«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ατσίδες του διαστήματος.



http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//BD2B8B27AC2183DFD62139EB3ED97C5F.jpg
Το να διαθέτει προσόντα αστροναύτη ένας νομικός σύμβουλος για θέματα διαστημικού δικαίου είναι κάτι που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει «εξτραβαγκάντσα». Προφανώς όμως αυτό δεν το συμμερίζεται ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, όπως προκύπτει από την προκήρυξη για την πλήρωση της σχετικής θέσης που δημοσίευσε.
Η προκήρυξη αφορά δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες, αλλά εκείνη που… εντυπωσιάζει περισσότερο είναι του νομικού συμβούλου, λόγω των προσόντων που ζητούνται, τα οποία μεταξύ άλλων είναι: να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον δύο έτη ή σε μία πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον τρία έτη…
Εξίσου εντυπωσιακή είναι η μοριοδότηση για την προφορική συνέντευξη, καθώς ο υποψήφιος αν τα πάει καλά σε αυτήν μπορεί να μην χρειάζεται καν μεταπτυχιακό και διδακτορικό…
Δείτε τη σχετική προκήρυξη εδώ 

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ



2001: A Space Odyssey - The monkey scene





Ατσίδες του διαστήματος

 

Αυτοί που διέλυσαν τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου...

Ο Νίκος Παππάς ζητάει δικηγόρο αστροναύτη για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος . 

Στα προσόντα απαραίτητη η συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη.
 

ΥΓ. Οι οργανώσεις Σύριζα Άρη ,Αφροδίτης,Σελήνης ,χαιρετίζουν στην αποστολή δικηγόρου αστροναύτη στα σύμπαντα και διαψεύδουν την μεταφορά των οικοπέδων των Ελ στο Υπερταμείο. Στο μεταξύ στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή,εδώ και λίγες ώρες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν περίεργα σήματα που λαμβάνουν (από Αρη,Αφροδίτη,Σελήνη) 

 

"Look again at that dot. That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives. The aggregate of our joy and suffering, thousands of confident religions, ideologies, and economic doctrines, every hunter and forager, every hero and coward, every creator and destroyer of civilization, every king and peasant, every young couple in love, every mother and father, hopeful child, inventor and explorer, every teacher of morals, every corrupt politician, every "superstar," every "supreme leader," every saint and sinner in the history of our species lived there-on a mote of dust suspended in a sunbeam..."
 

Carl Sagan 

 

πηγή

 

 

7 σχόλια:

  1. Τί θες να πεις...ότι έμοιαζε με μαϊμού;...Θα σε μαλώσω!
    https://www.youtube.com/watch?v=O5Up-qHTJdY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O στόχος είναι να πάμε ως Ελλάς με ΣΟΒΑΡΟ διαστημικο οργανισμό πριν τον Έλον Μασκ στον Άρη για να δείξουμε την παγκόσμια υπεροχή μας και σε ποιον ανήκει η διαστημική εποχή...δηλαδή πριν το 2024-2026 που το έχει προγραμματίσει η SpaceX. H NASA το προγραμμάτισε μετά το 2030.
    Έχουμε 6-8 χρόνια από τώρα για να προετοιμάσουμε την πρώτη επανδρωμένη μας αποστολή πριν από όλους τους άλλους κι αυτό δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος, ούτε γινεται με βιντεάκια youtube.
    Για μένα είναι και προσωπικά στοίχημα...αν με ξεπεράσει και σ αυτό ο Έλον...

    Που λεγε κι ο Δάσκαλος..
    https://s8.postimg.cc/ee8w9hoyd/1545767_736497276374620_1088506604_n.jpg

    EΓΓΥΤΑΤΟΣ Β: ένας πιθανόν υδάτινος κόσμος
    http://ergdhmerg.freeforums.net/thread/76

    Διαστημικοί Πολιτισμοί-Αστρικοί Πολιτισμοί
    http://ergdhmerg.freeforums.net/thread/79/

    Και διαστρικά μπορούμε να την ψάξουμε μετά τον Άρη που οφείλει να είναι συμβολική νίκη εναντίον των νεοταξιτών...ο εγγύτατος Β με πυρηνικούς κινητήρες ας είναι 60 χρόνια...ένα τσιγάρο δρόμος....

    Να μείνουμε εντός του σχεδιασθέντος πλαισίου, αυτό εννοώ, πρέπει ήδη να προετοιμαζόμαστε για τον Άρη να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα...κι αν κάποιοι ενοχλούνται με την έννοια της "αυτοκρατορίας" είναι ξεκάθαρο ότι οι ελληνικές αυτοκρατορίες είναι πρόφραγμα στη βαρβαρότητα.

    Σχεδιασμός ελληνικής αυτοκρατορίας επόμενων 400 ετών
    http://ergdhmerg.freeforums.net/thread/86/400

    Αδιάφορον αν κάποτε συναντήσουμε τους διαστημικούς προπάτορες μας, δώσουμε τον υπερ πάντων αγώνα έναντι των μηχανών και των συνθετικών ή ανελιχθούμε στην 6η διάσταση, εμείς οφείλουμε κατ αρχήν να αποπερατώσουμε τον δικό μας σχεδιασμό των επόμενων 400 ετών
    https://www.youtube.com/watch?v=8NBgfZFO4hc

    Α ρε καημένη Ψωροκώσταινα...
    https://www.youtube.com/watch?v=aX2bx_OBDo8

    Πολύ εμπνευσμένο το τέλος του 5ου κύκλου του the 100 όπου οι ήρωες μεταφέρονται σε κρυογονικό ύπνο 75 ετών σε μια νέα γαία...όπου και θα αρχίσει ο 6ος κύκλος...
    https://gamatotv.me/group/the-100-tv-series-2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες και αυτό boy:
      https://gamatotv.me/group/upgrade-2018
      Άσχετο με την θεματολογία στην οποία αναφέρθηκες,
      πάντως..φυσάει!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτό Κώστα ήθελα να το δω καιρό αλλά λέω θα ναι καμιά φόλα...τώρα που το προτείνεις θα το δω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το upgrade είναι πολύ δυνατή περιπέτεια, με σωστή δόση χιούμορ, καλούς ηθοποιούς και καλό σενάριο με ματριξιακά στοιχεία.

      Άλλη μία σπέσιαλ περίπτωση από τη Ρωσία:
      https://gamatotv.me/group/prityazhenie-2017
      Δυνατά μηνύματα (προς το τέλος- και κοντά στα ζητούμενα τα δικά σου , αλλά και τα δικά μου), θεϊκά εφέ!

      Διαγραφή
  4. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.
    http://photos1.blogger.com/blogger/4734/1439/1600/2006a17.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=ZOAME8GBbJ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή