«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Την ώρα που ο Ελληνισμός θρηνεί, ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα για τον Ζ.Κωστόπουλο: «Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί»



«Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία»: την προσωπική αυτή δέσμευση δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς τη μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου.

Είχε προηγηθεί επιστολή από τη μητέρα του Ζ. Κωστόπουλου προς τον κ. Τσίπρα -και τις δύο επιστολές έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών»- και ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός εκφράζει κατ’ αρχάς τα θερμά του συλλυπητήρια όσο όμως και την ευγνωμοσύνη του για την κίνηση της κ. Κωστοπούλου να μοιραστεί μαζί του τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

«Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη» σημειώνει εισαγωγικά ο πρωθυπουργός για να εξηγήσει αμέσως μετά: «όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό, τον άλλον».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια της επιστολή του, στηλιτεύει μερίδα των ΜΜΕ γιατί, όπως σημειώνει, υποδαυλίζει αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αλλά και υποκαθιστά, για μια ακόμη φορά, τη Δικαιοσύνη, ή ακόμη χειρότερα, προσβάλλει «προς χάριν της τηλεθέασης, έναν συμπολίτη μας που έχασε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο τη ζωή του».

Ο πρωθυπουργός δηλώνει απόλυτα σύμφωνος με την έκκληση της μητέρας για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγικής αυτής υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών «σε όσους πιθανά με τις πράξεις τους ή τη στάση τους προκάλεσαν ή επέτρεψαν την απώλεια της ζωής του Ζακ. Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης» διαβεβαιώνει εκ νέου ο κ. Τσίπρας.

«Αυτή η υπόθεση όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της», διαμηνύει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Η αντιμετώπιση τού κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος, αλλά κυρίως τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Για να διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.
Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εργαστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνει κλείνοντας ο πρωθυπουργός, ενώ προσκαλεί τη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου να συναντηθούν την επόμενη φορά που θα βρίσκεται στην Αθήνα.


πηγή



Σχόλιο από τα Αττικά Νέα, εδώ:


 Άραγε πώς την έλεγαν εκείνην την κοπέλα που της ήρθε η κροτίδα στο πρόσωπο (από έναν αντεξουσιαστή) και χαροπαλεύει; Πώς λέγανε εκείνο το παιδί που οι Πακιστάνοι τον γκρεμοτσάκισαν από τον Λυκαβηττό; Πώς έλεγαν 'κείνο το παλληκάρι που πριν λίγα χρόνια κάτι Αφγανοί του έκοψαν το λαιμό για να πάρουν την φωτογραφική του όταν πήγαινε να δεί το νεογέννητο παιδί του; Πως λέγεται ο 27χρονος που προχθές τον σφάξανε κάτι "πολυπολιτισμικοί"; Ποιά είναι τα ονόματα των 3 αξιωματικών μας που θυσιάστηκαν την νύχτα των Ιμίων; Κανένας ή ελάχιστοι τα γνωρίζουν, ξέρετε γιατί; Γιατί υπάρχει φόβος! Ο φόβος του στιγματισμού! Ο φόβος της γνωστής ταμπέλας από τους επαγγελματίες "προοδευτικούς".
Στον αντίποδα εκεί που ΔΕΝ υπάρχει φόβος, καθώς η προπαγάνδα τους μας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου και μας έχει λοβοτομήσει, θα θυμόμαστε εσαεί, και θα "τιμούμε" συγχρόνως (έστω και με το στανιό), κάποιους με τα μικρά τους ονόματα! Τον Παύλο(Φύσσα), τον Αλέξανδρο (Γρηγορόπουλο) και τον Ζακ (Κωστόπουλο). ΟΛΟΥΣ τους θυμόμαστε (και θα τους θυμόμαστε) ακόμα και με τα χαϊδευτικά τους γιατί ΕΤΣΙ πρέπει, γιατί ΕΤΣΙ τους αρέσει και γιατί ΕΤΣΙ θέλουν οι δήθεν "αντιφασιστικές" και δήθεν "δημοκρατικές" δυνάμεις του γελοίου κρατιδίου μας.
Η αξία της ζωής για αυτούς ΔΕΝ είναι ίδια. Για τους περισσότερους από εμάς η απώλεια μιάς ζωής έχει την ίδια ακριβώς αξία. Οποιοσδήποτε θάνατος για εμάς κοστίζει. Για αυτούς, τους ψυχοπονιάρηδες αριστεροφανείς, όχι.
Μάλιστα χαίρονται κιόλας απροκάλυπτα!

Ακόμα μιά φορά αποδεικνύεται η υποκρισία τους, και η κακία τους, που με αφορμή τον θάνατο/δολοφονία του ομογενούς μας από την Β.Ήπειρο έριξαν τόση λάσπη και έβγαλαν τόσο μίσος απέναντι στον νεκρό που ούτε οι ίδιοι οι Αλβανοί δεν το σκέφτηκαν. Βγάλανε στην φόρα πληροφορίες που και οι ίδιοι οι Αλβανοί απορήσανε με την σπίλωση. Τρέξανε να προλάβουν να κατηγορήσουν άμεσα το θύμα πριν ολοκληρωθούνε οι έρευνες! Οι δικοί μας, όχι οι άλλοι. Βασιλικότεροι του βασιλέως!

Συγγνώμη αλλά αυτό το Έθνος δεν έχει και πολύ ευοίωνο μέλλον.
.............................................................................................................................


Σεΐχης του Αιγαίου

1 σχόλιο:

  1. Ο εθνοφυλετικός αποχρωματισμός-διάβρωσις-εκφυλισμός των δυτικών κοινωνιών-κρατών και η δι' αυτού πολιτισμική παρακμή και κοινωνική σήψις αυτών συντελείται νεοταξικώς σήμερον διττώς-διμετώπως.
    Πρώτον δια της οικουμενιστικής υπονομεύσεως των εθνοταυτοτικών θρησκειών των κρατών αυτών (Ως γνωστόν τα δυτικά, ελληνικώς εκπολιτισθέντα, έθνη αφωμοίωσααν ταχύτατα τον μηδενιστικόν-διεθνιστικόν-κομμουνιστικόν πρωτοιουδαιοχριστιανισμόν εις εθνοκεντρικόν χριστιανισμόν όπως και το μέσον και ύστερον Βυζάντιον )

    Και δεύτερον δια της ψευδεπιγράφου και ξενοδούλου (αναρχο)δημοκρατίας, κατ' ουσίαν πλουτοκρατικού-ολιγαρχικού κοινοβουλευτισμού.

    Οι περιούσιοι έμποροι άλλωστε των εθνών και των εθνοπατριωτικών αρχών, αξιών και γραπτών και αγράφων νόμων φροντίζουσι διακαώς και διαχρονικώς περί τούτου. (Δια το καλό μας φυσικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή