«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μάτι, όπως Τσερνόμπιλ: Αυτό θα πει κομμουνισμός.

του Κώστα Μπογδάνου

Σχόλιο Διόδοτου: Μπογδάνος-ξεμπογδάνος... το άρθρο είναι πάρα πολύ καλό!

 
Προσοχή: Κομμουνισμός δεν σημαίνει φονικές καταστροφές. Ούτε καν, απαραίτητα, δολοφονική αμέλεια. Αυτά απαντώνται παντού, σε όλα τα συστήματα. Κομμουνισμός, όμως, σημαίνει "πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να κρύψω την αλήθεια από τον λαό ακόμα και με αίμα". Γιατί; Διότι οι κομμουνιστές αισθάνονται υπεράνω του λαού. Δεν νιώθουν ότι δεσμεύονται από δημοκρατικούς κανόνες και θεσμούς. Νιώθουν υπόλογοι μόνο στο κόμμα και στην ίδια την Ιστορία.
Αυτό είναι το DNA των συριζαίων που από τη Δευτέρα το βράδυ επιδόθηκαν στην πιο χυδαία, καθεστωτική και φονική διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι. Μπορεί να έχουν γίνει νεομνημονιακοί, μπορεί να έχουν καταντήσει υπόδουλοι των διεθνών κέντρων που τους ανέδειξαν και τους στηρίζουν, όμως ο κνίτης παραμένει κνίτης. Η σοβιετική αντίληψη μέσα του τον οδηγεί αναπόφευκτα στον έλεγχο και την επιβολή, ακόμα και "θυσιάζοντας" κόσμο. Το πρόσωπο διαλύεται μέσα στη μάζα και σταματά να μετρά.

Από αυτήν την άποψη, αν και η κλίμακα είναι εντελώς άλλη, το Μάτι θυμίζει Τσερνόμπιλ - ή, ακριβέστερα, Πρίπυατ, τη μαρτυρική πόλη δίπλα στον αντιδραστήρα. Ας θυμηθούμε πως, όταν συνέβη η καταστροφή, η σοβιετική νομενκλατούρα αντί να εκκενώσει τους πολίτες και να ανακοινώσει το κακό, επεχείρησε να κουκουλώσει το συμβάν. Η Δύση το πληροφορήθηκε μέρες μετά, όταν τυχαία ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια στη Σουηδία. Στο μεταξύ καταδικάζονταν άνθρωποι.

Το μοτίβο είναι κοινό – ακόμα και τα πρόσωπα συμπίπτουν*. Για να αποφευχθούν ο πανικός και η κατακραυγή οι πολίτες της ΕΣΣΔ αφέθηκαν εκτεθειμένοι στη φονική επίδραση της ραδιενέργειας. Οι φαντάροι που στάλθηκαν να θάψουν την εστία της έκρηξης δεν ενημερώθηκαν για τίποτα και ορίστηκαν άνωθεν να γίνουν "ήρωες της πατρίδας". Οι απόλυτα ελεγχόμενες σοβιετικές ειδήσεις (πρότυπο της ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ) μιλούσαν για μικρό ατύχημα. Γιατί; Για να μην πληγεί το κόμμα.

Αυτό θα πει κομμμουνισμός: Δεν δίνω λόγο σε κανέναν διότι κυβερνώ ελέω μιας ιδεολογίας σχεδόν μεταφυσικής. Είμαι το δίκιο και υπηρετώ τον λαό ακόμα κι όταν τον δολοφονώ. Η συγκάλυψη – το είδαμε και στην απαγωγή των δύο στρατιωτικών -  είναι στο αίμα τους. Κουκουλώνουν για να κρατηθούν στην εξουσία, όπως επιβάλλει το ιδεολογικό καθήκον τους, μέχρι που κάποτε έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο τους το σύνθημα: "Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει".

Το πιστεύουν όμως: Χίλιες φορές ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο και καμένους, παρά αστικά μιάσματα στην εξουσία - κι ας σωζόταν ο κόσμος στο Μάτι με άλλη ηγεσίες. Αν κατά την κατάληψη του κράτους πρέπει να μπουν ημέτεροι τενεκέδες στα πόστα κι αν αυτοί κοστίζουν ζωές, αναγκαίο κακό. Αν η αποσιώπηση της καταστροφής μέχρι να επιστρέψει ο Τσίπρας σημαίνει νεκρούς στις παραλίες και τα κύματα, ας γίνουν θυσία ώστε προστατευθούν ο ηγέτης και το κόμμα. Ο δρόμος προς τη λαοκρατία είχε πάντα νεκρούς.

Το Τσερνόμπιλ έγινε η αρχή του τέλους της ΕΣΣΔ. Είναι βαθιά τραγικό, πως τρεις δεκαετίες αργότερα χρειάστηκε ένα Μάτι για να θυμηθεί ο Έλληνας τί θα πει κομμουνισμός – και δη στη χειρότερη μορφή του, τη συριζαϊκή, που είναι ολοκληρωτισμός χωρίς δωρεάν παιδεία, υγεία και στέγαση.


* Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, είναι γνωστός στην δημοσιογραφική πιάτσα με το παρατσούκλι «μαρούλιας». Κι αυτό, διότι τις μέρες του Τσερνόμπιλ έγραφε στον Ριζοσπάστη ότι τα περί πυρηνικής καταστροφής είναι μυθεύματα των ιμπεριαλιστών. «Τρώτε άφοβα μαρούλια», προέτρεπε. Τουλάχιστον ειρωνεία, ότι αυτός ο άνθρωπος τη Δευτέρα συμβούλευε τον μοιραίο ένοικο του Μαξίμου, Τζανακόπουλο, πώς να στήσει το φονικό θέατρο.

πηγή

39 σχόλια:

  1. Λειπουν πολλα αμινοξεα απ το DNA.Ειναι σαν κεφαλοτυρι απ τις τρυπες.Εχω λιγο Πλουτωνιο .Θα του το στειλω να τοχει στην τσεπη.Δεν θα παθει τιποτε η ...επανασταση η αγνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη ξεχνάμε οτι χάθηκε απο το προσκήνιο "ως δια μαγείας της φωτιάς" και η Μακεδονία. Τελικά ολα έχουν την εξηγησή τους,αφού ολα είναι ενα πάζλ ,που αν ενώσεις τα κομμάτια του, σε βγάζουν όσο καλόπιστος και να είσαι στο σημείο πως
    δεν είναι τυχαίο που το σύστημα αντέχει και τζάκια δεν πέφτουν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι και τινα μη ελεγχομενα...πχ.Τουρκια...Εκει θα χαθει η μπαλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχεδιο Gladio, για το οποιο ακουγοντε πολλα ως κατι καινουργιο, ειναι παλαιο και η απολυτη συνταγη για την κυριαρχια του πλανητη. Δηλαδη σκεπαστε με τονους ψεμματα την αληθεια και προχωρατε σταθερα στην απομειωση της λευκης φυλης και του πολιτισμου της. Μερικα σημαντικα του χθες. Η δολοφονια του Κενεντυ, Βιετναμ, η βυθιση του Liberty, διδυμοι πυργοι, η φτοχωποιηση της Αμερικης και η μονιμη ροη αιματος στην ΜΑ ειναι μερικα απο τα οποια επρεπε να διαστρεβλωθουν και να μας τα σερβιρουν ως αγωνες για την ελευθερια και δημοκρατια (εδω γελαμε). Μη ξεχνατε τι ειπε ο Οργουελ, * ο ελεγχος του χθες μας δινει τη δυνατοτητα να ελεγχουμε το μελλον*. Αρχιστε να ξεκοβετε σιγα, σιγα απο το ΝΑΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα τα λεει ενας μεγαλος της CIA
    https://uploads.disquscdn.com/images/e370710bb2b32d90d72a322964ec206c5625d52ffb9e44108909e079ee152b62.jpg
    και αυτα ο αγωνιστης της λευκης φυλης ο Mel Gibson
    https://www.youtube.com/watch?v=_xchaB_JcAY&ab_channel=Wakeupcall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://twitter.com/cctexag/status/1024820162485211136

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε συμπαθώ εσένα..
    Είναι ανίσχυροι. Το ότι δεν το γνωρίζουν εξ αιτίας της αλαζονείας τους, είναι η τραγωδία τους, ξαφνικά κάηκαν τα Σόδομα, ο Θεός είναι έλεος και αγάπη αλλά είναι και αυστηρός και Δίκαιος. https://www.limnosreport.gr/eidiseis/132527/%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4/

    Κανείς δεν έβλεπε τίποτα.. διαπιστώθηκε μετά την εκτύπωση της φωτογραφίας
    http://www.alithiafm.gr/images/__33.jpg

    Με ιδιαίτερη προσοχή αυτά που λέει για τους μάγους https://proskynitis.blogspot.com/2011/08/18-1993.html
    όποιος θέλει πιστεύει και ζει αναλόγως, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, ο άνθρωπος πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να είναι έτοιμος να φύγει από αυτήν την ζωή και να συναντηθεί με τον Δημιουργό του και όλον τον πνευματικό κόσμο, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από την τραγωδία, μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία δέν πάρθηκε στό Άγιο Όρος, αλλά στόν Όλυμπο στή θέση Πριόνια, παράλληλα τού ποταμού Ενιπέα, κοντά στό σημείο πού λέγεται καταράκτης τής Αφροδίτης.

      Δέν πάρθηκε μέ ψηφιακή μηχανή, αλλά μέ φίλμ, από ορειβάτες. Ήμουν από τούς πρώτους πού τήν είδε καί τότε υπήρχε μόνο μία οντότητα, η μεγάλη στό κέντρο.

      Φαίνεται πώς αργότερα προσετέθησαν αντίγραφα. Άς είναι καλά τό photoshop.

      Διαγραφή
    2. Καλα κανεις και τον συμπαθεις .Ειναι ωραιος κυριος..

      Διαγραφή
    3. Εσύ πώς το ξέρεις; Τον γνωρίζεις;

      Διαγραφή
  8. Αγαπητε Δημητρη Κ. Χαιρομαι να διαβαζω την πενα σου. Τα αισθηματα αμοιβαια. Νασαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτόλυκε είχαν κινδυνέψει οι ορειβάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Τό σημείο είναι μέν σέ υψόμετρο 1,000 μέτρων, αλλά είναι ομαλό καί βατό. Στή θέση Πριόνια τελειώνει ο δρόμος πού έρχεται από τό Λιτόχωρο. Έχει καί μεγάλο χώρο γιά πάρκινκ.
      Έχει καί ωραίο μαγαζί, πρώην καταφύγιο. Σερβίρει τηγανητά αυγά, λουκάνικα καί σαλάτα. Καί μπύρες παγωμένες από τό νερό παρακείμενης πηγής.

      Τόν έχω ανέβει δύο φορές. Έχει πολλά περίεργα καί ανεξήγητα ο Όλυμπος. Τό πιό παράδοξο είναι στή θέση Καλάγια. Σφραγισμένη είσοδος μέ λείο βράχο, τεραστίων διαστάσεων. Κυριολεκτικά σφραγισμένη πύλη. Αυτό λίγο πρίν τήν κορυφή Μύτικα.
      Στήν δέ βάση τού βράχου υπάρχουν 4 λιοντάρια τεραστίων διαστάσεων. Πρέπει νά είσαι στήν απέναντι πλευρά, (καταφύγιο Ζολώτα, γιά νά μπορέσεις νά τά διακρίνεις.

      Διαγραφή
    2. μπορεί να είναι και από ανθρώπινη ενέργεια η οντότητα που δείχνει, κάποιοι με τεχνολογία να δημιουργεί ανάλογες εικόνες για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι κακοί πάντα

      Διαγραφή
    3. φωτογραφίες των λιονταριών;

      Διαγραφή
    4. γνωρίζω από παιδί, εκεί δεν έχω πάει, ο θρόνος του Δία είναι από την μεριά των Τεμπών ήταν το πρώτο που μου έδειξαν όταν ήμουν 4, 5 χρονών χαχα

      Διαγραφή
    5. ευχαριστώ Αυτόλυκε, ο Ολυμπος είναι μαγικός κι απ την πλευρά του Αιγαίου

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος03 Αυγούστου, 2018 00:03

      Μήν ψάχνεσαι μέ θεωρίες, οί οποίες στερούνται αποδεικτικών στοιχείων.
      Απλή καί φιλική συμβουλή από κάποιον ερευνητή, καί όχι"συνομοσιολόγο".

      Ανώνυμος03 Αυγούστου, 2018 00:04

      Έχω φωτογραφίες, τραβηγμένες μέ Asahi Pentax K1000, εννοείται μέ φίλμ.
      Είναι εμφανής η φθορά τού χρόνου, όμως διακρίνονται αρκετά καλά.
      Άν επιθυμεί τό ιστολόγιο, μπορεί νά γίνει ένα update καί νά τίς δείς.
      Απλά θά πρέπει νά ανατρέξω στό αρχείο μου καί νά τίς σκανάρω, γιά νά μπορέσουν νά αναρτηθούν.

      Διαγραφή
    7. Αρκεί νά δείς ανατολή ηλίου από τόν Όλυμπο, καί θά πάθεις τήν πλάκα τής ζωής σου! Θά νομίζεις ότι έχει πάρει φωτιά όλο τό Αιγαίο!

      Διαγραφή
    8. Έχεις υπόψη καμία έρευνα για τη σφραγισμένη είσοδο με λείο βράχο στη θέση Καλάγια; Κάποιος μπορεί να πήγε εκεί με τα κατάλληλα μηχανήματα, πχ σόναρ για να δει αν υπάρχει σπηλιά από μέσα, ή μαγνητικό ανιχνευτή νερού, σιδήρου, χρυσού κλπ. Ίσως γίνεται και με τα φτηνά σόναρ ψαρέματος που νοικιάζουν μερικοί ερασιτέχνες ψαράδες. Έχει καμία αρχαία ή εσωτερική ονομασία αυτή η είσοδος μήπως βρω τίποτα στο ίντερνετ;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    9. Κανείς δέν έχει τολμήσει κάτι τέτοιο. Η πλαγιά είναι σχεδόν κατακόρυφη, καί τά βράχια κοφτερά σάν ξυράφια. Η απόσταση από τό έδαφος μέχρι τήν πύλη είναι περίπου 600 μέτρα καί από τήν κορυφή πρός τά κάτω περίπου 400.

      Η πύλη είναι φτιαγμένη σέ εσοχή, αδύνατον νά υπολογίσουμε σέ πόσα μέτρα βάθος. 10, 20 δέν μπορώ νά πώ μέ ακρίβεια. Είναι όμως τέλειο γεωμετρικό σχήμα. Υπέρθυρο, μέ κάθετες πλευρές καί οριζόντια βάση. Η όλη κατασκευή είναι χωνευτή μέσα στόν βράχο.

      Δέν έχω υπ' όψιν κάποια αρχαία ονομασία. Δέν βρήκα κάποια εικόνα στό ίντερνετ. Τήν έχω φωτογραφήσει, από απόσταση περίπου 800-1000 μέτρων μέ όσο ζούμ είχε η μηχανή.

      Διαγραφή
    10. Τό μόνο πού ίσως βοηθά είναι εδώ:

      https://www.google.com/maps/@40.0825954,22.4063017,2a,54.6y,308.27h,89.47t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXmGts44e6XNznOcucWEzNg!2e0!7i13312!8i6656

      Διαγραφή
    11. Στο σύνδεσμο βλέπω δέντρα. Πως θα γίνει να δούμε τίποτα από την πύλη έστω και από μακρυά ή από το δορυφόρο; Απίστευτο ότι κανείς δεν ασχολήθηκε στο ίντερνετ. Μήπως ο Πάλμος την αναφέρει πουθενά;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    12. Εδώ φαίνονται η θέση Πριόνια και το καταφύγιο Ζολώτα. Προς ποια κατεύθυνση είναι η πύλη;

      http://oi64.tinypic.com/32zrmdu.jpg

      Γιώργος

      Διαγραφή
    13. Γιώργο,

      πρός τά αριστερά τής φωτο. Δέν περιέχεται στήν φωτο.
      Πρέπει νά είσαι στό προαύλιο τού καταφυγίου, μέ τό καταφύγιο στήν πλάτη καί νά κοιτάς απέναντι, λίγο στά δεξιά καί πρός τά επάνω. Νωρίς τήν ημέρα τήν φωτίζει πολύ καλά ό ήλιος.
      Εννοείται ότι είναι πέτρινη καί όχι τίποτε άλλο!

      Ανώνυμος05 Αυγούστου, 2018 17:53
      Καλύτερα νά μήν πώ τίποτα γιά τόν Πάλμο καί γιά κάποιους σάν κι αυτόν, γιατί έχει πεθάνει.

      Διαγραφή
    14. Μήπως είναι εδώ κάπου;

      http://oi64.tinypic.com/2a5zrww.jpg

      Ή εδώ κάπου;

      http://oi66.tinypic.com/orik3t.jpg

      Γιώργος

      Διαγραφή
    15. Όχι, δέν φαίνεται σέ αυτές. Μόνο από τό καταφύγιο Ζολώτα, καί πάλι μέ ισχυρά κυάλια 7Χ50 ή βιντεοκάμερα μέ αρκετό ζούμ.

      Διαγραφή
    16. Έστειλα εικόνες στό blog. Άν θέλετε νά τίς δείτε, στείλτε e-mail.

      Διαγραφή
    17. Με τρώει η περιέργεια αλλά τι γίνεται άμα δεν θέλω να δώσω email; Ίσως θέλεις να βγάλεις λεφτά μελλοντικά από τη φωτογραφία από κανένα περιοδικό, οπότε πάω πάσο. Αλλά για κοίτα πάλι τις δικές μου φωτογραφίες, η πρώτη είναι τραβηγμένη από κάμερα του Google από κάποιο ορεινό καταφύγιο, φαίνονται τα ξύλα κάτω, το οποίο υποτίθεται πως είναι το καταφύγιο Ζολώτα, και μπορείς να βρεθείς εικονικά εκεί περιστρέφοντας την κάμερα με το ποντίκι. Αν πας στο maps.google.com, αναζήτηση για "καταφύγιο Ζολώτα", σέρνεις το ανθρωπάκι από την άκρη της οθόνης στο καταφύγιο και είναι σαν να βρίσκεσαι στο καταφύγιο όπου μπορείς να περιστραφείς και να δεις όλη τη θέα. Ή κάποιος μπέρδεψε τα καταφύγια γιατί μου φάνηκε υπάρχουν και άλλα εκεί κοντά.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    18. Γιώργο,
      αφού είσαι διστακτικός να φανεί το ημέηλ σου από τον Διόδοτο, που έτσι κι αλλιώς δεν θα διέρρεε και κακώς ανησυχείς,
      αποφάσισα να βέλω τις φωτο στο τέλος της ανάρτησης " Όλυμπος όπως λέμε Ατλαντίδα...".
      Αυτό θα γίνει σε πέντε λεπτά από τώρα.
      Πήγαινε, αντίγραψέ τες, και όταν τελειώσεις ειδοποίησέ με πάλι εδώ, σε αυτή την ανάρτηση, να τις αφαιρέσω.

      Διαγραφή
    19. Είσαι παρών τώρα;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    20. Ναι, τις πήρες τις φωτογραφίες;

      Διαγραφή
    21. Τις πήρα. Γιατί δεν θέλει ο αυτόλυκος να τις δείξουμε δημοσίως;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    22. Δεν είναι ο Αυτόλυκος που έχει κάποιο πρόβλημα.
      Εγώ απλώς.. τις βρίσκω άσχετες με το υπόλοιπο άρθρο περί Ολύμπου.
      Μιας και το ανέφερες όμως..θα τις αφήσω τελικά κι ίσως τις βρει χρήσιμες και κανένας άλλος που θα μπει σε εκείνο το άρθρο.

      Καλό ξημέρωμα Γιώργο.

      Διαγραφή
    23. ΥΓ.
      Σου φανήκαν χρήσιμες τελικά;
      Τις κατανόησες;

      Διαγραφή
    24. Ικανοποιήθηκε η περιέργειά μου. Το επόμενο βήμα θα ήταν ο δημόσιος σχολιασμός από άτομα που ασχολούνται με το μεταφυσικό και τη μυθιστορία ή τη γεωλογία. Όπως ο Εργ αν μας διαβάζει (χλωμό) ή μπορεί εγώ να το δείξω σε τίποτα ξένους πιο προχωρημένους μελλοντικά. Μοιάζει λες και κάποιο μηχάνημα το δημιούργησε.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    25. Φυσικά! Καμία σχέση με το Στεφάνι (θρόνο του Δία). Εδώ υπάρχει λάξευμα κάθετο ημικυκλικό (σαν αυτί) και κάπου εκεί και η "πόρτα".
      "Λάξευμα"... μπορεί να μην λαξεύτηκε, αλλά να έγινε και σε ένα λεπτό μιας κι είναι και πολύ λείο όπως λέει ο Αυτόλυκος. Οπότε αν έχει κοπεί σαν βούτυρο, με τεχνολογία τήξης του πετρώματος μέσω ηχητικών συχνοτήτων ή άλλη "αιθερική" τεχνολογία Ελλήνων, που λέει κι ο Εργοδότης;...

      Διαγραφή
  10. Κομμουνισμος, η μεγαλη συνομωσια.

    https://twitter.com/suzanneewright/status/1023950463551582208

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπαλακι του τενις πρεπει παντα να πηγαινει στις ιδιες ρακετες.Ναχει την ψευδαισθηση οτι αλλαξε μερος. Προαιωνιο κολπο.Πολυ απλο εε ?? Μα αφου ολοι ψαχνουν το ..πολυπλοκο .!! Μην τυχει και φανουν ανοητοι...Βρε τι κανει ενας εγωισμος !! Το ψυλιαστηκαν νωρις οι ...υπογειοι τουνελαδες...οτι κανουμε ολη μερα εφε εξυπναδας στον διπλα !! Το κανουν απλα κι ολοι τρεχουν να λυσουν ..εξιδωσεις !! Οι αρχαιοι πρωτα ρωτουσαν ..."ποιου γιος εισαι...ποιου γενους ..και απο ποιο τοπο " .?? Δεν ηταν μαλακες...ο ταδε ελεγαν του ταδε...το γενος ταδε απ το ταδε μερος.Κι αμεσως ηξεραν τα παντα...τα γιατι...ολα.Δεν ελεγαν ...η ταδε θεωρια..της ταδε υποθεωριας...που ιστορικα ειπε ο χι μεγαλος ...με καλη προθεση για τους ανθρωπους !! Αμα ο πατερας ..παππους ..κλπ...ηταν λαμογιο ..μαλακας κλπ...τι σοι τεκνο θαχαν ?? Εφτανε αυτο ....Αυτος ο ..πχ...Μαρξ ...τι ηταν απο καταγωγη..πατερα..παππου..και τοπο καταγωγης ?? Φτανει αυτο και μονο...για να πεις ..."αντε βρε μαλακα "....Το ιδιο ισχυει κι απο δυτικη μερια...

      Διαγραφή