«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η "Επιχείρηση Δούναβης" και το Bella Ciao της Μυκόνου.

του Ανδρέα Ζαμπούκα

 Σχόλιο Διόδοτου: Απλά, τέλειο άρθρο!!!
 
Για να προλάβουν τη διεξαγωγή του κομματικού συνεδρίου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το οποίο αναμενόταν να ενισχύσει περαιτέρω τις θέσεις των ρεφορμιστών, τα σοβιετικά στρατεύματα, με την βοήθεια της Ανατολικής Γερμανίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Αυγούστου 1968.

Στους δρόμους της Πράγας και των άλλων πόλεων της Τσεχίας και της Σλοβακίας εμφανίστηκαν 4.600 τανκς και συνολικά 160.000 στρατιώτες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, οι οποίοι χωρίς να συναντήσουν αντίσταση έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλα τα νευραλγικά σημεία της χώρας. Από την πρώτη στιγμή στελέχη της KGB συνέλαβαν τους πρωταγωνιστές της Άνοιξης της Πράγας, ενώ κατέστειλαν βίαια τις μαζικές διαδηλώσεις που προκάλεσε η επέμβασή τους. Τα θύματα της εισβολής ανέρχονται σε 120, στο σύνολό τους άοπλοι πολίτες.

Έτυχε προχθές το βράδυ να δω μια ταινία, το «The way back» στην ΕΤ1. Ήταν η ρεαλιστική περιπέτεια επιβίωσης μιας ομάδας που δραπετεύει από τα σοβιετικά γκουλάγκ το 1942, για να περπατήσει ως την Ινδία διανύοντας 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα! Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του πολωνού συγγραφέα Σλάβομιρ Ράβιτζ «The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom» που πρωτοεκδόθηκε το 1956 στην Αγγλία, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Κάθε φορά, που υπάρχει ένα ερέθισμα μνήμης για το τι συνέβη στο "σοσιαλιστικό κόσμο" από το 1917 μέχρι το 1989, μου δημιουργείται η απορία για το πώς έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να ντύνουμε τον ολοκληρωτισμό του Κομμουνισμού με ρομαντικό ένδυμα. Πώς γίνεται με τόσες δεξιές, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις, με ένα πολιτικό σύστημα εξαρτημένο πλήρως από την Δύση και με τόσους πολιτικούς που στηρίζουν τον καπιταλισμό, οι μισοί Έλληνες να συνεχίζουν και σήμερα, να συμπαθούν -έστω και ως εξωγήινους- τους εγκληματίες του παραπετάσματος;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στον ενθουσιασμό που επικράτησε ένα μεσημέρι στην παραλία Ψαρρού της Μυκόνου όταν από τα ηχεία του γνωστού καπιταλιστικού ναού Nammos, ακούστηκε το Bella Ciao! Είναι επαναστάτες οι νέοι του Nammos; Όχι και τόσο. Το La casa de papel είναι μια ισπανική σειρά που σπάει ταμεία. Μία ομάδα ληστών αντιγράφει το σχέδιο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εισβάλλει στο ισπανικό Νομισματοκοπείο και αρχίζει και τυπώνει χρήμα. Τους βλέπουμε να τραγουδούν το Bella Ciao. Αυτό ήταν. Εκατομμύρια νέοι άνθρωποι έμαθαν το τραγούδι μέσα από τη σειρά. Το Bella Ciao βρήκε μία νέα κιβωτό. Για τους παλιούς είναι ένα ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι. Οι νέοι το ακούν ως το τραγούδι μίας τηλεοπτικής ληστείας. Και οι πελάτες του Nammos το χορεύουν γιατί η διασκευή ακούγεται μια χαρά με άμμο στα πόδια και σαμπάνια στο χέρι...

Κάπως έτσι έκανε ρελάνς ο Κομμουνισμός στην Ελλάδα σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευης. Για τους Δεξιούς που είχαν ένα καλό άλλοθι για τις αρπαχτές τους, για τους Αριστερούς που πουλούσαν επανάσταση ως εργολάβοι του πολιτικού συστήματος και για τον σοφό "λαό" που σιτίζονταν από ένα κράτος "κομμουνιστικό" αλλά με καπιταλιστικό χρήμα και ελευθερία για ξόδεμα.

Από την Πράγα μέχρι την Ψαρρού δεν απέχει πολύ η επανάσταση. Λίγες ώρες πτήσης είναι να φτάσεις στο όνειρο...


πηγή

24 σχόλια:

  1. Κανένα πρόβλημα.
    Κιτρινισμός και παλπ φιξιον πάντα έχουν γούστο σε περιπτώσεις σαν την ανάρτηση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ22 Αυγούστου, 2018 10:34

    Κωστα καλημερα.Να ξερεις οτι τα εγχειριδια επιβιωσης SAS ειναι εμπνευσμενα απο τους ανθρωπους που δραπετευσαν απο τα σοβιετικα γκουλαγκ οπως τους δειχνει στην ταινια.Οσο για επανασταση,bella ciao,namos,μην ξεχνας οτι επανασταση χωρις γεματο στομαχι,γεματο μυαλο με αριστεριστικες μακακιες και rolexακι στο χερι δεν γινεται.Οι αριστεροι επαναστατες του κωλου στο namos και εμεις οι πατριωτες τα φτωχαδακια στο Arch εκει στο Περιστερι γιατι γουσταρουμε την καλη παρεα με τα αδελφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λιμπεραλ κομμουνιστές τροτσκιστές , έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τους σταλινικούς κομμουνιστές.
    Όχι μόνο στην Ελλάδα μας αλλά και παγκόσμια.
    Είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την κομμουνιστοποίηση του πλανήτη.
    Για την καταστροφή της Ελληνοχριστιανικής Ελλάδος μας , ήθη έθιμα αξίες πατρίδα Ορθοδοξία οικογένεια , ούτε συζήτηση.
    Τους σταλινικούς του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ο κόσμος τους ήξερε και τους απέφευγε. Τους κεντροαριστερούς τι καπνό φουμάριζαν δεν ήξερε και την πάτησε!
    Αυτούς που ακόμα και σήμερα τους ονομάζουν νεοφιλελεύθερους και ΔΕΝ ξεκαθαρίζουν σκόπιμα πως νεοφιλελευθερισμός με φόρους στο 100% του εισοδήματος είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί.

    Κάποια στιγμή πρέπει να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ οι δήθεν αντικομουνιστές , που τους έχει δοθεί ο ρόλος να παριστάνουν τους δεξιούς η έστω τους φιλελεύθερους η νεοφιλελέ ,για να μπερδεύουν τους αδαείς (πολιτικά, ιδεολογικά) "ορθολογιστές" πραγματικούς αντιαριστερούς, στρέφοντας τους προς την ΔΗΘΕΝ δεξιά , ΔΗΘΕΝ φιλελεύθερη νουδου πασοκους ποτάμια ρυάκια κέντρα και λοιπά ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ!

    ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ...ΣΑΝΟΠΩΛΕΣ ...ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!!

    ΗΠΑ: Με το κίνημα των ‘transgender’ οι liberals το...τερμάτισαν!


    ΚΟ: Στις ΗΠΑ η νέα επιτυχία του "προοδευτισμού" / λιμπεραλισμού είναι να μπορούν αγόρια που αισθάνονται κορίτσια να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια κοριτσιών στα σχολεία. Επειδή ο "προοδευτισμός" (αριστερά) κάνει τα ίδια βήματα παντού, τα ζητήματα αυτά θα μας απασχολήσουν πολύ σύντομα.

    Του Matt Walsh (The Blaze)/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
    ...
    http://redskywarning.blogspot.com/2015/11/transgender-liberals.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρείται τι γράφουν;
    "Πώς γίνεται με τόσες δεξιές, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις...”

    Ποιες είναι οι τόσες δεξιές κεντροδεξιές κυβερνήσεις;
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΖΩΑ η ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΜΑΟΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΓΚ.

    “Μαρξιστική Αρχειοθήκη: Μάο Τσετούνγκ - Η Νέα Δημοκρατία
    revmarx.blogspot.com/2009/08/blog-post_7312.html

    30 Αυγ 2009 - Μάο Τσετούνγκ –
    Η Νέα Δημοκρατία ...... Μάο Τσε-Τουνγκ»
    στην οποία προπαγάνδιζε μανιασμένα τη γραμμή των Ιαπώνων επιδρομέων και του ...”

    Νομίζετε πως δεν τα ξέρουν, οι λιμπεραλ, για τις σοσιαλιστικές αριστερές καταβολές της νουδου του Καραμανλή των Τσάτσου Αγγελόπουλου Μπόμπολα Κόκκαλης και λοιπών;

    “Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ”
    http://pluton22.blogspot.com/2015/03/blog-post_25.html

    Τα ξέρουν αλλά έτσι και τα μάθει και ο “ορθολογιστής” οπαδός τους - που επαίρεται πως ταΐζει σανό τους Ελληνες δεξιούς Χριστιανούς ορθόδοξους - “ελληναράδες εθνολαϊκιστές χριστιανοταλιμπάν οπισθοδρομικούς ανατολίτες ” όπως αποκαλούν οσους απο εμάς πολύ απλά δεν τρώμε κουτόχορτο -, το παραμύθι της κομμουνιστικής παγκοσμιοποίησης θα είχε τιναχθεί στον αέρα πριν καν ξεκινήσει.

    “τους Δεξιούς που είχαν ένα καλό άλλοθι για τις αρπαχτές τους,..."

    Παρατηρείται πόσο έντεχνα απαλλάσσουν την αριστερά από τις αρπαχτές και από τις ευθύνες, που αυτή (ως κοσμοθέαση) ΜΟΝΑΔΙΚΑ φέρει για την καταστροφή και την υποδούλωση της χώρας μας;
    Βλέπεις πόσο έντεχνα συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τους "ορθολογιστές" οπαδούς τους , για το ότι η ΔΕΞΙΑ είναι η ΚΑΚΙΑ ΚΛΕΦΤΡΑ του ιδρώτα των προλεταρίων; Είναι αυτοί που έντεχνα και πονηρά έχουν αγιοποιήσει την αριστερά (οι δολοφόνοι εκατομμυρίων ανθρώπων ηθικά ανώτεροι!!!) , αποκαλώντας τους πάμπολους αριστερούς που πιάνουν καθημερινά “ με την γίδα στην πλάτη” ως αριστερούς με ΔΕΞΙΕΣ τσέπες!
    Λες και ο ΥΛΙΣΤΗΣ αριστερός έχει κανέναν άλλον στόχο στην ζωή του εξόν από την ΥΛΗ, τις υλιστικές απολαύσεις του “επίγειου παραδείσου” που τον έμαθαν να κυνηγάει.
    Και όταν βρει τον τρόπο να τον αποκτήσει , είναι τόσο μ@λ@κ@ς να τον παρατήσει για χάρη των υπολοίπων αριστερών προλεταρίων που και αυτοί ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ.

    Εάν δεν είχαν σκοπό να πλουτίσουν οι αριστεροί ΔΕΝ θα ήσαν υλιστές , αλλα ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ, ήτοι ΔΕΞΙΟΙ!
    Το παραμύθι όμως του κακού δράκου που πίνει το αίμα του λαού , πρέπει να συνεχίζεται αενάως.
    Κακιά και αρπάχτρα πρέπει να είναι η δεξιά και μάλιστα αυτά τα γράφουν οι λίμπεραλ που το παίζουν αντιαριστεροί!!!

    Είπαμε
    ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΥΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ "ΓΑΛΛΙΚΗΣ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ (ΚΥΡΙΩΣ) ΒΑΣΙΛΕΙΑ , Η ΔΕΞΙΑ!!!

    Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα δεξιοί η φιλελεύθεροι πάντως σίγουρα αντιαριστεροί που εμπιστεύονται τους ΔΗΘΕΝ αντικομμουνιστές λίμπεραλ Σκάϊ και λοιπούς και πάνε ...σαν τους στραβούς στον Άδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όποιον θέλει να κατανοήσει πως είναι δυνατόν με δεξιές κυβερνήσεις να καταλήγουν οι “ορθολογιστές” λιμπεραλ στο βαθυτόχαστο συμπέρασμα

    (Πάντως αυτοί φαίνεται να είναι οι μόνοι “ΣΟΦΟΙ” , που δεν ξέρουν πως καπιταλισμός - κομμουνισμός οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος! Πως εφευρέθηκε ο καπιταλισμός απο την αριστερά για να μας οδηγήσει τελικά στον κομμουνισμό που ήταν ο αρχικός στόχος της “Γαλλικής” κομμούνας)


    “και για τον σοφό "λαό" που σιτίζονταν από ένα κράτος "κομμουνιστικό" αλλά με καπιταλιστικό χρήμα και ελευθερία για ξόδεμα....”


    και έχει διάθεση για καλοκαιρινή μελέτη ας ρίξει μια ματιά
    Οι σοσιαλιστικές καταβολές του x-φιλελευθερισμού στην Ελλάδα

    ...
    Αυτό όμως που δεν συμμεριζόμαστε, είναι οι ιδέες που τελικά επικράτησαν και τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν στο μακρύ χρόνο. Οι αντιρρήσεις μας αφορούν δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις: Η πρώτη απ’ αυτές είναι ότι, από τα απομνημονεύματα των πρωτεργατών της Επανάστασης του 1821 και άλλες πληροφορίες, δεν συνάγεται ότι οι πρόγονοί μας ήθελαν να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος όπως αυτό που διαμορφώθηκε μετά την απελευθέρωση στην χώρα μας. Όποιος διαβάσει την Ελληνική Νομαρχία,2 τα κείμενα των αγωνιστών της επανάστασης με κορυφαία αυτά του στρατηγού Μακρυγιάννη, και ενημερωθεί για την οικονομικά φιλελεύθερη προσπάθεια του Καποδίστρια,3 δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση ότι το Ελληνικό κράτος στήθηκε στην αρχή του «κοινωνικού συμβολαίου» του Rousseau και των άλλων πρωτεργατών της Γαλλικής Επανάστασης.

    ...
    http://antifono.gr/portal/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/3032-%CE%9F%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-x-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html

    Πόσο σοφός πρέπει να είσαι για να μην έχεις καταλάβει πως το ΑΕΡΟΧΡΗΜΑ ( μόχλευση το λένε για να... μην καταλαβαίνουμε τι λένε οι ...σπουδαγμένοι οικονομολόγοι-ορθιες ομιλούσες κεφαλές ) μοιράστηκε ακριβώς για να μας οδηγήσει στην παγκόσμια κομμουνιστική υποδούλωση του ηλεκτρονικού χρήματος – στον ρόλο του παγκόσμιου κράτους οι τραπεζίτες! ποιός άλλος;) που βιώνουμε εμείς στην Ελλάδα για αρχή, ως πειραματόζωα και θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες χώρες ...εξαιτίας του χρέους
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΩΔΟΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥΣ;

    ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ.
    ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ!!!

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΜΠΕΡΑΛΟ-ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ!
    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ....ΟΜΗΛΙΟΜΗΧΑΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To είχε πει και ο Φοίβος...η επανάσταση θα ξεκινήσει από τη Μύκονο...
    https://www.youtube.com/watch?v=uPzPqfnERUc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η πικρή ομολογουμένως αλήθεια για τους καριερίστες γιάπηδες αριστερούς είναι πως θα βίωναν πολύ δυσάρεστες εμπειρίες αν ζούσαν στις ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ Χιούμαν Φάρμς του Κάστρο,του Στάλιν, του Μάο,του Χό- Τσιμίνχιου ή του Πολ Ποτ".

    Κάποτε έτυχε να βρεθώ στο τραίνο με έναν ηλικιωμένο που ήταν αξιωματικός στα υποβρύχια στη Σιβηρία επί εφαρμοσθέντος και συζητούσαμε περί κομμουνισμού...επέμενε ότι ο Τρότσκι ήταν πολύ χειρότερος απ τον Στάλιν. Για Μπακούνιν, Κροπότκιν κτλ δεν είχε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικα ως ουτοπικός σοσιαλιστής και αναρχοκαπιταλιστής προκρίνω ένα παγκοσμίως πρωτοποριακό μεικτό οικονομικό σύστημα με μηδέν άμεση φορολογία (δούλεψα πάνω στις ιδέες του Παλαιού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 😄😄😄
      Καλώς τον boy!
      Η 4η Διεθνής φίλε, είναι γνωστό πως προϋπέθετε πολύ λεπίδι...

      Διαγραφή
  9. Bέβαια και στον ουτοπικό σοσιαλισμό και στον αναρχοκαπιταλισμό υποκρύπτεται κάποιου είδους τεχνοκρατία. Τι είναι αυτοί οι τεχνοκράτες ας πούμε που στην Ελβετία κάνουν σήμερα το cryptovalley (όπως το silicon valley στην Αμερική) αν όχι αναρχοκαπιταλιστές;
    Ή μήπως ο ουτοπικος σοσιαλισμός δεν επεζητησε την επίγεια ευτυχία στην αέναη ανάπτυξη και την άμεση κατάργηση της εξουσίας;

    Κι εφόσον το ποτάμι της τεχνοκρατίας δεν γυρνάει πίσω, πρέπει να επιδιωξουμε ένα είδος πεφωτισμένης τεχνοκρατίας με Διευθυντήρια (οι μόνες χώρες σήμερα που έχουν διευθυντικό σύστημα εξουσίαςείναι το Σαν Μαρίνο και η Ελβετία), αποκεντρωμένο αμεσοδημοκρατικό σύστημα διοίκησης και ισόβια αξιώματα.
    Η μόνη χώρα που σκέφτηκε να έχει ισόβιο Πρόεδρο ήταν η Βενεζουέλα αλλά τελικά εγκατέλειψε την ιδέα.
    Προτείνω για πρώτο ισόβιο πρόεδρο της Ελλάδας σε ΜΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ τον στρατηγό Αϋφαντή.

    Μπορούμε να συνδυάσουμε το Διευθυντήριο με την άμεση δημοκρατία και τον θεσμό του Προέδρου φτίάχνοντας ένα μοναδικό σύστημα παγκοσμίως!
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι σοσιαλισμοί είναι καταδικασμένοι να καταρρεύσουν στο τέλος γιατί πολύ απλά ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί το κράτος προνοίας είναι να προσθέτει συνεχώς πληθυσμό εργάσιμης ηλικίας ώστε αυτός να ξεπερνά πάντα σε αριθμό τους συνταξιούχους και τους άνεργους και να μπορεί να τους συντηρήσει μαζί με την ιατρική τους περίθαλψη. Ponzi scheme είναι.

      Σε μία ελεύθερη αγορά μερικοί δεν τα καταφέρνουν καλά γιατί δεν έχουν τη νοημοσύνη ή την εργατικότητα ή τις διαπροσωπικές ικανότητες για να είναι εξίσου παραγωγικοί με τους καλύτερους. Ο νόμος του Παρέτο: η ρίζα του αριθμού ανθρώπων παράγει το 50% του προϊόντος. Δηλαδή σε ένα εργοστάσιο με 10000 άτομα τη μισή δουλειά την κάνουν οι 100 παραγωγικότεροι. Στους υπόλοιπους έρχονται τα διάφορα (εβραιο)λαμόγια και τους λένε "είσαι φτωχός γιατί σε κλέβουν" και "πρέπει να παίρνεις κι εσύ το ίδιο εισόδημα" και τέτοια.

      Αλλά πολύ καλύτερα τα εξηγεί ένας libertarian που ανακάλυψα πρόσφατα, σύγχρονος φιλόσοφος της Σωκρατικής σχολής παρακαλώ. Ποτέ δεν βρήκα κάποιον που να μπορώ να παρακολουθήσω να μιλάει με τις ΩΡΕΣ κρατώντας το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο. Φοβερά insights.

      https://www.youtube.com/watch?v=OIAvljZnZhs

      Διαγραφή
    2. ΥΓ Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Γιώργο το κράτος πρόνοιας είναι εφεύρημα της σοσιαλδημοκρατίας για άγρια φορολογία και για να μην πεθαίνουν οι πληθυσμοί που είναι φτωχοί και να ζουν με επιδόματα.
      Κράτος πρόνοιας έχουν κυρίως χώρες που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ασκεί μισθώτή εργασια.
      Έτσι κάνει και ο Σφύριζα...αφού πτώχυνε τους πάντες δίνει επιδόματα στους αναξιοπαθούντες. Το κράτος πρόνοιας είναι η απόδειξη της αποτυχίας του ίδιου του οικονομικού συστήματος για τις μάζες.

      Κάθε οικονομικό σύστημα, ειτε σοσιαλιστικό, είτε καπιταλιστικό, είτε μεικτό, που φιλοδοξεί να πετύχει οφείλει να εχει ως τελικό στόχο την αφθονία και τον πλουτισμό όλων. Και ο καπιταλισμός στην ιδεατή του θεωρητική μορφή είχε στόχο την καθολική εξάλειψη της φτώχειας για όλους.

      Το κράτος πρόνοιας, οι συντάξεις και οι δεικτες παραγωγικότητας ακόμα και οι φόροι δεν είναι απαραιτήτως αναγκαίες συνθήκες. Υπάρχουν χώρες χωρίς καθόλου κράτος πρόνοιας, χωρίς συντάξεις, χωρίς φόρους που δεν δινουν καμιά σημασία στους δείκτες παραγωγικότητας όπως κάποιες χώρες του Κόλπου κι όμως οι κάτοικοι είναι πλούσιοι. Στην Αμερική ακόμα και σήμερα θεωρείται προσβολή να είσαι δικαιούχος επίδοματος ή τζάμπα περιθαλψης (social security check+obama care) γιατί συνεπάγεται ότι είσαι φτωχός και ανήμπορος.

      ΟΛΑ αυτά δεν πρέπει να είναι δεδομένα σε μια οικονομία, άσχετα από το τι λένε οι οικονομολόγοι.

      Διαγραφή
  10. Και στην Κίνα το χουν πιάσει το νόημα...

    "Το σύνθημα-κλειδί, που χρησιμοποίησε ο Σι 14 φορές, είναι «μια καλύτερη ζωή».
    Τα εργαλεία για να επιδιωχθεί είναι η αναπτυξιολογία, η τεχνοκρατία και ο αυταρχισμός: να δοθεί χώρος στην αγορά, αλλά εντός των ορίων του κόμματος-κράτους".
    http://epohi.gr/19%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BA-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1
    Επίσης Νορδικά και Φινλανδικά φύλα.

    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα με μία μόνον φυλετική ταμπέλα για να βολευτεί η θεωρία ενός άρθρου. Ο Μάρκος είναι φίλος μου, αλλά όλοι μας έχουμε κάνει το παραπάνω λάθος. Και το "Σκύθες" δεν τού ήρθε και τελείως ουρανοκατέβατο. Φταίνε και κάποιες λάθος παρέες που έκανε τελευταία..🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκεφτόμαστε παγκόσμια,ενεργούμε τοπικά. Αυτή είναι η λύση.

    Οι Ρώσοι λόγω ορθοδοξίας και άλλων χαρακτηριστικών μπορούν να είναι καλοί συμμαχοί μας.
    Το ίδιο και οι Αμερικανοί λόγω αρχαίας Ελλάδας και άλλων χαρακτηριστικών.
    Το ίδιο και οι αραβικές χώρες, η Ινδία, η Λατινική Αμερική, για διαφορετικούς λόγους. Οι Κινέζοι παίζεται λόγω επικινδυνότητας.

    Οι μόνοι ΜΗ ΣΥΜΜΑΧΟΙ είναι αυτοι που έχουμε τώρα στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα απομακρυνθούμε τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο.
      Οι Κινέζοι όμως γιατί είναι επικίνδυνοι; Μήπως το πας προς ΟΕΑ μεριά;...

      Διαγραφή
    2. και προς ΟΕΑ μεριά, ίσως, αν ισχύουν αυτά που λέει, αλλά κυρίως γιατί πάνε για κοσμοκρατορία που μπορει να δουλεύουμε όλοι για ένα μπολάκι ρύζι.
      Δεν υπάρχει οικονομία ή γραμμή παραγωγής που να την ανταγωνιστούν οι κινέζοι και να μην την εξοντώσουν. Είναι πολλοί, δουλεύουν τζάμπα, τρέφονται με ελάχιστη τροφή.

      Είναι και 1.4 τρις. Και μονο αυτό τους καθιστά επικίνδυνους. Δες πως ζουν και εργάζονται οι κινέζοι που έχουν μαγαζιά στην Ελλάδα. Είναι σαν ακρίδες και πολύ δύσκολο να τους ανταγωνιστεί καποιος=επικίνδυνοι. Ακόμα και σε έναν παγκόσμιο δεν το χουν σε τιποτα να θυσιάσουν 200εκ πληθυσμό για αρχή.

      Διαγραφή
  13. Αγαπητε Μπουγα εχεις δυνατο μυαλο δικο σου, δεν χρειαζεσαι ιδεες αλλων για να παραξης πνευματικη τροφη. Ολες οι βιβλιοθηκες του κοσμου ειναι στο ιντερνετ. Δεν ειναι αναγκη να ξημεροβραδιαζης στη Βαλιανειο οπως ο μακαριτης ο πατερας μου. Οσο για τον Ρωσσο στο τραινο εσυ επρεπε να ξερης ποιο πολλα απο αυτον για τους εγκληματιες μπολσεβικους γιατι εμας μας αφορα ποιο πολυ γιατι ειμαστε ο μονιμος και τελικος τους στοχος. Για τον Γιακοντα σου ειπε τιποτα; Δεν σε απεφυγε διοτι πραγματικα δεν ηξερε. Εμεις ομως πρεπει να ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "...Σκύθες, Μασσαγέτες και Σαρμάτες" είναι αυτό που έγραψα.

    Με επηρέασε η παρέα μου με τον Ηρόδοτο καθώς και με κάποιους σύγχρονους Ρώσους αν θες να μάθεις.

    Υ.Γ. Η καταγωγή των λαών είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Υπάρχει τόση πολιτική πουστιά στις "επιστήμες" και στην "έρευνα" που προτιμώ να ερευνώ μόνος, όπως οι αρχαίοι.

    Αν θυμηθεί κάποιος τον λόγο που δολοφονήθηκε ο Ανάχαρσις, κάτι μπορεί να καταλάβει. (Για τους πολύ καλούς η υπόθεση έχει και δεύτερο επίπεδο).

    Σε κάθε περίπτωση, θα δείξει η νεκροψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aυτό με τη νεκροψία καλό!!!
    Σκύθες...κατάλαβες πού το πήγαινα και ποιον εννοούσα..
    χαχαχαχα

    Καλό υπόλοιπο Αυγούστου,
    καλά "μωρά"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σού προτείνω κι αυτό:
    https://gamatotv.me/group/upgrade-2018
    Ματριξιάρικο, πολύ περιπετειώδες, ποιοτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή