«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτο κόμμα την Λέγκα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία. (βίντεο)

Πονοκέφαλος για το σύστημα στην Ιταλία, καθώς το αντιμεταναστευτικό κόμμα, Λέγκα, του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι είναι το πιο δημοφιλές στην χώρα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.


Δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, έδειξαν ότι η Λέγκα βρίσκεται μπροστά από τον κυβερνητικό της εταίρο, το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S).

Το ινστιτούτο SWG εμφανίζει τη Λέγκα με ποσοστό 32,2% έναντι 28,3% για το M5S, ενώ το ινστιτούτο Lorien δίνει ποσοστό 31,7% στη Λέγκα και 26,8% στο M5S.

Στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, το Κίνημα 5 Αστέρων συγκέντρωσε το 32% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 17,4% της Λέγκα.

Όμως η δημοτικότητα του κόμματος έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες με τον επικεφαλής του Σαλβίνι να είναι πανταχού παρών στα μέσα ενημέρωσης και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προάγοντας μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον της ΕΕ. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 16 και 17% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η πολιτική του Σαλβίνι εναντίον της λαθρομετανάστευσης και κατά της προσπάθειας ηγεμόνευσης της Ιταλίας από την Ε.Ε. εκτιμάται δεόντως από τον ιταλικό λαό, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και δημοσκοπικά.


Οι Ιταλοί υποδέχονται με ενθουσιασμό τον Ματέο Σαλβίνι στο Βίτερμπο:



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου