«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (βλέπε F.EM.A)

 ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΜΦΟΛΥΓΑ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΣ FEMA ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. (ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; )
16 ΑΞΟΝΕΣ = 16 ΠΑΠΑΡΙΕΣ (ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ, ΑΓΑΠΗΤΟΥ, ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ).
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ; ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ; ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η FEMA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΦΕΙΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ Ε.Δ. ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΣΧΝΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ. ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ) ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΣΑΡΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.


Tους 16 άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι παρεμβάσεις της νέας Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, την συγκρότηση της οποίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την υλοποίηση του νέου συστήματος, καθώς και τη δομή, την στελέχωση και τη λειτουργία του νέου φορέα αναλυτικά, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει με τρόπο που δεν θα διαταράσσει την επιχειρησιακή ικανότητα και συνέχεια του υφιστάμενου συστήματος και θα διασφαλίζει την κλιμακωτή μετεξέλιξη και επιχειρησιακή αναβάθμιση του συστήματος, σύμφωνα με τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό». Επισημαίνεται εκτός των άλλων, η φιλοσοφία του νέου συστήματος, η αναβάθμιση του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων(;;;), οι επιρροές από όσα ισχύουν σε άλλες χώρες, η χρήση νέας τεχνολογίας, ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου φορέα, αλλά και ο τρόπος στελέχωσης του οργανισμού που θα γίνει κατ’ εξαίρεση του νόμου για την κινητικότητα στο δημόσιο, ενώ υπάρχει και σχεδιάγραμμα με το οργανόγραμμα και την διάρθρωση της υπηρεσίας.

Ο διοικητής της νέας υπηρεσίας, «θα είναι εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και επιχειρησιακής επάρκειας, που θα επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Ο Διοικητής θα πλαισιώνεται από μόνιμο διαρκές επιστημονικό συμβούλιο με εκπροσώπους όλων των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων που έχουν ρόλο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Η Υπηρεσία θα υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε ρόλο ενιαίου φορέα, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών στον τομέα».
Η νέα υπηρεσία θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, στις φάσεις της πρόληψης, της ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποκατάστασης, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για τη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών και θα βασίζεται στις ακόλουθες αρχές: (Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΛΔ ΘΑ ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΛΕΕΙ)
* Το οργανωτικό, το λειτουργικό και το επιχειρησιακό της μοντέλο θα είναι ενιαίο, ανεξάρτητα από το είδος, το μέγεθος, την πολυπλοκότητα, την αιτία και την τοποθεσία του συμβάντος (all hazards approach).
* Η οργάνωση και η επιχειρησιακή της λειτουργία θα είναι σύμφωνη με σύγχρονα διεθνή πρότυπα και αρχές και θα βασίζεται σε ρόλους που προϋποθέτουν εξειδίκευση και πιστοποίηση.
* Τέλος, οι λειτουργίες της διοίκησης και του ελέγχου θα υποστηρίζονται από σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.
Στους στόχους της αναβάθμισης του συστήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, περιλαμβάνονται:
* Η εξασφάλιση της ικανότητας αλλά και των δυνατοτήτων όλων των επιπέδων διοίκησης – τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό – να δρουν αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης, ενιαίας, τυποποιημένης και συνεκτικής – εθνικού επιπέδου – στρατηγικής που θα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των κινδύνων, των κρίσεων και των συνεπειών τους, ως μια ενιαία και ολοκληρωμένη λειτουργία και
* Ο κεντρικός συντονισμός και ο έλεγχος υλοποίησης των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε όλες τις φάσεις του κύκλου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στις φάσεις της πρόληψης, της ετοιμότητας, της αντιμετώπισης και της αποκατάστασης.

Τομείς παρέμβασης

Για την υλοποίηση του νέου συστήματος, δρομολογείται ένα σύνολο συνεκτικών παρεμβάσεων που εστιάζονται και εξειδικεύονται σε 16 άξονες:

1. Κατάρτιση Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΣΥΔΕΑ), που θα αποτελέσει τον –εθνικού επιπέδου– οδηγό και το πλαίσιο αναφοράς για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στη χώρα, αξιοποιώντας καλές πρακτικές προηγμένων χωρών στον τομέα.

2. Υλοποίηση όλων των αναγκαίων θεσμικών παρεμβάσεων για τη μετεξέλιξη της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας σε αυτοτελή Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών με επικεφαλής διοικητή και υπαγωγή στο υπουργείο Εσωτερικών, κατάρτιση Οργανισμού και στελέχωση της νέας υπηρεσίας, κατ’ εξαίρεση των κείμενων διατάξεων και του νόμου περί κινητικότητας στο Δημόσιο.

3. Συστηματική αξιοποίηση, διεύρυνση και εξειδίκευση της – ήδη σημαντικής – συμβολής των ενόπλων δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

4. Υλοποίηση νέου επιχειρησιακού μοντέλου για τη λειτουργία των κέντρων επιχειρήσεων στο οποίο θα προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο κατάλληλο επίπεδο (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ, ΕΕΣ, Λιμενικό Σώμα, Εθελοντικά Σώματα, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Δασική Υπηρεσία, τεχνικές υπηρεσίες και διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών) και συμμετοχή σε ενιαίο σχεδιασμό και συντονισμό.

5. Προσδιορισμός και θεσμοθέτηση κανόνων εμπλοκής (Rules of Engagement /ROE) στη βάση των οποίων θα ενεργοποιείται η συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων και θα τίθεται υπό ενιαίο σχεδιασμό και συντονισμό, ανάλογα με το είδος και το επίπεδο κλιμάκωσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

6. Ανάπτυξη προτύπων για: (ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΟΧΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ, ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ;. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ..."ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ;;;)
(1) την αναγκαία ροή, επεξεργασία και διαχείριση πληροφοριών μεταξύ όλων των επιπέδων διοίκησης, των εμπλεκόμενων καθώς και των υποστηρικτικών φορέων, για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των φάσεων του κύκλου διοίκησης και ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης κινδύνου/ απειλής
(2) την τυποποίηση Κοινής Επιχειρησιακής Εικόνας (Common Operational Picture-COP) και
(3) τις αναγκαίες υποδομές και τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία των κέντρων επιχειρήσεων όλων των επιπέδων.

7. Πρόβλεψη και εξειδίκευση των αναγκαίων διεπαφών της νέας υπηρεσίας με την επιστημονική-ερευνητική κοινότητα για την υποστήριξη του έργου της, στις φάσεις της πρόληψης, της ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποκατάστασης.

8. Αναθεώρηση του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη βάση των αρχών και των προβλέψεων του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

9. Σύνδεση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και των υποδομών με τις ανάγκες χωροταξικού σχεδιασμού και ανάπτυξης.

10. Ενσωμάτωση της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας.(ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ" ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ;)

11. Ανάπτυξη σύγχρονου μοντέλου και συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, μέσων, υλικών και εφοδίων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

12. Αναβάθμιση της επιχειρησιακής δράσης στο πεδίο μέσω της θεσμοθέτησης δομής διοίκησης της οποίας θα προΐσταται εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος διοικητής συμβάντος (incident commander). (ΚΟΜΙΣΣΑΡΙΟΣ)

13. Θεσμοθέτηση εκπαιδευτικής δομής και ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης στους ρόλους που απαιτεί το νέο σύστημα.(ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ)

14. Διοργάνωση ασκήσεων εφαρμογής του νέου συστήματος για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών.

15. Συντεταγμένη ενσωμάτωση των εθελοντικών οργανώσεων και αντίστοιχων δομών, με βασική προϋπόθεση τη διαρκή εκπαίδευση και πιστοποίησή τους.(ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΣΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ)

16. Συγχρονισμός των παρεμβάσεων με το σχετικό έργο που έχει εγκριθεί από την υπηρεσία Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε (SRSS) και συντονίζεται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας για την αναμόρφωση του συστήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στη χώρα.


πηγή: ΙΣΧΥΣ

9 σχόλια:

  1. Αμ τυχαία ληρθε ο Παει ατ ;
    Αντιγράφω
    >>>>>>>>>>>>>>
    Ο διοικητής της νέας υπηρεσίας, «θα είναι εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και επιχειρησιακής επάρκειας, που θα επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
    Ο Διοικητής θα πλαισιώνεται από μόνιμο διαρκές επιστημονικό συμβούλιο με εκπροσώπους όλων των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων που έχουν ρόλο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Η Υπηρεσία θα υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε ρόλο ενιαίου φορέα, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών στον τομέα».
    >>>>>>>>>>>>
    Και ερωτώ. Την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ποιοί θα την ορίζουν-διορίζουν;
    Να υποθέσω;

    Αλ-λα
    Ερώτημα
    Πότε Θα καταργηθή η Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας;
    Γνωρίζει κάποιος; Το ανακοίνωσε ο 44χρονος;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά περίεργα σχέδια Astillais.
      Κι η εφαρμογή τους μια ανάσα από το χάος.
      Κατά την γνώμη μου, πες το ένστικτο πες το επειδή γνωρίζω υγιείς ομάδες πληθυσμού, οι Έλληνες θα μπορέσουν να πάρουν τον έλεγχο.

      Διαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Αυγούστου, 2018 17:29

    Θα αποκτήσουμε την δική μας FEMA;δηλαδή Κώστα μου σε περίπτωση κρίσεως αναλαμβάνει αυτή ως άλλη σκιωδης κυβέρνηση,φέρνοντας άτυπη δικτατορία;Άρα μπορεί να σκηνοθετήσει καταστροφές για να επιβάλει τα"μυστικά"της σχέδια όπως ξεσπάσματα ιών η καταστάσεις όπως η αληθινή,τρομακτική και σκοτεινήσκοτεινη,επιχείρηση "northwood".Ωραία,πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κι εσύ και άλλοι, όπως λέω στην Astillais πιο πάνω, δεν θα επιτρέψουμε να περιέλθει η πατρίδα μας σε πλήρη έλεγχο των εχθρών της. Και με την βοήθεια του Θεού, πάλι και ΠΑΝΤΑ εμείς θα επικρατήσουμε και θα είμαστε σε αυτό τον τόπο. Τάδε έφη και ο Βαλάντης.

      Διαγραφή
  3. Εμεις θα τελειωσουμε οτι δεν μπορεσε αυτος.

    https://twitter.com/hashtag/MAGA?src=hash&lang=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://twitter.com/hashtag/qanon?lang=en H σωστη φωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω ψωφησει απ τα γελια...Εχουν σπασει εκτος απ τα αρχ....μας...και το φραγμα του ηχου.Δεν ξαναδα ιπταμενη βλακεια τοση.Ολες οι καλιακουδες στον αερα.Μην ξαναπατε σε κωμωδιες...πατε στην αιθουσα ανακοινωσεων της κυβερνησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή