«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Από κάποιες εκκλησίες στην Ιθάκη ακούστηκαν πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού. Και τώρα.. το "υψηλό παπαδαριό" -Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης- διεξάγει έρευνα για να ρουφιανέψει τους υπαίτιους!

 

Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος: Έρευνα για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού

Η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης κάνει λόγο για ατυχές συμβάν που δεν τελούσε εν γνώσει της – Έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία



Σχόλιο Διόδοτου: Η παρακάτω ανάρτηση προέρχεται από το ιστολόγιο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ίσως το πιο ποιοτικό Ορθόδοξο μπλογκ στην Ελλάδα. Κρατήστε την αρχική του σελίδα στους σελιδοδείκτες σας.


Στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία" διαβάζουμε, με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2018:

 

Έρευνα ξεκινά η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού στο νησί της Ιθάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα κατά την άφιξη του κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως "πάσης τιμῆς ἀξίους".

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία».

Το σχόλιό μας

Το ταπεινό μας ιστολόγιο (το γράφουμε με πόνο) συγχαίρει τους υπεύθυνους του "ατυχούς συμβάντος" και επισημαίνει ταπεινά, τόσο προς τον "Εξοχώτατο" Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και προς την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος, ότι αυτή η πένθιμη κωδωνοκρουσία εκφράζει επακριβώς, και με τον πιο ταιριαστό τρόπο, το συναίσθημα του λαού μας, όταν ο κ. Τσίπρας εκφανίζεται στο προσκήνειο...
Αν είχαμε μπροστά μας τον άνθρωπο που χτύπησε τις καμπάνες, εξομολογούμαστε ότι θα τον ασπαζόμασταν σταυροειδώς και θα του αποδιδαμε τιμή επαναστάτη. Αν φυσικά το έκανε άνθρωπος και όχι άγγελος, γιατί όλα είναι πιθανά - το σκέφτηκε αυτό κανείς από την Ιερά Μητρόπολη;
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο "εκλεκτός του λαού", αλλά ο άνθρωπος που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τον έσυρε στην οικονομική και πολιτική υποτέλεια (συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του) και στην κοινωνική διάλυση. Το μόνο ατυχές συμβάν που σχετίζεται με αυτόν - συγχωρέστε με - είναι η εκλογή του ίδιου και της συμμορίας του ως κατοχικής Κυβέρνησης της χώρας μας.
Αυτά φυσικά δεν χρειάζεται να τα πει σε κάποια ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος. Κάποιος όμως, φρονούμε ταπεινά, πρέπει να τα πει - νηφάλια και ψύχραιμα.
Δεν πολιτικολογούμε. Αδερφέ μας Αλέξη, σε αγαπούμε εν Χριστώ ως άνθρωπο και είμαστε έτοιμοι να σε αγκαλιάσουμε, αν μετανοήσεις ή αν βρεθείς αναγκεμένος στην πόρτα μας. Δεν επιθυμούμε εκδίκηση εναντίον σου. Αλλά είσαι πολλαπλά υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό, και φωνή λαού, οργή Θεού - εξ ού και οι καμπάνες.
Τα υπόλοιπα νομίζουμε πως περιττεύουν. Ο Χριστός και η Παναγία ας σκεπάζουν τον τόπο μας και το λαό μας, και όλους τους τόπους και τους λαούς της γης.

17 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ24 Αυγούστου, 2018 10:55

    Θα ψαξουν να βρουν ποιος ιερεας χτυπησε τις καμπανες πενθιμα και με αφορμη την υπακοη τι θα του κανουν;αργια,επιτιμιο,ακοινωνησια,τι επιτελους για να τον συνετησουν τον"ανταρτη";Σα δε ντρεπονται,νομιζεις οτι εχουν περασει χιλιετιες απο την εποχη του δεσποτη Γερμανου Καραβαγγελη και σημερα ο κληρος Α.Ε.δηλωνει παρων στις προφητεις των αγιων μας,περι ανικανου και απιστου ρασου.Βρειτε μου ρε παιδια,ποσοι μεγαλοδεσποταδες απο την Ιερα Συνοδο ορθοτομουνε λογο πιστης αληθειας;Κατι ηξρρε πριν χρονια ο πατερας Κλουτσος και τους τα'χωσε δημοσια.Αμα ειναι να εισαι δεσποτης και το χερι σου μυριζει madam clochard,που ελεγε και ο συγχωρεμενος Γιωργος Ζερβος,η να κανεις ψωνιστηρι σε ψαραδες και μεσα απο το ρασο σου να εισαι γυμνος,θα ενδιαφερθεις για το Ελληνικο εθνος που δοκιμαζεται;αυτοι δεν νοιαζονται την φρικτη στιγμη που καταλυουν των Αχραντων Μυστηριων ακολουθωντας το παραδειγμα του ιουδα,θα ασχοληθουνε με ορθοδοξια και ορθοπραξια;η Συρια ανοιξε νεο μαρτυρολογιο στους ουρανους και οι δικοι μας δεσποταδες κανανε μπιζνες με τους χρηματοσοτες του ΙΣΙΣ.Το χρημα τους,τους νοιαζει και η ηδονη και τιποτα αλλο.Και οι αγνοι Ελληνες τρωνε το ξυλο και τα χημικα σε καθε αντιαιρετικο αγωνα.Σαν το τραγουδι του Γιαννη Καλατζη "σε τι κοσμο μπαμπα με'χεις φερει να ζησω".Καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα θα είμαι επιεικής με τους χαρακτηρισμούς μου. Το ιερατείο-παπαδαρίο για αλλή μια φορά με τον γνωστό του ρόλο, δηλαδή τον διαχρονικό προδότη του ελληνισμού, συνεχίζει το ίδιο έργο. Όχι μην ξεφύγει κανείς, αμέσως να τον μαντρώσει μέσα. Εύγε σε όσους αντιστέκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έλεγες κι εσύ, όπως ο παραπάνω, για madam clochard και ψωνιστηρια...
      Χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Έπρεπε να πάρουμε ένα αυτοκίνητο με δυνατό στερεοφωνικό και να παίζουμε πένθιμους ήχους καμπάνας από μακρυά σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Τσίπρα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ24 Αυγούστου, 2018 14:56

    Ερώτηση προς γνώστες.Το τσονταδικο "ριβολι"υπάρχει ακόμα;όταν λειτουργούσε πως πηγαίνανε και εισπρατανε τα νοίκια;δεν ντρεποντουσαν;Τιμωρούμε το απλό και τίμιο ράσο,ενώ αυτοί έχουν αλλάξει τα ονόματα τους σε "φωφω","Ούρσουλα","Λάουρα"και "σουλτάνα του Αιγαίου".Θα τιμωρήσουν τον ιερέα που ορθώς χτύπαγε πένθιμα τις καμπάνες,ενώ τον αυτοαναθεματισμενο Β(όρο)αρθολομαιο για το πνίξιμο της Ορθοδοξίας,και τα συλλείτουργα με τους αιρετικους τσιμουδιά.Φαίνεται το"φεύγετε των αιρετικων ως εκ των ιδεών"δεν τους λέει τίποτα.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε ο καταλογός των μανδάμ είναι μεγάλος. θα άρχιζα και τελειωμό δεν θα είχα. Ξερείς πόσο το αγαπάω εγώ το ιερατείο, έχεις δει τι μάχες έχω ρίξει, μπας και ξυπνήσουν τα ζόμπι. Ποσές φορές τους έδειξα τόσα πραγμάτα μπα και κάποιος σκεφτεί: ρε ο πυροβολημένος εδώ τι λέει; έχει δικίο;

    Άλλα οι λωτοί εδώ έχουν πολύ ωραιά γεύση, πολύ ζαχαρίτσα για να είναι γλυκά. Έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε και πάει λεγοντάς ο κατάλογος των δηθέν λογικών επιχειρημάτων για να πείσουν τους εαυτό τους , ότι η επιλόγη που τους επιβάλανε από νήπια, είναι σωστή.

    Έχει ο θεός και αυτοί κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια... τι περιμένεις μέτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ24 Αυγούστου, 2018 15:54

    Έχεις δίκιο αδερφέ μου.Υποκρισίας το ανάγνωσμα.Ο Καλαβρύτων δικαίως αφόρισε τον Βερύκιο και αυτομάτως έγινε είδηση.Μιλάμε για τα αυταποδεικτα.Αλλά αν πας εσύ και τους πεις περί Ιερού Πηδαλιου και Φιλοκαλιας θα σου κάνουν βουντού από την κακία τους.Και ας σε πνίγει εσένα το άδικο και βγαίνεις στο δρόμο φωνάζοντας,αντί να είσαι στο σπίτι με την φραπεδουμπα να βλέπεις power of love όπως ο Κώστας (πλάκα κάνω Κώστα).Αν αδερφέ μου διαβάσεις Ιερά ανθολογία θα φριξεις με τους μεγαλοδεσποταδες.Αν τους πεις και για τις προφητείες της μονής Θνητών για τους άπιστους ρασοφόρους,δεν θα προλαβαίνεις τα ντουρσεκια να τα μαζεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτός ο ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Κώστα ο βαλαντης είμαι δεν υπάρχει τρόπος να τον βγάλουμε εκτός τον αφορισμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο.. δεν πάει άλλο!
      Θα τον ποτίσουμε όμως πρώτα μπύρες την επόμενη Παρασκευή, για να μάθουμε τους πραγματικούς σκοπούς του. 🤣

      Διαγραφή
    2. Μπύρεεςςς άκουσα για μπύρες και νομίζω ότι αυτό είναι ότι πρέπει.
      χα χα χα χα χα

      " Just μπύρες, μπύρες, μπύρες, μπύρες
      Κάτω από το πλάτανο
      Βάλε ντολμάδες κι αντικριστό
      Πιάσε τσι κούπες, πιε μωρέ δυο "

      https://www.youtube.com/watch?v=L44hPrsSOCg

      Διαγραφή
    3. Ναι, αλλά τί μπύρες φίλε Αετέ...
      βάις κυρίως, μοναστηριακές Άλπεων, Βεστμάλε, Λατράπ κλπ...σλουρπ!
      -συνοδεία λουκάνικα Νιρεμβέργης κατά προτίμηση-
      (δεν είμαστε ξενομανείς ή γερμανόφιλοι, υπάρχουν όντως εξαιρετικές λιχουδιές και στο εξωτερικό, και ευτυχώς πού και πού μπορούμε να πάρουμε μια γεύση σε καλές μπυραρίες της Αθήνας)

      Διαγραφή
    4. Ξέχασα τη μουσική υπόκρουση:
      https://www.youtube.com/watch?v=CfGvtZoDkBk
      (Αθηναϊκή μπάντα)

      Διαγραφή
    5. Φίλε Κώστα τα καλύτερα λουκάνικα στον πλανήτη τα κάνουν εδώ που είμαι χα χα χα θέλουν ειδικό ψήσιμο στα κάρβουνα η στο τηγάνι.. βέβαια εκτός από τις μπύρες άσχημα δεν θα ήταν και κανένα μπουκάλι βότκα.!!
      Άκουσε και αυτό...νομίζω είναι από τα καλύτερα τους.

      https://www.youtube.com/watch?v=Ey5N5A0_D_c

      Διαγραφή
  9. Σωστος ο Κώστας έτσι πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ξέρετε ότι η στοά της Λευκάδας (η "Ένωσις της Αγίας Μαύρας") τυγχάνει σεβασμού απ' όλες τις υπόλοιπες, ως η "γιαγιά" στοά; Ως -δήθεν- η στοά που "απελευθέρωσε" τους Έλληνες; (Μιά που εκεί μέσα "μυήθηκε" κι ο Κολοκοτρώνης το 1815. Βέβαια, το ν' αλλάξουμε αφεντικό -από Τούρκους σε Άγγλους- εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι, οι μή τέκτονες, δεν θα το λέγαμε "απελευθέρωση". Αυτοί, όμως, ...επιμένουν.)
    Κι εφ' όσον οι μισοί Λευκαδίτες είναι τέκτονες, κοντά είναι κι ο μητροπολίτης τους. Δεν είναι ν' απορεί κανείς για τα καμώματά του αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή