«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΟ ΆΛΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΆΛΛΟΥΣ 80 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;;...

τσίπρας.. καμίνης... Ξέρεις πού την πατήσαν αυτοί; ... Τα αφεντικά τους τούς είπαν ότι μάς έχουν οριστικά νικήσει. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε στο Μαρόκο τη «Διακήρυξη των Δημάρχων για τη Μετανάστευση»

 

Σε κοινή διεθνή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των πόλεων στη λήψη αποφάσεων για τη μετανάστευση, προχώρησαν περισσότεροι από 80 Δήμαρχοι, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στο περιθώριο του 5ου Δημαρχιακού Φόρουμ για την ανθρώπινη κινητικότητα, τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, που διεξήχθη στο Μαρακές.


Η «Διακήρυξη των Δημάρχων» που έρχεται σε μία ιστορική συγκυρία, λίγο πριν την υιοθέτηση από τη διεθνή κοινότητα του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση (Global Compact for safe, orderly andregular migration), θα αναγνωστεί σήμερα, για πρώτη φορά, στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών και θα θέσει τις βάσεις και τις αρχές για αυξημένη διεθνή συνεργασία των πόλεων στον τομέα της μετανάστευσης.
Στη «Διακήρυξη των Δημάρχων» συμμετέχουν πόλεις από όλο τον κόσμο, μερικές εκ των οποίων ανήκουν σε χώρες που αποχώρησαν από τη διεθνή συμφωνία, όπως το Λος Άντζελες, κάτι που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι οι πόλεις δείχνουν τον δρόμο και αναγνωρίζουν τις ανάγκες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ηγετική ομάδα του Συμβουλίου Δημάρχων για τη Μετανάστευση

Στο Μαρακές ανακοινώθηκε και η δημιουργία του Συμβουλίου Δημάρχων για τη Μετανάστευση (Mayors Migration Council) με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να είναι ο πρώτος που εκλήθη να συμμετάσχει, γεγονός που συνιστά αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο η Αθήνα αντιμετωπίζει το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Έχουμε δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, για να διασφαλίσουμε μία διαχείριση στο μεταναστευτικό ζήτημα που είναι να λογική, να σέβεται τις ανησυχίες του κόσμου, ενώ παράλληλα να είναι αντάξια των ανθρωπιστικών μας αξιών και των βασικών αρχών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η συλλογική αυτή εμπειρία των πόλεων οφείλει να λαμβάνεται υπόψη σοβαρά σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, ώστε οι μεταναστευτικές πολιτικές να είναι συνεκτικές και να διέπονται από πραγματισμό. Οι πόλεις δείχνουν και πάλι τον δρόμο στα Κράτη. Είναι μία συνθήκη που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, οι πόλεις πρωτοπορούν εκεί που τα κράτη αποτυγχάνουν να δράσουν αποτελεσματικά. Είτε πρόκειται για τη μετανάστευση, είτε για την κλιματική αλλαγή, που είναι δύο ζητήματα κυρίαρχα στην εποχή μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο (Leadership Counicl) του νέου αυτού οργανισμού, μαζί με άλλους 7 δημάρχους από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο δήμαρχος του Λος Άντζελες κ. Έρικ Γκαρσέτι, ο δήμαρχος του Μιλάνου κ. Τζιουζέπε Σάλα, η δήμαρχος Μόντρεαλ κυρία Βαλερί Πλάντ, η δήμαρχος της Φρίταουν (Σιέρα Λεόνε) κυρία Υβόν Άκι-Σόγιερ, ο δήμαρχος του Αμάν (Ιορδανία) κ. Γιουσέφ Σαγουαρμπέ, ο δήμαρχος της Καμπάλα (Ουγκάντα) κ. Ερίας Λουκγουάγκο και ο δήμαρχος του Μπρίστολ κ. Μάρβιν Ρις.

Το Συμβούλιο Δημάρχων για τη Μετανάστευση θα παρέχει υποστήριξη σε πόλεις και δίκτυα πόλεων ώστε να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά σε παγκόσμιες διπλωματικές προσπάθειες με αντικείμενο τη μετανάστευση καθώς και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Παρότι η συντριπτική πλειονότητα (πάνω από το 60% των μεταναστών και προσφύγων παγκοσμίως) διαβιούν σε πόλεις και στον αστικό ιστό, η πλειονότητα των πολιτικών αποφασίζεται σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς τη συμμετοχή των πόλεων.

Λίγα λόγια για τις θέσεις της «Διακήρυξης των Δημάρχων»:

Για πρώτη φορά οι πόλεις συμμετείχαν τόσο ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την εκπόνηση μίας διεθνούς συμφωνίας. Αυτό αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του αυξανόμενου ρόλου των πόλεων. Μάλιστα αναγνωρίζεται επίσημα ο ρόλος των πόλεων στην εφαρμογή των Συμφώνων και την περαιτέρω εξέλιξη τους.
Αναγνωρίζεται το όραμα των δημάρχων για τη δημιουργία ανοιχτών, ανθεκτικών, ασφαλών και βιώσιμων πόλεων.

Προβλέπεται αυξημένη συνεργασία μεταξύ των πόλεων στη βάση της αλληλεγγύης. Οι πόλεις προβλέπεται να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν κοινά προγράμματα, να συντονίζουν τις δράσεις τους στην προσφορά υπηρεσιών, να «πειραματίζονται» με νέες προσεγγίσεις ώστε να προκύπτουν καινοτόμες λύσεις, να διερευνούν πρόσθετες χρηματοδοτικές πηγές, να βελτιώσουν τη συλλογή δεδομένων και να δημιουργήσουν δείκτες προόδου της ένταξης μεταναστών, να δημιουργούν βιώσιμες συμπράξεις μεταξύ πόλεων, να ανταλλάσσουν καλές πρακτικές και πληροφορίες και να ασκούν «διπλωματία των πόλεων» και να διεκδικούν από κοινού τα αιτήματα τους.



http://athina984.gr

το είδαμε εδώ.

10 σχόλια:

  1. Μπά; Προβλεπόταν καί Συμβούλιο Δημάρχων; Τελικά αυτός ο ΟΗΕ είναι χταπόδι με άπειρα πόδια, όχι μόνον οχτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κθουλου ξεκθουλου μαμώ τον λαβκραφτ τους... ΞΟΎΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ11 Δεκεμβρίου, 2018 14:57

      Στην κρεμάλα έστω και χωρίς κλωτσιές.Με μπούνους καλύτερα!!!

      Διαγραφή
  3. Αποκλειστικό. Διέρρευσε βίντεο της Theresa May από μυστικές κάμερες στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=ucJ6RPez06s

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τροσκη κατοικος Μπρουκλυν. Καμινης κατοικος Μπρουκλυν. Ασχημο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή