«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Το κάλεσμα του διχασμού...

Σχόλιο Διόδοτου: Σαφέστατα και πρόκειται για κάλεσμα διχασμού, αντιπαλότητας και εμφυλιοπολεμικής διάθεσης η ανωτέρω ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθεια ψηφοθηρίας, εν όψη επικείμενων εκλογών, επιχειρεί την πόλωση και τον ψευδεπίγραφο διαχωρισμό των μαθητών σε εθνικιστές και μη. 
Εντοπίσαμε όμως κάποιο twit.. το οποίο τους δίνει.. ίσως την καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να τους δοθεί ποτέ! Απολαύστε την... 




4 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ -ORIGINAL- ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...


    ΑΜ Ο ΣΥΝΤΡΟΔΟΣ ΑΛΕΞΗΣ [ ΤΟ ΕΞΩΓΑΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ] ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΑ ΧΩΝΕΙ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΛΕΜΕ...ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΤΕΙ... ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διοργανώνονται τι;
    Αντιφασιστικές τι;
    Αααα ναι ,διαδηλώσεις.
    Και τις διοργανώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (μήπως λείπει ένα του, δηλαδή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ;)
    Λείπει τυχαία; Τυπογραφικό λάθος;
    Γενικώς οι νεολαίες φέρουν δικό τους όνομα σαφώς διακριτό. π.χ. ΚΝΕ, ΔΑΚΕ, παλαιότερα Ρήγας Φεραίος ( τι πάω και θυμάμαι) αυτή η νεολαία δεν έχει κάποιο όνομα;
    Ααα ναι, καλέ, ούτε η νεολαία του Πασοκ είχε κάποιο διακριτό όνομα, στα χνάρια ακριβώς πατάνε μη και χάσουν την περπατησια.
    Θυμάμαι λοιπόν που όταν έπιαναν το κάποιο με την γίδα στην πλάτη έβγαιναν ως ταύροι μαινόμενοι (οι πασόκοι) κι έλεγαν."Κατηγορείτε ως κλέφτες τον λαό";
    Περασμένα μεν σημερινά δε
    Καλεί ποιούς εναντίον ποιωνών;
    Τους αντιφασίστες μαθητές εναντίον των φασιστών μαθητών;
    Δήλωσαν φασίστες οι μαθητές που αγωνίζονται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών;
    Δεν το άκουσα , το αντίθετο μάλιστα.
    Άρα εναντίον ποιών διαδηλώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ;
    Μάλλον εναντίον κάποιων γειτονικών χωρών με επεκτατικές βλέψεις εναντίον της πατρίδας μας.
    Αν είναι έτσι ΠΡΟΤΕΙΝΩ να σταματήσουν τα παιδιά τις καταλήψεις και να συσπειρωθούν με την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να κοπεί σύριζα η όρεξη κάποιων γειτόνων .
    Μα οι γείτονες δεν είναι φασίστες είναι εθνικιστές και θέλουν λίγο μεγαλύτερη πατρίδα.
    Είναι κακό αυτό;
    Κάτι αντελήφθην λάθος;
    Μην μου δίνετε σημασία θα φταίει το τζετ λαγκ.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πραγματικοί Ελληνες δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε σε κανέναν κομμουνιστή πως σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και την πραγματική δημοκρατία!

    Δική μας είναι η Ελλάδα , Ελληνική Χριστιανική ορθόδοξη είναι και ότι θέλουμε υπερασπιζόμαστε ακόμα και τον φασισμό και τον ναζισμό και τα δυο μαζί και χώρια και έτσι και αλλοιώς και αλλοιώτικα και Πασαλιμανιώτικα !

    Δεν φτάνει που τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται τον δούρειο ίππο του Ελληνισμού , και της ορθοδοξίας , τον κομμουνισμό , που εκτός των άλλων δολοφόνησε και εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες , θα απολογηθούμε κιόλας στα κουμούνια για το τι θα πιστεύουμε και πως θα υπερασπιζόμαστε τα πιστεύω μας;
    Αρκετά με τους αριστερούς.
    Εάν τους αρέσει! Εάν όχι να πάνε από εκεί που ήρθαν.

    Οσο για εμφύλιο , ξανασκεφτείται το όρο τώρα που αποδεικνύονται όλα όσα εις βάρος τους , τους καταλόγιζαν οι Ελληνες από το 1917 που έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας.

    Εάν ξεσηκωθούν π.χ. οι Μουσουλμάνοι, η οι Ινδοί …για τα δίκια των εργατών και διεκδικούν αυτά που διεκδικούν οι αριστεροί, να απαρνηθούμε τις περιουσίες μας την Πίστη μας την ιστορία μας και άλλα ανήκουστα για σώφρονες ανθρώπους , θα τον ονομάσετε εμφύλιο η
    ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ;
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
    ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

    ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
    ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΙΟΖΟΥΜΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΚΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ!

    ΚΑΤΩ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ!
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΑ;

    Υ.Γ.
    Και ο στάλιν, όταν για να κλέψει τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που είχε ληστέψει ο Τρότσκι από τους Ρώσους γηγενείς και κυνηγούσε να τον δολοφονήσει , φασίστα τον ονόμαζε για να έχει ιδεολογική κάλυψη για το έγκλημα του!
    Και οι λοιποί Ρώσοι γηγενείς , που δολοφόνησαν οι αριστεροί κατά εκατοντάδες εκατομμύρια , έτσι έλεγαν τότε , δεν είμαστε φασίστες.
    Και οι Ελληνες, οι μόνοι γηγενείς πολίτες ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυτού του Ιερού τόπου, έτσι έλεγαν το 1940! Δεν είμαστε φασίστες!
    Αυτό όμως δεν γλίτωσε ούτε τους μέν ούτε τους παππούδες μας από το τσεκούρι- κονσερβοκούτι των δημίων, των τυράννων κομμουνιστών.
    Το μόνο που γλίτωσε την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας άπο τα οσα ανομολόγητα υπέφεραν οι άλλοι ανατολικοευρωπαίοι που βρέθηκαν κάτω από την βάρβαρη κομμουνιστική μπότα , ήταν όταν το πήραν απόφαση να πολεμήσουν
    ΟΧΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ , ΜΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ.
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ , ΤΟ 1945 ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ
    ...ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;;;

    ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑ
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ!
    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή