«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΩΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ.. ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'. (βίντεο)




 Η φωτιά του Μακεδονικού Αγώνα έχει ανάψει και μέσα στα Σχολεία κυρίως της Βορείου Ελλάδος κι ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για τους προδότες…


Βροντοφωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κρατώντας πανό, ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.






Μετά την Κατερίνη όπου Λύκεια της πόλης ήταν σε κατάληψη με συνθήματα και σύμβολα για την Μακεδονία να βρίσκονται στο προσκήνιο και την προμετωπίδα του Αγώνα των μαθητών, πήρε σειρά το Κιλκίς…

Το 2ο Γενικό Λύκειο του Κιλκίς βρίσκεται κι αυτό υπό κατάληψη και τα Μακεδονόπουλα στόλισαν με συνθήματα και σύμβολα για την Μακεδονία μας τα εξωτερικά κάγκεα του σχολικού συγκροτήματος για να μην μείνει σε κανέναν καμιά αμφιβολία…

Όχι μόνο για τα αιτήματά τους, αλλά και για το υψηλό και περήφανο φρόνημα τους και την Αγάπη τους για την Πατρίδα και την Μακεδονία. Τον φόβο τους να έχουν οι προδότες. Θα είναι η γενιά που θα τους τελειώσει…




πηγή: 1, 2

4 σχόλια:

  1. Καταλάβατε Ελληνες ποίοι είναι οι πατριώτες;;;
    Αντε να ξυπνάνε και οι τελευταίοι δεξιοί που απέμειναν στην και με την βούλα του νόμου πλέον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΟΪΚΗ ΝΟΥΔΟΥ.
    Τι λένε οι “””””””δεξιοί”’’’’’’’’’’;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
    ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!
    ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
    ΤΡΕΞΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

    “Ο προδότης του πατριωτισμού είναι ο εθνικισμός

    Πρέπει κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους γύρω από τη δολοφονία του Κατσίφα από τους αλβανούς κομάντος. Λυπούμαστε που θα στεναχωρήσουμε ορισμένους σχολιαστές που θα ήθελαν να γίνουμε Χρυσαυγίτες αλλά δεν είμαστε τέτοιοι. Σεβόμαστε την άποψη όλων, όμως, το Antinews δεν ήταν ποτέ ακραίο και τόλμησε να συγκρουστεί όταν κάτι θεόμουρλα εθνίκια νόμιζαν ότι μπορούν να σηκώνουν μια ναζιστική σημαία και ταυτόχρονα να το παίζουν κι ελληναράδες.
    Ναι λοιπόν. Ο μεγαλύτερος εχθρός, ο προδότης του πατριωτισμού είναι ο εθνικισμός.
    Κι εμείς είμαστε ή πρέπει να είμαστε πατριώτες, όχι εθνικιστές.

    ...
    Άλλο, όμως, να διεκδικείς καθημερινά να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων εκεί, κι άλλο να βουτάς ένας Καλάσνικοφ και να το παίζεις Ράμπο. Άλλο να είσαι πατριώτης κι άλλο να είσαι μέλος της ΜΑΒΗ και να έχεις σχέσεις με Χρυσαυγίτες.

    Άλλο να σέβεσαι και να προστατεύεις τη σημαία σου κι άλλο να την χρησιμοποιείς για να κάνεις το κομμάτι σου. Στο χωριό την ημέρα της δολοφονίας του Κατσίφα υπήρχαν εκατοντάδες σημαίες της Ελλάδας. Κανείς δεν τις πείραξε, κανείς δεν έθεσε θέμα εορτασμού με την παρουσία μάλιστα της υπουργού Πολιτισμού.
    Το πράγμα ξέφυγε όταν ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Μπορούσαν να τον συλλάβουν. Πιθανότατα, να του ρίξουν πέντε δακρυγόνα, να τον αφοπλίσουν. Τον δολοφόνησαν, όμως, για να στείλουν μήνυμα και σε άλλους να μην κάνουν τσαμπουκάδες. Τα πράγματα είναι απλά, όπως απλό είναι και κάτι ακόμη. Ο Κατσίφας δολοφονήθηκε αλλά δεν είναι ήρωας.
    … Αν είναι κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος να τον τιμάμε με ενός λεπτού σιγή, τότε πάει το Κοινοβούλιο θα ξεφτιλιστεί. Θα ζητά και η Χρυσή Αυγή να γίνουν ήρωες ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι κι αν έχουν έναν αντιπρόεδρο στη Βουλή θα κάνουν ενός λεπτού σιγή και όλα μια χαρά.
    ….”
    Antinews

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΟΪΚΗ ΝΟΥΔΟΥ.


    Σχόλιο ,
    “'Απαξ αριστερός για πάντα αριστερός ήγουν εθνομηδενιστής άθεος και μισέλληνας.
    Το περιοδικό ΑΝΤΙ άλλωστε μέχρι που σταμάτησε να εκδίδεται ήταν ένα αριστερό περιοδικό, φουλ της μεταπολίτευσης.”
    Απάντησις
    “Εννοείται πως το Antinews είναι συνέχεια του ΑΝΤΙ και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Το ΑΝΤΙ εξέφραζε πάντα την πρωτοπορία και τον πατριωτισμό και το ίδιο προσπαθεί και το Antinews.
    Άλλοι μας κόλλησαν την ταμπέλα του ακροδεξιού - εθνικιστή λόγω της στήριξης που παρείχαμε στον Σαμαρά …
    Ωστόσο δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κολλημένα μυαλά όπως το δικό σου, που ακόμα προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο με αριστερές και δεξιές ταμπέλες. Αυτή είναι η βασική διαφορά πατριώτη - εθνικιστή αν δεν το έχεις καταλάβει.
    Και είναι αυτός ο διχασμός που επισκιάζει τους πραγματικούς πατριώτες, είτε δεξιούς είτε αριστερούς, ταυτίζοντάς τους με εθνίκια και χρυσαυγίτες, επιτρέποντας έτσι στον αριστεροδεξιό λαϊκισμό να καταστρέφει την πατρίδα.
    Θα έρθει όμως η στιγμή που θα ενωθούν τόσο οι δεξιές όσο και οι αριστερές πατριωτικές - προοδευτικές δυνάμεις, με εθνικιστές και λαϊκιστές να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    ΥΓ. Όταν θα αναφέρεσαι στο ΑΝΤΙ θα στέκεσαι ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν μπορείς να ακυρώνεις μια ανιδιοτελή προσφορά 40 ετών στον τόπο με ένα τσιτάτο. Άντε γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα.
    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/o-prodotis-tou-patriotismou-einai-o-ethnikismos/10.128914

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σας είναι τελείως άσχετο με την ανάρτηση.
      Αλλά και αδιάφορο γενικώς είναι στον κόσμο.. το τί άποψη έχει το αντινιους περί πατριωτισμού κι εθνικισμού και αριστεροδεξιών. Όσοι πραγματικά αγαπάμε το δίκαιο και την πατρίδα.. έχουμε αφήσει πίσω τις αποτυχημένες προσπάθειες του οποιοδήποτε πονηρού, να μας ταμπελώσει να μας εντάξει κάπου. Ο καθείς πράττει κατά συνείδηση, σκοτεινή ή φωτεινή.

      Διαγραφή
    2. "Άλλοι μας κόλλησαν την ταμπέλα του ακροδεξιού - εθνικιστή λόγω της στήριξης που παρείχαμε στον Σαμαρά …" ο σαμαράς δηλαδή ήταν ακροδεξιός - εθνικιστής; Ο κοπρίτης που θα έσκιζε τα μνημόνια σε ζάπειο 1,2;;;;; ο κοπρίτης που άνοιξε τα σύνορα το 1990;
      τουρκόσπορε, όταν πιάνεις στο στόμα σου τον Κατσίφα να πλένεσαι, είσαι πολύ "μικρός" για να έχεις άποψη...
      Α.Α.

      Διαγραφή
    3. Α.Α.,

      τού Antinews είναι οι απόψεις αυτές περί Κατσίφα, όχι του ανώνυμου σχολιαστή, ο οποίος τις εξέθεσε για να δούμε πού το πάνε εκείνοι..
      Νομίζω μπερδεύτηκες, εκτός κι αν απευθύνεσαι στα τουρκοκομμούνια του αντινιούς.

      Διαγραφή