«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

S.H.Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Hezbollah: «Yποκλίνομαι στη γενναιότητα των μαχητών της Υεμένης που νίκησαν την σαουδο-αμερικανική συμμαχία στο μέτωπο της δυτικής ακτής. Mεγάλη νίκη στο συριακό νότο κατά τρομοκρατών».



«Yποκλίνομαι στη γενναιότητα των μαχητών της Υεμένης που νίκησαν την σαουδο-αμερικανική συμμαχία στο μέτωπο της δυτικής ακτής.… Και θα επιθυμούσα να είμαι ένας στρατιώτης ανάμεσά τους  », δήλωσε την Παρασκευή ο ΓΓ της Hezbollah, σε λόγο του που μεταδόθηκε από το AlManar.
Ο Sayed Hassan Nasrallah ανέφερε επίσης ότι μια μεγάλη νίκη και μια κατάρρευση των τρομοκρατικών οργανώσεων συνέβη στο συριακό νότο.

Το no 1 της Hezbollah είπε ότι παρακολουθούμε μια ανατροπή των τρομοκρατικών οργανώσεων όχι μόνο στα δυτικά της Deraa αλλά σε όλη την περιοχή της Deraa και της Qouneitra. Είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης νίκης στο συριακό νότο έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από αμερικανούς ,ισραηλινούς και κάποιες χώρες της περιοχής.

Εχθρικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στα συρο-ιρακινά σύνορα τις ταξιαρχίες της ιρακινής  Hezbollah που επέφερε το μαρτύριο ενός μεγάλου αριθμού μαχητών τους.

Τα σαουδαραβικά μίντια είχαν ανάγκη από προπαγάνδα για να προστεθούν στις φήμες που διακινήθηκαν για τη μάχη της Hodeïda και του μετώπου της δυτικής ακτής.Πόσες φορές ανακοίνωσαν την κατάκτηση του αεροδρομίου Hodeïda χωρίς να δημοσιεύσουν καμιά εικόνα. Ενώ οι διευθύνοντες της Αντίστασης δημοσιοποίησαν τις εικόνες τους από το εσωτερικό του αεροδρομίου.

Οι δυνάμεις της επίθεσης έζησαν 2 σκάνδαλα : στρατιωτικό και μιντιακό. Η μάχη του μετώπου της δυτικής ακτής σχεδιάστηκε εδώ και μήνες. Οι αμερικανοί, βρετανοί,γάλλοι, στο πλευρό της Αραβίας των Εμιράτων και των μισθοφόρων από κάθε γωνιά. Ηττήθηκαν. Αυτό που συνέβη στη δυτική ακτή είναι εφάμιλλο με θαύμα. Η μάχη φέρνει αντιμέτωπες στρατούς και ορδές εξοπλισμένες με όπλα σοφιστικέ έναντι ενός λαού που πολεμά με μέτρια μέσα….

Θα επιθυμούσα να υποκλιθώ έννατι των αντιστεκόμενων και των σοφών αρχηγών τους. Όταν  βλέπω τα βίντεο που δείχνουν τη γενναιότητά τους και τ΄ανδραγαθήματά τους επιθυμώ να είμαι ένας στρατιώτης στο πλευρό σας υπό τη διοίκηση του σοφού αρχηγού σας. Ντρέπομαι που δεν είμαι ένας με τους υεμενίτες μαχητές στο μέτωπο της δυτικής ακτής και λέω: αποδείξατε ότι η μάχη ενάντια στους κυρίαρχους του κόσμου μπορεί να κερδηθεί χάρη στη θέληση και την επιμονή των μαχητών.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας που απέσυρε τις δυνάμεις του από αυτή τη συμμαχία και καλώ και τις άλλες ισλαμικές χώρες να κάνουν το ίδιο και κυρίως το Σουδάν. Λυπάμαι που βλέπω το Σουδάν να μάχεται στο πλευρό των αμερικανών κατά του υεμενίτικου λαού.

al manar

πηγή: dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου