«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Κάνετε τα μπανάκια σας εσείς... κι ο Αλέξης εντωμεταξύ γεμίζει τη χώρα με καλούδια...

 Ανοίγουν νέα στρατόπεδα προσφύγων & μεταναστών σε Βόλβη & Γρεβενά - Τα νησιά «σκάνε» - Ξεκινούν οι ροές από Γερμανία


Γράφει: Πέτρος Αναστασίου


Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το εάν θα δημιουργηθούν και νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσας απάντησε ότι:

«Αυξάνουμε τις θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα και συγχρόνως προωθούμε συμφωνίες με περιοχές και με ανθρώπους (και χώρους), με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει και κάνουμε τις διοικητικές ενέργειες ώστε να φιλοξενήσουν και άλλους περισσότερους ανθρώπους. Εχουμε κάνει συμφωνίες με χώρους τέτοιων ξενοδοχείων στα Γρεβενά και αντίστοιχα στη Βόλβη, μια παλιά δομή που είχε η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί, θα τη χρησιμοποιήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ενώ έχουμε πάρει αρκετό κόσμο από τα νησιά, δηλαδή αυτούς που ειναι ευάλωτοι ή αυτούς που έχουν επιτύχει να πάρουν διεθνή προστασία και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να αυξηθούν και οι επιστροφές, οι εισροές παρά το γεγονός ότι ειναι μειωμένες, δεν μπορούν να φτιάξουν πια ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να μειωθούν οι άνθρωποι που διαμένουν στα νησιά».

Μιλώντας για τη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για το μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας επισήμανε δύο σημεία: «Το ζήτημα το πρώτο ειναι το εξής, ότι όσοι φτάνουν στα γερμανοαυστριακά σύνορα και η Γερμανία δεν δέχεται να μπουν στο έδαφός της και αυτοί έχουν περάσει από την Ελλάδα και έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου μετά την 1η Ιουλίου 2017, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να τους επιστρέφει.

Παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 τα σύνορά μας είναι κλειστά, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι -με βάση βέβαια τα στατιστικά δεδομένα και τους υπολογισμούς που έχουμε- λίγες δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες.
Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 επανενώσεις οικογενειών, 2.000 φυσικά δηλαδή πρόσωπα, τα οποία έχει δεχθεί η Γερμανία αλλά έχει 'παγώσει' η μεταφορά τους. Αυτό, με αυτή τη συμφωνία, από τη μια μεριά απελευθερώνεται και από την άλλη μεριά 2.000 άνθρωποι, μέχρι το τέλος του 2018, θα πρέπει να πάνε και να ενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις επανενώσεων θα επαναξεταστούν εντός του επόμενου διμήνου».

Ο κ. Βίτσας είπε ακόμα πως ήδη από την Παρασκευή επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό και τον επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και, σήμερα, σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως είπε, θα στείλει το κείμενο της συμφωνίας.

πηγή

11 σχόλια:

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Αυγούστου, 2018 01:28

    Απόλυτο λάθος του Τσίπρα η επιλογή του να εξαγγείλει το ανεκδιήγητο διάγγελμα του από τον τόπο που βοά και μοσχοβολά ΚΑΘΑΡΣΗ. Αστοιχείωτος καθώς είναι ταύτισε (ή μάλλον οι σύμβουλοι του, αστοιχείωτοι και αυτοί) ταύτισαν την Ιθάκη με αυτήν του Καβάφη που συμβολίζει την Ιθάκη ως "το τέλος του ταξιδιού"!

    Για τον Οδυσσέα όμως και την Οδύσσεια το τέλος είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ, όχι η Ιθάκη. Χωρίς αυτήν δεν θα ήταν αίσιον τέρμα η Ιθάκη, γιατί τον Οδυσσέα θα τον σκότωνε ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ή κάποιος άλλος εκ των μνηστήρων.

    Ή μήπως τελικά ο Τσίπρας διάλεξε την Ιθάκη γιατί θέλει να ξορκίσει την ΚΑΘΑΡΣΗ που επέφερε ο Οδυσσέας στη συμμορία των σφετεριστών της εξουσίας του. Σχηματίστε την εξίσωση ΟΔΥΣΣΕΑΣ=ΛΑΟΣ και θα έχετε το σημαντικότερο σημερινό (αλλά και διαχρονικό) μήνυμα της Θδύσσειας!

    Ήταν (τι τεράστιος δάσκαλος αυτός ο Όμηρος!) μια κατάσταση, ή ο Οδυσσέας ή οι σφετεριστές. Ακριβώς όπως στην Ελλάδα του σήμερα. Αν δεν αφανίσει ο λαός τους σφετεριστές της εξουσίας του, θα τον αφανίσουν αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει.

    Το θέμα είναι θα φανεί ο ελληνικός λαός αντάξιος του "παππού" του Οδυσσέα, να τεντώσει το τόξο της συλλογικής του δύναμης και να επιφέρει την ΚΑΘΑΡΣΗ στην Πατρίδα του, αφανίζοντας τους σφετεριστές της εξουσίας που ανήκει σε αυτόν; Και μόνον σε αυτόν!

    Αν αποφασίσει την ΚΑΘΑΡΣΗ ο λαός, καμιά "στημένη" Ιθάκη και κανένα διάγγελμα δε σώζει τον Τσίπρα!.. Και όλους τους Τσίπρες της προδοτικής πολιτικής μαφίας της Ελλάδος.

    Υγ. Σχόλιο όχι άμεσα σχετιζόμενο με το άρθρο, αλλά έμμεσα. Και επειδή είναι καλό, το έστειλα και αλλού. Πειράζει; Νομίζω όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου, να είσαι καλά.
      Εγώ σκεφτόμουν και το άλλο.. Υπάρχει και η "Οδύσσεια του Διαστήματος 2001". Μήπως ο Αλ6ς ήθελε να μας πει ότι είναι ούφο;

      Διαγραφή
    2. Σας θυμιζω οτι κατα την προεκλογικη περιοδο της Αμερικης το Αλ6 σε ερωτηση δημοσιογραφου απαντησε ως εξης. *ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΡΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ*. Λοιπον, το κακο τον βρηκε. Το τετραλεπτο αυτο βιντεο χρηζει προσοχης.

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=WajvIElUyDs&ab_channel=JamesRedPillsAmerica

      Η θυελλα μαινεται εκει και καθιστα την εξεταση των εδω πραγματων με ορους του χθες τουλαχιστον αστοχη. Ποια Μερκελ, ποια Πρεσβεια, ποιο ΝΑΤΟ ΨΑΧΤΟ ΦΑΤΟ, ποιο Μπρικιο και Σκαι και φουμαρα της ΕΕ. Ενας εφιαλτης ηταν και παει. Σε λιγο ο πλανητης δεν θα ξερη αν ποτε υπηρξαν.

      Μια γενικη παρατηρηση. Οι στρατηγοι γυρω απο τον Τραμπ ειναι βαθεις γνωστες του Ομηρου, του Θουκιδιδου του Ηρακλειτου. Καμμια σχεση με τους εδω καθηγηταδες της Φιλολογικης Σχολης οι οποιοι δεν μπρουν να μεταφρασουν ενα απλο κειμενο του Ξενοφωντος, οι δε φοιτητες των ασχολουντε με αεναους συνελευσεις περι των ανθρωπινων δικαιωματων των ζωων.

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΟΟΟΟΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ....ΜΗΠΩΣ Ο ΛΕΛΟΥΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο ΛΕΛΟΥΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ"
      Ποιοι είναι αυτοί;

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ22 Αυγούστου, 2018 11:21

      Κωστα αδερφε μου,οι ξενοι για τον κοσμο που δεν εχει πλεον αντανακλαστικα και αντιληψη ειναι χρησιμοι.Θες υπηρετικο προσωπικο,περιστασιακοι επιβητορες για ανδρες και γυναικες,το διεστραμμενο "καλο"προσωπειο του κληρου Α.Ε.ο καλος εισβολεας που αν δεν μας κοψει τα λαρυγγια και μας ριξει κανα"μανικι"θα του λεμε και'φχαριστω,γιατι τετοιοι ΜΑΛΑΚΕΣ γιναμε το θεμα ειναι αλλο.Οι λαθροορκ εχουν ερθει για εισβολη και καλα κανουν και μπραβο τους.Μυρμηγκια εργατικα.Εμεις τιιιι;Σφαξε με αγα μου ν'αγιασω,ευχολογια του τυπου οτι ειμαστε καλοι Χριστιανοι που λεει και το ορθιο το κρεας ο Ιερωνυμος,οταν δεν μας λεει τεμπεληδες,οτι αν ξεσηκωθουμε μας φοβεριζουν οτι θα μας κυνηγανε χειροτερα και απο τον Καρατζιτς,η ουσια ειναι οτι ειναι πολυ ασχημο πραγμα να ξερεις οτι εκτος απο τον εξωτερικο εχθρο εχεις και τους ραγιαδοελληνες να σου την λενε.Μεχρι σημερα Κωστα οσες φορες επαιξα ξυλο με αλλοδαπους,Ελληνες με κυνηγησαν και οχι ξενοι,γι'αυτο δεν εχω λυπηση γι'αυτο τον εσμο.Μονο τον Θεο,αγαπω,σεβομαι και φοβαμαι και Αυτον εχω οδηγο και τιμονιερη στη ζωη μου.Και οχι τον κληρο Α.Ε. του δογματος " μη μαχου" που ετσι και ανοιξουμε το Ιερον Πηδαλιον δε θα τους ξεπλενει ο Νιαγαρας με τοσα που εχουνε κανει στους Ελληνες.

      Διαγραφή
  3. οπως ειχε γραψει ο ηρωικος στοχος πριν πολλα χρονια την περιφημη φραση//////
    νανι νανι νανι νανι
    νατο το χατζαρι φτανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Κώστα. Δυστυχώς το σχέδιο του κόμη COUDENHOVE-KALERGI μια χαρά προχωράει. Έχουν υπολογίσει ότι θέλουν 200 εκατομμύρια για να φτιάξουν την νέα ευρό-ασιατικό νεγροειδή φυλή. Ένα πράγμα που θα μοιάζει με τον σημερινό Αιγύπτιο εξωτερικά. Φυσικά αυτό το συνονθύλευμα δεν θα έχει ούτε πατρίδα ,ούτε συνείδηση. Θα είναι μια άβουλη μηχανή για εργασία. Χαρακτηρίστηκα θα αναφέρω το παράδειγμα ενός φίλου μου που έχει φύγει για την αγγλίτσα ( που λέει και ο εργδημεργ). Εκεί παντρεύτηκε μια Φιλιππινέζα. Ρωτάω λοιπόν το παιδί του τι θα είναι; ποια γλωσσά θα μιλάει; Εγώ δεν ξέρω τι θα βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον!
      Κατά 90% -γνώμη μου- Αυτό εξαρτάται από τον φίλο σου, τί θα του εμφυσήσει του παιδιού. Και στο εξωτερικό υπάρχουν επίσης αυριανοί Αλεξανδροι και Λεωνιδες.

      Διαγραφή
  5. Καλήμερα, εγώ απλά απορώ, Νομίζω ότι το περιβάλλον της αγγλίτσας δεν είναι και ότι καλύτερο να μεγαλώσει κάνεις σαν Έλληνας. Η μάνα είναι αλλοδαπή, σημαντικό και αυτό. Τώρα dna μίξη και εδώ. Όπως λέει και ένας φίλος μου: Τσάμπα τα γονίδια... θα μου πεις αυτό είναι ένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΓΕ.....

      Διαγραφή