«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Όταν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πάει «περίπατο»

του Μάκη Σιάρκου






Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι άφησε πίσω της πάνω από 80 νεκρούς. Πίσω της άφησε και αμέτρητα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Όταν η χώρα θρηνεί τον χαμό 80 συνανθρώπων μας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει μόνο η άναρχη δόμηση ούτε οι ριπές των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα. Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και για πρώτη φορά οι πραγματικοί υπεύθυνοι να πληρώσουν για το δράμα που ζει η χώρα τις τελευταίες 10 μέρες.

Μαζί με τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, στο κάλαθο των αχρήστων πάει και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Γιατί όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη σαν πρωθυπουργός πρέπει να είσαι σκληρός και να «σχολάσεις» από την θέση τους όσοι ήταν σε θέσεις κλειδιά εκείνη την μοιραία νύχτα. Ποιο άραγε είναι το ηθικό πλεονέκτημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της αντιπολίτευσης μετά από αυτή την τραγωδία που ζήσαμε;

Στην συνέντευξη τύπου μετά την τραγωδία, με μια φωνή όλοι τόνισαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Με 80 νεκρούς κάτι πήγε στραβά. Κάποιος δεν έκανε καλά την δουλεία του. Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει στους γονείς που θρηνούν τα παιδιά τους.


Υ.Γ. Όταν παραιτείσαι κ. Τόσκα δεν περιμένεις την βούληση του πρωθυπουργού εάν θα την κάνει δεκτή.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου