«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τσιπριστάν όπως λέμε Αφγανιστάν και Μπαντουστάν.

του Μιχάλη Χαιρετάκη


 
Μέσα σε 3,5 μόλις χρόνια η κυβέρνηση Συριζανέλ κατάφερε πλέον το ακατόρθωτο. ¨Οχι μόνο οι πολίτες να μην αισθάνονται καμμία ασφάλεια αλλά και αυτοί που έχουν το θεσμικό ρόλο να προστατεύουν τους πολίτες.

Στη συριζαϊκή ιονεσκική δήθεν ευρωπαϊκή χώρα του παραλόγου, χρειαζόμαστε επειγόντως μια αστυνομία για να προστατεύει την αστυνομία.

Το επεισόδιο στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας δε θα είναι σίγουρα το τελευταίο.

Απο την αστυνομία μπαμπούλα των δικτατορικών και απολυταρχικών καθεστώτων αντί να περάσουμε σε μια αστυνομία που θα σέβεται θα προστατεύει τους πολίτες και θα τη σέβεται ο πολίτης, περάσαμε σε μια αστυνομία με ανυποληψία.

Μια αστυνομία φοβισμένη, που οχυρώνεται τα βράδια με οδοφράγματα και αντί να προστατεύει τους πολίτες προστατεύει αστυνομικά τμήματα και αστυνομικούς όταν δεν κάνουν τις φιλιππινέζες των πολιτικών ασποσπασμένοι στις συνοδείες τους.


Αυτή η είδηση που θα δειτε παρακάτω καθώς και η φωτογραφία είναι απο το newsbeast.gr μπαγιάτικη, 7 ετών
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/201428/astunomiko-tmima-krummeno-piso-apo-odofragmata
και δείχνει ένα απο τα πρώτα οδοφράγματα που είχαν στηθεί. Σήμερα με τη λογική του Καραγκιόζη αντί να εξαλειφθούν οι αιτίες που τα δημιούργησαν, έχουμε ενα , δυο, πολλά οδοφράγματα, καθε αστυνομικό τμήμα και 5-6 οδοφράγματα τριγύρω.

Πλήρης απαξίωση της αστυνομίας.

Μια αστυνομία έρμαιο δήθεν "αριστερών" και δήθεν "αναρχικών" παρακρατικών δυνάμεων που λυμαίνονται τη χώρα θυμίζοντας Μεξικό και Κολομβία.

Δεν φταίει φυσικά η αστυνομία, αυτοί που υπηρετούν, αλλά αυτοί που αποφασίζουν κάθε φορά ποιο θα είναι το έργο της και ο ρόλος της στη χώρα.

Αυτοί που αποφυλακίζουν σκληρούς παραβατικούς, πολλοί απο τους οποίους έχουν πιαστεί με πολύ κόπο λίγο καιρό πριν.

Φταίνε αυτοί που χρησιμοποιούν την αστυνομία για να κοροιδεύουν τον λαό οτι του παρέχουν την ασφάλεια του που προβλέπει η Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενα πικρό ανέκδοτο που δε γελάς φυσικά καθημερινά οταν διαπιστώνεις την αλήθειά του.

Η αστυνομία έχει καταντήσει μια κακοπληρωμένη δημόσια υπηρεσία, υπόδουλη του καθεστώτος και των παρακρατικών, που τη θυμούνται οι κυβερνώντες οταν είναι να καταστείλουν τις πορείες των εξαθλιωμένων πολιτών, όταν είναι να στηρίξει το σάπιο καθεστώς τους. 
 

3 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ17 Οκτωβρίου, 2018 23:02

    Γιά την ΕΛ.ΑΣ,η συμπλοκή στού Ρέντη με τον τραγικό θάνατο δύο παλληκαριών,αποδεικνύει την επιχειρησιακή ανεπάρκεια των μεγαλοκλαρούχων,την σκληρότητα του εγκλήματος με την εισβολή σκληρών κακοποιών,την έλλειψη αντανακλαστικών,αλλά και τεχνικών μέσων σε συνθήκες μάχης και η φανατική τους προσύλωση στο κυνήγι νοικοκυραίων Ελλήνων,αλλά και πατριωτών,τους καθιστά αυτομάτως"πραιτωριανούς"του εκάστοτε πολιτικού προισταμένου.Υπάρχουν και καλά στελέχη,αλλά δυστυχώς"θάβονται"από την έλλειψη ενδιαφέροντος των ιθυνόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιζω καποιος να κραταει τα ονοματα καιφωτογραφιες μεγαλοκλαρουχων αλλα και ΄΄μικροκλαρουχων΄΄με υπερβαλλοντα ζηλο οταν δερνουν πατριωτες η συνταξιουχους οταν διαμαρτυροντε,ενω κοιτουν σαν χαζοι τους ΛΟΑΤΚΙ και εξυπηρετουν τους λαθρεους.Ξεχασα βεβαια οτι οι εξυπηρετησεις ειναι αμοιβαιες οπως φαινεται απο τα τελευταια γεγονοτα.Ειδικος λογαριασμος πρεπει να σταλει στο προδοτικο πολιτικο προσωπικο και επιορκους δικαστες.Μπαμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή