«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Αυτός ο ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ.. 7-8 χρόνια μέσα στα πατριωτικά μπλογκ, όλο τα ίδια μάς λέει... Αυτά που κρατάει για τον εαυτό του.. μήπως "δεν πρέπει" να τα ακούσει ο εχθρός;;.....



 odysseiatv.blogspot.com :

 

Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΕ ΚΙΠΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΕΛΑΔΙΑ! ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!





 Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Τους το λέω συχνά γιατρέ μου ότι είναι υπάλληλος του σιωνισμού ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ αλλά δεν με πιστεύουν..... το ίδιο ισχύει και για τον ''κυρ Αλέκο με το κίτρινο γιλεκο '' στη Γαλλία αλλά ο κόσμος προτιμά τις εύκολες λύσεις που θα καθαρίζουν άλλοι για τα προβλήματα του και έτσι ο σιωνισμός τους παίζει συνέχεια. 

Αν δεν σηκωθούμε όλοι να ματώσουμε ελευθερία ΔΕΝ πρόκειται να δούμε!

 Σαλβίνι στο Ισραήλ: ακόμα ένα είδωλο της ακροδεξιάς προσκύνησε τους Εβραίους690
 Σαλβίνι στο Ισραήλ: ακόμα ένα είδωλο της ακροδεξιάς προσκύνησε τους Εβραίους


 Σαλβίνι στο Ισραήλ: ακόμα ένα είδωλο της ακροδεξιάς προσκύνησε τους Εβραίους6

ΤΟ ΠΑΖΛ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ, ΤΡΑΜΠ, ΟΡΜΠΑΝ, ΛΕΠΕΝ, ΚΟΥΡΤΖ, ΜΕΥ, ΠΕΤΡΥ, ΒΙΛΝΤΕΡΣ ..   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ:

Οι Ισραηλινοί λατρεύουν τη σιωνιστική “ακροδεξιά” που δημιούργησαν οι τοκογλύφοι…


GROTHIA 


  5 σχόλια:

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ συμπερασματα.
απο ναζιστικό (εθνικοσοσιαλιστικο) μπλογκ ξεκινησε η ειδηση
οι ναζιστές είναι κρυφοσιωνιστές
οι σιωνιστες θέλουν να λασπωσουν τους εχθρους τους, τον σαλβινι, τραμπ, πουτιν, ότι είναι δικοι τους για να απογοητευτουμε εμεις.
το ισραηλ ειναι εθνικιστικο κρατος (οπως εθνικιστης ειναι και ο τραμπ και ο σαλβινι) δεν λαμβανει μερος ομως στα σχεδια των διεθνων σιωνιστων (και διεθνιστων), για παγκοσμιοποιησεις, πανθρησκειες, καταργηση συνορων, ισλαμοποιηση ευρωπης κλπ.

ολο το μυστικο ειναι να καταλαβετε οτι άλλο οι σιωνιστες-διεθνιστες-κομμουνιστες (ομπαμιας, μερκελ,μακρον,τσιπρας κλπ, υπάλληλοι των ροτσιλντ) και άλλο το ισραηλ με τον νετανιαχου.
κι ο τραμπ φορεσε κιπα, κι ο πουτιν, γιατι έκαναν συνεργασιες οικονομικες, εμπορικες, αναπτυξιακες, γεωπολιτικες με το ισραηλ (ο σαλβινι π.χ. πηγε για τον αγωγο). οπως εδω καταθετουν στεφανι στον αγνωστο στρατιωτη οι ξένοι, ετσι στο ισραηλ ολοι φοραν κιπα στο τειχος των δακρυων.

οι σιωνιστες ειναι ο εχθρος μας εμας,
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΣΦΌΔΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ, ΑΛΛΆ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.

οηε, νατο, ουνεσκο, cia, nasa ειναι ακομα υπο τον ελεγχο των σιωνιστων κατα 90%
εχουμε πολυ δουλεια ακομα. βραζει και η αμερικη αυτη τη στιγμη, οπως η ευρωπη. ΤΑ ΓΙΛΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ (βοηθησαν λιγο, και καλα εκαναν, η λεπεν, ο πουτιν και ο μπανον, ο αντιπαλος του σορος τον οποίο εστειλε στην ευρωπη ο τραμπ)

δεν γκρεμιζεται η κυριαρχια τους απο την μια μερα στην αλλη
κι οποιος βιαστηκε απερισκεπτα.. το εφαγε το κεφαλι του (βλ.κενεντυ)

αυτα τα φιδια ξεκινησαν πριν απο 200 χρονια με την γαλλικη επανασταση, μετα στησανε τονν κομμουνισμο στη ρωσια, τους δυο πολεμους, κι ο Γ'ΠΠ θα ειχε ξεκινησει μεσα στο 2018 αν ειχε βγει η κλιντον

ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΘΕΩΡΙΕΣ..
ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΑΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑ

ΚΑΛΗ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΡΕΥΝΑ

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ

😉
Απάντηση
Απαντήσεις




  1. Eυχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παρέμβασή σας και τις όντως χρήσιμες απόψεις που μας παραθέσατε. Πολλές φορές το γενικώτερο πολιτικό σκηνικό, είτε εκτός, είτε εντός Ελλάδος, παραμένει δυσδιάκριτο για τους περισσοτέρους, αφού "πέφτουν θύματα" της καλολαδωμένης νεοεποχίτικης μηχανής παραπληροφορήσεως, διαστρεβλώσεως και αποσυντονισμού. Νά είστε πάντα καλά.
  2. Ευχαριστώ κι εγώ για την τιμή που μου κάνετε να δημοσιεύετε απόψεις μου, καθώς και του ιστολογίου μου.
    Όσον αφορά το θέμα μας, ο κόσμος θα πρέπει τώρα κιόλας να αρχίσει να ψάχνει τους όρους/ονομασίες: Χάζαροι/Ασκεναζυμ εβραίοι (δηλ.Χάζαροι που ασπάστηκαν τον ιουδαϊσμό και υποδύονται τους εβραίους, ρώσους, γερμανούς, αγγλοσάξωνες, έσφαξαν με την εφεύρεσή τους "κομμουνισμός" πολλούς σεφαραδίτες -πραγματικούς δηλ εβραίους- στην Ρωσία, έσφαξαν κι άλλους με την εφεύρεσή τους "ναζισμός-εθνικοσοσιαλισμός" στην Γερμανία, Πολωνία, Θεσσαλονίκη κλπ..)

    Είναι ΠΟΛΛΑ.. θα γράφαμε ως το πρωί.
    Πάντως δεν είναι πραγματικοί σημίτες (αραβομεσανατολίτες δηλ.), από καταποντισμένη ήπειρο προέρχονται. Είναι "μανούλες" στο να στρέφουν τα βέλη μας αλλού (σε ένα γενικευμένο "εβραίοι" π.χ.), στην παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση, αποσυντονισμό (όπως κι εσείς σημειώσατε), ακόμα και στη ΜΑΓΕΙΑ!

    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΚ ΘΕΙΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

    ΕΜΕΙΣ (ΕΓΩ, ΕΣΕΙΣ,..) ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.. ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ: ΤΟ "ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"

    Να είστε καλά!


    1. Αγαπητέ φιλέ ευχαριστούμε πολύ για τις απόψεις άλλα και για τον πατριωτικό αγώνα σου!

      Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη άλλα και μεγαλύτερη ανηφόρα με βαρύ φορτίο στην πλάτη μας!

      Καλή δύναμη…. Ο Χριστός είναι μαζί μας!
    2. Ο Λόγος πάντα ήταν. Και προ της ενσαρκώσεώς του.

      Χαίρομαι που πληθαίνουμε..
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΑ!

16 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ13 Δεκεμβρίου, 2018 22:29

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΎΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΟΥ.ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΖΥΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ.ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙΣ.ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΥΓΕ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ. ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ13 Δεκεμβρίου, 2018 22:57

      ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΑΝΑΓΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΚΑΛΕΣ Κ'ΑΓΑΘΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΎΤΕΡΟ ΚΑΛΟ.ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ,ΕΤΣΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΖΗΤΟΎΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΔΙΑΒΑΊΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ.

      Διαγραφή
    3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ13 Δεκεμβρίου, 2018 22:59

      ΕΤΣΙ ! ! !

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον αυτό που λες για το 2011. Εμένα ήταν σταδιακή η εξέλιξή μου. Πως έγινε και άλλαξες απότομα τότε; Το προκάλεσε κάποια συγκυρία; Πρωτοπήγες σε πνευματικό;

    Νομίζω έχεις εκτεθεί σε πολύ, πολύ περισσότερα από τα Ορθόδοξα για να είσαι θρήσκος με κομποσχοίνια, λιβάνια και μετάνοιες με το μέτωπο μέχρι το πάτωμα, κάτι άλλο θα εννοείς που λες μετανόησες;

    Έχω και την απορία ο πρώην καγκεμπίτης Πούτιν αν είναι όντως Ορθόδοξος και πάει σε μοναστήρια για Ορθόδοξους πνευματικούς λόγους ή αν κάτι άλλο συμβαίνει. Μέχρι και στη Ι.Μ. Βατοπεδίου έφτασε αν θυμάμαι καλά. Τη γνωστή με το σκάνδαλο. Όπου πήγε και η σαύρα ο Κάρολος που η γυναίκα του διάβαζε Χάρυ Πότερ σε Ορθόδοξο μοναστήρι στην Καισαριανή. Ικανοποιητική απάντηση δεν βρήκα όσο κι αν έψαξα. Το μόνο που είμαι σίγουρος, ότι ο Πούτιν είναι θετική δύναμη. Με ή χωρίς πίστη.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά!
      Όσο για το "μετανοώ".. δεν σημαίνει γονατίσματα, σταυροπροσκυνήματα, προσευχές, εξομολογήσεις κλπ, δηλ. αποκλειστικά εκκλησιαστικό τρόπο ζωής, όπως φαντάζονται οι περισσότεροι. Σημαίνει "το εννοώ αλλιώς", αφήνω πίσω τον υλιστικό και "για την πάρτη μου" τρόπο ζωής, Προσανατολίζομαι πλέον πνευματικά εντάσσοντας στη ζωή μου πιο ουσιώδεις στόχους από το να περνάω απλώς καλά. Βρίσκω σκοπό ζωής πιο υψηλό, αγώνα για ψυχική και ηθική κάθαρση, αγώνα για την πατρίδα, αγώνα για παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας πιο αξιοπρεπής και αμόλυντος ορίζοντας.

      ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ "ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ"...

      προσωπικά, έναν σεβασμό κι αγάπη στα υπάρχοντα "θεία" τον είχα από μικρός. και η φιλοπατρία ήταν κάτι που πάντα με χαρακτήριζε.
      Αλλά από τα 25 μου χρόνια έως τα 46 μου.. τα παραπέταξα σε μια ισχνή θέση. με απορρόφησαν πιο αναρχικές απόψεις (σε πλαίσια όχι όμως εθνομηδενιστικά και ασεβή προς τις παραδόσεις), ταξίδια, ντύσιμο, γκομένισμα, dj life με τα παρελκόμενα..

      ώσπου ξαφνικά.. έφαγα την μεγαλύτερη σφαλιάρα που μπορεί να δεχτεί ένας άντρας στην Ελλάδα, από το θεό. Μού πήρε τη μητέρα μου σε μικρή ηλικία. Το μόνο πράγμα που αγαπούσα "περισσότερο" και "πραγματικά αμείωτα". Ακολούθησε σε λίγους μήνες το πρώτο ταξίδι στο Άγιον Όρος.

      Κι όλα πήραν το δρόμο τους..

      Διαγραφή
  3. Κώστα, μην ξεχνάς:

    Παγκόσμια σιωνιστική δικτατορία => Παγκόσμιος Ηγέτης => Αντίχριστος.

    Προαπαιτούμενο => ο Αντίχριστος να στεφθή στον Τρίτο Ναό => Όρος του Ναού => Ιερουσαλήμ => Έρετζ Ίσραελ => Ισραήλ.

    Όπως χειραγωγούν τα έθνη, δεν έχουν καμία αναστολή να χειραγωγήσουν ομοίως και τον δικό τους λαό, όπως το έκαναν ήδη στο Β'ΠΠ.
    Όπως ο κομμουνισμός και ο ναζισμός χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία, ομοίως μπορεί να χρησιμοποιηθή και ο εθνικισμός. Άλλωστε, είναι γνωστή η μέθοδός τους να χρηματοδοτούν και να χειραγωγούν και τις δύο "αντίπαλες" παρατάξεις, ώστε να απορροφούν και να διαβουκολούν τους εύπιστους ιδεολόγους όλου του φάσματος κι έτσι να καθοδηγούν τις ιστορικές εξελίξεις.

    Ο τρόπος σκέψης τους είναι ραδιούργος και οι τρόποι που ενεργούν πολυσχιδείς. Ας μην είμαστε αφελείς και απλοϊκοί. Ας γίνουμε απρόβλεπτοι.

    [-Στην ταινία Μάτριξ, υπάρχει ο "κακός" πράκτωρ Σμιθ που επιδιώκει την διάλυση του Μάτριξ, επειδή ...βρωμάει... Και υπάρχει και ο "καλός" ήρωας Νίο, που διαπραγματεύεται για καλλίτερες συνθήκες στο κοτέτσι.
    -Όπως έλεγε ένα παληό σύνθημα, η επανάσταση θ' αρχίση όταν τα πρόβατα καταλάβουν πως η ελευθερία είναι σημαντικότερη απ' το χορτάρι.
    -Διάκριση, η μητέρα των Αρετών.]


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία,
      με τον κακό Σμιθ λίγο με μπέρδεψες, γιατί δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, να θέλει να διαλύσει το μάτριξ.

      Διαγραφή
    2. Ήθελε να το διαλύσει για να φτιαχτεί εκ νέου χωρίς ιούς;

      Διαγραφή
  4. Σωστός, Κώστα.
    Μη ούν καέτωσαν εις το πυρ μιας προκλητής και εσκεμμένης θολότητος και συγχύσεως
    τα χλωρά (εθνοπαραδοσιακοί) μετά των ξηρών (χαζαρο-νεο-κομμουνο-ταξικών)...
    Ο συνδυαστικός χαρακτήρ και η συνέπεια λόγων και έργων του πολιτικού μετρά και όχι οι
    τακτικιστικοί, περιστασιακοί διπλωματικοί του ελιγμοί.
    Οι δρόμοι αμφοτέρων των ανωτέρω κατηγοριών εισίν πλέον τοις πάσιν ορατοί και διακριτοί. ώστε ου δύναται τις προφασίζεσθαι αγνοείν ότι δυσίν κυρίοις δουλεύει την βεβολευμένην νήσσαν ποιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ,
      αναζητούμε την αλήθεια όσο γίνεται πιο προσεκτικά, σαν να περπατάμε σε ναρκοπέδιο, ώστε να συνταχτούμε με τον σοφότερο τρόπο όταν βγούμε απέναντι, στο πεδίο της μάχης.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Χωρις λογια.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=76&v=hPkqUX9rqj4&ab_channel=InessaS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Κώστα, όχι ήθελε να το καταργήση τελείως. Το αναλύει σ' έναν μοναδικό διάλογο, στην σκηνή όπου έχει αιχμαλωτήση τον Μορφέα (αν δεν με απατά η μνήμη μου).

    --- Άργησα ν' απαντήσω επειδή για δυό μέρες δεν είχα ίντερνετ ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΛΟΙ ΓΑΡ ΟΙ ΚΛΗΤΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ...[κατα Ματθαιον 12-14 η αλλιως ΑΓ[ΙΩ]ΥΡΤΙΚΗ ΜΕΘΗ...πως το λεγε να δεις ο ΝΙΤΣΕ...''ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΗ'' δηλαδης εξημερωση του θηριου Ανθρωπος κι εκτροφη ενος συγκεκριμενου ειδους Ανθρωπου...μπεεεεεε...Λ ΥΠΑΜΑΙ ειλικρινα για την απωλεια της μητερας αλλα πιστευω πως το πιο δυσκολο πραγμα δεν ειναι να διαχειριστεις εναν θανατο.Αυτο που μπορει να σε τρελλανει ειναι το αισθημα της ανημποριας.οταν καποιος βασανιζεται και συ δεν μπορεις να τον ανακουφισεις.Η λεξη ΑΠΟΓΝΩΣΗ ειναι πολυ λιγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό ακριβώς με βασάνισε περισσότερο. Ότι δεν είχα δυνάμεις όπως ο Χριστός να την θεραπεύσω. Επίσης, ότι από την στιγμή που ένιωσε να ασθενεί μέχρι την στιγμή που έφυγε, γίναν όλα μόνο μέσα σε 19 ημέρες. Δεν μού έδωσε ούτε την ευκαιρία να είμαι για ένα διάστημα δίπλα της να την φροντίζω. Πάντα ήθελε να πεθάνει έτσι, για να μην ταλαιπωρήσει κανέναν μας, έλεγε.

      Διαγραφή