Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους Έλληνες της Κριμαίας να επισκεφτούν την Ελλάδα γιατί έτσι απαιτεί το ΝΑΤΟ!

Aπορία: Σε τι πράγμα είναι σύμμαχοί μας οι ΗΠΑ; Από ποιους μας προστατεύουν; ΑΛΕΞ/EfenpressΗ κυβέρνηση βάζοντας πάνω από τα εθνικά συμφέροντα και την Ομογένεια τα αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά δεν επιτρέπει στου Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας να επισκεφτούν την Ελλάδα επειδή δεν μπορούν να θεωρήσουν τις βίζες τους στα ελληνικά προξενικά γραφεία στην Ουκρανία.
 
Το ελληνικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όλα αυτά και αν μη τι άλλο να μεριμνήσει για τους Έλληνες ομογενείς ακόμα κι αν αυτό δεν αρέσει στου ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους οι οποίοι άλλωστε υποστηρίζουν την με κάθε τρόπο εκχώρηση των κληρονομικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Η Όλγα Κοβιτίδη αναφέρεται, εκτός των άλλων, στην πρωτοφανή κατάσταση που έχει προκύψει με τους Έλληνες της Κριμαίας, στους οποίους το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαγορεύει να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να ικανοποιήσει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

Επικαλούμενες το γεγονός ότι οι Έλληνες της Κριμαίας προέρχονται από την… Κριμαία (την ένωση της οποίας με τη Ρωσία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση), οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία θεωρούν ότι θεωρήσεις για την Ελλάδα πρέπει να δίνουν τα ελληνικά προξενικά γραφεία στην Ουκρανία.

Αυτό όμως δεν είναι διόλου εύκολο να γίνει αφού αφενός η Ρωσία με την Ουκρανία είναι σε σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση και αφετέρου οι άνθρωποι είναι αδύνατο να έχουν τα ουκρανικά χαρτιά που απαιτούνται για να πάρουν βίζα από τις ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.

Η διακρατική σύγκρουση Ουκρανίας-ΝΑΤΟ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη αφορά την διπλωματία, τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις, δεν είναι όμως δυνατό να πληρώνουν τη νύφη οι άνθρωποι, οι απλοί πολίτες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους απαγορεύεται να επισκεφθούν τις οικογένειές τους στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την έως τώρα τακτική της σε αυτό το θέμα.Η φωτογραφία είναι από παλιότερη εκδήλωση στο χωριό Λάκοι στην Κριμαία, με τους συμμετέχοντες να κρατούν μια μεγάλη ελληνική σημαία. Οι ναζί είχαν κάψει ζωντανούς τους Έλληνες κατοίκους του μαρτυρικού χωριού, λόγω των σχέσεων που είχαν με τους αντάρτες. (φωτο: pontos-news.gr)
 
Τον τελευταίο καιρό η διεθνής προσοχή εστιάζεται σε ό,τι έχει σχέση με την Ρωσία και στα γεγονότα που συνέβησαν στην ηλιόλουστη χερσόνησο της Κριμαίας, ένας από τους αυτόχθονες λαούς της οποίας είναι και οι Έλληνες. Η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία αύξησε τον συνολικό ελληνικό πληθυσμό της Ρωσίας, που υπολογίζεται σήμερα σε 100.000.
 
Οι Έλληνες παίζουν ενεργό ρόλο ως πολίτες στη ζωή της χώρας. Ανάμεσά μας υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Ο ελληνικός παράγοντας στη ζωή της Ρωσίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος και με την ιστορία της Ρωσίας και με την ιστορική πατρίδα των Ελλήνων, την Ελλάδα.
 
Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι έχουν φτάσει στη γη της Ταυρικής Χερσονήσου (την Ταυρίδα) τον 7 αιώνα π.Χ., δηλαδή 27 αιώνες πριν. Λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (1941-1945), ο αριθμός των Ελλήνων στην Κριμαία υπολογιζόταν γύρο στα 27.000 άτομα. Σήμερα, ο αριθμός αυτός φτάνει περίπου στους 7.000 κατοίκους.
 
Οι Έλληνες της Κριμαίας υπήρξαν χριστιανοί ορθόδοξοι, υπερασπίστηκαν τα πάτρια εδάφη τους στην Κριμαία από κάθε εισβολέα, περιλαμβανομένων των Οθωμανών, ενώ πήραν δραστήριο μέρος σε όλους τους κριμαϊκούς πολέμους. Στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζί, οι Έλληνες μαζί με όλο τον σοβιετικό λαό πολέμησαν άγρια την λεγόμενη «μαύρη πανούκλα», όπως είχε ονομαστεί ο φασισμός. Στην ευγνώμονα μνήμη του λαού της Κριμαίας παραμένει το ανυπότακτο, μαρτυρικό χωριό Λάκοι, που οι φασίστες έκαψαν ζωντανούς τους κατοίκους του λόγω των σχέσεων που είχαν με τους αντάρτες.
 
Οι Έλληνες της Κριμαίας, με απερίγραπτο ενθουσιασμό και χαρά αποδέχτηκαν και υποστήριξαν την Άνοιξη της Κριμαίας, όταν θριάμβευσε η ιστορική δικαιοσύνη, και η Κριμαία, που αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το 1783 με το σχετικό διάταγμα (Μανιφέστο) της Μεγάλης Αικατερίνης Β’, επέστρεψε στην εστία της τη Ρωσία, αποκτώντας εκ νέου την πραγματική της ταυτότητα.
 
Ο λαός της Κριμαίας δεν αποδέχτηκε το πραξικόπημα που έγινε στην Ουκρανία, απορρίπτοντας κάθε νομιμότητά του, και δε δέχτηκε ποτέ τον πορτοκαλί ουκρανικό φασισμό.
Οι Έλληνες τις Κριμαίας –όπως και ολόκληρος ο κριμαϊκός λαός– χρησιμοποίησαν και επικαλέστηκαν για την ένωσή τους με τη Ρωσία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε υπέρ της επανένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διατάξεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
 
Από την ουκρανική πλευρά γίνονται σαμποτάζ και προσπάθειες εκφοβισμού του κριμαϊκού λαού. Με τους πολυάριθμους αυτούς αποκλεισμούς, που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους, προσπαθούν να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας εκτός νόμου
Η μεγάλη επιστροφή στο πατρικό σπίτι έχει μετατραπεί για μας, τους κατοίκους της Κριμαίας, σε σωτηρία και έγινε εκείνο το σωσίβιο, που μας διαφύλαξε από τη φρίκη του εμφύλιου πολέμου, που είχαν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές. Εγώ προσωπικά επισκέφθηκα το Ντονμπάς (σ.σ. περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας κατοικούμενη κατά πλειοψηφία από Ρώσους που κήρυξε και αυτή την ανεξαρτησία της από το Κίεβο μετά το πραξικόπημα του 2014) και διαπίστωσα πως όλη την ευθύνη για το αίμα των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων που χύθηκε δεν την έχει άλλος από το καθεστώς του Ποροσένκο, τα αφεντικά του πέρα από τον Ατλαντικό και το ευρωπαϊκό τους lobby.
 
Αυτή τη μοίρα, ο λαός της Κριμαίας την απέφυγε και ζει τώρα μια ζωή ειρήνης και ομόνοιας, σαν μέρος του συνόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όμως η Δύση δεν αναγνωρίζει το αυτεξούσιο δικαίωμά μας να ζούμε στα πάτρια εδάφη και όχι μόνο, αλλά όλο και μας επιβάλλει αμέτρητες κυρώσεις σε ζωτικούς κλάδους, όπως της ενέργειας, της παροχής νερού και των προμηθειών.
 
Εκτός αυτών, από την ουκρανική πλευρά γίνονται σαμποτάζ και προσπάθειες εκφοβισμού του κριμαϊκού λαού. Με τους πολυάριθμους αυτούς αποκλεισμούς, που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους, προσπαθούν να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας εκτός νόμου!
 
Ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά ήδη καταλαβαίνει όλος ο κόσμος, πως η φανερά αντιρωσική πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις κυρώσεις, έχει αποδειχθεί μεγάλο λάθος και δεν έχει προκαλέσει παρά μεγάλες οικονομικές και πολιτικές απώλειες.
Αλλά το ζήτημα αυτό έχει μεγάλες συνέπειες και για τους Έλληνες της Κριμαίας γιατί το ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα δεν τους παρέχει θεωρήσεις για να επισκεφθούν την Ελλάδα και να δουν τους συγγενείς τους!
 
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική που ασκεί και τις ενέργειες που επιχειρεί, όχι μόνο δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και έχει δυσμενές αντίκτυπο, που φτάνει να επηρεάζει αρνητικά τις προαιώνιες φιλικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσίας και την Ελλάδα. Η Ρωσία παρείχε πάντα υποστήριξη και πραγματική βοήθεια στους Έλληνες κατά τα χρόνια των δοκιμασιών τους.
 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα πρέπει να βασιστούν στις κοινές σελίδες της ιστορίας τους, στις αρχές και τις παραδόσεις της ορθόδοξης θρησκείας, καθώς και στην εμπειρία των σχέσεων που έχουν δοκιμαστεί εδώ και αιώνες. Η πολιτιστική και θρησκευτική συγγένεια των λαών μας αποτελεί θετικό θεμέλιο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ατζέντας.
 
Είμαι βέβαιη πως η συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και η Ελλάδας, παρά την αντιρωσική υστερία που εξαπέλυσαν σήμερα οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους, θα συνεχιστεί δυναμικά και συστηματικά, αφού η Ρωσία για την Ελλάδα, δεν είναι μόνο ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος, αλλά και από πολλές απόψεις ένας πραγματικός ομοϊδεάτης. Αναμφισβήτητα οι ελληνικές αρχές δε μπορούν να απογοητεύσουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά και έχει σχέση με την ειρήνη, τη φιλία και την ευημερία του λαού.
 
Περιμένουμε από αυτές να μην ξεχνάνε τους πολυάριθμους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό και να τους παράσχουν την ευκαιρία να δουν τους συγγενείς τους και τους φίλους τους, την ιστορική τους πατρίδα.
Αυτό έχει μεγάλη σημασία πρώτα-πρώτα για την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να τρέφει μεγάλο σεβασμό στην πραγματικά μεγάλη της ιστορία και να εκτιμά τις παραδόσεις της.


πηγή

3 σχόλια:

 1. Είδα ένα όνειρο χτες ότι είχε γεμίσει ο ουρανός αεροπλάνα στρατιωτικά πάνω από το πατρικό μου σπίτι και όλα με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Λες και κάτι θέλει να πει το ασυνείδητο. Και σήμερα με το μπαίνω online πέφτω πάνω σε αυτή την ανακοίνωση για την ετήσια άσκηση Παρμενίων:

  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_671.html

  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εδω η κυβερνηση δεν "επιτρεπει"
  στους ελληνες της...ελλαδος να επισκεφτουν την ελλαδα και συζητουμε
  για τους ελληνες της κριμαιας.
  Σε λιγο εδω μεσα θα απογορευτουν ολα ...τα αυτονοητα.
  Θα απογορευεται πλεον οι ελληνες να γενουν,να...γελουν,να ομιλουν(ειδικα στο κινητο πολυ) βλεπε πλαφον.
  Θα απογορευεται να δημιουργεις.
  Θα απογορευεται ΝΑ ΕΧΕΙΣ...
  Θα απογορευεται ΝΑ ΕΙΣΑΙτο οτιδηποτε
  Αυτο θελουν να ειναι ο ελληνας σημερα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ "ΜΗΔΕΝΙΚΟ".
  Αυτο που θελουν τον ελληνα ειναι να ειναι ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ να το ποδοπατουν οποτε θελουν και να σε εκμηδενιζουν.
  Μεχρι ποτε θα τους το επιτρεψουμε??
  Ποτε θα ξυπνησει εκ του βαθεως υπνου
  ο ελληνας και θα ξαναγινει ο αφεντης της ζωης του και της πατριδος του
  αλλα και ο ΗΡΩΑΣ της ιστοριας που τον εκανε να ξεχωρισει απο ολους τους αλλους λαους της οικουμενης.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ 16.19
  Πολυ σωστη η περιγραφη του επιδιοκωμενου σκοπου των εχθρων της Ελλαδος. Απεχουν πολυ απο την πραγματωση του και η αντεπιθεση εχει αρχισει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή