Διόδοτος ο Ερυθραίος (4ος αι. π.Χ.): Ένας από τους συντάκτες των Εφημερίδων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θέματα: Ειδήσεις, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αναλύσεις, Φιλοσοφικά, Πολιτικά, Ιστορικά, Εθνικά, Διεθνή και Ταξιδιωτικά Θέματα, Χιούμορ, Συνωμοσίες, Βιβλίο, Μουσική. Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε εν παντί !
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ο φόβος του Θεού είναι συναίσθημα ιερόν πληρούν την καρδίαν του επιγινώσκοντος τον Θεόν εν τοις θείοις αυτού ιδιώμασιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ θεός φόβος εκδηλούται ως άκρα αγάπη προς τον Θεόν, ως αφοσίωσις προς το θείον, ως λατρεία του θείου.
Ο φοβούμενος τον Θεόν αγαπά τον Θεόν εξ όλης καρδίας, εξ όλης ισχύος και εξ όλης διανοίας.
Η καρδία αυτού εκολλήθη οπίσω αυτού και επί τω ονόματι αυτού ομνύει. Κύριος ο Θεός καύχημα αυτού και αυτός μόνος δεσπόζει εν τη καρδία αυτού.
Όλως αφοσιωμένος αυτώ, προσφέρει αυτώ την καρδίαν αυτού, και από του βάθους αυτής λατρεύει αυτώ.
Ο νόμος του Θεού εγένετο νόμος της βουλήσεως αυτού και βούλεται τα αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον.
Τα χείλη αυτού αινούσι αδιαλείπτως το θείον και η καρδία αυτού υμνεί τον Θεόν.
Δοξολογίαν και ευχαριστίαν άπαυστον αναπέμπει προς τον Θεόν και η ψυχή αυτού ευλογεί αυτόν.
Ο φοβούμενος τον Θεόν είναι κεκαθαρμένος την ψυχήν, διότι ο φόβος του Κυρίου καθάρσιον εγένετο της ψυχής αυτού.
Ο φόβος του Κυρίου εξήγνισεν αυτού την καρδίαν και καθήλωσεν αυτού την σάρκα υποτάξας τας ορμάς αυτής εις την δύναμιν του πνεύματος αυτού.
Ο φόβος του Θεού εγένετο αυτώ διδάσκαλος σοφίας και συνέσεως και επαίδευσεν αυτόν γινώσκειν τι το αληθές, τι το αγαθόν, τι το ευάρεστον τω Θεώ. Ο φόβος Κυρίου εγένετο αυτώ πηγή ζωής, και ρύεται αυτόν εκ παγίδος θανάτου.
Κραταίωμα Κύριος των φοβουμένων αυτόν, και η διαθήκη αυτού δηλώσει αυτοίς. Ο φόβος Κυρίου αγνός, διαμένων εις αιώνα αιώνος. Παρεμβαλεί άγγελος Κυρίου κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ρύεται αυτούς.
Ο φοβούμενος τον Θεόν εύρε χάριν παρά τω Θεώ, και της αιτήσεως αυτού εισακούσει Κύριος. Θέλημα των φοβουμένων αυτόν ποιήσει και της δεήσεως αυτών εισακούσει και σώσει αυτούς ο Κύριος.
Ώσπερ ακτίς ηλίου δι’ οπής εισελθούσα εν των οίκω πάντα φωτίζει ως και το λεπτότατον οράν, ούτω και φόβος Θεού εν καρδία γενόμενος πάντα τα εαυτής αμαρτήματα αυτή υποδείκνυσιν.
Ο φόβος του Θεού, ως ιερός και άγιος, είναι απαθής και ουδέν απειλεί το δεινόν. Ο Θεολόγος Γρηγόριος περί φόβου Θεού λέγει· «ού φόβος, εντολών τήρησις· ου δε εντολών τήρησις, σαρκός κάθαρσις του επιπροσθούντος τη ψυχή νέφους, και ουκ εώντος καθαρώς ιδείν την θείαν ακτίνα· ου δε κάθαρσις, έλλαμψις· έλλαμψις δε, πόθου πλήρωσις τοις των μεγίστων, (ήτοι των τριών υποστάσεων) ή του μεγίστου (ήτοι της μίας φύσεως των τριών) ή υπέρ το μέγα (ήτοι δια το είναι την θεότητα υπέρ παν μέγεθος και ποσότητα) εφιεμένοι.» (Λόγος εις τα Φώτα).
Ο φόβος του Θεού πληροί την καρδίαν πνευματικής τίνος χαράς και ευφροσύνης. Ο φόβος του Θεού είναι θείον δώρον, διότι είναι εν τω επτά χαρισμάτων του αγίου Πνεύματος και ενοικεί εν καθαρά καρδία.
Ο φόβος του Θεού εν τη προς τον πλησίον σχέσει ενδείκνυται ως αγάπη του πλησίον, ως δικαιοσύνη και ως φιλανθρωπία.
Η Αγία Γραφή καλεί δίκαιον τον φοβούμενον τον Θεόν. Στέφανον σοφίας τον φόβον Κυρίου καλεί ο Σειράχ, αναθάλλοντα ειρήνην και υγείαν ιάσεως.
Μακάριος ανήρ ο φοβούμενος τον Κύριον!
9/10/2018
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Ναυτικό του Πακιστάν(!) έφερε η Τουρκία μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο), προκειμένου να εδραιώσει και νομιμοποιήσει τις παρανομίες της σε βάρος της Ελλάδας, με την κυβέρνηση να μην αντιδρά ούτε στο ελάχιστο για την πρωτοφανή πρόκληση του Πακιστάν .
💣💣💣💣
Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα και πρόσκληση της Άγκυρας στο Καράτσι, το Πακιστάν συμφώνησε να συμμετάσχει σε άσκηση της Άγκυρας στις 8 Οκτωβρίου 2018, επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εντός του ελληνικού FIR χωρίς να ζητήσει την έγκριση της Αθήνας.
Το Πακιστάν θεωρείται ο νο1 σύμμαχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή και πολύ πρόσφατα εκτός της παραγγελίας στρατιωτικού υλικού, αγόρασε από την Τουρκία 4 κορβέτες του προγράμματος ADA.
H μείζονα αεροναυτική άσκηση απομονώνει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης καθώς εκτελέστηκε μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, ενώ από ελληνικής πλευράς δεν ανακοινώθηκε τίποτα όσον αφορά τη συμμετοχή του Πακιστάν, ενώ η δραστηριότητα τόσο του ΠΝ όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.
Για την εκτέλεση της άσκησης στο FIR Αθηνών η Άγκυρα ζήτησε από την Αθήνα να εκδώσει σχετική ΝΟΤΑΜ. Η ΥΠΑ με την αγγελία Α2690/2 Οκτωβρίου 2018 ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για την εκτέλεση της τουρκο- πακιστανικής άσκησης στο FIR Αθηνών σε περιοχή μεταξύ και νοτίως Ρόδου Καστελόριζου (με μπλε χρώμα στο χάρτη).
Η ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνει ότι τα αεροσκάφη της άσκησης (μαχητικά και ελικόπτερα των πλοίων) πρέπει να καταθέτουν σχέδια πτήσεως και να μην προσεγγίζουν εγγύτερα των 10νμ του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου.
Τρεις ώρες αργότερα, η Τουρκία εκδίδει απαντητική ΝΟΤΑΜ Α5485/18 με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του ICAO, γι αυτό και τα αεροσκάφη και ελικόπτερα της τουρκο- πακιστανικής άσκησης ΔΕΝ θα καταθέτουν σχέδια πτήσης και δεν θα προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ του ελληνικού εναερίου χώρου, θέτοντας στα άχρηστα την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα.
Η κοινή τουρκο- πακιστανική άσκηση, που γίνεται για πρώτη φορά συνιστά νέου τύπου σκληρή εχθρική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας με απρόβλεπτες αλλά δυσμενείς συνέπειες, διότι το ναυτικό του Πακιστάν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις εφαρμόζουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τις παρανομίες της Τουρκίας. Επομένως, σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί ότι και τρίτες χώρες (σσ. στην παρούσα περίπτωση το Πακιστάν) συμφωνούν και εφαρμόζουν τις θέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Νομιμοποιούν δηλαδή τις παρανομίες της Τουρκίας.