«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ

γράφει ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος



Ζούμε τον Τρωικό πόλεμο μόνο που λόγω ανάστροφης ροής γεγονότων είμαστε εμείς οι Τρώες.Με την τρό'ι'κα μας επιβλήθηκε το μνημόνιο που άρχισε το 2010 και διαρκεί έως το 2060 ώς προβολή. Μάς έδειξαν ότι χτύπησαν το μάτι του αλόγου που είναι η Αττική,όπου είναι ο τόπος με τούς άλογους ,άνευ Λογικής κατοίκους. Έχουμε υψηλή μαγεία χειραγώγησης μέσω ενός σχεδίου προερχόμενο απο εγχειρίδιο πολεμικών ψυχολογικών επιχειρήσεων. 
Λίγους μήνες πίσω. 
Όταν έγινε το ναυάγιο στον Σαρωνικό κόλπο το πλοίο λεγόταν Αγία Ζώνη που παραπέμπει σε αμόλυντο παρθένα η σεπτή γυναίκα όπως ήταν η ωραία Ελένη.Αυτό το συμβάν μαύρισε την Αττική και έγινε τελετουργία στο νερό με μαύρο αγιασμό. 
Λίγο καιρό μετά τοποθετούν τόν κόκκινο δαίμονα στο Φάληρο που παραπέμπει στο κόκκινο του πυρός δηλαδή δαίμονας του αέρα με αναφορά στο πύρ,Είναι κραυγαλέα η σύνδεση του Φαλήρου με τον Μαραθώνα αφού οι Πέρσες βάρβαροι μετά την πανωλεθρία τους στην μάχη του Μαραθώνα προσπάθησαν να κάνουν απόβαση στο Φάληρο αλλά μόλις είδαν το Αθηναικό στρατό μπροστά τους εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια. 
Ο υπουργός του νερού και στην περίπτωση του ναυαγίου στον Σαρωνικό και στόν πύρινο όλεθρο ως προβολή του μάντη Κάλχα που ήταν τυφλός ερμηνεύει τα σημεία -οιωνούς μυόντας μας στα μαύρα γεγονότα δηλαδή ναυάγιο και κάψιμο του Ματιού. 
Τι όμως είναι το Μάτι ; 
Πώς λεγόταν στην αρχαιότητα η Αττική; Με τον όρο Αιγηίς είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Αιγηείδες μία απο τις 10 φυλές της Αρχαίας Αθήνας. Χτυπήθηκε ο Οφθαλμός της Αιγηίδος και οφθαλμός του Ελληνικού 'ιππου -κράτους που μετά το 2010 μετατράπηκε σε Δούρειο ίππο θέλοντας να δηλώσουν ότι σας βάλαμε τον Δούρειο ίππο επι ημερών μίας 4ούρου να σας καύσει την Αιγηίδα πρωτεύουσα. 
Αυτή ήταν η επιθετική ενέργεια των ατλάντων που ως τροϊκα ξεκίνησαν να μας κατακτήσουν ανταποδίδοντας ότι έγινε στον Τρωικό πόλεμο. Λόγω της διτόττητας εμείς είμαστε στο παρόν οι τρώες που κλείστηκαν μέσα στα τείχη της Τρό'ι'κας.Αυτοί πού μας έκαψαν είναι οι συντηρητικοί μηχανισμοί της νατοικής μηχανής πού θέλουν να επεκτέινουν το λιμάνι της Ραφήνας {ραφηναρω=αναλύω}ώστε να ελέγξουν τον ηλεκτρομαγνητικό δίαυλο του κόλπου των Πεταλιών {πετα αλλιώς} φτιάχνοντας βάση ηλεκτρονικού πολέμου που θα ελεγχει την Αιγηίδα Αττική επιτηρόντας τον ευρυτερό χώρο του Αιγαιόυ και των αγωγών πετρελαίου.
Σχετικά με την δολοφονία των συνανθρώπων μας και τιμόντας την μνήμη τους. 
Εγινέ την 23 η Ιουλίου την ημέρα που τελειώνει ο Εκατομβαίων και έπισυνέβη κακη την μοίρα υπερεκατόμβη νεκρών . Ο παυλόπουλος μίλησε για θυσία και πράγματι ο Εκατομβαίων ήταν αφιερωμένος στον Κρόνο. "Κρονίου μηνός ον νύν Εκατομβίωνα καλούσι" Πλούταρχου Βίοι παράλληλοι.Θησεύς 12.1
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο εμπρησμός έγινε στην έκλειψη Σελήνης η ερυθρας Ημισελήνου που ήταν το έμβλημα των Ατλάντων και παραμένει στα ισλαμικά κράτη που πίσω απο το προκάλυμα του Ισλαμ είναι βαθιά σεληνολατρευτικά και κρονιοθρησκευτικά.
Ας είναι ο τελευταίος φόρος αίματος Ψυχών αυτός που βιώσαμε

Ο πόλεμος Ελλήνων Ατλαντών συνεχίζεται μέχρι την Νίκη.


https://www.facebook.com/kostas.nazlis


πηγή

18 σχόλια:

  1. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗΣ...ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ - ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΜΑΤΙ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΚΟΛΠΟ...ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΝΝΕΛ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΜΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ.....Η ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΝΕΛ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ..Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΝΕΛ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΜΜΑΤΩΝ....

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ-ΗΧΟΦΑΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...ΕΝΑ - ΠΕΔΙΟ - ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ...ΜΙΑ ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΦΑΝΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΥΜΜΑΤΩΝ ...ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ...ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ...ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ...ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ DATA ΚΛΠ...ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ - ΜΑΤΙ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ Η ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...
    ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [Ο ΤΟΜ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ ΤΗΣ CIA ...ΚΑΙ Ο ΓΙΟΥΡΙ ΝΑΣΛΟΦΣΚΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΛΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ ]...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ...ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μπαγάσα,
    «ραφηνάρω»... Ραφήνα;
    «πέτα αλλιώς» οι... Πεταλιοί;

    Κόψε κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμος Αραφηνίων ή δήμος Αραφήνος ήταν ένας από τους δήμους της αρχαίας Αθήνας που όρισε ο Κλεισθένης, με το όνομα «Αραφήν». Αυτό το όνομα το πήρε από τον πρώτο της κυβερνήτη, τον Αραφήνα, ο οποίος ήταν ένας από τους μυθικούς ήρωες της Αττικής. Ανασκαφές στην περιοχή βρήκαν επίσης στοιχεία από την Ρωμαϊκή περίοδο (οικοδομήματα, ρωμαϊκό λουτρό, αγάλματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή Τζων,

    κάτι σαν την Πύλο και την άλλη περίπτωση στον κόλπο του Άντεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια Ερώτηση μπορεί κάποιος να μάθει κ να μας πει το Ακριβές Σημείο που είχε τοποθετήσει η τότε Κοινότητα Νέας Μάκρης εν έτει 1934 την Σχετική Πλακέτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περάστε από εδώ:

      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/08/blog-post_503.html

      ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΗΚΕ Η ΠΛΑΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΪΖΟ. ΠΡΟΤΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ.

      https://www.kirkinews.gr/en/kirkinews/comments/7753/ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΤΕΛΟΣ-ΕΠΟΧΗΣ-ΜΕΤΑ-ΤΗΝ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΛΟΥΙΖΟΥ-ΔΗΜΟΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΙΟΡΔΑΝΗΣ-ΛΟΥΙΖΟΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΙΟΡΔΑΝΗΣ-ΛΟΥΙΖΟΣ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.htm

      Διαγραφή
  6. Η πλακέτα βρίσκεται στήν είσοδο, λίγα μέτρα από τή Λ. Μαραθώνος. Στό σημείο υπάρχει φανάρι τής τροχαίας.
    Φαίνεται όταν βγαίνεις από τό χώρο, καί όχι όταν μπαίνεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη σ' αυτό τό τμήμα τής πρώην βάσης. Τό υπόλοιπο όχι, γιατί ανήκει στήν Πυροσβεστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιοτροπίες της περιοχής της Νέας Μάκρης, μεταφέρω αυτούσιο μέρος ενός σχολίου μου στα Αττικά Νέα, εδώ:

    «[…]
    Όσον αφορά το κύριο άρθρο, αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα παράδοξα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα της περιοχής (και όχι μόνον της συγκεκριμένης αυτής) έχουν επιβεβαιωθεί πειραματικά από παιδικό μου φίλο, επίσης εμποτισμένον με το μικρόβιο της Ηλεκτρονικής· μόνον που αυτός στράφηκε στις Ραδιοσυχνότητες ενώ εγώ στους Αυτοματισμούς.

    Ο ραδιοερασιτέχνης φίλος μου, λοιπόν, την εποχή που διέμενε στην Νέα Μάκρη, αποπειράθηκε ένα απόγευμα να κάνει DX (ασύρματη επικοινωνία μεγάλης αποστάσεως) με τα ισχυρά μηχανήματα και τις συντονισμένες κεραίες που διατηρούσε στο εκεί του σπίτι. Το σήμα του δεν τα κατάφερε να περάσει. Παίρνει αμέσως το αυτοκίνητό του και έναν φορητό πομποδέκτη και πηγαίνει έξω από τον χώρο της αμερικάνικης βάσης, όπου προσπαθεί να επαναλάβει το DXing με την μειωμένη ισχύ του φορητού αφού τον συνέδεσε στην (ερασιτεχνική, μικρότερου κέρδους και σχετικά ασυντόνιστη) κεραία της οροφής του οχήματός του: Το αποτέλεσμα ήταν να επικοινωνήσει (την ίδια σχεδόν στιγμή που απέτυχε να το κάνει με τον περισσότερο ισχυρό και εξειδικευμένο εξοπλισμό που διατηρούσε στο σπίτι του) με κάθε -σχεδόν- γωνιά του πλανήτη! Κάτι που εξέπληξε και τον ίδιον, παρ' όλο που είχε ήδη παρευρεθεί σε σχετικές συζητήσεις με συναδέλφους του ραδιοερασιτέχνες…

    Οπότε, ναι, εκεί (μα και σε πολλά άλλα μέρη της πατρίδος μας) ισχύουν κάποιοι άλλοι Φυσικοί νόμοι, οι οποίοι όμως εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται πως ΔΕΝ διδάσκονται στους πολλούς…»


    Και, στην ερώτησή μου, τι συμβαίνει με την εκεί Αμερικάνικη Βάση, μου απάντησε ότι ενώ «έκλεισαν» το επίγειο (και ορατό της μέρος) το υπόγειό της μέρος δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί.

    -Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο ευχαριστούμε. Πραγματικά εντυπωσιακή η περίπτωση που περιέγραψες. "άλλοι Φυσικοί νόμοι" στην πατρίδα μας... Ο Εργοδότης να δεις πόσο το κατέχει το θέμα...
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. "αποπειράθηκε ένα απόγευμα να κάνει DX (ασύρματη επικοινωνία μεγάλης αποστάσεως) με τα ισχυρά μηχανήματα και τις συντονισμένες κεραίες που διατηρούσε στο εκεί του σπίτι."

      Tι τα ήθελε τα ισχυρά μηχανήματα αν όχι για DX; Και για τι συχνότητα μιλάμε;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Κώστα, ό,τι μπορώ το μοιράζομαι όπως, εξ' άλλου, κάνεις και εσύ μα και τόσοι άλλοι συμπατριώτες μας.
      Και για αυτό σε ευχαριστώ με την σειρά μου κι εγώ.

      Γιώργο, ο συγκεκριμένος ραδιοερασιτέχνης δεν ανήκει στην «ελαφρά» κατηγορία, εάν μπορούμε να το θέσουμε με αυτόν τον τρόπο.
      Το χαρακτηριστικό του είναι το SV1A[--] (αποκρύπτω σκόπιμα τους δύο τελευταίους χαρακτήρες) και ο ίδιος έχει, για παράδειγμα, την παγκόσμια πρωτιά QSL σε επικοινωνία EME (δες: Earth-Moon-Earth) από Ελλάδα στην μπάντα UHF των 70cm (432 MHz) με διαμόρφωση CW και πληροφορία ASCII, με ισχυρό προενισχυτή RF, ισχύ εκπομπής 1800W και διάταξη 4 συζευγμένων (με coupler) κεραιών YAGI αναδιπλωμένου διπόλου των 29 στοιχείων (κατευθυντήρων) έκαστη, στην ταράτσα του (παλαιότερου) σπιτιού του κατά το 2004-2009! Έχει επίσης επικοινωνήσει (μιλάμε για EME) στην μπάντα SHF (των 23cm ή 1296 MHz) με ψηφιακή διαμόρφωση JT-65 που αποτελεί παραλλαγή της διαμορφώσεως FSK. Οπότε, ναι, στην βάση του είχε πάντοτε πανίσχυρο εξοπλισμό που κάλυπτε από την μπάντα των HF έως και την SHF. Πληροφοριακά, στην μπάντα VHF των 2m (144 MHz) υπάρχει το πλεονέκτημα να μην αλλάζει η πόλωση του σήματος περισσότερο από ±0,1°, και φωνητική επικοινωνία σε EME επιτυγχάνεται σε μπάντες των UHF και άνω. Επί πλέον, στις φάσεις της ανατολής και της δύσης της Σελήνης, το σήμα των EME εισχύεται φυσικώς κατά 3dB, λόγω των πολλαπλών ανακλάσεών του με το έδαφος.

      -Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Στο σπίτι στη Νέα Μάκρη και στη βάση, με ανάκλαση στη σελήνη προσπαθούσε να κάνει DX; Αν όχι, πως περίμενε να λειτουργήσει η επικοινωνία από το σπίτι; Μήπως ήταν στα βραχέα οι συχνότητες ποηυ πειραματίζονταν τότε;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    5. Γιώργο, δεν νομίζω να υποστήριξα κάπου ότι έκανε EME από την αμερικάνικη βάση. Η αναφορά μου στην επικοινωνία EME είχε στόχο να καταδείξει το διαμέτρημα του συγκεκριμένου ερασιτέχνη. Και, ναι, ενώ στα σπίτια του διατηρούσε εξοπλισμό επικοινωνιών ευρείας καλύψεως συχνοτήτων, έχω την εντύπωση πως η αναφερθείσα απόπειρα DXing έγινε μάλλον στα βραχέα και, μάλιστα, με διαμόρφωση SSB λόγω της χαμηλής ισχύος εκπομπής του φορητού. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, αφού το περιστατικό πάει δεκαετίες πίσω στον χρόνο...

      Αν και πολλά πράγματα έχουν πλέον δυσκολέψει αρκετά για τον ίδιον, θα αποπειραθώ να επικοινωνήσω μαζί του για τις λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό και θα επανέλθω.

      -Γιώργος

      Διαγραφή
    6. Mη ξεχάσεις να ρωτήσεις στα άλλα σπίτια του τι γίνεται (αν λειτουργεί το ίδιο DX που λειτουργεί στη βάση της Nέας Mάκρης). Και τι εξήγηση δίνει.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    7. Επανέρχομαι, όπως υποσχέθηκα, στο θέμα της απομακρυσμένης επικοινωνίας (DXing) του παιδικού μου φίλου, απολογούμενος πρωτίστως για το αργοπορημένο της απαντήσεώς μου --παρ' όλο που εδήλωσα πρωτύτερα για τον φίλο μου ότι «πολλά πράγματα έχουν πλέον δυσκολέψει αρκετά για τον ίδιον»· και δεν θα επεκταθώ περισσότερο σε αυτό.

      Όπως έγραψα παραπάνω, καλώς θυμόμουν το ότι έκανε χρήση της ερασιτεχνικής κεραίας στον ουρανό του αυτοκινήτου του, της γνωστής K40 για την μπάντα των CB (στους 27 MHz), επομένως αυτή την κεραία θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει μόνον στην ερασιτεχνική μπάντα των 10 μέτρων (στους 28 MHz). Αυτό που δεν θυμώμουν ήταν η χρήση «παντούφλας» που είχε στο όχημά του: η χρήση δηλάδή ενισχυτή RF, που ενίσχυε το σήμα εκπομπής του φορητού του πομποδέκτη από τα 4W στα 50W σε διαμόρφωση AM, και από τα 8W στα 100W σε διαμόρφωση SSB.

      Αυτό που δεν εγνώριζα ήταν το ότι ο φίλος μου δεν το έκανε αυτό μία μόνον φορά αλλά συνήθιζε, από ό,τι μου είπε, να πηγαίνει σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο της κατηργημένης πλέον Βάσης, στην οδό Χειμάρρας· δεν θα δώσω τον αριθμό, αφού το ακριβές στίγμα μπορεί ο κάθε ραδιοερασιτέχνης που σέβεται τον εαυτόν του (γνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ιδιότητες της εκάστοτε μπάντας ραδιοσυχνοτήτων) να το βρει πειραματικά, όπως ακριβώς το βρήκε και ο φίλος μου. Με την δύση του Ηλίου, λοιπόν, όπου «καθαρίζει» η συγκεκριμένη μπάντα ραδιοσυχνοτήτων από τα παράσιτα του ηλιακού θορύβου, πήγαινε στο συγκεκριμένο σημείο (ούτε μισό μέτρο πιο πριν ή πιο μετά από αυτό) και έκανε DXing με τις περισσότερο απίθανες γωνιές του πλανήτη για αυτή την μπάντα (με την χαμηλή αυτή ισχύ εκπομπής των εκατό μόνον Βαττ (κορυφής!) στα SSB), όπως είναι η Τσεχία, η Γερμανία, η Βεττανία, η Ρωσσία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, κλπ.

      Η δε εξήγηση που δίνει ο ίδιος για αυτό το τοπικό φαινόμενο είναι παρόμοια (αν όχι η ίδια) με την δική μου: Η ύπαρξη φυσικής εσωτερικής φλέβας μεταλλευμάτων τα οποία, με την υψηλότερη μαγνητική τους διαπερατότητα από αυτήν του υπόλοιπου εδάφους, βοηθούν σημαντικά στην διάδοση κάποιων ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων καθ' όλο τους το μήκος, κάτι σαν κυματοδηγός. Με τρόπο παρόμοιο που ο ηλεκτρομαγνήτης έλκει κατά πολύ ισχυρότερα τους στόχους του όταν διαθέτει σιδηρομαγνητικό πυρήνα επειδή ο μαγνητικός αυτός πυρήνας ενισχύει την μαγνητική ροή του ηλεκτρομαγνήτη συγκεντρώνοντάς την εκεί που την θέλουμε.

      -Γιώργος

      Διαγραφή
    8. Θυμίζει τους μεσημβρινούς του ανθρώπινου σώματος όπου δεν φαίνεται τίποτα διαφορετικό στο μικροσκόπιο αλλά η αντίσταση ή εμπέδηση που μετριέται αλλάζει απότομα στα σημεία βελονισμού (υπάρχει και ένα φτηνό μηχάνημα που εντοπίζει τα σημεία αυτά και κατόπιν στέλνει παλμούς ειδικού σχήματος που υποτίθεται θεραπεύουν όλο το σώμα και ιδίως συγκεκριμένα όργανα ανάλογα με το σημείο). Εικάζεται πως οι μεσημβρινοί του βελονισμού είναι εκδήλωση του αιθερικού σώματος. Ίσως και η γη έχει κάτι αντίστοιχο. Αλλά πάλι, αν πάει κάποιος και σκάψει στη συγκεκριμένη θέση στη Νέα Μάκρη (που παρεπιπτόντως δεν είναι κοντά στη βάση) ίσως βρει μετάλλευμα.

      Αυτοί που απαντούσαν από την άλλη άκρη του κόσμου, ήταν σε συγκεκριμένες θέσεις ή όπου να 'ναι;

      Γιώργος

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Κώστα. Καταρχην έχεις ωραίο μαγαζί εδώ. Όντως μιλάμε για κάποιο ενεργειακό πεδίο. Ξέρω ακόμα οτι και την σπηλιά του Νταβέλη την εχουν τσιμεντωσει γιατί είναι μια πυλη με το αρχηγείο της Cia. Στην Αμερική εννοείται βέβαια.Πόσες άλλες ακόμα υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή