«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Militaire.gr: Ίμια 1996! Ο Αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης σε μια αφήγηση που συγκλονίζει. (βίντεο)



Σχόλιο Διόδοτου: Συνιστούμε, εφόσον δείτε την συνέντευξη, όσοι ενδιαφέρεστε, και η οποία είναι συγκλονιστική, να διαβάσετε τα σχόλια που κατατέθησαν στο YouTube, γιατί η υπόθεση αυτή βρωμάει και η διαχρονικότητα και κυρίως η σημαντικότητά της -για όσον αφορά την Ελλάδα- έγκειται στο εκκρεμές συμπέρασμα "κατά πόσο ένας στρατιωτικός οφείλει -και σε σχέση με τις ιστορικές συγκυρίες- να υπακούει σε εντολές της πατρίδος του ή των ανωτέρων του και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας". 



1 σχόλιο:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ01 Οκτωβρίου, 2018 16:41

    Την απάντηση την ξέρεις.Τα γεγονότα στα Ίμια,είναι ένα έξοχο παράδειγμα μηδενικής εξωτερικής πολιτικής και μηδενικής ευρωπαικής σύμπνοιας.Οι Τούρκοι με χρηματιστήριο που κατέρεε και μετά πήρε τα πάνω του,οι "φίλοι"αμερικανοί με αεροπλανοφόρο στο αιγαίο και πτήσεις F-18 στόν ελληνικό ουρανό,η ΕΕ απούσα ώς συνήθως σε ελληνικά δράματα,το ΝΑΤΟ απών επειδή δεν παρεμβαίνει σε γεγονότα μεταξύ δύο χωρών μελών του,οι ελληνόφωνοι πράκτορες,προδότες πολιτικοί έτομοι να ξεπουλήσουν τα πάντα για μια θέση των παιδιών τους στα αμερικανικά πανεπιστήμια(φυτώρια αυριανών πολιτικών,υπηρετών),οι στρατιωτικοί ακούγανε διαταγές μουδιασμένοι και αργότερα λουφάξανε στα καβούκια τους αφού δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση διαμαρτυρίας,βέβαια μην ξεχνάμε ότι η λέξη πραξικόπημα απαγορεύεται ακόμα και σαν σκέψη,ο λαός να παρακολουθεί θλιμμένος την απώλεια τριών γενναίων ηρώων και την απώλεια εθνικού εδάφους,οι αργότερα αντιδράσεις ήταν μόνο η δημιουργία της Ζ'ΜΑΚ και κάποιων εξοπλιστικών προγραμμάτων κατόπιν εορτής και τέλος φάγαμε σαν συλληπητήρια μια σφαλιάρα μεγαλόπρεπη,διανθισμένη με μπόλικα φύλλα δρυός.Η ανάρτησή σου αδερφέ Κώστα για τα Ίμια εναι απάντηση στίς παραπάνω αναρτήσεις σου.Πίσω απο τους πολιτικούς υπάρχει πλειάδα Ελλήνων και ξένων συμβούλων-επιστημόνων που κατευθυνόμενοι απο την παγκόσμια ελίτ χειρίζονται επιδέξια τον Ελληνικό λαό ώστε ποτέ μην αντιδρά.Ίμια,Κύναρος,Ηλιάκης,Μπατσαράς και τόσοι άλλοι ήρωες νεκροί,αλλά και ζωντανοί στον "πραγματικό"κόσμο,και εμείς απλά θεατές.Η Μακεδονία ξεπουλιέται,τα εθνικά σύνορα κινδυνεύουν με κατάργηση εντελώς αμαχητί και μετά αναρωτιόμαστε,"τι άλλο θα δούμε";https://youtu.be/YDqVURC1YR4.Για όσους ψαγμένους και ειδικά στόν Διηνέκη που μόνο αυτός γκαρίζει για τα παλληκάρια μας που χάθηκαν.Εννοείται στον Κώστα,στον αδερφό Teknoman και σε όλη την φάλαγγα του Διοδότου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή