«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ...





Πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αττική, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τζανακόπουλου και ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά και βρέφη. 
Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει και τους 25, αφού αγνοούνται δεκάδες άτομα ακόμα, τα οποία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ ο οικισμός Μάτι είναι συνολικά καμένος και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει σωθεί κάποιος που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.
Δύο μητέρες βρέθηκαν καμένες με τα δύο παιδιά τους μέσα σε διαμέρισμα στον οικισμό, σε στάση προστατευτική για τα παιδιά τους που είχαν καεί στην αγκαλιά τους...
Επίσης οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ νωρίτερα ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε πως οι δύο πρώτοι νεκροί έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.
Το πρώτο θύμα, βρέθηκε απανθρακωμένο στην μέση του δρόμου (φωτό αρχείου) και δεύτερη βρέθηκε απανθρακωμένη μια γυναίκα στο καμμένο σπίτι της-και οι δύο στο Νέο Βουτζά της Ραφήνας. Μία 14χρονη ήταν η τρίτη νεκρή που περισυλλέχθηκε στην θάλασσα.
Δυστυχώς, ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για ακόμη περισσότερους νεκρούς, ειδικά στον οικισμό Μάτι ο οποίος έχει καεί συνολικά.
Οποιο αυτοκίνητο υπήρχε στον οικισμό σταθμευμένο, έχει καεί. Το Μάτι ως οικισμός δεν υπάρχει πλέον.

Ατυχώς επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές που μετέδωσε από ενωρίς το pronews.gr ότι κινδύνευαν να πνιγούν οι αποκλεισμένοι στις παραλίες, καθώς μέσα στον πανικό τους βουτούσαν στην θάλασσα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμο της τάξης των επτά μποφόρ!
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον οι τέσσερις να είναι πνιγμένοι και δεκάδες σκάφη να ερευνούν την θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας και να περισυλλέγουν ζωντανούς και πνιγμένους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται τραγικές σκηνές, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί και έπεσαν στην θάλασσα, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Μέχρι στιγμές έχουν περισυλλεχθεί περί τα 70 (!) άτομα που είχαν βουτήξει στην θάλασσα και δεκάδες άλλα αγνοούνται.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αττικό και Σισμανόγλειο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Υγείας, 56 είναι οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.



πηγή: pronews.gr



Είναι σίγουρο πως μέχρι να βγει ο ήλιος θα ακούσουμε πιο δραματικό αριθμό...



Όσο για την ανάρτηση του  pronews με τίτλο Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο A.Τσίπρας,
εδώ ένα δείγμα των σχολίων λέει πολλά: 


7 σχόλια:

  1. στρατός αστυνομία λιμενικό έπρεπε να είναι σε επιφυλακή απ την πρώτη σπίθα, τώρα είναι αργά για όλους δες το βίντεο /χαμός στην Γαλότα Ισθμίας ουρές τα αυτοκίνητα/, και ελέγξτε αν ειναι αλήθεια αυτό περί σημαίας του ισλαμικού στρατού που κυματίζει ενώ καιγόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΟ – ΣΟΚ !!! Μαζικός τάφος:
    Εντοπίστηκαν 26 νεκροί αγκαλιασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον σε ταβέρνα- Συμβούλιο Άμυνας συγκαλεί ο Π.Καμμένος
    Δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2018, 8:13 πμ |
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΗΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ...!!!
    ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ..!!!
    (πηγη : πενταποσταγμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ☆ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...!!!
    ☆ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ...!!!
    ☆ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ...!!!
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 27ης ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ-ΜΕ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-
    -ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ-ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ...!!!
    ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
    ΜΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ "ΚΑΨΕΙ" ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΑΙΝΕ" ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΟΙΟΣ???
    ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ, ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ,ΞΕΥΤΗΛΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ...ΕΕΕΕ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΩΣ ΠΟΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαστε υπο κατοχην ανθελληνων. Ζουμε την τελικη επιθεση κατα του Ελληνισμου. Ο συμμοριτοπολεμος ηταν προβα τζενεραλε. Ποτε δεν ηταν εμφυλιος. Στα αρχεια του ΟΗΕ εχει καταγραφει ως Gang War οχι Civil War. Τι κανουμε τωρα; Στελνουμε στο διαολο το ΚΚΕ το οποιο απο τον Μπεναρογια μεχρι σημερα απεργαζεται την καταστροφη της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 24 Ιουλίου 2018
    Ι. Λαμπρόπουλος : εντολή από Τζανακόπουλο στα ΜΜΕ να αποκρύψουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων, για να μην υπάρξει ξεσηκωμός ;





    Zούμε την μεγαλύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    και τα πορνοκάναλα «ALFHA» και «ΣΚΑΙ» μαζί με την «ενημέρωση» για τα θύματα,
    αραδιάζουν και ….. ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ….
    ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΣΧΟΣ

    Έμαθα πως δόθηκε εντολή από τον Τζανακόπουλο στα κανάλια και γενικά στα ΜΜΕ να αποκρύψουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων,για να μην υπάρξει ξεσηκωμός του κοσμου.
    πηγη : κyklwpas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 24/07/2018 - 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2018 - 19:12
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί στην Κορινθία - Ξέμειναν από αεροσκάφη - Η φωτιά κατεβαίνει προς τα διυλιστήρια της Motor oil..!!!!

    Εντολή για εκκένωση των οικισμών Κατσιβίρι, Λιοντάρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση στις πλαγιές των Γερανείων έδωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γ. Γκιώνης.

    Καλεί τους κατοίκους να σφραγίσουν τα σπίτια τους, να απομακρύνουν παράλληλα εύφλεκτα αντικείμενα όπως γκαζάκια και να μεταβούν προς τα ασφαλή σημεία που τους υποδεικνύονται από τους δημοτικούς υπαλλήλους.
    Ο δήμαρχος έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση για μεγαλύτερη κινητοποίηση εναέριων μέσων καθώς αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο!

    Η περιοχή του Λουτρακίου για την ώρα δεν διατρέχει κίνδυνο και με την προοπτική ότι η φωτιά δεν θα περάσει στην άλλη πλευρά του βουνού.

    Η κυβέρνηση που χθες δεν ήθελε βοήθεια αεροσκάφη από τις άλλες χώρες της ΕΕ, πριν λίγο έκανε δεκτή την προσφορά της Ιταλίας για δύο CL-415 Canadair, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ελληνικά εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

    Ειδικά τα CL-215/-415, έχουν «κρασάρει» από την συνεχή χρήση και το απαρχαιωμένο της κατασκευής τους που τα καθιστά πλέον μη κατάλληλα.

    Περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Τρίτης, η φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη το πρωί της Δευτέρας «κατέβαινε» από το ραντάρ προς το Χαρβάτι και τους πρώτους οικισμούς του δήμου Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας, περίπου στα όρια των Αγίων Θεοδώρων κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil...
    ΑΝ Η ΦΩΤΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή