«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Δημήτρης Ίτσιος. Ο λοχίας που σταμάτησε την γερμανική επέλαση με πέντε άντρες. Εξολόθρευσε από το πολυβολείο πάνω από 250 στρατιώτες της Βέρμαχτ... (βίντεο)



Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, από τα σύνορα μας με την Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία.
Η Γιουγκοσλαβία είχε πέσει δια περιπάτου και οι Βούλγαροι συμμάχησαν με τον Άξονα.

roypel 1
Η επίθεση των Γερμανών ήταν καταιγιστική
Οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν μια ηρωική μάχη στα οχυρά.
Ξεχωριστή όμως, είναι η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο, Π8 στην ομορφοπλαγιά του Μπέλες πάνω από τα Άνω Πορόια Σερρών.
Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνο με πέντε φαντάρους δεν παραδόθηκε και οι Γερμανοί είχαν μόνο μια λύση για να τους αφοπλίσουν.
Να πάνε οι ίδιοι να πάρουν τα όπλα τους.
Το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο  χρόνο μπορούσε.
Ο έφεδρος λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά.
Περίπου 38 χιλιάδες σφαίρες ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν πάνω από 250 άνδρες και να χάσουν έναν αντισυνταγματάρχη, τον Έμπελινγκ.
Ο Ίτσιος έχει εντολή να υποχωρήσει και αυτός, όταν κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά οι Γερμανοί τον εγκλωβίζουν.
Δίνει εντολή στους  στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση.
Οι άνδρες υπάκουσαν εκτός από δυο φαντάρους, συντοπίτες του από το διπλανό χωριό.
Οι τρεις άνδρες μένουν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι, αλλά ούτε οι βολές των Στούκας τους εξοντώνουν, ούτε το πυροβολικό, ούτε οι επιθέσεις των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ.
Τελικά τους νίκησε το αναπόφευκτο.
Η εξάντληση δηλαδή των πυρομαχικών τους.
Δεν είχαν πλέον άλλες σφαίρες. Αναγκαστικά παραδόθηκαν.
Οι Γερμανοί με χίλιες προφυλάξεις τους πλησίασαν και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία. Ο διάλογος φθάνει με διάφορες παραλλαγές αλλά το πνεύμα είναι πάντα ίδιο

itsios
Φωτογραφία από άλλο οχυρό
Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου;
Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής
Στρατηγός Σόρνερ: εσύ;
Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: ναι;
Στρατηγός Σόρνερ: συγχαρητήρια, με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου
Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: έκανα το καθήκον μου
Στρατηγός Σόρνερ: και τώρα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου. Μου στοίχισες πάνω από διακόσιους άνδρες.
Ο Διοικητής διέταξε να τον εκτελέσουν. Ο Ίτσιος με απορία ρώτησε γιατί, αλλά ο Γερμανός δεν είχε άλλες απαντήσεις.
Έβαλε τους άνδρες του να παρουσιάσουν όπλα. Τον τίμησε και αμέσως μετά με το όπλο του πυροβόλησε τον ηρωικό λοχία στο κεφάλι.
Τους άλλους δύο φαντάρους δεν τους πείραξε. Μετά από λίγο τους άφησε ελεύθερους και αυτοί διηγήθηκαν την ιστορία τους και τη θυσία του Ίτσιου.
Μετά τον πόλεμο η γυναίκα του ξέθαψε τα οστά του και τον έθαψε στο χωριό τους που ήταν κάτω από το πολυβολείο, την Άνω Πορρόια Σερρών.

itsios protomi
Η προτομή του Ίτσιου και τα ονόματα των εφέδρων που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης
Ο Ίτσιος παρασημοφορήθηκε και το στρατόπεδο πήρε το όνομα του.
Ο Λοχίας με την ανδρεία του κέρδισε χρόνο για τους συμμαχητές του.
Με τη θυσία του όμως, κέρδισε και τον Γερμανό στρατηγό, ο οποίος δεν κατάφερε να προσπεράσει τη ναζιστική χυδαιότητα.
Έτσι κάθε φορά που θα θυμόμαστε τον ήρωα θα μνημονεύουμε και τον εγκληματία.
Αυτή την αθανασία κέρδισε ο καθένας με τα έργα του.




πηγή

7 σχόλια:

  1. Μηχανή του χρόνου ξέρεις τι θα έκαναν οι κομμουνιστές στον Ελληνα ήρωα Ιτσιο εάν ήταν στην θέση των Γερμανών;

    Κυρά κομμουνιστική μηχανή του χρόνου τρέξε λίγο μπροστά να δούμε που το πάς...

    "Αν κάποιος γονέας αντιδρά, προδότες εκπαιδευτικοί θα σπεύδουν σε συνεργασία με αντιφασιστικές συμμορίες να ασκήσουν τρομοκρατία στον ίδιο και στο παιδί του. Και αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να υπακούσει στις επιταγές του ιουδαϊκού καθεστώτος, θα αναλαμβάνει η προδοτική αστυνομία να τον απομακρύνει βίαια από το σχολείο και να τον ρίχνει στην φυλακή.

    Η Ελληνική ιστορία θα αντικατασταθεί από την Εβραϊκή, ο Χριστιανισμός θα αντικατασταθεί από τον οικουμενισμό και οι κληρικοί θα εναρμονιστούν με τις νέες απαιτήσεις προκειμένου να μην χάσουν την εξασφαλισμένη μισθοδοσία και τα υπόλοιπα προνόμια. Η μνήμη των αγώνων για εθνική απελευθέρωση θα καταργηθεί και την θέση της θα πάρει η διαρκής προπαγάνδα για το ψευδοολοκαύτωμα που θα δοξάζεται σε καθημερινή βάση, ενώ οι ιουδαϊκές γιορτές θα αντικαταστήσουν τις εθνικές επετείους και τις Χριστιανικές γιορτές.

    Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά για τους αφελείς που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Μήπως όμως μπορούσε πριν από λίγα χρόνια ο μέσος πιστός Χριστιανός να πιστέψει πως θα έρθει η εποχή που ένα “διορθόδοξο” ίδρυμα της κρατικής εκκλησίας θα είχε σαν αποστολή του την διάδοση του ιουδαϊσμού και τον προσηλυτισμό των παιδιών;

    Όταν πριν από λίγα χρόνια κάποιοι εβραιόδουλοι πήγαιναν στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη και έστηναν παράσταση για το βαγόνι που δήθεν πήγε τους Εβραίους στο φούρνο, ο κοιμισμένος λαός αντιμετώπιζε την όλη ιστορία σαν μια απλή ιδιαιτερότητα του εκκεντρικού Μπουτάρη. Στην πραγματικότητα, η παράσταση αυτή ήταν μέρος ενός σχεδίου που ολοένα και φανερώνεται μπροστά στα μάτια μας και αποδεικνύει πως δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε ούτε να επιτρέπουμε τέτοιες κινήσεις, που δεν είναι παρά προπομποί της επερχόμενης ιουδαϊκής απολυταρχίας.


    https://edugr.wordpress.com/2018/10/06/%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%85%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πολλές διαφημίσεις δεν έχει το αντισυστημικό σαιτ;

      Διαγραφή
  2. Ένας ( έφεδρος) λοχίας βγάζει το φίδι από την τρύπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα μια στιγμή στην ιστορία μας που δείχνει πως είναι οι άντρες με @@ κι όχι @@ άντρες.
    Υποκλίνομαι σε όλους αυτούς που πέσανε για να είμαστε σήμερα όπως είμαστε. Ταυτόχρονα θλίβομαι γιατί δεν θα μπορέσω ποτέ να σας φτάσω, ούτε και να σας τιμήσω, όπως αξίζει σε τέτοιους συνελληνες. Το μόνο που μπορώ είναι να υπενθυμίζω συνέχεια στον μικρό μου γιο, το πως είναι οι πραγματικοί ήρωες και τι σημαίνει πατρίδα. Και το παράδειγμα θα είναι λεβέντες σαν τον Λοχία Ίτσιο και τόσους ακόμα άγνωστους που χυσανε το αίμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Υποκλίνομαι σε όλους αυτούς που πέσανε για να είμαστε σήμερα όπως είμαστε."

    Πώς είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή