«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ποροσένκο: Η Ουκρανία αντιμέτωπη με ρωσική εισβολή – Κίνδυνος για «ολοκληρωτικό πόλεμο». / Ρωσία-Ουκρανία: Η Μόσχα θα αναπτύξει συστοιχίες S-400 στην Κριμαία.



Η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την «απειλή» της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του ξεσπάσματος «ενός ολοκληρωτικού πολέμου» με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, χθες Τρίτη, δύο 24ωρα μετά το επεισόδιο στην Αζοφική Θάλασσα.


«Ο αριθμός των (ρωσικών στρατιωτικών) μονάδων οι οποίες σταθμεύουν κατά μήκος όλων των συνόρων μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύρραξη με τη Ρωσία απειλεί τη χώρα», είπε ο Ποροσένκο στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ρωσικών αρμάτων μάχης στην περιοχή των συνόρων τριπλασιάστηκε τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Οι ρωσικές αρχές άνοιξαν πυρ και κατέσχεσαν τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας την Κυριακή στην Αζοφική Θάλασσα, ανοικτά της Κριμαίας.
Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό κατήγγειλε μια «επίθεση» των ρωσικών δυνάμεων, που χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον των πλοίων του. Από την πλευρά της, η Ρωσία έκανε λόγο για «προκλητική ενέργεια» της Ουκρανίας.
Το επεισόδιο της Κυριακής ήταν η πρώτη ανοικτή στρατιωτική αναμέτρηση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και το ξέσπασμα, αργότερα την ίδια χρονιά, της ένοπλης σύρραξης στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε τη Δευτέρα την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές της επικράτειας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Τρίτη την Ουκρανία εναντίον οποιασδήποτε «απερίσκεπτης» ενέργειας και εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ζητώντας της να ασκήσει πίεση στο Κίεβο.
Ο ίδιος συνέδεσε κινήσεις της κυβέρνησης στο Κίεβο με τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, που διαβεβαίωσε ότι ενήργησε «συμμορφούμενη απόλυτα προς το διεθνές δίκαιο», κατηγορεί το Κίεβο ότι αναζητεί «πρόσχημα» για να αξιώσει την «ενίσχυση των κυρώσεων» της Ε.Ε. και των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας. Το ζήτημα της επιβολής νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

 Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στην «Washington Post» ο Τραμπ εξήγησε ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από τους συμβούλους για θέματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με την κατάσχεση τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού από τη Ρωσία την Κυριακή.
«Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση» είπε, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτή η «επιθετικότητα».

tribune.gr

Ρωσία-Ουκρανία: Η Μόσχα θα αναπτύξει συστοιχίες S-400 στην Κριμαία.

Η Ρωσία θα αναπτύξει σύντομα νέες συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στη χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
 

Η είδηση για την ανάπτυξη των S-400 έρχεται την ώρα που η Ουκρανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε τμήματα της χώρας, μετά την κατάσχεση την Κυριακή από τη Ρωσία τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.
Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι νέες συστοιχίες θα είναι επιχειρησιακές ως το τέλος του έτους.
Πηγή: AΠΕ- ΜΠΕ
sigmalive.com

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου