«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

"ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΣ - Το 1ο στάδιο του ΠΟΛΕΜΟΥ ... και οι ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ" (ημέηλ)

γράφει ο Use Your Illusion




Αγαπητέ ΔΙΟΔΟΤΕ,

Σας διαβάζω στα πλαίσια ενός μέρους των ειδήσεων της καθημερινότητας και των γεγονότων και σας βρίσκω πατριώτη και γενικά δυναμικό στα θέματα και στα σχόλια σας.

Σήμερα, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (8 χρόνια για την ακρίβεια) καταδυνάστευσης από το ΔΝΤ, λογικό είναι πολλοί να σκέφτονται πατριωτικά, να γράφουν πατριωτικά άρθρα και να ενημερώνουν τους πολίτες για το έθνος και την ιστορία του, όταν αυτό έχει πάρει την κάτω βόλτα.
Σήμερα, στον δρόμο του απόλυτου προορισμού μας προς την καταστροφή εμείς ομιλούμε περί πατρίδος και το τί είναι οι Έλληνες.
Δυστυχώς.
Η χώρα μας έχει τελειώσει, άλλο που κάνουμε τους ανήξερους.
Δυστυχώς το πρόβλημα μας είναι η μη σωστή εκτίμηση της κατάστασης.
Ακούμε,Διαβάζουμε,Βλέπουμε.
Αλλά δεν παρατηρούμε
[παρατηρώ (παθητική φωνή: παρατηρούμαι) κοιτάζω με προσοχή και για αρκετή ώρα κάτι με σκοπό να καταλάβω ή να μάθω κάτι. Αντιλαμβάνομαι κάτι, π.χ. μια αλλαγή, σημειώνω, π.χ.“παρατήρησες την αλλαγή στις συνήθειές του τελευταία;”].
Ακούμε, διαβάζουμε, βλέπουμε την πληροφορία του συστήματος ........ και αμέσως αναλύουμε όλες τις πτυχές του θέματος αυτού που διαβάζουμε. Ακούμε, βλέπουμε, κατά την άποψη και ανάλυση του εκδότη (ή μπλόκερ), η οποία κατά τον κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.. τον ωθεί στο να ταυτιστεί με κάποιο μέρος ή να διαφωνήσει με κάποιο άλλο.


ΣΥΣΤΗΜΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ... διαφορές;

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ελέγχει από την αρχή έως το τέλος την πληροφορία πριν αυτή φτάσει στον πολίτη. Στην διαδρομή βέβαια, η πληροφορία αποκωδικοποιείται από κάποιους μάχημους αναλυτές και διαφαίνονται κάποιοι πιο βαθείς στόχοι από αυτούς που υποτίθεται ότι είχε σχεδιαστεί να γίνουν αντιληπτοί. Μάλιστα, πολλές φορές, σε σημείο που να εντοπίζεται τελικά ο πραγματικός στόχος μιας είδησης ή ενός άρθρου.
Τρέχουμε την πληροφορία αντιπαραβάλλοντας τα δεδομένα με αντιστοιχίες στο παρελθόν και το μέλλον. Στο δε παρελθόν, για να δούμε τα αποτελέσματα μιας παρεμφερούς εξέλιξης ενός ιστορικού συμβάντος πανομοιότυπου με σημερινό.

Σωστή ή λάθος η ανάλυση του θέματος από τον συντάκτη, γεγονός είναι ότι πάντα μόνο ένα μέρος των πολιτών συμφωνούν με το ΑΡΘΡΟ.

Γιατί; ....... και γιατί όχι όλοι;

Εδώ έχει να κάνει και με την διαφορετική κοσμοαντίληψη του καθενός. Ναι, μπορεί να ομοιάζουν οι παρατηρητές μεταξύ τους, σημασία όμως έχει και πού βρίσκονται. Αν θεωρήσουμε το συμβάν ως ένα νόμισμα, όλοι το βλέπουμε, μερικοί όμως από την μία και μερικοί από την άλλη πλευρά. Επομένως, σχεδόν πάντα υπάρχουν δύο όψεις της πληροφορίας.
Το ΣΥΣΤΗΜΑ σερβίρει την πληροφορία, εμείς όμως είμαστε αυτοί που θα την τρέξουμε στο “επίπεδο” , και θα εμπλακούμε, ίσως και περισσότερο, στην αποδοτικότητά της.
Τα “επίπεδα”....έχουν να κάνουν και με αυτό που λέμε.. “το επίπεδό μας ως λαού”. Πίσω στο χρόνο.. ο λαός μας ήταν διαφορετικός στο μεγαλύτερο μέρος του, κοινωνικά, ηθικά κλπ.. Οποιασδήποτε κατηγορίας πολίτης..είχε διαφορές με τον σημερινό του εαυτό.

ΠΟΛΛΑ έχουν αλλάξει λοιπόν σήμερα..
Πώς άλλαξαν;
Πώς άλλαξαν και εμείς δεν το είδαμε αφού πάντα διαβάζαμε, ακούγαμε, βλέπαμε την πληροφορία και αναλύαμε την κατάσταση;...

Άρα, μήπως ο πολίτης ποτέ μα ποτέ, ανέκαθεν, όσο και πιο παλιά να πας... ήταν τελικά όχι ακριβώς διαφορετικός, όπως μόλις πριν λίγο συμπεράναμε... ..αλλά ίδιος, ΜΑ.. ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΩΝ, με ελλειπή αναλυτική ικανότητα (φιλτράρισμα πληροφορίας) λόγω του ότι πάντα ήταν ελλειπή και τα εκάστοτε τεχνολογικά μέσα, εφόσον το σύστημα πάντα κράταγε τα πιο προηγμένα και αναβαθμισμένα για τον εαυτό του;

Ο ΔΕΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ όμως!!!!...
..πρέπει να στέκεται απέναντι σε όλα αυτά με μεγαλύτερη ακρίβεια και ΚΥΝΙΣΜΟ!
[ κυνικός, -ή, -ό: που εκφράζεται (δυσάρεστα τις περισσότερες φορές), με απόλυτη ευθύτητα και ειλικρίνεια-χωρίς ευγένεια ή ευπρέπεια ]


Ο πραγματικός παρατηρητής πρέπει να τρέχει πολυεπίπεδα, εκεί που ο πρώτος επιπόλαιος τυχόντας βιάζεται να σού πει.. "άσε τό’χω”

Αμ δεν το έχει.....

Ο πολίτης όταν έχει χάσει την δική του εσωτερική βάση ελέγχου-παρατήρηση (προσωπικό κριτήριο φιλτραρίσματος) και πιο αναλυτικά: Τί να επιτρέψει να τον επηρεάσει και τί όχι, και όταν έχει επίσης και εξωτερική βοήθεια, διασταύρωση στοιχείων με στοιχεία κάποιου σωστού πληροφοριοδότη παρατηρητή, τότε άμεσα έχουμε δύο παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση, εντοπίζουν και αποφεύγουν τις παγίδες και τότε μόνο αντιμετωπίζουν πολυεπίπεδα το ΣΥΣΤΗΜΑ πληροφορίας.

Ναι, δυο μαζί άνθρωποι..σίγουρα είναι καλύτερα, αντικρύζοντας και τις δύο όψεις και εκθέτοντας, ανάλογα με την πείρα και την ηλικία τους, τις ιστορικές αντιστοιχίες που θα καταστήσουν τους συσχετισμούς παρελθόντος και παρόντος πανομοιότυπου γεγονότος.. πιο επιτυχείς.
Αποκτούν έτσι και την δυνατότητα να καταλάβουν πότε μπορεί επαναστατήσουν και να κερδίσουν έναν αγώνα, και πότε πρέπει να περιμένουν περισσότερο, ώστε να αποκτηθούν περισσότερα αβαντάζ για αρπαγή του ελέγχου από τα χέρια του Συστήματος, ει δυνατόν και έξω από το αυστηρά δομημένο χρονοδιάγραμμά του, να επέλθει σε αυτό και κάποιο μπλοκάρισμα-βραχυκύκλωμα..ΚΑΙ από αυτόν τον λόγο (δηλαδή σπρώξαμε ένα συμβάν να λάβει χώρα πριν από το χρονικό σημείο που το είχε δρομολογήσει το Σύστημα να γίνει).


Ο δεινός παρατηρητής ξέρει επίσης την δυναμική μιας συγκέντρωσης και το αποτέλεσμα “αν θα είναι το προσδοκούμενο”, από τον παλμό του πλήθους. Και μιλάμε εδώ για έναν παράγοντα που μπορεί να επηρεαστεί επίσης και από έναν μόνο ομιλητή. Π.χ. στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, το ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ελλήνων.. αν ήταν ομιλητής ο Σπανουδάκης και όχι ο Μίκης (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ακριβώς γι αυτό, για να κρατήσει τον παλμό χαμηλό, ελεγχόμενο) τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα.

Βλέπεις ότι η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη 8-9-2018 είχε τελικά κάπως μικρή απήχηση, γιατί;
Αφού τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (πατριωτικά) έκαναν αυτό που έπρεπε, ο κόσμος δεν ήταν ο αναμενόμενος, γιατί;
Απλές παρατηρήσεις.

Κάποιο λάθος έχει κάνει επίσης, και ο πολίτης και ο μπλόκερ στον χειρισμό της πληροφορίας. Είμαστε όλοι αρκετά άπειροι και κάποιος το σχεδίασε κι αυτό.
Τα αποτελέσματα πενιχρά.
Έτσι βαδίζουμε εδώ και καιρό.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μάς διαφεύγουν.
Όπως και ότι οι περισσότεροι λειτουργούμε από τον καναπέ, ντιβάνι ή τον υπολογιστή του μπλόγκερ και όταν τελικά δίνεται το ραντεβού στις πλατείες, αφήνουμε να καπελωθεί ως ένα ακόμα παζαράκι, άντε και μερική δηλητηρίαση από χημικά, και να καταλήξει σε μερικές φωτογραφίες ότι “Νά!..ήμουν κι εγώ εκεί με την σημαία..”.

Έχουμε να πάρουμε αρκετά μαθήματα ακόμα από το πανούργο Σύστημα μέχρι να καταλάβουμε ότι άλλα πράγματα έπρεπε να κρατούμε στα χέρια... και όχι σημαιάκια”.

 

 

Guns N' Roses - Live And Let Die



When you were young, and your heart was an open book
You used to say, "live and let live"
(You know you did, you know you did, you know you did)
But if this ever-changing world in which we're livin'
Makes you give in and cry
Say, "live and let die" 
Live and let die

What does it matter to ya?
When you got a job to do
You got to do it well
You got to give the other fella hell

You used to say, "Live and let live"
(You know you did, you know you did, you know you did)
But if this ever-changing world in which we're livin'
Makes you give in and cry

Say, "live and let die"
Live and let die



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΟΤΟΥ: Για αδιευκρίνιστους τεχνικούς λόγους (κι έχει ξανασυμβεί αυτό, και κυρίως όταν το άρθρο μάς έχει αποσταλλεί με ημέηλ) τα σχόλια εμφανίζονται με μαύρα γράμματα σε αυτή την ανάρτηση. Μην αποθαρρύνεστε, σχολιάστε.. και μπορείτε να δείτε τα σχόλιά σας, καθώς και των άλλων σχολιαστών, ασπρίζοντας με τον κένσορα.

5 σχόλια:

  1. πρεπει να σκεφτομαστε συμφωνα με αυτα που αντιλαμβανομαστε. οχι μ αυτα που βλεπουμε.να πρατουμε συμφωνα μ αυτα που οριζουν το πιστευω μας και ....να ψηφιζουμε συμφωνα με ολα τα παραπανω.οι επιτηδειοι, δημιουργουν αναγκες.φτιαχνουν μετα ενα κομμα,που ικανοποιει αυτες τις αναγκες, ο κοσμος δεν διαχωριζει τις επιθυμιες απο τις αναγκες και ψηφιζει.
    εαν λοιπον υπαρχει μια εννοια μεταξυ καλου και κακου ,αυτη ειναι η πολιτικη.
    εδω που φτασαμε. εχουμε τελειωσει επειδη οι περισσοτεροι ελληνες τα τελευταια 50 χρονια μπερδευαν τις αναγκες με τις επιθυμιες.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΧΙ.ΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ, Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΧΕΣ. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΤΩΡΑ,,, Η ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΟΠΩς ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟς
    Η ΘΑ ΒΓΕΙς ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΧΥΣΕΙς ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ, ΟΠΩς ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ τον ΔΙΟΔΟΤΟ που ένα σχόλιο μια σκέψη έγινε άρθρο.
    Ευχαριστώ τούς φίλους αναγνώστες.

    Use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε επίσης, για τις πολύ ενδιαφέρουσες αυτές σκέψεις.
      Θα προβληματίσουν πολλούς, και κυρίως θα τους φέρουν σε εγρήγορση σχετικά με το ερώτημα "μετά τί"

      Διαγραφή
  3. Σπανουδάκης αντι μίκη ραους!
    Αυτή είναι όλη η ουσία.

    Για άλλη μια φορά μια Εξαιρετική πολεμική ανταπόκριση από το μέτωπο!

    "ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. ΑΙΣΧΟΣ: Έπνιξαν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά στα δακρυγόνα οι αλήτες. Φωτογραφίες και βίντεο ΝΤΡΟΠΗΣ. Θα πληρώσετε ΑΛΗΤΕΣ.

    Ανασκόπηση από όσα ζήσαμε στα χθεσινά επεισόδια:
    Έχοντας αναπνεύσει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές τα χημικά τους,
    Έχοντας δει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ηλικιωμένους και Ελλήνων να προσαγάγονται,

    ξεκαθαρίζουμε

    όταν πέσει η κομμουνιστική δικταστορία
    όλοι εσείς οι ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ,
    θα ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ για ΚΑΘΕ ΣΑΣ πράξη
    ...
    http://opaidagogos.blogspot.com/2018/09/blog-post_9.html#more

    ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!
    ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΗ!!
    ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ ΠΑΤΡΟΣ ΜΩΥΣΗ (εκ Πρεβέζης)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως!
      Το χαριτωμένο βέβαια μέσα σε αυτό το κειμενάκι, είναι ότι την φράση
      "όταν πέσει η κομμουνιστική δικταστορία
      όλοι εσείς οι ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ,
      θα ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ για ΚΑΘΕ ΣΑΣ πράξη"
      την είχα γράψει έτσι ακριβώς κι εγώ, σε κάποια ανάρτηση αμέσως μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, με τα χημικά που είχα φάει.
      Όχι, δεν υπονοώ λογοκλοπή. Απλά γινόμαστε οι Έλληνες, κάτω από τις ίδιες συνθήκες έντασης, μία σκέψη.

      Διαγραφή