους προς τα άνω.

    Εις την μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου τρία περιστατικά:

    Ιούνιος 1995 :

    Σεβαστή μας Γερόντισσα μας διαβεβαίωνε

    Ο Γέροντας Παίσιος είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ, μου το αποκάλυψε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέγοντας « με ευαρέστησε περισσότερο από όλους του μοναχούς στο Περιβόλι μου για αυτό έχει ιδιαίτερη παρρησία και ανεβοκατεβαίνει εις τους ουρανούς , όπως ο Απόστολος Παύλος.»

    Αύγουστος 1995 :

    Θείος μας με προβλήματα σοβαρά υγείας από μικρή ηλικία ( μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία). Διατηρούσε στενή πνευματική σχέση με τον Γέροντα Παίσιο που τον στήριζε σε αυτόν τον αγώνα που έκανε.

    Σε μια επίσκεψη από τις πολλές επισκέψεις του στην Παναγούδα ζήτησε από τον Γέροντα να του δώσει ευλογία τα σταμπωτά εργόχειρα που φιλοτεχνούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
    Ο Γέροντας του έδωσε τρία και του είπε

    Ένα για τον πατέρα σου , ένα για την μητέρα σου και ένα για την αδελφή σου

    Για σένα δεν έχει , δεν το χρειάζεσαι ,εσύ έχεις εξ αιτίας του αγώνα που έκανες από μικρό παιδάκι στα νοσοκομεία .. « έχεις πολλά Παίσια μέσα σου»
    Πρώτα θα φύγω εγώ και σε ένα χρόνο μετά θα έρθεις να με βρεις.
    Πράγματι ο Θείος μου γνώριζε την αναχώρηση του και σε ένα χρόνο έφυγε μέσα στην χαρά για να συναντήσει τον αγαπημένο του Γέροντα που τον στήριζε στις δυσκολίες της υγείας του.

    Νοέμβριος του 2011:
    Σε πρόκληση μας σε κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι συμμετείχαμε τηλεφωνικά και καταθέσαμε προσωπικές μαρτυρίες για τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.

    Πολλοί συγκινήθηκαν και άλλοι δυσκολεμένοι αδελφοί μας χλεύασαν.

    Κάπου απογοητευθήκαμε.

    Σε λίγες μέρες ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εμφανίστηκε κατ όναρ και μας υποδέχτηκε στην απλωταριά της Παναγούδας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

    Αφού μας ακούμπησε στο κεφάλι πήρε το σκαλιστήρι του και έσκαβε στον παρά εκεί κήπο αμίλητος, ενώ εμείς δεν χορταίναμε την χαροποιό παρουσία του.
    Αίφνης γύρισε προς το μέρος μου και αυστηρά μας είπε:

    Να μην αμφιβάλλεις την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε , θα μας την δώσουν και θα γίνουν και τα υπόλοιπα....

    Πριν γίνουν αυτά οι αρχές και οι εξουσίες στην Ελλάδα θα είναι για τα πανηγύρια.
    Εμείς από εδώ ( από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) θα παλέψουμε Ελληνορωμαίικα για να σωθεί η πατρίδα.
    Στα τελευταία λόγια του ΑΓΙΟΥ τον είδαμε να ανασηκώνει τα μανίκια του όπως οι παλαιστές και να περιστοιχίζεται από άλλους Αγιορείτες πατέρες στρεφόμενοι όλοι μαζί προς την Καθ'ημάς Ανατολή.

    Τι ήταν άραγε αυτό αδελφοί;

    Ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.

    Ο ΑΓΙΟΣ πάντα έλεγε ότι ο Ουρανός τώρα στέλνει ατομικές προσκλήσεις σε πιστούς και άπιστους ( προς μετάνοια) σαν να κάνει επιστράτευση.
    - ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ -
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή