Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Μόσχα για απελάσεις διπλωματών: «Τις υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ στον Τσίπρα - Έγινε σοβαρή ζημιά στις σχέσεις μας με Ελλάδα»

γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος«Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα», είπε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τονίζει ότι «έγινε πολύ σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών  ανακοίνωσε πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».

Συγκεκριμένα το ρωσικό ΥΠΕΞ είπε: «Η Ουάσιγκτον... βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας»
"Washington… is behind the anti-Russian decision of the government of Greece,"
Δηλαδή η Ρωσία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον και κάνει ότι της πούνε.

Εδώ να σημειώσουμε ότι πριν λίγο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν για χρόνια μαζί με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον πρωθυπουργό:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν παρέδωσε απλώς το όνομα, παρέδωσε συνολικά κυριαρχία διότι αναγνώρισε αυτό που κανείς προηγουμένως δεν τόλμησε να αναγνωρίσει γιατί είναι ανυπόστατο, δηλαδή μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Ο κ. Τσίπρας με πολύ επικίνδυνο τρόπο έχει αποδεχθεί να είναι το κανίς της Ουάσινγκτον, να εκτελεί τις εντολές των ΗΠΑ και της Γερμανίας και βάζει την χώρα σε περιπέτειες και στις διεθνείς της σχέσεις»

Δηλαδή αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «σκυλάκι» των ΗΠΑ (καθότι η ράτσα των κανίς είναι σκυλιά του σαλονιού)

Συνεχίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ: «Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή ήταν απολύτως παράλογη, και δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά και έρχεται σε αντίθεση με την φύση των διμερών μας σχέσεων και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρή ζημιά»
«We  consider this action to be absolutely unreasonable, not confirmed by facts from the Greek side, which runs counter to the nature of our bilateral relations and is capable of inflicting serious damage»

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε να δημιουργήσει ρήξη με μια χώρα η οποία είναι αρεστή στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού λόγω ιστορικών δεσμών, γεωπολιτικής εγγύτητας και κυρίως λόγω της... Ορθοδοξίας.
Μια μεγάλη υπερδύναμη που καλό είναι να έχεις καλές σχέσεις μαζί της.


πηγήΔιαβάστε επίσης:
Απανωτά «χτυπήματα» Μόσχας κατά Κυβέρνησης: «Γιατί δεν εκδίδετε βίζες στους Ελληνες της Κριμαίας;» – «Κινδυνεύουν να διαλυθούν σχέσεις αιώνων»

1 σχόλιο:

 1. Θα παρακαλέσω τους σχολιαστές,

  επειδή οι περισσότεροι ανάμεσά σας ενοχλούνται με το φαινόμενο αυτό, το οποίο δυσχεραίνει την ανάγνωση,

  να μην αντιγράφουν και τοποθετούν ολόκληρα άρθρα από άλλα ιστολόγια, στο χώρο των σχολίων μας.

  Μπορούν να αντιγράψουν μόνο τον τίτλο και από κάτω την διεύθυνση, για να ανατρέξει να το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται.

  Μπορούν επίσης να σχολιάσουν και κάτι δικό τους, είτε για την ανάρτησή μας, είτε για την ανάρτηση στην οποία μάς παραπέμπουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή