«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 - ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

του Μιχάλη Εργά

Σχόλιο Διόδοτου: Ένα ακόμη μεστό και καλοζυγισμένο κείμενο του αγαπητού μου φίλου Μιχάλη, από την Κάλυμνο, με υψηλές προσδοκίες, δυναμισμό και  ορθόδοξο φρόνημα.



Είμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και το τέλος αυτής της χρονιάς.

Έχουμε βιώσει πολλά, καλά και κακά, και αναμένουμε την καινούρια χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία.

Τι περιμένουμε όμως; Θα έλθει ένα καλύτερο αύριο; Πως θα γίνει καλύτερο το μέλλον μας χωρίς Χριστό; Πως θα αγναντέψουμε το νέο έτος με την πατρίδα μας μικρότερη; Με ποιο τρόπο πιστεύουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά χωρίς μετάνοια;

Τα φώτα του κόσμου, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι λάμψεις των ρεβεγιόν προσπαθούν μάταια να φωτίσουν το σκοτάδι του νου και να ζεστάνουν την παγερή καρδιά μας.

Ναι, είναι αλήθεια, ας μην κρυβόμαστε, ότι τα ΚΑΝΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ! Μας έσπειραν φιλοσοφίες κενές και τις πιστέψαμε. Μας έδωσαν παρά και θαμπωθήκαμε. Μας υποσχέθηκαν δόξα και νομίσαμε ότι θα βασιλέψουμε για πάντα. Το ίδιο πάντα επεισόδιο από καταβολής κόσμου. Ο όφις ο αρχαίος μας εξαπατά και εμείς τον ακούμε και τον υπηρετούμε άψογα.  Γι αυτό και τα όργανά του, οι σιωνιστές, που κυβερνούν τον κόσμο, μας έκαναν μασόνους, κουμουνιστές, άθεους, μηδενιστές, υλιστές, σαρκολάγνους, και ένα σωρό άλλα ακόμα τραγικά με αντάλλαγμα τα όσια και τα ιερά μας, αυτά που μας δίδαξαν οι προγονοί μας, όταν αυτοί στη δύση ζούσαν πάνω στα δέντρα σε ημιάγρια κατάσταση.

Η γυναίκα έπαψε να είναι ΜΑΝΑ και έγινε υπηρέτης ξένων αφεντικών. Ο άντρας έπαψε να δουλεύει με τον ΙΔΡΩΤΑ του και έκανε πρότυπο μια θέση στο δημόσιο, το χρήμα, την μπάλα και το αυτοκίνητο. Άλλοι πάλι παραμορφώθηκαν  από τα πολλά πτυχία και τις περγαμηνές και έγιναν στο τέλος  δούλοι των πολυεθνικών εταιριών.
  
Διαλύθηκε έτσι η οικογένεια, χιλιάδες τα διαζύγια, και  τα παιδιά παραπαίουν μόνα και έρημα. Οι νέοι ζουν μέσα στη μαστούρα των ναρκωτικών, είτε ουσιών, είτε των παθών τους, των κινητών και ακινήτων, και οι νέες σκοτώνουν την ψυχή τους και εκατομμύρια αγέννητα μωρά, που από την άλλη ζωή κλαίνε με λυγμούς, επειδή δεν τους έδωσαν έστω μία ευκαιρία να ζήσουν.

Με αυτά τα χάλια, τι ηγέτες περιμένατε να έχουμε πέρα από προδότες, αντιχρίστους και ανθέλληνες; Με άλλα λόγια, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια είναι αυτοί που αντιστοιχούν στην ηθική κατρακύλα μας. Αυτοί δρουν ανενόχλητα πια σαν εντεταλμένοι υπάλληλοι εκείνων,  που θέλουν να μας εξαφανίσουν μια για πάντα από τον τόπο αυτό με πολιτικές όπως:

·         ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
·         ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ
·         ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
·         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
·         ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Στα προηγούμενα πρέπει να προσθέσουμε και τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του λαού σε συνδυασμό με την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ εκ μέρους των μέσων μαζικής επικοινωνίας, αλλά και την ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Πρόκειται για μια μορφή οργουελικής κοινωνίας, που έχει σαν πρότυπο την παγκόσμια δικτατορία των τσιπαρισμένων  πολιτών-δούλων.

Χαρακτηριστικά αναφέρω την αλλοίωση του Δημοψηφίσματος του 2015, τον μη συμβιβασμό σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα βιβλία των θρησκευτικών στα σχολεία, την απαγόρευση να διαδηλώνουμε ανοιχτά υπέρ των εθνικών μας θεμάτων, ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΕΡΕΩΝ!

Οι πνευματικοί μας ηγέτες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ όλα αυτά τα χρόνια της ηθικής πτώσης μας; Δεν θα έπρεπε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ; Δεν θα έπρεπε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ και τώρα ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ, απέναντι στο κακό, στην πολεμική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία σε συνεργασία με αρκετούς σύγχρονους γενίτσαρους κατασπαράζει το ποίμνιο; Μάλλον είναι απασχολημένοι με τους ατέρμονους διαλόγους με τον Πάπα, που προετοιμάζουν τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία. Μπορεί πάλι να λύνουν θέματα εξουσίας. Δεν δείχνουν να ανησυχούν, που το κοσμικό πνεύμα έχει εισέλθει στην Εκκλησία και δηλητηριάζει και τους πιστούς. Δεν φαίνεται να τους ενοχλεί, που ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Μπορεί να κάνουν κηρύγματα για τους βίους των Αγίων και των Μαρτύρων, αλλά την ίδια στιγμή με την ανοχή τους  συντάσσονται με τους σταυρωτές, τους δημίους, τους βασανιστές, τους σύγχρονους Διοκλητιανούς. Βέβαια, όταν τεθεί θέμα οικονομικό δικό τους, ξαφνικά αρχίζουν να φαίνονται και να μιλούν. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!   

Ευτυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί που ξεχωρίζουν, ΑΞΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΜΟΝΑΧΟΙ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ με το ορθό φρόνημα, το πνεύμα της αλήθειας, της θυσίας, της ταπείνωσης, της πραγματικής αγάπης και της προσευχής, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΓΙΟΓΚΑ-ΣΤΑΣΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥ. Αυτοί είναι που ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με τη ζωή τους, το παράδειγμά τους, τους σταυρούς που σηκώνουν, την άρνησή τους να προσκυνήσουν το θηρίο. Μπορεί να είναι τώρα μειοψηφία, αλλά σύντομα θα γίνουν η μαγιά, που θα αναπλάσει όλους τους άλλους. Μπορεί τώρα να τους λένε επαναστάτες, μωρούς, οπισθοδρομικούς, γραφικούς, αλλά αυτοί θα σηκώσουν στις πλάτες τους  όσους θα ζητούν από κάπου να πιαστούν, για να σωθούν.

Πριν λίγο παρακολούθησα τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή  παιδιών του δημοτικού και συγκινήθηκα και χάρηκα μαζί, που είδα τα λαμπερά τους πρόσωπα να πλαισιώνουν τη Φάτνη και να ψέλνουν τα κάλαντα μπροστά στον Χριστό. Αυτό με έκανε να ξεχάσω αυτό που είχα ακούσει προ ημερών για μια κατ όνομα μόνο Χριστουγεννιάτικη γιορτή παιδιών ενός νηπιαγωγείου, τα οποία είχαν ντύσει ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ και ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ πλαισιώνοντας το ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, τη φιγούρα που βρίζει κάθε χρόνο τον Μέγα Άγιο Βασίλη, τον Φωστήρα της οικουμένης, τον Νηστευτή, τον πραγματικό Φιλάνθρωπο.

Υπάρχει ελπίδα και γι αυτό δεν θα μας αφήσει ο Θεός. Απλά ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. Εκεί είναι η χαρά και η ευτυχία που ψάχνουμε μέσα στις ηδονές, τις δόξες, τα φώτα, την κούφια φιλοσοφία και τις ανθρώπινες γνώσεις, την τεχνολογία, την αποθέωση του εγώ μας. ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΦΤΕΡΑ! ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ! Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας γυρίσουμε κοντά Του, όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

2 σχόλια:

  1. Έθεσες το πρόβλημα στην ορθή του βάση.
    Καλά Χριστούγεννα, Μιχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!
    ΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΜΑΣ...
    ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή